icon

Máme 2 malé deti a manžel ma opustil pred pôrodom

karolina77
10. apr 2015

Ahojte, píšem sem na fórum lebo potrebujem poradiť, pomôcť, možno sa nájde mamička ktorá má podobný osud ako aj ja. Volám sa Karolína, mám 36 rokov. Som vydatá a mám dve deti dcérku 8 rokov a chlapca 3 roky. Som tehotná v ôsmom mesiaci, čakám tretie dieťatko. Manžel mi pred mesiacom po dvanástich rokov oznámil že od nás odchádza, lebo sa strašne zamiloval a našiel si druhú ženu. Mne povedal aby som začala žiť nový život. Úplne sa mi zosypal život, som na dne, nevládzem sa ani pohnúť. Celé dni ležím v posteli, som strašne vyčerpaná a nemám na nič chuť. Manžel ma aj týra, rozpráva mi a píše smsky že celý čas so mnou to bol omyl, že je všetko len a len moja chyba čo sa stalo. Neviem prečo sa takto správa keď idem za mesiac rodiť jeho tretie dieťa. O deti sa moc nezaujíma, sem tak napíše sms typu "ako deti a že či to všetko zvládam." Ja neviem ako mám teraz žiť ďalej, ako to všetko prekonám. Som zúfala, zranená a nešťastná. Neviem či sa mi vôbec dá pomôcť. S pozdravom Karolína

jackeline01
10. apr 2015

Osudy zien, ludi su rozne. Mozno by sme sa fakt nestacili cudovat. Mna manzel dobrovolne na silu opustil a baby mali 4r. a druha 4 mesiace. Jeho odchod bol divoky, nakolko ho po sidlisku nahanali " vypalnici" jeho dlhy som este dlho splacala nakolko ma upozornil ze nech s detmi nejdem ani na ulicu. No po 13 rokoch si ho mladsia dcera vyhladala a teraz ako tak funguju formou, potrebujem nohavice idem k otcovi. A otec jej kupi! Otec jej kupil aj original MK kabelku, Chanel ruz ci zrkadlovku. Starsia dcera je k nemu slusna, ano slusna, pozdravi ho, odpovie mu na otazku a nic nechce. Po tolkej bolesti som na nu pysna, lebo viem ako mu tym ublizuje a mne to robi radost.
Hovori sa, ze Pan boh ti nalozi na plecia len tolko co dokazes uniest, nie viac. Tak ty musis byt silna, ver tomu ze to bude dobre. Tes sa z deti a aj na novy prirastok, uzivaj si kazdy den a ver ze to dobre ta este len caka.

Ps: keby nieco? Tak MK tu pre teba bude vzdy a aj kopa spravnych zien co ti fandia !

jojake
11. apr 2015

@karolina77 Ahoj, neviem ani co ti mam napisat, posielam link na podobny znamy pripad, ale tam nebola milenka:
http://www.topky.sk/cl/100313/1459947/Skandal--...
Drzim palce!
Ako pise @jackeline01 - musis byt silny clovek, ked ti toho tolko nalozil Pan Boh! (este aj tvoj muz si to musi uvedomovat, ze si silna zena, ked sa dokazal tak zachovat).
Mne raz jeden psycholog povedal, ze v tazkych chvilach nema clovek planovat a mysliet dopredu - ale robit zakladne cinnosti cinnosti napr. vstanem, idem do obchodu, idem varit, prosto robim co musim a nemyslim na buducnost o tyzden, o mesiac, maximalne co zajtra varim (aj ked si myslim, ze to musi byt velmi tazke - snazit sa na to nemysliet)

moonlight1210
11. apr 2015

@karolina77 on ti smsky o zivotnom omyle a tvojej chybe pise tak sam od seba alebo je to v ramci vzajomnej smskovej komunikacie, ked ty sa pytas preco to urobil?

moonlight1210
11. apr 2015

@karolina77 deti mu zver len ak mas pocit ze sa o ne zaujima naozaj uprimne a vies ze by sa o ne staral.
Pokial vies ze by ich len obratom ruky delegoval na inu zenu z rodiny, nema to zmysel, lebo ako pise pribinak, mali by v tom chudata zmatok.

To radsej si starsiu posad, vysvetli jej, ze sa necitis dobre a budu chvilku u starkej (napriklad). Ale daj ich tam ty. To prijmu lahsie ako posuvanie cez otca. Fakt by mohli mat pocit, ze ich ani jeden uz asi nechcete.

