Mama si neželá, aby môj priateľ prišiel k nej na Vianoce
Baby, prosim vas co by ste robili v mojej situacii?? Mam vaznu znamost, obaja mame cez 30, priatel uz blizkych pribuznych nema, teda okrem nejakych tiet a strykov. Predchadzajuce sviatky sme spolu netravili lebo bol pracovne v zahranici, ja som teda bola vtedy so svojou rodinou. Tieto sviatky ale bude na svk...bola som vsak velmi prekvapena s reakcii mojej mami, ktora povedala ze ja na vianoce mozem prijst ale on nie, lebo je to stale pre nu cudzi clovek a ona nechce na stedry vecer mat stresy aj z niekoho cudzieho, pritom ho pozna kedze sa navstevujeme. Povedala som jej ze velmi dobre vie ze on je uz sam a ze ako si to predstavuje ze ci ja mam prijst domov a on ma ostat sam na stedry vecer...povedala som jej ze ked to vnima takto tak ja budem na sviatky s priatelom a max ixh prideme len navstivit...velmi sa na mna nahnevala a zacala ma obvinovat a citovo vydierat ze vraj ja nicim rodinu a uz ich nemam rada lebo som si vytvorila novu rodinu a vsetko som znicila...surodenci mi vraveli ze mama povedala ze kvoli mne ziadne vianoce doma nebudu lebo som roztrhala rodinu...je toto normalne?
Volaj aj súrodencov, môže tráviť vianoce sama🤣.
Nechápem … Ty máš cez 30, bývaš s priateľom a chodíš na Vianoce k mame? Prečo …
@anonym_autor a kolko maju rokov tvoji surodenci? Vies, co by som na tvojom mieste spravila ja?
Opytala by som sa jej, ci si je naozaj ista, ze "nespravi vianoce" a ak by to potvrdila, pozvala by som surodencov a aj otca k sebe a spravila by som velku tradicnu hostinu ja. A ked nechces byt velmi zla, pozvi aj ju, aj tak to odmietne, ale aspon by nrmohla nic povedat, uz by jej nikto nezozral, ze si na vine ty.
Ver mi, mam dlhorocne skusenosti s narcismi. Prestan sa bat a konaj razantne, ine na nich neplati.
mas 30, musis si zastat v prvom rade seba pred matkou. aby sa k dospelej dcere takto spravala a citovo ju vydierala? to sa ti zda normalne? neverim, ze inak je normalna.
na vianoce by som bola s priatelom, mas uz 30 nie 15, aj tak casom by si z hniezda vyletela.
inak nechapem tym komentarom, ze ako rodina je najviac a on je len frajer.... ved matka sa k nej sprava otrasne, nechapem, ze si vsetci nechaju doslova kadit na hlavu, ale hlavne ze sme rodina a to je najviac? 🙈
Za toto vydieranie.by som pozvala surodencov k sebe a priatelovi na veceru..a matka neh si robi co chce
@anonym_autor nie je to normálne a tiež by som ostala s partnerom
Ideálne by bolo nechat ju sviatkovat samu, keď chce mať svoj kľud, tak nech ho ma. Normálne by som uvažovala o odstrihnuti sa od nej, veľmi by ma to ranilo.
@anonym_autor dobre si sa rozhodla, ja by som urobila rovnake rozhodnutie ako ty. Ku chovanie tvojej matky sa vyjadrovať nebudem.
@anonym_autor tu ked to nestopnes mama bude stupnovat podmienky a ani sa nenazdas a vsetko ti bude diktovat....a ty budes tancovat..zatrhni to hned na zaciatku
Vianoce ako rodinny sviatok maju byt pokojne a roadostne. U rodin ktore maju narusene vztahy nikdy pokojne nebudu.
