Máme iné priority
Tak dievcata,chodim sem uz dlhsie,ale radsej mam novy nick.....
Som vydata 10 r.,mam dve deti..a "blbeho" manzela.....
Potrebujem asi len uistit,ze to co mam doma,je naozaj zvlastny exemplar na tejto planete....
MM ma firmu,zivnost skor s 2 ludmi (obycajny ozrani su to...pred robotou a po robote cista ciara do krcmy)....
Problem mame odjakziva...sme naozaj kazdy s uplne inymi prioritami....nehodime sa k sebe,proste asi bola medzi nami sialene silna chemia...ja som rodinny typ,sice aj MM chcel mat rodinu,deti,ale akosi ho to viac lakalo ku konickom,kamaratom,ku krcme...
Byvame v podnajme,k rodicom ist nemozeme-nie su podmienky a moja financna situacia je katastrofalna...mam velky problem najst si pracu...najskor bola materska 3 roky,po materskej som si hladala robotu,niekolko x som mala nastupit,ale do toho my zakazdym ochorel syn,takze som bola dalsi rok doma....potom sme sa koli MM robote museli stahovat,to mal uz syn 4 roky a rozhodli sme sa pre druhe dieta,....bola som na rizikovom,sama,v cudzom meste,MM si nasiel dost zlu partiu kamosov-sama akcia ..takze som bola viacmenej sama na deti,hadali sme sa koli jeho vyjazdom,potom ma klamal,ze je v robote a on sa zabaval...domacnost som stihala unikatne ...vsetko som stihala,deti boli dobrucke,takze bolo stale upratane,navarene....MM si mohol vrznut kedy chcel 😅 ..a ja neviem,preco stale ho to lakalo prec....mne on pride,ze je zakomplexovany,stale hlada sameho seba...sak raz najde,len aby nebolo neskoro...potom sa to opakovalo,po materskej zase chore deti, a pre mna ziadna robota..dokonca ani teraz,ja stale posielam po firmach ziadosti,stale a vsade plno...
takze ma MM zivi a je na to hrdy,velmi casto mi to vyhadzuje na oci,potom zase ked je dobre,ma reci,ze sak som sa ti ponukol,ze staraj sa o domacnost,tob si co chces,a ja vsetko financne potiahnem...
zase sme sa museli stahovat (len podnajom)....byt potrebovali majitelia a mali sme na to 3 mesiace..lenze v ponuke bol jeden jediny byt a aj ten v strasnom povodnom stave..ludia bozi,keby ste to videli....nejdem to ani rozpisovat,neviem,co je spina a co zodrate....velmi zle sa to udrziava..vseobcene som psychicky uplne hotova z toho...ja mam velmi rada ciste prostredie,velmi rada to udrzujem,vadi mi kazdy smietok...ale tento byt ja nemam silu..jednoducho to nevladzem...a aj ked upracem,poumyvam wc,kupelnu,to neni vidiet..vana je stara,plechova,to ani sa uz neleskne...ale majitelia su uplne suprovi,hoci nechapem,ako mohli ten byt doviest do takehoto stavu....
ale o toto mi ide...MM stale vyhladava ,cim by ma deptal...ja mu nemozem nechat na starosti deti ...on sam ma problem so zakladnou hygienou,zuby,ruky po wc,pri sprchovani si zabuda umyvat pazuchy,......,takze aby sa dokladne postaral o ne,ulozil ich pekne v pyzame do postele nehrozi,alebo uvaril im zdrave jedlo,on velmi presala,cukri,pouziva bujony...chodi mi domov 5 x tyzdenne opity,vela x prisiel docurany,musela som ho sprchovat,niekolko x sa pocural v posteli,..o smrade v celom byte ani nehovorim..ja uz ho davno nelubim,neviem,ci on este mna...ani mi na tom nezalezi...keby nemam od neho peniaze,tak som tu davno neni...
ale ake on pouziva velmi divne argumenty,co nedavaju vela x ani zmysel...momentalne mame vsetci problem udrzat poriadok v kuchyni,lebo on stale zere....tak sa stale robia riady,nema to kto umyt a ja uz nevladzem byt 3 hodiny v pozore a pokazde ten riad umyvat... a MM je na to elrgicky-ze sak si doma,zivim ta,tak upratuj...ked vari,vsetko je zaprskane,zamastene...on si zoberie najmansiu panvicu,da ju na najvacsi horak,plamen slaha okolo panvice,potom tam prska ohen a zas*** az po strop....