A asi by som bola zakerna, ale na jeho smky ako to zvladame, by som mu odpisovala, ze zvladat to zvladame, ale v podstate po tom co nas styroch opustil pre milenku je to od neho hlupa otazka. Asi vedel co robi, ked odisiel a asi vie ako to v takej situacii chodi, ze sa zena neciti prave v euforii a radostne (pokial nie je ta milenka).

Alebo ze mu dakujem za zaujem, ale po jeho odchode k milenke mi nie je najlepsie a uvitala by som, keby si vedel vziat k sebe deti aspon na tyzden-dva, lebo si potrebujem oddychnut a spamatat sa z toho, kedze o mesiac rodim.

A just by som mu to, ze cela situacia je kvoli jeho nevere, nejakym sposobom pripominala v kazdej odpovedi.
Ked uz pre nic ine tak preto aby sa tymi smskami nikde nechvalil ako dokazom, ze som labilna, atd. (ak by ho to napadlo skusat takto pozachrbat si u inych dokazovat, ze od akej baby to vlastne usiel. Smsky vytrhnute z kontextu pisania si a doplnene "patricnym" komentarom sa daju zneuzit. Toto mi urobil kamos, ze pozri, co mi ta -pip- pise. Ale ja som posunula konverzaciu nahor, lebo sa rozpraval zaroven s dalsimi a nevenoval mi chvilku pozornost (tak som to zvedavo zneuzila) a zrazu bolo vsetko inak. Som mu akurat vynadala, on sa urazil a uz sa so mnou nebavi, uz som aj ja -pip-.)

A keby som este vacsia potvora, tak im dam mesiac dva cas (aby si uzili holubickovanie) a nafotim s detmi vesele foto pri roznych cinnostiach typu pecieme spolu, hrame sa spolu, sme v parku a posielam mu mmsky s pozdravmi ako Posielam ti pozdrav od tvojej rodinky, laska. Alebo Dnes sme mali krasny den, tatinko nas alebo A ty si mal aky den?
A ak vztah nebol naozaj roky nefunkcny, chlapca zacne trapit nostalgia a milenku ziarlivost. 🙂

kamoskina znama toto robila tomu svojmu, lebo vedela, za ho tym vzdy vytoci a ze on je natolko kreten, ze ked je vytoceny, vybija si zlost na komkolvek okolo seba (on je ten typ - "za vsetko vzdy moze niekto iný"). Teda po case aj na milenke. Vzdy im takto osladila vikend, az od neho milenka zdupkala, lebo ho znenavidela za to, ako ju prenesene buzeroval za svoje zle nalady, co mu sposbila manzelka fotkami. Dnes ma uz tretiu (s manzelkou ziju uz par rokov oddelene) a vzdy ked manzelku zase vytoci nejakou hlupostou (oznami mu, ze dieta je chore, boli u doktorky a on odpise ako sa to o ne stara, ze uz ma druhu chripku za zimu), posle o par dni foto rodinky a radostny pozdrav. Stale to na neho funguje. Uz aj ten treti vztah mu (aj preto) skripe.

nela1916
11. apr 2015

... tak túto diskusiu by som odporúčala ako povinné čítanie všetkým zakladateľkám tém "som milenka ženatého muža", etc, etc. Sorry.

guinevre
11. apr 2015

@nela1916 Suhlasim, ale do kedy budeme tak sexisticka spolocnost? Neodporucala by si to precitat aj chlapom ktori si zalozia stvorclennu, patclennu rodinu, a maju radi aj bokovky? Milenka predsa nema zavazky, muz ma...

ajdika
11. apr 2015

@karolina77 je mi to ľúto ☹ drž sa, kvôli deťom a možno sa to nezdá, ale veľmi Ti prajem, aby to bolo pre to, že na Teba čaká niekto výnimočný, s ktorým budeš veľmi veľmi šťastná.

nini1010
11. apr 2015

Pise to lebo ho hryzie svedomie tak sa sam pred sebou ocistuje a presviedca sam seba ze za to vlastne mozes ty.neboj sa,to znamena ze sa na 100% k tebe vrati.ale je to chumaj.

peneloppe
11. apr 2015

@moonlight1210
Toto je uplne super, kiezby sa vsetky zeny vedeli takto povzniest nad vec, alebo sa aspon zatat a toto tomu byvalemu vyvadzat. Perfektneee

nela1916
11. apr 2015

@guinevre NO jasné, obidvom. Tu som ale narážala na tie početné témy (toť minule taká, kde sa babeny dosť naliehavo obhajovali), ale v zásade vštkým zainteresovaným v podobných konšteláciach.

