Mama sa mi po dlhej dobe ozvala
Chcela by som sa vás spýtať na názor. Mám 27 rokov a od mojich 22 sa nekontaktujem s mojimi rodičmi. Nikdy sme spolu nemali dobrý vzťah, mali extrémne prísnu výchovu a nikdy mi nič nedovolili. Vyvrcholilo to tým, že najprv mi hovorili že ako musím ísť na vysokú školu a v momente keď som tam nastúpila tak mi vyčítali, že sa o mňa musia starať. Celý život som len počúvala, že som nechcená a ako ich obmedzuje to, že ma musia vychovávať.
Keď som mala 22 povedala som si dosť, prenajala som si izbu a zo dňa na deň som odišla. Odvtedy som mojich rodičov nekontaktovala, ani oni mňa. Našla som si partnera (tento rok sa budeme brať), bývame spolu a zariadila som si vlastný život.
Pár dní dozadu sa ma však pokúsila kontaktovať moja mama. Volala mi asi 4x. Nedvihla som. A neviem čo mám robiť. Myslím si, že moja mama ma chce kontaktovať, lebo sa jej to práve hodí alebo má nejaký iný úmysel. Partner ma presviedča aby som tomu dala šancu.
Čo by ste robili na mojom mieste?
Ti fakt nemajú hanby
A odpust nám naše viny, ako i my opúšťame svojim vinníkom.....
@akbara77 veď im odpustiť môže, nemusí sa na nich hnevať, ale to neznamená, že by ich mala dotovať. Oni idú do predčasného dôchodku, lebo je to pre nich pohodlnejšie, ako pracovať a dcéra, ktorú roky psychicky deptali a vyhadzovali jej na oči, že ju musia živiť, im má finančne prispievať? No ako vtip je to dobré.
Fakt nechápem niektoré komenty. Akože je v poriadku, že rodičia ju 5 rokov nekontaktovali ? Ja by som tiež neodpustila. Rodič je povinný postarať sa o svoje dieťa po každej stránke.
@autorka je mi to veľmi ľúto 💔 ale kašli na nich, hádam by si im nebola teraz zrazu dobrá aj ty! prajem ti krásnu svadbu a šťastný život plný lásky 💕
Napíš jej sms, nech ti napíše čo sa deje. Nemusíš s ňou hovoriť a zároveň, ak je to naozaj niečo vážne, tak ti môže napísať, čo sa deje. Normálne by som jej napísala "napíš mi prosím správu".
@mikadooo veď už vie, čo chcela od nej. Sú na dôchodku a potrebujú financie.
Ach jaj, práve čítam tvoju odpoveď. Nech si vyserú oko... Tak na to by som odpovedala stručne a jasne "nie". Nech si idú brigádovať, tak ako aj teba nechali brigádovať, keď si potrebovala ako tak žiť normálne. Prajem ti pevné nervy a je super, že si sa dokázala odstrihnúť a žiješ normálny život ❤️.
@ummimaryam súhlasím,....aj ľudia naokolo ,...ak sa rodičia sťažujú, že nechodíš, nedáš,,... tak nemajú na teba dobrý vplyv ak tvojim rodičom uveria a to ver, že takýto ľudia vedia ,,plakať,,. Aká si nevďačná a pod. Ak nemáš ešte dieťa ale budeš mať, bude to horšie. Vravím ti z vlastnej skúsenosti. Doteraz ľutujeme, že sme nešli čo najďalej, kde nás nikto nepozná. A pokiaš vám bude dobre, že si budete rozumieť ako rodinka, stále sa budú chápadlá naťahovať za vami a v dobrom nie. Odporúčam Odsťahovať sa!
@slecnazkosic áno, práve som zistila 😬
@akbara77 ona odpustí a potom skončí na psychiatrii, lebo to s nimi psychicky nezvládne,..potom čo bude citovať z biblie,...kto nezažil nevie,..!!!nechať sa ponižovať a urážať, fliachať na seba,...!!!a to stále ak nie je po ich,....do kedy to vydrží? Alebo je ich majetkom a má držať chrbát pokiaľ bičujú a potom sa otočiť k mužovy a k decku s úsmevom a s láskou???? Základom je zdravá rodina,...zdravý otec a mať, ktorá by mala byť pilierom rodiny ak už otec nie! NEODPÚŠŤAJ!!! Boh sa nich postará!!!!!!!! A to čo im patrí aj dostanú. Amen.
