icon

Mama neustále schováva peniaze do skrine

stelly652
20. jún 2025

Ahojte idem si po radu tipy názory od Vás čo ste si už odskákali a zažili so starými rodičmi preto že posledne dva mesiace mam to náročne s mamou neboli takéto problémy aké mame teraz problémy sú a budu stále také,že mama neustále schováva peniaze do skrini tak že aby som ich nenašiel,ďalej nechce mi ani dať moju poštovú banku kartičku šak nič také nekupujem len to čo je potrebne aj pre mojich rodičov robím nákupy.Nepočúva ma vôbec mama aby neschováva peniace pretože príde ku najhoršiemu rodičia nebudú doma alebo sa niečo vážnejšie stane a ja potom doma nutne budem potrebovať peniaze aj poštovú banku a nenájdem ju ani žiadnu rezervu nebudem mal pri sebe pretože bez poštovej kartičky sa nedajú vybrať len tak Hotovosť.Mal niekto takéto problémy s rodičmi?..Nedajú si vysvetliť a nepočúvajú....Ako ju mam prehovoriť a presvedčiť aby to nerobila za mojim chrbtom....Neviem čo ma ešte čáka ale nerátal som to že to príde až do takého štádia....Mali ste niekto takéto podobe problémy?...čo ma čaká?:..😕 Je to náročne s nimy psychicky sa nechcem zrútiť s nervami čo ma čaká ďalej?..načo sa mam pripraviť?....😕

Strana
z3
viestta
20. jún 2025

Aha, tak ty robis nakupy AJ pre rodicov, teda pre seba aj pre nich. Z tvojich penazi nakupujes? Ci robis nakupy len z ich penazi?

0silvia0
20. jún 2025

@stelly652 pises o babke, ci mame? Karticka je tvoja na tvoj ucet?

stelly652
autor
20. jún 2025
@0silvia0

@0silvia0 o mojej mame ale je už babka 70 rokov ma tento mesiac

stelly652
autor
20. jún 2025
@0silvia0

@0silvia0 áno na môj účet je napísania poštová banka

purple_wolf
20. jún 2025

ved kasli na nu nech sa o seba stara sama, naco ti je jej karta??? chce ist na nakup?? odvez ich a zostan v aute alebo len chod ako sprievod a nech si to zapalti sama ...ked ju vykradnu, tak nech ked je blba .... ako sorry ale zbytocne si vyrabas problemy

viestta
20. jún 2025
@stelly652

@0silvia0 áno na môj účet je napísania poštová banka

@stelly652 ked je ucet v postovej banke tvoj, tak si daj spravit novu kartu a mozes z neho platit co len chces a kedy chces. Aj vyberat hotovost, aj platit v obchode.

stelly652
autor
20. jún 2025
@purple_wolf

ved kasli na nu nech sa o seba stara sama, naco ti je jej karta??? chce ist na nakup?? odvez ich a zostan v aute alebo len chod ako sprievod a nech si to zapalti sama ...ked ju vykradnu, tak nech ked je blba .... ako sorry ale zbytocne si vyrabas problemy

@purple_wolf ale jej to stále prízvukujem a nedá si povedať a vysvetliť vždy mi skočí do reči 😒

stelly652
autor
20. jún 2025
@viestta

@stelly652 ked je ucet v postovej banke tvoj, tak si daj spravit novu kartu a mozes z neho platit co len chces a kedy chces. Aj vyberat hotovost, aj platit v obchode.

@viestta ja nemôžem mať dva rovnaké banky a inú banku nechcem založiť lebo není to jednoduché s bankami narábať a mať dva účty

0silvia0
20. jún 2025
@stelly652

@purple_wolf ale jej to stále prízvukujem a nedá si povedať a vysvetliť vždy mi skočí do reči 😒

@stelly652 a ona nema svoju karticku? Tu moze byt zacinajuca demencia, v urcitom veku toto zacina takto s peniazmi a skryvanim veci. Ma aj ine priznaky?
Ty so svojou mamou byvas? A co na to otec?
https://www.neuraxpharm.com/sk/blog/prvych-10-p...

alex49
20. jún 2025

predpokladám, že si dospelá, zo svojou kartou a zo svojimi peniazmi môžeš nakladať ako ccheš, ak ti niekto iný berie peniaze, je to krádež.

stelly652
autor
20. jún 2025
@0silvia0

@stelly652 a ona nema svoju karticku? Tu moze byt zacinajuca demencia, v urcitom veku toto zacina takto s peniazmi a skryvanim veci. Ma aj ine priznaky?
Ty so svojou mamou byvas? A co na to otec?
https://www.neuraxpharm.com/sk/blog/prvych-10-p...

