Mama sa neznáša s mojím mužom

meryska
11. júl 2015

Ahojte.asi potrebujem aj iny nazor tak prosim poradte.problem je v tom ze by sme sa chceli prestahovat do dedinky kde som vyrastla.moja mama tam ma malu rodinnu farmu je uz starsia a pomali na to nestaci.stale hovori ze to robi len preto ze to chce dat nam.lenze sa neznese s mojim muzom.ma ho za totalneho idiota neschopneho.mna tiez furt len usmernuje a pouca.bola 35rokov ucitelka v skolke takze ma patent na spravnu vychovu nasich deti atd... Myslim ze sa s nou da len velmi tazko vyjst.chce si postavit jednoizbak oproti jej domu.ten dat nam a prestahovat sa.lenze to je hudba buducnosti.ja mam zial bohu obrovsky pocit zodpovednosti a nechcem ju nechat samu a tiez by som si rada robila na farme len neviem co s tym.som tam v strese a prave dnes sme sa hrozne povadili kvoli vychove deti.ona je hrozne vztahovacna.ma pocit ze vsetko zachranuje.proste cele zle a ja vobec netusim ci vobec skusat byvat "cez plot".

nanervy_2
11. júl 2015

nie.
mozete jej chodit pomahat a nastahovat sa az ked bude bezvladna...
ziadne vycitky, bolo by to este horsie.. a poucovanie a zhadzovanie toho co povies nekonci vetou - ved ja toi chcem len dobre? 😎

pribinak
11. júl 2015

Fuuu, tak do tohoto by som na tvojom mieste nešla, prilis vela negatív, nech si mama svoju farmu nechá ;(

jeennyv
11. júl 2015

@meryska sama pises, ze je to jej profesionalna deformacia, cize mamu neprorobis po tolkych rokoch v skolstve, preto podla mna sa but zmieris s tym, ze aj napriek tomu, ze to je mama budes mat vycitky a cirkusy kazdy den alebo jednoducho jej budes nejak pomahat na dialku a postupne sa snazit ju oboznamovat s tym, ze roky pribudaju a musi nieco nechat aj na vas a po vasom, lebo sama na vsetko uz nevystaci...vela stastia...so starsimi ludia je to bohuzial niekedy ako s malymi detmi, ked nie horsie, lebo malemu dietku, ked je najhorsie das na zadok, ale dospeleho predsa nevyplacas....

elienka
11. júl 2015

si hlavne rozmysli priority, nie že ťa to nakoniec bude stáť manželstvo

janinah
12. júl 2015

Ak mama nestačí a vy máte o farmu záujem resp. o zisk z nej,tak jej tam najmite a plaťte pomocníka/pomocníkov a bývajte kde ste doteraz.Ak nemáte o farmu záujem a mama nestačí,tak nech ju predá alebo dá niekomu do prenájmu .Ak nepredá,nedá do podnájmu,neprijme pomocníkov,tak na to kašlite,nie si povinná prebrať firmu a robiť tam ty osobne,a ak sa ti kvôli tomu rozpadne rodine,tak isto nie.Nenechaj sa mamou vydierať,sklony na to má...

mala_hobitka
12. júl 2015

@meryska Tak tak ako pise @elienka. Rozmysli si ci to stahovanie je skutocne to co chces ty alebo len tvoj pocit zodpovednosti. Pride mi aj od teba dost sialene (obavam sa ze si trochu mamou zmanipulovana, prepac) ze ty sa chces stahovat do blizkosti tvojej mamy, ktora ti buzeruje manzela. Tebe by sa pacilo keby ta terorizovala svokra a manzel povie "laska, prestahujme sa blizko k nej, mamicke predsa musime pomahat"? Podla mna by si si tukala a celo. Suhlasis s tvojou matkou?- rozved sa. Nesuhlasis s nou? Tak ju nenechaj urazat tvojho muza, ten si to nezasluzi. Rodicia si vybrali ze budu mat deti takze maju povinnost sa starat a ked deti dospeju musia ich nechat ist svojou cestou to je normalne.
Modelovy priklad mojej kamaratky co ma matku voci ktorej mal a roky tento pocit prehnanej zodpovednosti:
- 2 vztahy jej pokazila, kamaratka sa nebranila velmi lebo proste citila ze ten vztah nie je ono (ani jeden ani druhy, a fakt to neboli uplne ok vztahy)
- teraz ma novy vztah a to je inak kava - mamka sa moze na hlavu postavit ale nic nezabera lebo draha kamaratka zistila ze za svoj zivot sa oplati bojovat a vydrzat par hysterickych scen (a ver mi ze jej matka dokaze citovo vydierat ako premium level :D)