Len nesúhlasím s tým, že milenka nemá záväzky, teda samozrejme, že nemá, ale status single nás zase neoprávňuje ísť do všetkého, čo sa ponúka. Viem, o čom hovorím, tiež som raz s takou vecou bojovala a nešla som do toho.

guinevre
11. apr 2015

@nela1916 Ja neobhajujem nikoho, ale poznam veela roznych pripadov, kde sa ludia rozisli aj kvoli nevere, ale aj kvoli tomu, ze si nerozumeli a neboli spolu stastni, a to stastie naozaj nasli na druhy pokus. Ini zase olutovali, ze kvoli nejakej afere, poblazneniu prisli o rodinu, su naozaj rozne pripady. Takze, mozeme ludi sudit, ale v konecnom dosledku je to ich zivot nie moj. Neviem ale o com ten chlap rozmyslal ked si uz robil aj tretie dieta, predsa uz mohol vediet ci im to klape ci nie. Zakladatelke prajem nech sa cim skor da do kopy, nech pusti toho chlapa nech si ide kam chce, ale vyzivne vy som si na jej mieste poriesila, a tiez navstevy deti u neho, nech deti maju vztah aj s otcom, pouzivanie deti ako nastroj na manipulovanie by som neradila.

romanovic
11. apr 2015

@kaktusik007 Respect zenska!!! Nie je Ti to sice nanic, ale som na Teba pysna! 😉

perzefona
11. apr 2015

Ty kokos podla mna by za nieco take mala byt normalne basa.... Opustit tehotnu zenu, ktoru pred 8 mesiacmi nabuchal a toto ti povie? Akoze keby ste mali len dve deti ok...
Ale tehotnej???? Jaj drzim palce

ivivaiveta
11. apr 2015

@kaktusik007 ze zvon 😀 ..umrela som od smiechu..a ja som si myslela, ze mne ked moj ex nechal v priborniku AZ dve plastove lyzicky, ze aky magor...ja sa ani necudujem, ako si reagovala...to teda bol iny kkt moja 😀 😀 😀 😀 😀
@karolina77 nic ine, len zapojit vsetky sily a zit dievca...toto su strasne facky od zivota, ale ja stale verim, ze nikomu nie je nalozene viac, ako dokaze uniest...sustred sa na deti..poznam zenu, ktora prezila presne to, co ty...rovnako s dvomi detmi, v osmom mesiaci s tretim...normalne, chladne, este aj s natasnutou obruckou na prste,prisiel z roboty, ze ide sa zenit!! a podava o rozvod, aj ked teda stale este zenaty bol....zvladnes to..budem ti velmi drzat palce...

nela1916
11. apr 2015

Ja teda nie som za takú životnú filozofiu "pokusov a omylov". Teda jasné, existujú neúnosné manželstvá, manželstvá vysoko pokafrané až nebezpečné, ale aj tak, myslím, že sme si strašne zvykli na také, že "no nič, romantika vyprchala, opäť som sa zamiloval, toto bude to pravé, staré môžem pokojne odhodiť". Je totiž možné, že zakladateľkyn manžel vôbec neuteká od niečoho nefunkčného, ale ak mám parafrázovať ľudí, ktorí sa vyžívajú v klišé vetičkách, chlap jednoducho "ide za svojim srdcom". Neviem prečo si myslím, že toto sa proste nerobí. Ak máme byť naozaj tak odkázaní na celoživotnú romantiku a pocit eufórie vo vzťahu, vôbec nemusíme ísť do manželstva, robiť si deti, brať na seba záväzky.

Dosť bojujem s tým, čo by som odporučila zakladateľke, iba presne chápem ten pocit depresie a frustrácie, snáď definitívne prestať riešiť s manželom spory cez sms, takéto boje sú strašne zničujúce a k ničomu nevedú.

nela1916
11. apr 2015

@ivivaiveta No a ako to dopadlo? Tá baba sa z toho spamätala? A chlap sa oženil? vydržalo im to?

