icon

Mama ma nechce v rodičovskom dome

somnikto
30. aug 2023

Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..

somnikto
autor
30. aug 2023

@spadnutaslivka ja ju chápem, tiež som kedysi bývala sama a bolo mi fajn, ja jej rozumiem že tu slobodu nechce za nič vymeniť, ja jej to nemám za zle. Ale ver mi že keby som nemusela nejdem tam.

saraxyz
30. aug 2023

@somnikto no živila ťa...ved to je normálne. Si jej dcéra. Ona ta žiadala o pomoc? Tam si urobila chybu.

zaba21
30. aug 2023

@somnikto
Nechápem naozaj tvoju mamu... Predpokladám, že niekoho má a preto ťa tam nechce. Ja som tiež rozvedená a mám priateľa, ale , donedávna som bývala s dospelým synom s nenapadlo by ma "vyháňať " ho z domu. Až teraz je čas, keď by som si mohla riešiť život podľa seba. Ale deti tu majú domov stále.

somnikto
autor
30. aug 2023

@saraxyz párkrát ma prosila to je pravda , potom som to robila uz automaticky a ona vždy poďakovala, no nenamietala

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto A keby si vyplatila ty ju a ona by si zohnala garzónku?

triss83
30. aug 2023

@somnikto otec svojím rozhodnutím skomplikoval situáciu manželke. Je samozrejmé, že by si niečo zdedila, no určite by to nebola polovica. Mama má koľko rokov?

somnikto
autor
30. aug 2023

@zaba21 ona má priateľa už zopár rokov ale nebývajú spolu, on je z iného mesta a býva s dcérami , viem že do nášho bytu sem tam príde ale nemyslím si že je to ním

zoja1234
30. aug 2023

@somnikto poviem to úprimne - tvoja mama je psychopat a uz sa tešila na vlastný komfort doma, bez deti, len chodiť do práce a domov, o nikoho sa nestarat, veľmi možno si časom aj nájst nejakého bonvivana ešte... A ty jej to ideš nabúrať.. Pokiaľ je polovica bytu fakt napísaná na teba, máš právo tam bývať rovnako ako ona.
1. Bud jej povedz nech ta z tej polovice vyplatí, a bude mať od teba pokoj, celý byt bude jej
2. Keď tam vôbec nebývas, načo si jej prispievala na výdavky? Vieš koľko si už do toho takto dala? Vieš aký fajný podnájom by si teraz mohla sama mat, nebyť toho ze posielaš čiastku mesačne tam? Nechápem načo..
3. Alebo sa ku nej nasťahuj, ale priprav sa na psycho teror, a na dlho sa tam asi neohrejes, lebo nebudeš hrať podľa jej pravidiel a uberieš jej z komfortu ( poznám takú mamu)
4. Byt tebou, taky vek a bez deti - chod na rok do zahraničia, smelo vycestuj, v ramci EÚ si nájdi job, alebo akékoľvek dobrovolnictvo hoc aj v Indonézii, a hotovo. Toto by to dalo strašne veľa, jazyk a skúsenosti. Naberieš kontakty a uvidíš kde ta to neskor môže zaviat..
5. Pardon ale na takúto super mamu by som sa s prepáčením vyprdla... Je to tvoj život, mas milión možnosti a lepších, ako sa jej prosiť a znášať jej psycho povahu... Porozmýšľaj, myslím ze ti radím dobre 🙏

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 ma 50

zaba21
30. aug 2023

@somnikto
Koľko mesačne jej posielaš?

somnikto
autor
30. aug 2023

@zaba21 130

somnikto
autor
30. aug 2023

@somnikto 70 platí byt

araavdva
30. aug 2023

matke prestaň prispievať na byt v ktorom nebývaš a zbaľ si veci a bez preč kým sa dá, kým nemáš deti a rodinu. Zarobís, možno našetríš a potom sa vrátiš na slovensko ak budeš chcieť. Teraz máš milion možností tak ich nenechaj len tak zahodiť.

