Mama si ide tvrdohlavo svoje aj po dohodách
Asi mi ani nemáte ako poradit, iba sa potrebujem vyrozprávať… ja som už príšerne unavena z vlastnej mamy…Tak nestačí že mame dve malé deti, kde 3rocnej treba všetko a každú banalitu 10x zopakovať, 1,5-ročná už tiež začína s obdobím vzdoru a tiež treba všetko 5x opakovať, tak nie, nestačí toto, s mamou sa na niečom dohodnem, o hodinu už o ničom nevie, neplatí čo sa povedalo. Už som začala všetko ešte aj duplicitne písať do chatov, aby to bolo čierne na bielom -na com sme sa dohodli, tak ani toto už nepomáha. Ja som už na nervy. Ešte pochopím že malým deťom treba všetko opakovať 10x ale že ešte aj vlastnej mame, čo je dospela osoba že musím 10x hovoriť? Som zúfalá. A nie, nie je to vekom ani zacinajuca diagnoza. Ona si proste ide svoje a keď nie je po jej, tak sa bude tvarit že nič take sa nepovedalo, nedohodlo, nenapísalo… Fakt si už prídem ako v blázinci. Brat mi nato už len sucho skonštatuje že to sa už s ňou nezmení, alebo rovno mávne rukou, ale mna to už bytostne vytáča.
Si predstavte že sa s niekym dohodnete, beriete to tak že platí čo sa dohodlo, ale o hodinu si spraví aj tak po svojom. A to sa deje opakovane. A keď si trváte na verzii ktorá sa dohodla, tak Vás bude ešte bombardovat správami a telefonátmi aby to bolo po jej.
@cacianka toto ja presne hovorím že zlatá doba! telefon by som najradšej niekedy hodila do kosa a bol by svätý pokoj
@mandarinka555 to som dala do zátvorky aby ženy tu pochopila že nie nebola to moja požiadavka aby to robila. ja to normálne vždy poviem nahlas jasne a zreteľne a už som bohužiaľ tak na tom, že pre istotu nech mám dokaz tak to aj napíšem do chatov, aby keď zase začne že ona o tom nevedela/nepočula tak im to prstom ukazem že hovorila som, je to tu napísané, akože choré keď už toto musím robiť, ale bohužiaľ až sem sme sa dopracovali. A aj napriek tomu že to poviem a beriem to že to platí, tak to neplatí o hodinu! A toto je neskutočne unavujuce pre mna. Keď vypnem telefon a tvarim sa neexistujem, tak príde osobne a ešte sa rozkrikuje, skoro ako včera ale teda navstevy ich zabrzdili.
Neotvor, vypni zvoncek, zamkni bránu
Autorka, sústreď sa na svoje deti, manžela, domácnosť, svoj život... Netreba "zahadzovať" telefón, ale naučiť sa ho používať.. keď nechcem s niekým komunikovať, tak nekomunikujem a naozaj nechápem, že dokážeš takto žiť. Prečo sa s matkou denne dohaduješ? Nemáš iné veci na práci? Ako tu už bolo spomenuté, nevysvetľuj jej, nepíš litánie prečo niečo nebude ako chce ona, veď stačí napísať nie alebo áno.. vôbec jej nemusíš vysvetľovať ako malému dieťaťu, to ty si si vybrala tento spôsob. Je aká je, tak treba prevziať svoj život do svojich rúk. Keď aj 20 takýchto večerí by som jej svojom NIE zrušila, no a čo? Je to jej problém a ak by mi prišli čistiť žalúdok, tak by som len povedala, či vie mama čítať a ak si nepamätá, či netreba aby navštívila odborníka , inak jej v tom pomôcť nevieš a hotovo. Ste obe dospelé, tak sa tak treba chovať . To že ona je manipulátorka mysliaca len na seba je o nej, ale to ako sa ty zariadiš a čo spravíš, je len o tebe
@simca06022011 Ja mam skusenost s dospelym clovekom v rodine, ze ked nieco poviem, ma nevnima, proste je myslou inde a nespracuje to, co hovorim a toto zopakovanie pomaha. Ty by si urobila to, ja zase ono.
Autorka nikto ti nedrzi noz pri krku, ze mas byt cely den na telefone. Ja kolkokrat ani neviem kde ho mam cez den a figu ma zaujima co si tam kto prave pise alebo ze niekto volal... :D
Tu vobec nejde o to ci to ona pocula/nepocula.. robi to naschval, lebo co .. budete robit ako ona povie tak ci tak :DD

Ale presne o tom je komunikácia.."neprosila som vás o to" 🙈 ŽENY....ŽENY...otvorte konečne huby (pusinky vaše) a povedzte rovno do papule---Verte, že sa vám uľaví