Niekedy ma neskutočne zaujíma, ako takéto veci vedia vyzerať po tristo rokoch. Ja teda poznám prípad, kedy manžel opustil ženu kvôli ženskej mladšej o 30 rokov, potom asi po 15 rokoch manželstva sa rozviedli a na staré kolená sa opäť vrátil k ex. Fakt tieto veci občas končia šialene.

ivivaiveta
11. apr 2015

@nela1916 ta baba sa najprv zrutila...zufalstvo, plac...potom porodila, prisla z nemocnice, polozila babatko, opasala si zasteru a zacala varit... 🙂 ..bol sice potom este skandal, ked jej svokra ju zobrala aj s bábätkom a isla za tou novou slecnou vyvolenou, ukazat jej babatko a opytat sa jej, ci sa neciti zodpovedna za to, co sa udialo...ale to nic, nepomohlo nic, prisiel rozvod...a vies co, ked po tridsiatich rokoch ten pan zomrel, nikdy sa vlastne nakoniec neozenil, ani s tou, s ktorou sa chcel, ani so ziadnou inou, tak ta baba mu, ako jeho exka zaplatila pohreb, aj na nom bola aj so vsetkymi tromi detmi...a hovorila, ze ona mala iba jednu lasku...jeho...

guinevre
11. apr 2015

@nela1916 Fuhaa, haha, to sa cudujem,ze ho ta prva zena vobec zobrala naspat, naco, nechapem... No, moja kolegyna je v manzelstve min. 25 rokov, maju dve deti, jej muz bol zenaty ked sa zoznamili, a mal jedno dieta s tou prvou zenou. Kolegyna sa po nejakom case s nim rozisla, ale chcel ju, rrozviedol sa a do 4 mesiacov boli zobrati, a maju krasne manzelstvo, spolocne zaujmy, proste funguje im to uz tolko rokov, a je do nej stale strasne zalubeny.
Ale poznam aj iny pripad, tiez kolegyna, chodila so zenatym, aj jeho zena sa dozvedela, ale neriesila to nejak. Rozisiel sa s kolegynou do roka a narodilo sa im dieta so zenou. Divne... :D

petra7777
11. apr 2015

@nela1916 Ani keby prosil na kolenách :(

ludmilaka
11. apr 2015

@kaktusik007 Tak praktický muž, možno mala frajerka dlhé vlasy, chlapi majú dosť nervy na upchatý sifón. Inak, môj foter keď od nás odchádzal, zbalil si aj dekoratívnu sadu jelenieho parožia. Aké symbolické...

timea7
11. apr 2015

@petra7777 a bol posledný na zemeguli...

ivivaiveta
11. apr 2015

@ludmilaka 😀 😀 😀 mne rozum stoji z niektorých muzov...fakt...ale to bolo naozaj nielen symbolicke, ale aj tematicke

petra7777
11. apr 2015

Chlapi sú veľmi zvláštne stvorenia....robiť deti sa im páči, ale starať sa o ne, to im už moc nevonia....a tá št**ka, čo zobrala otca od rodiny, tej sa to vráti presne takým istým istým spôsobom...karma je sviňa 🙂 Veď sa o mužoch vraví, že rozum majú v gatiach....je to smutné, ale je to tak ☹

joely
11. apr 2015

.....človek, ktorý dokáže takto ublížiť tehotnej a ešte vlastnej žene, nech by odišiel aj priamo ku "královnej" nebude nikdy šťastný !!!! Skončí rovnako opustený bez vysvetlenia ! Toto dokáže len úbožiak a úbožiak je a bude vždy len k polutovaniu 🙂 Je ťažké usmievať sa v neštastí, ale Tvoje deti si to zaslúžia, hlavu hore maminka, dieťatko Ti pomôže prekonať bolesť a aj dobrí ludia v Tvojom okolí. Velmi Ti prajem pokoj a šťastie v živote, určite sa ho dočkáš !!!