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 toto zas nie, byt bol otcov komplet, prepísal na mňa polovicu a druhá bola jeho. Ona po jeho smrti tu polovicu zdedila lebo sestra sa nároku zriekla

olimuc
30. aug 2023

Bohuzial stava sa to castejsie ako si myslis, ja som bola chvilku u mami s malym a nezabudla nam pripomenut, ze nie sme doma. Ok odstahovali sme sa a u mna doma mi povedala ..ze sa neciti ako doma, ale na navsteve …aj bola, tak som jej to pripomenula. Mas 26, si bez zavazkov … 2-3 tyzdne pre zijes a chod do zahranicia. Samozrejme prispievanie stopni.. mama nemama …ty sa staraj o svoj zivot byvanie a naklady … mama prezije aj bez teba

triss83
30. aug 2023

@somnikto tak to sa už strácam? Tvoja mama nič nevlastní?

somnikto
autor
30. aug 2023

@triss83 je vlastnikom polovičným, zdedila tu polovicu pred pár rokmi

somnikto
autor
30. aug 2023

@olimuc veľmi rada by som niekam zmizla , od 18tich som si začala šetriť nejaké peniaze pomaly máličko postupne a keďže som vtedy nemala účet zriadili sme si trezor..dodnes od neho nemám kľúče , nechce mi dať ani moje peniaze

minenkak
30. aug 2023

@somnikto má 50a ty jej posielaš peniaze,ja som len chlp mladšia a teda neviem si predstaviť,že mi dieťa bude prispievať,keď som na vrchole síl

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto prepisoval pred smrťou všetko alebo mal (aj) závet? Lebo inak tvoje dedičské počty moc nesedia...

zaba21
30. aug 2023

@somnikto
Máš 3 možnosti:
1/ jednoducho sa tam nasťahovať
2/ prestať jej platiť príspevok, pomôže ti to zvládnuť platiť prípadný nájom
3/ požiadať ju o vyplatenie z bytu. Môj známy to pár rokov dozadu vyriešil tým, že si zobral hypotéku a vyplatil dcéru

somnikto
autor
30. aug 2023

@olimuc stále tvrdí že som si ich ťažko nasetrila a nemám z nich brať na citujem hovadiny..nemôžem odtiaľ vziať ani 50€ bez jej pindania

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto zjavne si s maminou nerozumiete... ak nemusíš, nebývajte spolu zbytočne dlho, lebo tým budete trpieť obe.

somnikto
autor
30. aug 2023

@zaba21 ona si hypoteku nevezme určite a ja o ten byt v budúcnosti prísť nechcem je to všetko čo mi po otcovi zostalo. Už neprispievam, tento mesiac som neposlala nič

spadnutaslivka
30. aug 2023

@somnikto navrhni, že ju vyplatíš, keď nie je ochotná s tebou bývať a nech si ona niečo zoženie.

somnikto
autor
30. aug 2023

@spadnutaslivka ako hovorím keby som nemusela nejdem tam..v prípade že sa mi fakt podarí dostať k vlastným peniazom čo je smutné že to moc nejde tak by mi to vydržalo aj na nájom tak na polroka aj na taký drahší

minenkak
30. aug 2023

@somnikto a si si istá ,že tie peniaze v tom trezore ešte sú?

somnikto
autor
30. aug 2023

@minenkak áno nedávno som mala "povolenie" si ich prepočítať kým sa na mňa dívala 🤦

mircalla
30. aug 2023

@somnikto Pises, ze skvela praca....Takze asi az taka skvela nebola, ked si nemozes dovolit podnajom, aspon nie financne. Hladaj dalej. Mame sa nevtieraj, ked ta nici a nechce ta tam. Na zaciatok pripadne aj zdielany byt (jedna izba). Horsie veci sa deju ako toto. Ale mate zjavne toxicky vztah a ty toto momentalne nepotrebujes

somnikto
autor
30. aug 2023

@mircalla mám skvelú prácu na tom trvám, ale podnájmy sa tu hýbu od 500 nahor , za 300 nájdem len pivnicnu garsonku na konci mesta vedľa koľajníc..