Proste v istom veku si clovek musi uvedomit ze rozhoduje sam za seba a nikto iny nema pravo mu do jeho rozhodnuti zasahovat. Ak si svojim rozhodnutim ist k matke znicis manzelstvo - bude to tvoja chyba - nie jej. Ide o to, ze pokial si si niekoho vzala, tvoris s nim novu rodinu. A ak sa lubite, tak si v prvom rade manzelka, a az potom dcera. To tvoja matka musi pochopit.
Ja by som jej povedala ze svoj nazor na mojho muza moze mat aky chce ale pokial sa k nemu nebude chovat slusne tak ju budes navstevovat len zriedka lebo volny cas travis viac s manzelom.
Jo a na zaver - ona ma farmu. Nie ty. Jej farma, jej praca, jej vysledky, jej problem. Nemusis jej chodit pomahat ked nechces.

meryska
autor
12. júl 2015

@mala_hobitka toto vsetko chapem.a mas uplnu pravdu len problem je aj v tom ze sa to vo mne bije.chceme tam ist obaja aj moj aj ja hlavnee kvoli detom nech nevytastaju v meste.dat im kvalitnejsie prostredie a mba by farma bavila velmi... Vsetko by bolo ideal a skvele nebyt povahy mojej mami. A hlavne sa vojim yoho ze naozaj budem riskovat svoju rodinu ...

timea7
12. júl 2015

@meryska určite to nerob, to, čo opisuješ nič dobré do budúcnosti neveští, rokmi sa to bude u mamy len zhoršovať, viem, o čom píšem. Učiteľka v škôlke je diagnóza, tiež ju mám 😀 😀 😀 😀 😀 😀

simculllka
12. júl 2015

@meryska ahoj, ja by som do toho urcite nesla..jedna vec je obetovat sa, ale druha vec je, ze dlhodobo by to nemuselo fungovat, ak teda nie si typ, ze budes na vsetko hovorit ano a dobre a podobne...neviem, co s tou rodinnou farmou, co mate..nemate nejakeho ujka, ktory by sa vam o to staral? Pre pokoj v rodine by som vsak naozaj do toho nesla, svoju mamu poznas lepsie, ale ak uz teraz vies, ze sa vam bude do vsetkeho montovat a berie tvojho muza ako neschopaka, tak si predstav, ze ake je to teraz a tak o 5 rokov to bude 100 nasobne horsie..drzim palce, aby ste to nejako vyriesili...

meryska
autor
12. júl 2015

@timea7 ☺ si potesila

meryska
autor
12. júl 2015

@simculllka prave problem s farmou je ten ze nemame nikoho.ja som jedinacik.mama rozvedena a rodina sirsia sa moc nestreta.

meryska
autor
12. júl 2015

A este je asi problem v tom ze keby som sa s nou chcela o tom pobavit ze sa citim byt mou manipulovana ako aj to ze manipuluje deti a mysli si ze aka je nenapadna tak ma obvini ze som zmanipulovana partnerom a neviem o com hovorim.

timea7
12. júl 2015

@meryska som len žartovala,mám dospelého syna a do jeho života sa nemontujem, sama by som to nezniesla.

sama83
12. júl 2015

@meryska ja to mam doma, len s tym ze moja mama chodi pomáhať k nám do záhrady, ktorú som dostala od našich. my tu bývame a ona k nám chodí každý deň a nerobí to dobrotu. uz toľko krát som sa koli tomu s mužom pohádali, muz sa jej radšej vyhýba. ak tam naozaj chceš ísť tak sa vymente ona nech ide k vám do mesta a vy na farmu. spolu to pojde ťažko, veľmi ťažko.