moonlight1210
12. apr 2015

@peneloppe
inej kamoske zase doslo manzelstvo do stavu "ani s tebou, ani bez teba". uz ich vzajomone vytacala kazda blbost, vsetko vztahovali na seba, stekali po sebe, no hruza. zacali zit teda oddelene, a ked sa stretli, lebo nieco potrebovali spolocne riesit, tak po chvilke zas len stekanie, oduvanie sa, vzajomne vyhadzovanie si na oci, kto co kedy urobil roku pana pred kristom a hadka.
uz im chybal len ten rozvod.
nakoniec sa kamoska zatala a rozhodla sa, ze vydrzi. sice po kazdom stretnuti prisla vyzhavena do biela, co drzala nasilu nervy na uzde, aby nereagovala na kazdu zadrapku a nebrala hned kazdu aj nevinnu poznamku ako utok voci svojej osobe, ale postupne to zvladala corza pokojnejsie.
dokonca sa odosobnila od svojho ega (takej tej ego-klasiky: preco by som mala zacat prva ja, vsak nech zacne on. a ked on tak, tak aj ja tak, ...) a zacala mu posielat mile smsky a mmsky. spocitaku len take Dobru noc, atd. A musela sa obrnit a prezut to, ze on to bral tak, ze sa vzdava, ze uz jej chyba, ze lutuje a ze uz mava bielou vlajkou, aby sa doprosila naspat.
bolo by lahke zas sklznut k falosnej hrdosti a just mu nic neposlat a postavit si hlavu, ze ak ju ma rad, nech sa doplazi prvy on a dokaze jej to. inak koniec, rozvod, delenie bsm a dovidenia.
ale vydrzala, a cim viac to robila, tym viac si uvedomovala, ze tym ziskava vnutornu silu. ze prave to ego ju tahalo ku dnu. to ego jej davalo pocit, ze je za chuderu v jeho ociach. nie schopnost ukazat uprimnu ustretovost.
dnes sice este nie je nic vyhrane, ale uz sa to lepsi. este nechce byt s nim spolu, lebo asi by este sklzli do starych kolaji, ale velmi jej to pomohlo prestat byt vztahovacna a zacat ho viac vnimat aj s chybami, nielen kriticky. a nerobit si velku hlavu z toho, ze on kritikou obcas len srsi. skor dokaze reagovat na neho konstruktivne, nie s nervami.
a mam dojem, ze uz aj on sa akoby prestava obavat dat najavo: ano, urobil som chybu. prestava mat (aspon pri nej) potrebu za kazdu cenu ochranovat svoje ego. lebo vidi, ze by to vedela ocenit, ze si uzna chybu. (co je casto strach nas vsetkych, ze si uprimne prizname chybu a este to pouziju proti nam).

nela1916
12. apr 2015

@ivivaiveta Tak z toho až mrazí, zaujímavé, ako občas končí filozofia o "životnom šťastí" aj cez mŕtvoly. Len ma to privádza k presvedčeniu, že celoživotné hľadanie eufórie naozaj nemusí byť riešením.

@guinevre @petra7777 No teda ani ja si to veľmi neviem predstaviť, teda vziať toho chlapa späť, no ktoho vie, za tým celým podľa mňauž musel byť len velikánsky odstup oboch strán, skôr priateľstvo ako láska, potreba s niekým zostarnúť, čo ja viem? Alebo len dlhočizný trojdňový rozhovor a vzájomné čistenie žalúdkov a konečná harmónia. ALe ako koľvek sa pokúšam predstaviť si to, je to nad môj pochop.

majkapatko
13. apr 2015

@pribinak Vysoka sumicka to bude len vtedy, ak ma manzel aj vysoky plat na vyplatnej paske.

pribinak
13. apr 2015

@majkapatko pozri, ked aj zarobí 500 v čistom, ked ma z toho vyplatiť vyzivne na 3 deti a manželku, tak to pekna sumicka veru je, slečnu = nová velka životná láska, to rychlo omrzí, ked polovica platu jej drahého skončí u byvalky
To bolo myslene v tomto kontexte

Samozrejme, vyzivne nikdy nepokryje cele náklady matky na výchovu a starostlivosť o deti

martinsen
13. apr 2015

Mám známu, ktorej sa stalo niečo podobné, keď čakala 3 dieťa opustil ju manžel, kvôli inej žene. Dnes sú rozvedení a a ona má priateľa, je to vlastne môj kamarát a cez neho som s ňou zoznámila. Takže koniec niečoho je vlastne aj začiatok niečoho nového. Pozbieraj sa, utri slzy a soplíky a treba ísť ďalej, nikdy nevieš čo pekné ťa v živote čaká a možno je to omnoho lepšie ako si doteraz mala. 🙂

krissy1
13. apr 2015

hlavu hore,davat deti na vikend......
hlavne neupadaj a neopustaj sa