proste ja podla neho doma absolutne nic nerobim....chce ma vyhodit z bytu,cela starost o deti je na mne...ked ho volam na prechadzku do lesa...ze on neni blby,aby chodil po lese,ale ked ho zavolaju kamosi na hriby,to ide...ked ideme na dovolenku -predlzeny vikend na kupalisku,najskor musime zistit,kde sa predava zranica a pivo.....
raz sme boli v meste a volal ma na obed...ja som si objednala riadne menu a on slepaci vyvar a velke pivo...hanbila som sa jak pes....uz s nim nechodim vobec do spolocnosti,stacila mi jedna svadba...jeho kolegu...poznala som iba zenicha...len MM sa ozral uz u zenicha,potom na hostine niekde zduchol a mna tam nechal samu sediet niekolko hodin,neskor vykrikoval,zacal spievat,ze ved kamarati robia svadbu..zase hanba...
on stale chodi v monterkach...ked mu oviem,ze preboha,ved sa daj do hromady,uprav sa,umy sa,ked uz chces mat vela zakaznikov,musis aj reprezentovat...no a zase jeho argumenty...ze on je robotnik,on pracuje,to len ja sa fintim,co som hovno dokazala....
po jeho osocovaniach,ze mam zmiznut,sa ho spytam,ze ok,ako by som sa postarala o deti,byt,seba so 400 € mesacne..jeho odpoved...uplne jednoducho,ako napriklad by som to ja urobil....zaplatim opatrovatelku a mozem sa venovat praci,mozem nieco dokazovat....heeej...zo 400 €....
lenze on velmi rychlo zabuda,ze mal moznost 10 rokov,cele dni volne na venovanie sa robote,ziskavaniu skusenosti...no ako to mozem ja urobit,ako mozem nechat male deti doma pol dna same.....
no je to asi moc dlhe ten clanok...ked ma este nejaky jeho blby argument napadol,napisem...
kocky,presli ste si niektora niecim takym? ako ste zacali zit novy zivot?
....jste blbi oba...ze ste spolu a nechcete byt spolu ...a ja jsem jeste blbjesi, ze ti to prozrazuju 😅
ten zmeneny nazov temy je uplne netrefny
@irriss zial momentalne nemam inu moznost,som na nom financne zavisla
@cervenylistok jenze takto riskujes, ze mu umres povesena na krku a nebo on ti po tom Tvem krku sahne 😅
..no ted jde o to, kdo z koho, kdo komu na ten krk sahne driv 😎
p.s. nebyl(a) jsi drive nick "cerveny kun"?? 😎
preco nemozes ist k rodicom? ja to vidim tak, ze on teda o rodinu velky zaujem nema a to sa asi ani nezmeni.
@irriss ja fakt neviem,co mam robit..s peniazmi by to bolo take jednoduche...
nie...je ale uuplne rozdielny od cervenej...
@nivi mama v garsonke s priatelom,otec s priatelkou v garsonke...ked tu niekto napise ze nemoze ist k rodicom,tak asi vie preco
Vzdy existuje ina moznost, sama som vychovala dve deti, tak viem o com hovorim, Tiez som dlho trpela, kym som nabrala odvahu. Aj ty sa musis rozhodnut kvoli detom tak, aby ti raz nevycitali, Bude to tazke, ale cim skor naberies odvahu zacat znova, tym lepsie pre teba aj pre deti. A hlavne nenchaj sa ponizovat, nikdy nie je tak zld, aby nemohlo byt este horsie. A prestan verit tomu, ze si zavisla na chlapovi, ktori ta nelubi, nevazi si ta a akurat tA ponizuje. Zelam vela sil, budes ich potrebovat.
@cervenylistok ...jediné, čo si každý zasluži, je dostojný život...manželovi by som povedala, že to čo máte doma je telenovela, vzájomný rešpek a ucta by mala byt v dnešnej dobe samozrejmost a nie rozprávka..moja domácnost je aj manželova, rovnako máme s domácnosti radost, ale aj starost,...ak občas ide manžel na pivo vráti sa na úrovni...ked doje obed, ktorý mu navarím, podakuje a umyje si riad...tieto základné veci sa učila moja dcérka v školke...
@cervenylistok Neustale ma dokaze prekvapit, ked si ludia robia deti a pritom vobec nie su spolu spokojni.
No takto - prva vec, co musis urobit je stat sa financne samostatnou. Ano, ja viem, ze je to tazke, ale zacat musis. Chodia deti do skolky, do skoly? Ak ano, chod robit cokolvek. Neviem, ake mas skoly, prax a pod., neviem odkial si, ale sed za profesia.sk a hladaj. Oslov firmy v okoli, odnes im zivotopisi aj ked nikoho nehladaju. Potom az budes mat vlastne peniaze, mozes zacat uvazovat nad tym, ako sa odstahovat.