Právne by som sa s rodičmi rozviedla. Toto sú také tie typické kusy, čo sa nebudú hanbiť dať ťa na súd, aby si im platila výživné na rodiča. Čo najskôr kontaktuj právnika.
Stupídne reči moralistiek sa snaž ignorovať, keď im tak záleží na tvojich "rodičoch", čo nikdy rodičmi neboli, nech sa idú o nich starať ony.
Želám ti veľa lásky v živote 💓
A mimochodom, partner ti stále radí sa kontaktovať, keď už vie, že po 5 rokoch sa matka ozvala len preto, že chce peniaze?
@zuzanalila20 takeho blba si snad nenasla...
Ďakujem všetkým za podporu ❤
@zuzanalila20 Nie, partner povedal, že pokiaľ chce odo mňa len peniaze mám plné právo jej neodpísať. Chcel len aby som sa jej spýtala čo sa deje.
Hrozne ako tu mnohi posudzovali, že nevďačná dcéra a ako sintreba rodicov vážiť. Preč lovecký ktorý prejde takými traumami alo je emočne a psychické tyranie, je veľmi ťažké citat take slova ….
Odplatiš im tou istou mincou. Keď sa oni nestarali o teba tak nemusíš o nich ani ty , zaslúžili si to tak nech si užívajú predčasný dôchodok a vlastnými silami vybavujú problémy.
komunikuj s nimi len cez sms ziskas cas to spracovat neprispievaj im a hotovo neries zi si svoj zivot buduj si svoju rodinu
ono pochopi ta ti co si tym presli si skvele dievca zvladla si to vela stastia do fˇdalsieho zivota
Fuuha... teda sila... by som im na drzovku odpisala ze "zrazu som chcena?ked potrebujete peniaze?" 👎ani by ma nehlo im pomahat, v nicom...
No ti su teda zlati... to ti v sms draha matka napisala, ze chcu prispiet? Niekto nema hanby..
@akbara77 odpustenie neznamená, že sa nechám šikanovať, ani že dovolím iným upierať mi potreby, práva, slobody, ani že nahodím úsmev a poviem nič sa nestalo. Ak by im nebola odpustila, tak by im ona naopak spravila peklo zo života, ale zachovala sa ako rozumný zodpovedný dospelý zrelý človek - nechala ich a odišla, vybudovala si zdravé sebaveodmie, nezávislosť, dobré vzťahy a vzala svoj život do vlastných rúk. Klobúk dole!
Zdvihla by som zo zvedavosti,o co ide.Udobrovat sa nemusíš,to nie je tvoja povinnosť.Urob si podľa seba.Mozes zavolat späť,prípadne len poslať strohu spätnú sms,ze co chcela, prečo volala.
Mozno chce peniaze 😁
😁😁😁 ma picne, trafila som
Prepáč že sa spýtam, ak nechceš nemusíš .
Čo presne ti napisali/povedali ?
@zuzanalila20 právny rozvod deti s rodičmi neexistuje. To žiadny advokát nevyrieši.
Ale- ak by rodičia požiadali súdnou cestou výživné na seba, súd bude skúmať ich možnosti pracovať, ich zdravotný stav, majetkové pomery a hlavne prihliadne na to, ako sa správali a že si autorka musela sama zarábať na životné minimum. Takže výživné na rodiča je málo pravdepodobné,pretože odporuje dobrým mravom.
Ser na nich a svojim deťom daj to čo si ty nemala 😉

No pekne, že chcú peniaze. Až mi tlak stúpol. Ty si poznáš svojich rodičov, autorka. Odporúčam odsťahovať sa niekde ďaleko, to že žijete v jednom meste nie je dobré na tvoju psychiku.