Mama ma nechce v rodičovskom dome
Nechcem vás otravovať ani som si neprišla po ironické poznámky žien ktoré sú za vodou..mala som sa dobre, šťastný vzťah skvelá práca..spoločný podnájom..prišiel rozchod a ja sa musím odsťahovať ..mám rodičovský byt v ktorom býva moja mama a dáva mi najavo ako veľmi ma tam nechce.. akýkoľvek podnájom som skúšala zohnať, nič cenovo dostupné pre mňa nie je , a čo je to je už obsadené..som zúfalá neviem čo mám robiť..
@triss83 Autorka pise, ze otec nadobudol byt sam pred manzelstvom. Takze mamka sa donho “iba” privydala, dcera “iba” narodila. Ziadne moralne pravo. Nic. Rovnocenne majitelky.
Nestačím sa čudovať niektorým komentárom. Napríklad @spadnutaslivka , že "vrátiť sa mame na krk", "neschopná pri maminej sukni", @dskjhfdlkdjhl "Myslim, ze za ten byt sa viac zasluzila Tvoja mama ako ty, co si len zdedila cast po otcovi.", "Tak ja sa nedivim, ze Ta tam mama nechce."
@nelca84 "Ona predsa prisla k podielu na byte ako hus k pivu a teraz sa hra na dolezitu majitelku. Mama ma nan urcite vacsi narok a uplne chapem, ze ju tam nechce."
@triss83 Body 3, 4 a 5
Baby, vy aj čítate, čo autorka píše?! Ona vlastní polovicu toho bytu a aj ho platí, hoci tam nebýva. A nevlastní ho preto, že jej ho mama darovala. Mame tam nepatril ani klinec, prišla na hotové, byt patril len otcovi! Ten za života prepísal polovicu na túto druhú dcéru, zrejme kvôli tomu, lebo mal jednu dcéru z prvého manželstva, ktorá už bola zaopatrená, tak to chcel tejto nejako vynahradiť. Po jeho smrti sa tá jeho zvyšná polovica dedila na tri časti: manželke, prvej a druhej dcére. Lenže oni sa obidve vzdali, vďaka čomu má ona teraz polovicu, ináč by mala len 1/6 a keby dcéra z prvého manželstva bola sviňa, tak by ten byt museli predať a ju vyplatiť. Takže nie dcéra je vychcaná mrcha, ktorej ide o majetky, ale skôr jej mamička. Autorka nikde nepíše, že chce mamu z bytu vyhodiť, z čoho ste ju tu obvinili. Chce len prísť bývať do SVOJHO bytu, na čo má plné právo. Mama môže tak akurát držať hubu a krok!
Autorka, svoje peniaze si určite všetky vyber a ulož si ich do banky. A ak do toho bytu nepôjdeš, mame už nepošli jediný cent!
@triss83 Ty mas evidentne velky problem s takouto tematikou, tvoje komentare su dost odveci. A fabulujes az hroza. Odkial mas, ze vydedil prvu dceru? Autorka pise, ze sa sestra podielu vzdala, ved citaj preboha!
@h2 kopec vecí autorka napísala až po. To je prvá vec. Druhá vec je, že sa to mame môže zdať, že jej proste ide dcéra nazad na krk. Prepáč, ale fakt sa pozri na xy tém tu na MK a aj bežne v živote... Mladým bežne krachujú vzťahy a všetci sa potom vracajú nazad k rodičom. Známa tak mala 3 deti a po cca 10-15 rokoch od odchodu prvého, boli zas všetci traja naspäť pri mamičke, lebo im skrachovali ich manželstvá/vzťahy... No úprimne neviem, čo je na tom normálne. Ja som autorke písala, že keby prišla s tým, že na čas ide nazad, bolo by to iné, ako keď ju chlácholí, že idem domov, spolu nám bude lepšie, lebo to vyjde lacnejšie. Ale na milé slovo autorka moc nereaguje, potrebuje vyhecovať do absurdít, aby napísala do príbehu niečo viac, čo ju postaví do lepšieho svetla. Stále platí, že na výber má len pár možností, ktoré tu už napísané boli. A aj tak si myslím, že celá téma je zbytočná, lebo rady pýtať neprišla. To už vidno 😉
@triss83 čítaj všetko, druhá sestra sa údajne dedičstva zriekla, ale autorka stále nejako moc nevysvetlila tie divné pochody dedenia
@drahomirrra autorka to napísala až po mojom komentári
@triss83 Ty sa prečo tej matky tak zastávaš? Ona nenadobudla nič. Prišla "s igelitkou" na hotové. Nechápem, aký dom si mohla postaviť, ale namiesto toho sa prispôsobila autorkinmu otcovi, tam mi úplne chýba logika. Ona nič nemala, nič nevlastnila, nijako sa o ten byt nepričinila. Našla si frajera za života svojho muža tak ten prepísal polku bytu na dcéru. Škoda, že ho na ňu neprepísal celý.