meryska
autor
12. júl 2015

@timea7 ked mas dospeleho syna vies to posudit z druhej strany.co s tym teda?ma zmysel sa to snazit riesit alebo prosto kaslat na to.neverim ze to mama robi cielene.prosto je taka a neuvedomuje si to.co by si robila ty kebu syn z cista jasna prisiel s tym ze sa mu momtujes az prilis napr do vychovy deti?na jednej strane hovori mama ako sa maximalne prisposobuje ale ja to vidim uplne opacne.prisposobuje sa v malichernostiach ako ked konecne akceptovala ze si chcem prat sama a nemusi mi vyvesavat pradlo hned jak pracka dopere lebo ja akurat nemam cas.ale aj to bol boj.

meryska
autor
12. júl 2015

@sama83 tak vymenit sa nehrozi 😃 to fak nijako.to by nepreslo. Takze hovoris ze nula bodov.ale co ked mama zostarne natolko ze sa o nu bude treba starat?

0silvia0
12. júl 2015

@meryska ak nechceš prísť o nervy a o psychickú pohodu, tak toto nerob! Mám veľmi podobné vydanie matky, presne má ten istý patent na rozum a presne tie pozabučkové "neviditeľné" manipulátorské taktiky. Ja som s ňou síce nebývala, ale bývala s ňou sestra v jednej domácnosti aj s manželom a deťmi 3 roky... chceš vedieť výsledok? 10 rokov zať odmieta túto "ženu" navštíviť a vzťahy sú tak pošahané a nenávratne nenapraviteľné, že to už nikto nikdy nedá dokopy. Ale moja mama má napriek tomu svätožiaru okolo hlavy, žiadny podiel na zlých vzťahoch, lebo ona každému chce dobre a na seba nikdy v živote nemyslela, len na druhých... tomuto ona verí, napriek tomu, že všetci dobre vieme, kde je pravda...

natalym
12. júl 2015

@0silvia0 Ja mám takú svokru. Keby sme my ostatní nemali rozum, že napr. ok vychovala môjho muža tak je už asi zakopaná v záhrade.

0silvia0
12. júl 2015

@natalym práve s ňou bojujem jeden boj... manipuluje mi syna, oblbuje ho, dovoľuje mu to, čo má doma zakázané a tým si niečo dokazuje... s týmito typmi ľudí je to fakt veľmi ťažké 😒

meryska
autor
12. júl 2015

@0silvia0 ach boze nebyt jedinacik mysim ze za tvojim nickom je moja sestra ☺

natalym
12. júl 2015

@0silvia0 Ale nebývate spolu, však? No s moju svokrou mám jediné šťastie, že nebývame spolu a ani nie blízko a pár rázy sa už stala, že som ju poslala do riti. Našťastie už všetkým došlo aká naozaj je.

timea7
12. júl 2015

@ľmeryska čo ti na to napísať? Mama konečne akceptovala, že si budeš prať sama....môj syn si perie sám dávno a je muž.....slobodný....skús s ňou ešte sadnúť aj s manželom a povedzte jej, za akých podmienok ste ochotní tam bývať a tvrdo si za nimi stojte. Ak nebude ochotná ich akceptovať, nemá to zmysel. Ja by som sa o to v tvojom prípade asi ani nepokúšala.....farmu môžete mať aj bez mamy a s pokojom, nie s dennodenným stresom.

meryska
autor
12. júl 2015

@timea7 farmu bez mamy mat nemozem kedze ak to dopadne tak ze proste uz to nebudeme ani skusat riesit tak ostavame v meste

timea7
12. júl 2015

@meryska to je podľa mňa najlepšie riešenie, mňa by šlahlo, keby mi niekto kecal do výchovy a montoval sa mi do života, za tie nervy by mi to nestálo.

