Mama sa mi po dlhej dobe ozvala
Chcela by som sa vás spýtať na názor. Mám 27 rokov a od mojich 22 sa nekontaktujem s mojimi rodičmi. Nikdy sme spolu nemali dobrý vzťah, mali extrémne prísnu výchovu a nikdy mi nič nedovolili. Vyvrcholilo to tým, že najprv mi hovorili že ako musím ísť na vysokú školu a v momente keď som tam nastúpila tak mi vyčítali, že sa o mňa musia starať. Celý život som len počúvala, že som nechcená a ako ich obmedzuje to, že ma musia vychovávať.
Keď som mala 22 povedala som si dosť, prenajala som si izbu a zo dňa na deň som odišla. Odvtedy som mojich rodičov nekontaktovala, ani oni mňa. Našla som si partnera (tento rok sa budeme brať), bývame spolu a zariadila som si vlastný život.
Pár dní dozadu sa ma však pokúsila kontaktovať moja mama. Volala mi asi 4x. Nedvihla som. A neviem čo mám robiť. Myslím si, že moja mama ma chce kontaktovať, lebo sa jej to práve hodí alebo má nejaký iný úmysel. Partner ma presviedča aby som tomu dala šancu.
Čo by ste robili na mojom mieste?
@zuzinka888
mne by sa v takomto pripade skor ulavilo, keby taky rodic zomrel. Nebolo mi luto ani trichu. Necitas? Ved ona chodila 4 roky koli takym debilnym rodicom k psychologovi ! A urcite by mohla este dalsie 4.
Oni tie jej prve zubky, kroky a pod. isto moc neprezivali. Nechali vyplakat a bybavene. A to, ze kedysi sa to tak robilo? Ale ved oni maju obciansky a vedia co sa im pacilo a co nie, tak to bohatstvo nebudem robit svojim detom. Nemam ja pre takychto ludi stipky pochopenia.
Podotykam, ze zlych rodicov nemam! Napriek tomu nemam problem autorku pochopit.
A tebe autorka prajem len to najkrajsie do zivota, prezila si si toho viac nez dost.
Tie premudrele reci ludi, ktore vidia len rodicov a ich „ obetu“ fakt neries. Bud mali v zivote stastie a nikoho podobneho pri sebe alebo sa sami nechovali k detom super. A brania tu vlastne seba, nie tvojich rodicov.
A na oplatku by som napisala sms, ze to oni bolo pre mna to najhorsie v mojom zivote. V deckom domove by ti tiez dali najest, strechu nad hlavou a saty. A to dokonca bez psychotyrania vychovavatelkami. Peniaze nech si zarobia, tak ako si musela ty, zmetkovia.
Vsetko dobre ti prajem, dobreho muza a deturance 🙂
@zuzinka888 ja tieto reci nemam rada co pises o strasnej obete vynosit porodit a trpiet ked idu zubky. No fakt strasna obeta, ved to je mozno rok, dva zo zivota dietata. A okrem toho dieta splodil rodic, rozhodol sa pre neho, tak hadam dieta nebude do smrti vzdavat vdaku rodicovi, ked mu sedel pri postielke ked mu zuby rastli. Toto je povinnost rodica starat sa o dieta. Len mnohi rodicia zabezpecia stravu, strechu nad hlavou, cize uspokoja fyzicke potreby dietata a tie psychicke potreby zanedbaju.
@viera321 pane boze, toto vazne???? 😮😮😮
Nenechali ju hladnu smadnu, tak sa im ma poklonkovat? Toto vo vztahu rodic-dieta podla teba naozaj staci???
Len v jednom s tebou suhlasim - ako sa bude spravat rodic k dietatu, tak sa bude potom spravat aj dieta k rodicovi.
A tu je dobry priklad.
@oli18 neviem ktorá z nás je natvrdlá a nevie čítať, čítať s pochopením textu.
Ty si myslíš že jej požičali peniaze, keď od 16 si musela zarábať na seba, aby nechodila nahá a mohla si kúpiť školské potreby ?!
Prečo išli do predčasného dôchodku ? Mohli ešte pracovať, alebo tiež ísť brigádovať, majú dôchodky , čiže základný príjem majú, ; aj keď sú firmy a firmy, práca sa nájde aspoň pre 1 aby si privyrobili, ale dá sa aj pre oboch. Kto chce, pracuje, aj u nás ti môžem ponúknuť 10 voľných pozícií, ich by brali 10 👐.
Ja by som jej poslala sms-ku. Že čo sa deje.
@laurika999 čítaš ? Chcú lóve, €, many
Si sikovna a pekne si to zvladla aj bez nich. Ja by som si vymenila cislo alebo blokla aby som uz ani nevedela, ze ma chcu kontaktovat. Akoze sa mi po rokoch ozvú a chcu peniaze 🤣🤣🤣. Predpokladam, ze poculi v telke ako chcu dat do zakona, ze deti budu povinne platit rodicom vyzivne. Tak su hned na teba spomenuli 🤔🤔.
@cacianka ja viem, no nemala som čas, prečítať celú diskusiu naraz. postupne som čítala.... už viem, že išlo o prachy, no môžu sa hanbiť tí rodičia.
@laurika999 ok chápem, aj mne sa stávalo že som odpovedala hneď, ale už som sa naučila prečítať najprv všetko ,celú diskusiu, až potom napísať . Lebo v ďalších príspevkoch môže byť úplný zvrat.

@akbara77
preti si to na vladtnej kozi a potom mudruj s odpustanim. Si myslis, ze pan Boh tiez vsetko vsetkym odpusti?? Taketo keci mam tak rada.
Idpustenie je velmi potrebne, to ano. Ale koli sebe samemu, aby cloveka ta zloba nezabila.
Ak si to myslela takto, ok.