@0silvia0 no oto sa strašne bojím už mala raz porážku a ešte ide na ďalšie vyšetrenia príznaky ma áno s vysokým krvným tlakom je nervózna ma aj bolesti

purple_wolf
20. jún 2025
@stelly652

@stelly652 ved ti hovorim kasli na nu ... teraz citam ze ten ucet je tvoj - tebe sibe?? kolko mas dvanast ze ta mama kontroluje?? zablokuj kartu poziadaj o vydanie novej a proste jej ju nedas, vybera peniaze koho tvoje?? uvedomujes si ze je to kradez?? uvedomujes si ake je toto toxicke spravanie??? to mas malo problemov potrebujes dalsie??
moji rodicia maju tiez po sedemdesiatke nemysli si ze neviem o com hovorim ale toto proste neexistuje ze chodim do prace, zarabam si na seba a mater bude rozhodovat co budem s peniazmi robit ... si dospely a svojpravny proste sa spamataj, nie si povinny sa o rodicov starat a uz vobec nie ked ta okradaju

maranco
20. jún 2025
@stelly652

@viestta ja nemôžem mať dva rovnaké banky a inú banku nechcem založiť lebo není to jednoduché s bankami narábať a mať dva účty

@stelly652 akú kartičku myslíš, plastovú kartu a je na nej tvoje meno alebo mamine?
tú zablokuj cez internet banking a daj si vydať novú a daj si ju vyzdvihnúť na pobočke
ak to nedokážeš tak choď na pobočku zablokujú kartu a dajú ti novú

januska12323
20. jún 2025

Nechápem akú kartičku? Ty tam máš účet a nemáš k nemu prístup?

stelly652
autor
20. jún 2025
@maranco

@stelly652 akú kartičku myslíš, plastovú kartu a je na nej tvoje meno alebo mamine?
tú zablokuj cez internet banking a daj si vydať novú a daj si ju vyzdvihnúť na pobočke
ak to nedokážeš tak choď na pobočku zablokujú kartu a dajú ti novú

@maranco aj takto som už rozmýšľal spraviť skôr ale nemohol som

sissy27
20. jún 2025

@stelly652 preco by mala mat mama pristup k tvojmu uctu alebo preco ty chces mat pristup k jej peniazom? Tu mi nieco nesedi…

stelly652
autor
20. jún 2025
@januska12323

Nechápem akú kartičku? Ty tam máš účet a nemáš k nemu prístup?

@januska12323 mam prístup ale schováva moju kartičku s mojim účtom aj s mojim menom

0silvia0
20. jún 2025
@stelly652

@0silvia0 no oto sa strašne bojím už mala raz porážku a ešte ide na ďalšie vyšetrenia príznaky ma áno s vysokým krvným tlakom je nervózna ma aj bolesti

@stelly652 ked ide na vysetrenia, upozorni jej lekara na zmeny v spravani, tu mas presne napisane priznaky demencie v konkretnych prejavoch:
https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...

0silvia0
20. jún 2025
@stelly652

@januska12323 mam prístup ale schováva moju kartičku s mojim účtom aj s mojim menom

@stelly652 tu karticku jej preco davas do ruky? Maj ju stale pri sebe. Co ma ona manipulovat s tvojou kartickou?

maranco
20. jún 2025
@stelly652

@stelly652 ale vieš že papierovú kartičku na pobočke banky nepotrebuješ, stačí ti občiansky preukaz
máš platovú kartu k účtu? vieš používať bankomat a platiť v obchode kartou?

stelly652
autor
20. jún 2025
@0silvia0

@stelly652 ked ide na vysetrenia, upozorni jej lekara na zmeny v spravani, tu mas presne napisane priznaky demencie v konkretnych prejavoch:
https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticle...

@0silvia0 Dakujem idem si to prečítať

stelly652
autor
20. jún 2025
@maranco

@stelly652 ale vieš že papierovú kartičku na pobočke banky nepotrebuješ, stačí ti občiansky preukaz
máš platovú kartu k účtu? vieš používať bankomat a platiť v obchode kartou?

@maranco mam plastovú kartu áno toto všetko viem aj sam s platením

gribka1
20. jún 2025

Úplne od veci, to ti vezme z peňaženky platobnú kartu a schová?

maranco
20. jún 2025
@stelly652

@maranco mam plastovú kartu áno toto všetko viem aj sam s platením

@stelly652 potom je všetko v poriadku ty maj svoju plastovú kartu, s tou plať v obchode a mama si môže tvoju papierovú kartičku s tvojím menom a číslom účtu aj zarámovať

stelly652
autor
20. jún 2025
@gribka1

Úplne od veci, to ti vezme z peňaženky platobnú kartu a schová?

@gribka1 Ano abo len tak mi zoberie v hotovosti

maranco
20. jún 2025
@stelly652

@stelly652 prečo potom máš hotovosť v peňaženke? maj tam pár mincí na zmrzlinu a taxík a zvyšok všetko plať v obchodoch kartou tak ti nikto nezoberie peniaze

stelly652
autor
20. jún 2025
@maranco

@stelly652 prečo potom máš hotovosť v peňaženke? maj tam pár mincí na zmrzlinu a taxík a zvyšok všetko plať v obchodoch kartou tak ti nikto nezoberie peniaze

@maranco aj takto mam na plane spraviť

maranco
20. jún 2025
@stelly652

@maranco aj takto mam na plane spraviť

@stelly652 vysvetli k čomu tú papierovú kartičku s číslom účtu tak veľmi potrebuješ
ja som ju založil do obalu od zmluvy s bankou a vôbec nepoužil za posledných 13 rokov

gribka1
20. jún 2025
@stelly652

@stelly652 Veď ty si schovaj peniaze a kartu.

alex49
20. jún 2025

nemaj doma žiadne peniaze a kartičky, svoju bankomatovú kartu maj fyzicky mimo domu. 70 ročný človek by ešte mal mať normálne správanie, krádeže synových peňazí a schovávanie peňazí k normálnemu správaniu nepatria. Mám 70 ročného otca a nikdy si nedovolil sám zobrať mi peniaze, aj keby som mala v šuflíku tisíce, tak sa ma spýta, či si môže požičať a povie na čo ich potrebuje.

Strana
z3