@spadnutaslivka chcela som radu, počuť, čo by ste urobili vy, nie vykresliť seba v lepšom svetle. Som lepší človek než moja mama, hoci je to hnusné, mala dobrého muža čo bol skvelým otcom , našla si takého ktorý bol mladší, nehovorím nič je s ním doteraz, ale mohla sa zachovať inak a predošlý vzťah aspoň ukončiť. Ale nesudim a fakt som ju nikdy nesúdila nikdy jej nedala pocítiť že sa mi to nepáčilo. Teraz chcem len strechu nad hlavou. Vlastnú. Do zahraničia určite pôjdem tak ako my niektoré ženy radili. Ale nemôžem ísť z hodiny na hodinu bez svojich peňazí a bez ničoho, okrem toho mám mačku ..mne sa tu nejedná o pozeranie do budúcna ale o to kde mám zložiť hlavu zajtra keď už nebudem mať kam ísť už to chápeš.?
@spadnutaslivka Ale keď nemám kde bývať a pritom vlastním polovicu bytu, tak ísť do podnájmu je na hlavu! Ona nejde naspäť k mamičke. Chce ísť do bytu, ktorý je aj jej a v ktorom by bola dokonca väčšinovou vlastníčkou, keby sa ďalšieho svojho podielu nevzdala v prospech matky. Navyše jej platí náklady, hoci tam ani nebýva. Takto naozaj nevyzerá nesamostatné neschopné decko, vracajúce sa mame na krk.
@somnikto Ty absolutne neries a vrat sa do svojho bytu. Mama sa moze postavit aj na mihalnice, ja by som do ziadneho zahranicia nesla. Ani nahodou. Pekne by som si setrila doma.
@drahomirrra ďakujem veľmi pekne. Len musím vstrebať ten pocit že som tam nechcena že sa nemôžem uvoľniť poriadne..
@somnikto Ale prosim ta, neber to tragicky, mama si zvykne, a ty sa nauc asertivite. “Mami, ci sa ti to paci ci nie, vraciam sa spat, byt vlastnime rovnako, takze mozes byt urazena a nahnevana, alebo mozeme spolu normalne vychadzat. “ Punktum.
@drahomirrra Presne tak!
@drahomirrra určite to tak urobím, ďakujem veľmi pekne
Z toho čo píšeš mi vychádza jedine, ze tak ako si mala teraz nahovno partnera tak máš aj matku.Vobec si neviem predstaviť, že má jedna matka jedno dieťa a nepomôže mu v ťažšej chvíli.A komu inému ako svojmu dieťaťu?To vie v kľude spat, necíti ľútosť?musí to byť egocentrický človek aj to čo predvádza s tými peniazmi.Pravdepodobne nemá kúsok empatie a potrebuje mat stále nad tebou navrch.Jedine, že Ta pred partnerom varovala vedela, ze to nebude dobre a teraz, keď sa chces vrátiť Ti to potrebuje osladiť.A tie čo píšete, že mama chce mať svoj kľud a pod ...možno vaše deti budú vo veku 26 r ešte stále doma.Kolko sa musí mama starať o dieťa vo veku 26 r,?veď autorka príde z práce a budú spolu max 4,5 h a možno ani to nie.
Aj, keby som mala spať na gauči neviem si predstaviť neprijať svoje jediné dieťa.
Peniaze neplat, skús hľadať zdieľané bývanie aj za cenu, že menej ušetris tvojej mame sa to vráti.Uz to, čo spravila otcovi svedčí o jej charaktere.
Pracuje, tak prečo si jej prispievala?to ona chcela?nie je to dôchodkyňa odkázaná na nízky dôchodok.
Alebo choď do zahraničia nemáš záväzky našetri a pocestuje koľko sa da
@drahomirrra
@h2 myslím, že jej mama je typ osobnosti, že spolužitie s ňou bude peklo a dá jej to pocíti, že je nezelana
@luccija je pravda že mi hovorila že to nie je muž pre mňa, ale nijako mi to nechce vrátiť štýlom že "ja som ti to hovorila" alebo tak, sama raz povedala že ma obdivuje že som ho ešte nezabila 😁 vedeli sme si úplne dobre aj popísať, čím menej sme sa videli bolo to lepšie akoby sme len málo boli súčasťou svojich životov

@somnikto tvoja mama si mohla za svojho života postaviť dom, kúpiť byt, prispôsobila sa tvojmu otcovi a ty ju chceš ešte pripraviť o byt, o nádhera 🤦