icon

Máme 2 malé deti a manžel ma opustil pred pôrodom

karolina77
10. apr 2015

Ahojte, píšem sem na fórum lebo potrebujem poradiť, pomôcť, možno sa nájde mamička ktorá má podobný osud ako aj ja. Volám sa Karolína, mám 36 rokov. Som vydatá a mám dve deti dcérku 8 rokov a chlapca 3 roky. Som tehotná v ôsmom mesiaci, čakám tretie dieťatko. Manžel mi pred mesiacom po dvanástich rokov oznámil že od nás odchádza, lebo sa strašne zamiloval a našiel si druhú ženu. Mne povedal aby som začala žiť nový život. Úplne sa mi zosypal život, som na dne, nevládzem sa ani pohnúť. Celé dni ležím v posteli, som strašne vyčerpaná a nemám na nič chuť. Manžel ma aj týra, rozpráva mi a píše smsky že celý čas so mnou to bol omyl, že je všetko len a len moja chyba čo sa stalo. Neviem prečo sa takto správa keď idem za mesiac rodiť jeho tretie dieťa. O deti sa moc nezaujíma, sem tak napíše sms typu "ako deti a že či to všetko zvládam." Ja neviem ako mám teraz žiť ďalej, ako to všetko prekonám. Som zúfala, zranená a nešťastná. Neviem či sa mi vôbec dá pomôcť. S pozdravom Karolína

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
jolly84
10. apr 2015

@kaktusik007 to neeeee, faaaakt?

grasie
10. apr 2015

@amanda0405 myslím, že tá posledná veta je od veci, rozchod s milovaným človekom, o to viac, ak je nečakaný, sa intenzitou bolesti dá prirovnať, ako keď ti niekto blízky zomrie, ukrutná fyzická aj duševná bolesť. toto proste nie sú vhodné reči.

@karolína77 ach zle sa to číta, nieto ešte prežíva ☹ ako baby radia, chce to psychológa, toto je moc aj na koňa, nie to ženu pred pôrodom, dúfam, že je pri tebe niekto blízky, kto ťa podrží, muža ignoruj, to je jediné riešenie, ako si aspoň na duši trošinku. a vybaviť zverenie starostlivosti o deti a výživné na seba a deti. silno presilno ti držím palce

rainee
10. apr 2015

Mne sa na tomto najviac paci, ze vzdy si to odserie zena. Milostpan sa jedneho pekneho dna zobudi s tym, ze ho uz taky zivot nebavi, zbali svestky, necha deti manzelke nech sa stara a ide budovat nove zaciatky 😠 V tomto pripade by som mu pekne nechala deticky, nech si to s pipkou uziju a venovala sa babatku. Musis byt silna, zrutil sa ti svet ale nebude to trvat vecne. Tiez nechapem zeny co si v pohode zacnu so zenatym chlapom s 3 detmi 😕

kaktusik007
10. apr 2015

@karolina77 a teraz k tym praktickym veciam - napises si navrh na vyzivne na deti, a zverenie deti do tvojej starostlivosti... po narodeni tretieho dietatka das dalsi navrh, aby aj to tretie dietatko bolo zverene tebe a aby bolo urcene vyzivne aj na neho... mozno to spoja do jedneho konania, mozno nie... to uz si poriesi sud.

dalsia vec - vyzivne na teba ako manzelku. zivotna uroven manzelov ma byt v zasade rovnaka, cize... natvrdo.

a vyzivne na deti ziadaj aj spatne, odo dna kedy opustil spolocnu domacnost --- mozno ti to nepriklepnu, mozno motyka vystreli a priklepnu -- tam je potrebne mat okolnosti hodne osobitneho zretela, a myslim (aj ked nie som sudca) ze toto tvoje v pdostate psychicke zosypanie sa zo situacie touto okolnostou je...

musis zacat konat racionalne. cize zabezpecit si prisun financii -- preto su potrebne tieto dva navrhy na sud.

a v pondelok rano ich oba zanesies na podatelnu.

jasne?

kaktusik007
10. apr 2015

@jolly84
@radkovadanka fakt. toto nevymyslis, to je zivot...

sufo
10. apr 2015

Po pravde..je to strasne. Co mas byt teraz stastna..tak je tam smutok 😢 . ale prichodom dietata nieco nove zacina! Dotycny muz si nezasluzi tvoje slzy ani zial lebo keby ta aspon za zrnko maku lubil a vazil si ta, nemohol by toto pripustit. Za seba ti prajem velmi vela sil. Su tu deti a pre ne musime zit! 💖

demo
10. apr 2015

@karolina77 mila karolinka, je mi luto, co prezivas. muz, ktory opusti zenu v tehotenstve si nezasluzi ani stipku pochopenia. velmi ti drzim palce, pozbieraj vsetky sily, prezi toto hrozne obdobie, dokaz, ze si Zena, ktora to zvladne. Pretoze kym ty si Zena, on je iba smrad.
Svojho casu tu bola tema, kde pisala baba v podobnej situacii, nie vsak tehotna. Myslim, ze uz nie je aktivna, co je skoda, pretoze by ti mozno pomohlo popisat si s nou. https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-mi-je-neverny-rozvadzam-sa-a-neviem-tomu-uverit/

