Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
@somnikto
Nechápem naozaj tvoju mamu... Predpokladám, že niekoho má a preto ťa tam nechce. Ja som tiež rozvedená a mám priateľa, ale , donedávna som bývala s dospelým synom s nenapadlo by ma "vyháňať " ho z domu. Až teraz je čas, keď by som si mohla riešiť život podľa seba. Ale deti tu majú domov stále.
@somnikto A keby si vyplatila ty ju a ona by si zohnala garzónku?
@somnikto poviem to úprimne - tvoja mama je psychopat a uz sa tešila na vlastný komfort doma, bez deti, len chodiť do práce a domov, o nikoho sa nestarat, veľmi možno si časom aj nájst nejakého bonvivana ešte... A ty jej to ideš nabúrať.. Pokiaľ je polovica bytu fakt napísaná na teba, máš právo tam bývať rovnako ako ona.
1. Bud jej povedz nech ta z tej polovice vyplatí, a bude mať od teba pokoj, celý byt bude jej
2. Keď tam vôbec nebývas, načo si jej prispievala na výdavky? Vieš koľko si už do toho takto dala? Vieš aký fajný podnájom by si teraz mohla sama mat, nebyť toho ze posielaš čiastku mesačne tam? Nechápem načo..
3. Alebo sa ku nej nasťahuj, ale priprav sa na psycho teror, a na dlho sa tam asi neohrejes, lebo nebudeš hrať podľa jej pravidiel a uberieš jej z komfortu ( poznám takú mamu)
4. Byt tebou, taky vek a bez deti - chod na rok do zahraničia, smelo vycestuj, v ramci EÚ si nájdi job, alebo akékoľvek dobrovolnictvo hoc aj v Indonézii, a hotovo. Toto by to dalo strašne veľa, jazyk a skúsenosti. Naberieš kontakty a uvidíš kde ta to neskor môže zaviat..
5. Pardon ale na takúto super mamu by som sa s prepáčením vyprdla... Je to tvoj život, mas milión možnosti a lepších, ako sa jej prosiť a znášať jej psycho povahu... Porozmýšľaj, myslím ze ti radím dobre 🙏
matke prestaň prispievať na byt v ktorom nebývaš a zbaľ si veci a bez preč kým sa dá, kým nemáš deti a rodinu. Zarobís, možno našetríš a potom sa vrátiš na slovensko ak budeš chcieť. Teraz máš milion možností tak ich nenechaj len tak zahodiť.
Bohuzial stava sa to castejsie ako si myslis, ja som bola chvilku u mami s malym a nezabudla nam pripomenut, ze nie sme doma. Ok odstahovali sme sa a u mna doma mi povedala ..ze sa neciti ako doma, ale na navsteve …aj bola, tak som jej to pripomenula. Mas 26, si bez zavazkov … 2-3 tyzdne pre zijes a chod do zahranicia. Samozrejme prispievanie stopni.. mama nemama …ty sa staraj o svoj zivot byvanie a naklady … mama prezije aj bez teba
@somnikto prepisoval pred smrťou všetko alebo mal (aj) závet? Lebo inak tvoje dedičské počty moc nesedia...
@somnikto zjavne si s maminou nerozumiete... ak nemusíš, nebývajte spolu zbytočne dlho, lebo tým budete trpieť obe.
@somnikto navrhni, že ju vyplatíš, keď nie je ochotná s tebou bývať a nech si ona niečo zoženie.
@spadnutaslivka ako hovorím keby som nemusela nejdem tam..v prípade že sa mi fakt podarí dostať k vlastným peniazom čo je smutné že to moc nejde tak by mi to vydržalo aj na nájom tak na polroka aj na taký drahší
@somnikto Pises, ze skvela praca....Takze asi az taka skvela nebola, ked si nemozes dovolit podnajom, aspon nie financne. Hladaj dalej. Mame sa nevtieraj, ked ta nici a nechce ta tam. Na zaciatok pripadne aj zdielany byt (jedna izba). Horsie veci sa deju ako toto. Ale mate zjavne toxicky vztah a ty toto momentalne nepotrebujes

@spadnutaslivka ja ju chápem, tiež som kedysi bývala sama a bolo mi fajn, ja jej rozumiem že tu slobodu nechce za nič vymeniť, ja jej to nemám za zle. Ale ver mi že keby som nemusela nejdem tam.