Mama ma pravo povedat koho u seba doma chce. Ale ty mas tiez pravo to po tespektovani jej nazoru sa zariadit ako chces. A v tomto pripade ja osobne by som nenechala cloveka s ktorym cely rok zijem aby ostal na Vianoce sam. Si dospela, bud asertivna. A hlavne necit zodpovednost za veci ktore si nesposobila. Toto skusaju psychicky vydieraci.
Ak by fakt vianoce doma neurobila,ponukla by som surodencom ze mozu prist ku mne.
Ved ty sa s priatelom ani nemusite zobrat - tak co bude dozivotne neclen rodiny? Smiesne
Tvoja mama je učebnicový príklad narcistickej poruchy osobnosti. Už len na ten just by som tam nešla a bola by som s priateľom. Súrodenci môžu prísť na návštevu k nám a oslávte spolu u vás. Koniec koncov aj tvoj otec a mama nech si trucuje.
šialené je, koľko labilnych ľudí existuje a obmedzuje svoje deti..
Narcistka, nic ine.
Ty 30r. súrodenci 20r. a 9r? To si sa nepomýlila?
Odhliadnem od toho, že tvoja matka je šibnutá, nemyslím si, že toto je prvá vec, kedy takto manipuluje rodinu. Otec musí byť riadny mámvpičista za tie roky.
Ty sa len neboj, ostaň s priateľom. Plánujete rodinu, je snáď normálne, že 30ročný človek si zakladá svoju novú rodinu. Ona si svoje vianoce zdutá odkrúti bez teba a nabudúce si rozmyslí aké podmiekny si bude klásť. A to všetko jej oznám s úsmevom na tvári.
Ver mi, pomôžeš tým aj svojim súrodencom, ktorí v tebe uvidia vzor ako si nenechať zničiť vianoce a vlastne celý život ak sa nenecháš ťahať za nohu ku dnu. Hlavu hore a hrdosť...
@anonym_autor mala som to isté. Vtedy už manžel bol pre moju mamu stále cudzí človek. Dopadlo to nakoniec tak, že rodičov som už zopár rokov nevidela, nekomunikujeme vôbec. Nevedia ani napr. to, že sme sa 4 roky dozadu presťahovali. 🤷♀️.
Nenechala by som sa mamou manipulovať, si dospela a zadaná. Normálne si spravte krásne sviatky s priateľom a buď choďte vašich navštíviť 24.12 po večeri, alebo ich pozvite na prvý sviatok vianočný k vám na obed/poobede. Úplne v kľude, mame by som dookola opakovala, že ty nie si tá, ktorá ničí Vianoce a ona by si mala uvedomiť, že má ďalších členov rodiny ktorým zbytočne chce robiť teraz doma peklo (?). Čo má 12 rokov? Ešte aby sa nestalo, že ostane na Vianoce sama s týmto s prístupom. A ty si pamätaj, že nastavuješ štandard aj na ďalší rok, čiže ak sa teraz necháš zmanipulovať, o rok ťa to čaká znova…
Aj moja mama robila také rošambo keď som prvýkrat ostala vo SVOJOM DOME s mojím snubencom na 24 večer u nas doma a nie u nich. Mimochodom doobeda sme boli u nich a poobede sme išli domov aby sme boli prvýkrát sami v našom prvom dome
A čo sa zmenilo? Nič . Každý rok vymýšla. Keď ideme prvý sviatok prečo nie druhý. Keď ideme druhý sviatok, tak prečo nie prvý, ten je väčší sviatok a tak ďalej a tak ďalej. Už len zložím telefon že nemám čas
Hmmm nie ty.... ona rozhodla.
Ako mne by bolo ozaj hlupe nechat vazny vztah "bokom". Resp nechat ho sameho.
Ved aj o tom su vianoce-nikto nema byt sam.
A ak mama ti nedala na vyber. Ak by ste sa zajtra vzali. Co potom by mama? Aj tak by ho tam nechcela?