pribinak
10. apr 2015

Viaceré jej radite daj mu 8rocnu nech sa stará!!! Ha-ha, nech sa ocko ukáže aky je starostlivý.
ALE, ako to bude z pohladu toho dievčatka? Mama ma poslala z domu k otcovi, nech jej doma nezavadzam, otec ju bud supne k babke a dedkovi, nech mu decko nekazí víkend, alebo oni sa "budu mat radi" v jednej izbe a dievčatko bude cumiet do telky cely víkend v druhej izbe a skôr ci neskôr jej to v tej 8rocnej hlavicke docvakne, všetkým zavádzam

Nechaj si ju pri sebe, ak potrebuješ ležať, nech ti deti zoberie von suseda ci kamoska, určite ju nedávaj prec, je to dieta, nie vec

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
lienkan
10. apr 2015

@karolina77 Maminka - som v 9.mesiaci, bez jedneho dietata ale s podobnym scenarom ... Moc ma to mrzi, lebo presne viem, ako sa citite..
To vlastne pochopi len ten, kto si to "nedaj Boze" zazije.
Kludne piste IP ...
ps: Pre NIEKOHO ste nikto - no pre NIEKOHO ste cely zivot!!

peneloppe
10. apr 2015

@karolina77
Boze, to je hrozne. Velmi by som ta chcela povzbudit a napisat ti nieco pozitivne ale ani neviem co. Nechcem aby to vyznelo ako prazdne slova. Tvoj manzel je teda riadny chrapun, totalny sebec! A chcela by som vidiet tu jeho novu lasku. Nemoze to byt normalna zena, ktora toto dopusti aby chlap kvoli nej opustil zenu pred porodom a deti. Cele chore.
Musis sa vzchopit kvoli detom. Musi to byt hrozne tazke. Ved to obdobie pred porodom je dost narocne samo o sebe + mas este dalsie deticky a ostat takto sama. A co rodina? Nemas blizko rodicov, surodencov? Kamaratky co by vedeli pomoct?
POznam podobny pripad z mojho okolia. Manzel ju opustil hned po porode, mal aferku a ona mu na to prisla po navrate domov z porodnice dokonca si ju v tom case kym ona bola tam, nosil k nim domov. PO case si tato holka nasla lasku, cez inzerat. Velmi zlateho chlapa ktory prijal aj jej dve deti a su spolu velmi stastna. Povedala ze s manzelom si tak nerozumeli a vobec to tak neklapalo. Takze vsetko zle je na nieco dobre. Samozrejme teraz je to jedna velka katastrofa, zda sa ti to ako koniec sveta. Ale ver ze sa to obrati. Mozno casom najdes spriaznenu dusu a oblubi si aj tvoje deti. Drz sa!

tenerifka
10. apr 2015

Ja by som ho zazalovala za opustenie deti.....ty kokso, to je neskutocne, co vsetko dokaze testosteron, tym chlapom uz nacisto hrabe

kaktusik007
10. apr 2015

@pribinak v tomto s tebou suhlasim... 8 rokov je moc citlivy vek, a aj to 3 rocne... deti potrebuju mat istotu a tu teraz nemaju, mama nervy v prdeli a nie je nad vecou..... mozno by som deti dala prec, na jej mieste, ale prec stylom k jej rodicom na vikend -- urcite nie k ich otcovi ak o ne sam neprejavi zaujem ze si ich chce zobrat a ak najma ta 8 rocna nepovie, ze by rada s otcom sla --- ak by prejavila zaujem, tak by som respektovala jej volu a pustila by som ju, avsak aj s jej 3 rocnym bratom!!!!!!
co neuznavam ja, je delenie deti!!!! rozhodne nie za ziadnych okolnosti... su to surodenci, patria spolu, tak aj od matky k otcovi budu chodit spolu -- 3 rocne dieta vie zvladnut aj cely vikend u otca, rovnako aj 8 rocne... a to tretie by som im pribalila postupne - vzhladom na jeho vek.

za aktualnej situacie by som fakt deti dala max svojim rodicom

demo
10. apr 2015

@mima4 funkcny-nefunkcny, tehotne zeny sa neopustaju.