zexi
12. júl 2015

nie, v žiadnom prípade by som do toho nešla

0silvia0
12. júl 2015

@natalym božechráň, to by som už bola určite na nejakom liečení 🙂 Až keď som odišla z domu, potom mi všetko docvaklo a až potom som zacítila, čo je to byť slobodná a nikým nemanipulovaná a neovplyvňovaná.
Až potom som uvidela maminu pravú tvár, dovtedy pri spoločnom bývaní som to vnímala úplne inak... nikdy by som nedopustila bývať s ňou pod jednou strechou, okrem toho, že je to manipulátor, je to aj vyciciavač energie. Do riti by som ju síce nedokázala poslať, ale mám už na ňu nejaké taktiky, ktoré celkom dobre fungujú.
@meryska ono tie črty manipulátorov a profesionálnych deformácií sú dosť podobné. Moja mama v škôlke nepracovala, chvíľu robila v jasliach, ale celý život robila s ľuďmi v pomáhajúcej profesii (nechcem špecifikovať)

oli18
12. júl 2015

Prečo tvoja mama považuje tvojho muža za neschopného? Možno taký aj je. Ale je mladý, možno sa nemal od koho naučiť veci, ktoré by mal podľa tvojej mamy ovládať. A toto je príležitosť, aby ho mama niečomu naučila, ako to chodí na farme, pri dome a záhrade. A práve tak môžu nájsť k sebe cestu zať a svokra. To, čo ti tu všetci radia, je ľahšia a jednoduchšia cesta. Ak neprijmete maminu ponuku, myslím, že sa odcudzíte a tvoja mama sa nikdy nezbaví pocitu, že má neschopného zaťa. Ty ho budeš pri každej hádke pred mamou brániť, že nie je taký a budeš chcieť aj dobre s mamou vychádzať. Budeš to mať ťažké, budeš medzi dvomi mlynskými kameňmi. Problémy sú na to, aby sa riešili, nie aby sa od nich utekalo. Potom sa len ešte viac nakopia. Okrem toho by ste si mali stanoviť pravidlá, do čoho sa vám mama nemá miešať. Aj ty si mama a raz možno budeš v rovnakej situáciíí, ako teraz tvoja mama. Píšem to na základe vlastnej skúsenosti.

0silvia0
12. júl 2015

@oli18 ó aké príjemné je fungovať so vzťahovačnou ženou, ktorá má patent na rozum
ó aké príjemné je počuť o svojom manželovi, že je neschopný idiot
ó aké príjemné je keď musíš niekomu neustále dokazovať, že deti sú tvoje a ty si ich chceš vychovať po svojom
Zakladateľka je už teraz v strese, pretože vie, čo toto spolužitie môže obnášať. Ty si pravedopobne ešte nefungovala s manipulátorom a vševedom v jednej domácnosti. Asi nevieš, že takíto ľudia neberú tvoje argumenty a tvoje pravidlá, pretože oni vedia všetko najlepšie...

cammille
12. júl 2015

@oli18 ked si niekto mysli, ze je najmudrejsi na svete, kazdy je prenho neschopny...to by som chcela vidiet toho chlapa, co sa necha komandovat od svokry - uz len to by z neho spravilo neschopneho...s rodicmi, ktori su presvedceni, ze vedia vsetko najlepsie a neustale maju potrebu o tom svoje dospele deti presviedcat, sa vychadzat neda, resp. da, ale clovek sa musi vzdat svojho nazoru, svojho zivota a zit podla rodicov...a za to teda dakujem pekne 😝

meryska
autor
12. júl 2015

@oli18 moj muz je velmi sikovny vo svojej profesii.vie aj okolo domu co to.neni pravy domaci kutil ale skusa.moja mama ho ma za idiota proste s principu.a to nehovorim o tom ze on sa snazi udrziavat s nou normalne vztahy.uznava jej vela veci a dokonca ju uznava aj ako cloveka co vela v zivote dokazal len podla nej jedine ako s nim vydrzi fungovat je ignorovat ho.najma preto ze ma svoj nazor a ked napriklad mama vela rozprava ako jediny jej to dokaze povedat.slusne.na co sa ona urazi a je zas za debila ktoremu treba furt nieco dokazovat a nepochvalit za nic.sam spravil oplotok presne jak ho chcela a jedine co k tomu povedala "ale hotove to malo byt uz pred mesiacom"... Co dodat