Nechápem … Ty máš cez 30, bývaš s priateľom a chodíš na Vianoce k mame? Prečo …
@anonym_ee7d3a mám 32, dieťa a muža a chodíme na Vianoce k mame. Chodíme k ním každý rok na štedrý deň na večeru aj my, aj sestra
Ahoj, ja ti len poradim, ze cim skor sa voci mame postavis a nedovolis jej takto manipulovat , tym lepsie. Ono to potrva, kym naozaj pochopi, ze s tebou nepohne. Moja osobna skusenost.... zial.
Sprav si pekne Vianoce s priatelom. Mas na to plne pravo bez vycitiek. Nenechaj ho sameho. Nech sa mama hneva aj na hlavu postavi, necuvni.
@terezka1947 neda sa s nou porozpravat, skusala som to, hned je agresivna a teda tvrdi ze ja sa mozem hanbit za to co som urobila ze aj oni nebudu mat vianoce
@anonym_autor hádam mama není až taká hlúpa ze kvôli tomuto by nespravila vianoce svojim ďalším 2 deťom. Ved to by musela byť fakt na hlavu 🤦🏻♀️
@anonym_autor je to normálne. Aj u nás je pravidlo že k stedrovecernemu stolu sa chodí s manželom. Nie s frajerom a frajerkami.
@anonym_autor je to normálne. Aj u nás je pravidlo že k stedrovecernemu stolu sa chodí s manželom. Nie s frajerom a frajerkami.
@hopsas fajn, beriem názor (aj keď za mňa osobne je to v poriadku aj s dlhodobým frajerom), ale určite nie je normálne, že jej vyčíta rozvrátenie rodiny, ak zostane s ním
No ja neviem,ale štedrá večera je určená pre úzky rodinný kruh,resp.rodinu.
Tiež som chodila s chlapcami a aj zvaznievalo sa s každý sme si večeru zriesili doma sami.
Keď už autorka býva s priateľom,asi tá mama možno niečo tuší,vidí...čo autorka nie. Neverím,že by bola tak striktne proti,keby ten ich vzťah bol taký perfektný.
Zase netreba robiť z tej mamy hneď harpiu a dávať neviem aké prívlastky.
Už koľkokrát tu boli srdcervúce príbehy s keď sa to rozpútalo,zmenili sme názor.
@terezka1947 ale tak toto hádam nemyslite vážne.....dcéra má priateľa má 30 žijú spolu a pre matku je to cudzí človek ????ako je to s tým prázdnym miestom pro vianočnom stole ?predpokladám že mama autorky určite pôjde na polnocnu ,že áno
Tvoja matka je velky manipulator, tebe sa cudujem, ze s nou tu hru hras a skaces ako ona piska. Surodencov si na Vianoce zober domov aj s otcom a ju nechajte samu doma.
@terezka1947 ale tak toto hádam nemyslite vážne.....dcéra má priateľa má 30 žijú spolu a pre matku je to cudzí človek ????ako je to s tým prázdnym miestom pro vianočnom stole ?predpokladám že mama autorky určite pôjde na polnocnu ,že áno
@barborab1411 súhlasím,
ja mám 60, s partnerom sme spolu 20 rokov, obaja sme sa zhodli na základe našich predošlých vzťahov a zážitkov, že sobáš nebude. Tak aj toto bude cudzinec ?! Našťastie je moja mama normálna, príčetná a psychicky zdravá žena, nedáva podmienky, nemanipuluje, partnera privítala hneď v začiatkoch ako moju súčasť a je hlavne rada že sii spokojne a v kľude žijeme, že sme si oporou a podporujeme sa. keby vyvádzala ako tá autorkina, tak uprednostním jeho. Mama je mama, ale ani ona nemá právo sr.ať mi na hlavu.
@anonym_autor jednoduche riešenie nechod k mame a hotovo

@anonym_autor mama nie je normálna. Zostala by som s priateľom. Ale neboj, budú sviatky, ona len citovo vydiera.