domynyqq
10. apr 2015

Ahoj, jediná cesta je uvedomiť si silu svojej Ženy vo svojom vnútri a odpútať sa od toho chlapa. Je to životná skúška, ktorá Ťa posunie len ďalej. Buď vďačná a váž si zdravie svojich detí, raduj sa z nich. Samozrejme musíš byť tvrdá a chladná, keď príde na jednanie s ním, maličkým chlapcom, ktorý utiekol za inou ženou.
Nezabúdaj, že život nám naloží len to, čo sme schopní zvládnuť. Držím palce, musíš byť skvelá mama!!! Možno sa pri Tebe cítil nepoužiteľný, keď odišiel, a svojím odchodom len svoju zbytočnosť potvrdil. Aj Ty si musíš uvedomiť, že je zbytočný. V Tvojom živote, a sám sa tak rozhodol.
A častejšie je bez chlapa s deťmi lepšie. Keď to nejde s ním, bez neho to pôjde. a Ty budeš sťastná. A držím palce pri pôrode, všetko bude ok a Ty sa budem za nejaký čas smiať... na ňom. (;

peneloppe
10. apr 2015

@karolina77
A kazdopadne trvaj na tom nech ti pomaha s detmi! Ved on si nemoze len tak odist a zacat od znova len tak, ved ma nejaku zodpovednost, povinnosti voci detom. Aj ked ho mozno teraz nenavidis ( a ani sa ti necudujem!) a nemas chut ho ani vidiet. Ako rodicia ostavate nadalej a musite spolu nejako fungovat. To ze on sa zamiloval a opustil teba, neznamena ze si bude zit zivot ako slobodny zalaskovany chlap. Normalne som sa rozculila. 🙄

pribinak
10. apr 2015

@tenerifka ty asi nežijes na Slovensku? Však? Lebo toto vo radíš je nereálne, in ich nenechal o 22.00 hod stať vonku samé na ulici, nieco takéto je podla nášho prav.poriadku opustenie dietata

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
amanda0405
10. apr 2015
Používateľ amanda0405 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od amanda0405.

@grasie
ja viem, preto som písala že sa to moc nehodí..ja len píšem jej slová, ktoré mi kedysi povedala..nie som na jej mieste tak nemôžem porovnávať bolesť, ale ak môžem za seba povedať z tých dvoch nešťastí by ma menej bolela zrada partnera ako strata dieťatka....ak by toto urobil môj muž tak by prestal byť pre mňa milovaným človekom a nestál by mi za to, aby som sa preňho trápila...taký si moju lásku nezaslúži...

pribinak
10. apr 2015

@radkovadanka kde ocko býva? Asi u novej kamosky, podla mna.

tenerifka
10. apr 2015

@pribinak No ale citala som o pripadoch, ked odisla z domu matka deti a manzel ju zazaloval za opustenie deti, ze bol v prave...takze ako to je? Striedavka ano, ale ked opusti deti otec, je to OK? A ked zena, je to trestny cin?

grasie
10. apr 2015

@amanda0405 lenže najprv sa do toho štádia odlúbenia a matia na háku treba dostať, to sa nedá zo dňa na deň sa naštartovať o 180 st opačne

pribinak
10. apr 2015

@tenerifka to platí v prípade, ze pani matka si pobali veci a odíde prec a nezáujem, dva týždne jej niet, ona je s ním v kontakte, vie kde ho nájsť, napr v praci, mozno aj vie kde býva, takze keby sa nieco dialo, dôkaze ho kontaktovať, aby sa postaral o deti, mozno jej dal pár EUR
Toto nie je opustenie

beatrice1607
10. apr 2015

@karolina77 Tak toto ma uplne rozculilo! Kreten si chodi na prietrtky kym manzelka vo vysokom stadiu tehotenstva sa stara o jeho dve deti. Tvoj muz (hnus mi je pisat o takom kretenovi ze muz) ocividne okolo charakteru ani nesiel. Presne ako pisu baby. Pekne nech sa stara aj on. Nie len sa valat v posteli s cudzou zenskou! A ona musi byt tiez "kompletna" toto spravit.
Dufam, ze sa jej to vrati nech vie, co vobec sposobila. Krava.

radkovadanka
Odpoveď bola odstránená
lvka
10. apr 2015

ja by som sa bala ze aj ked by to nazvladal s detmi tak by sa prekonal aby mohol raz povedat "ty si mi ich priniesla lebo si ich "nechcela"" a to by som nezniesla...evidentne je pomstychtivy ked pise tske smsky...jemu nestaci ze odisiel a zije svoj zivot...on odisiel zije svoj zivot a tebe chce ublizit...
deti by som mu nedala...nech si riesi svoje svedomie ako chce a nech im to vysvetli..
hajzlik....
drzim velmi palce!

petra7777
10. apr 2015

Dúfam, že už teraz konečne niektoré "supermatky" pochopia, čo som minule písala.....že čo všetko sa môže stať a žena ostane sama s deťmi.....išli ste ma zabiť, nadávali ste mi, čo som sa odvážila napísať.....a toto je len jeden z tisícov prípadov :(

pribinak
10. apr 2015

@radkovadanka ja nepisem, aby mu ich nikdy nedala, alebo blokovala ich styk, ale píšem, aby pockala kým sa situácia utrasie, rodinka sa zabehne s novým členom
Budu prazdniny, bude mat na to priestor

tenerifka
10. apr 2015

@beatrice1607 No ta krava nic nesposobila, kedze sa predpoklada, ze je slobodna a bez zavazkov. Kto bol zenaty a so zavazkami je ten vol (manzel)