Pises, ze k rodicom ist nemozes, to je pochopitelne. Vedia ti rodicia pomoct nejako? Postrazit deti, vyzdvihnut ich zo skolky alebo zo skoly? Nejako financne pomoct?
Mas este zaujem nieco riesit vo vasom vztahu? Ma tvoj muz zaujem nieco riesit na vasom vztahu? Ak si rozhodnuta, ze uz s nim zit nechces, tak musis urobit kroky co najskor. Nikto iny to za teba neurobi.
Drzim palce.
@cervenylistok
Zkus pozadat admina, aby Ti vratil TVUJ original nazev Temy zpet.. 😉 toto neni tak jednoznacne 😉 Tvuj nadpis byl nejen originalni, ale i doslovny..proste takova HADANKA na MK.. 😉
@cervenylistok suhlasim s @bosoriak najdi si pracu v prvom rade da sa ti pracovat urcite sa to da niako vymysliet robila by som aj vykladanie tovaru hocico odloz si z toho niake peniazky muzovi povedz ze zarobis menej ako v skutocnosti a odkladaj ked budes mat odlozene najdi si vlastne byvanie nic extra aj podnajom ti staci, podaj ziadost o rozvod a o vyzivne dalsie koruny navyse este niesi tak stara zeby si si mozno v buducnosti niekoho nenasla a radsej takto ako lutovat to cely zivot
@cervenylistok A akože keď si si ho brala, nebol takýto?? Základy hygieny, krčma, pivo, atď? To si nespozorovala skôr?
@cervenylistok no ani tvoja strana nie je uplne čistá. v prvom rade si najdi pracu, si myslim že za 10 rokov si aj teliatko najde pracu. s vyživnym a platom to zvladneš. ale možno je lepšie aj pre teba ked nemusíš pracovať 😉
neverím,nechápem ako si niekto za 10 rokov nenašiel prácu AKÚKOĽVEK....či aspoň brigádu/deti opatrovať,okná umývať,učiť jazyk ak vieš,koláče piecť,žehliť.../ a v prípade rozvodu bude musieť platiť,takže nebudete o hlade..nebola by som s ním ani minútu ,k rodičom nemôžeš a k nejakej inej rodine,kamarátke,sesternici tiež nie? máš len jeden život a prežiť ho takto? hlavne sa už rozhýb a niečo s tým rob
dievca si v riadnych srackach..na zaciatok si zacni odkladat dake peniaze, budes ich coskoro potrebovat
@cervenylistok
nedovol, aby tvoje deti videli, ako sa ich matka trapi, ako je ponizovana, smutna... pre dieta je rodic velmi dolezitou osobou v zivote, dokonca ma prve miesto, kym sa dieta neozeni/nevyda a dieta, ked zacne vnimat zivot rodica (matky/otca) a vidi, ze rodic je zranovany, nestastny, frustrovany a pricinou je ten druhy... tak si to nesie cely zivot.
Najhorsie je ostavat v takom vztahu, pretoze roky ti ubehnu, a ked sa deti osamostatnia, ty sa sice rozvedies...ale svoje srdce uz nikdy neposkladas... a budes velmi lutovat, ze si stratila dlhe roky zivota v trapeni s niekym, komu si nestala ani za bačgoru. A ver, ze vztah tvojho muza sa bude len stupnovat, tym horsim smerom.
viem ze tu na MK bol podobny pripad - baba chcela odist od mm a bol tiez bez penazi a bez podpory. Tu na MK sa dala dokopy s mamickou s podobnym osudom spolu si nasli byt. aspon na prechodne obdobie. podporili sa navzajom. povarovali si deti navzajom,.. drzim palce
@cervenylistok precitaj si ten tvoj prispevok, pomysli si, ze to pisem niekto iny napr.ja a porozmyslaj, co by si si o mne pomyslela a co by si mi poradila
"som na nom financne zavisla" 😝
no chlap co chodi 5x do tyzdna ozraty a sem tam sa mu podari dostat je teda ukazkovy exemplar 😠
Aj keby som mala rok zit na suchom chlebe s vodou uz by som bola prec a riesila pracu, vyzivne a rozvod... pozbieraj sa a chod od neho, nie je hoden dobrej zeny a deti. hnus!
@cervenylistok Prepac, ale mne az zle doslo, ked som si par viet precitala........uz len to pomocovanie do postele, neadekvatna hygiena.....zabudnut si umyt podpazusie........ Ty mas doma "dementneho opilca"?
Nemozem sa ani sustredit na odpisanie nejakej rady.......to musi byt hrozne pre deti, zit s takym "jedincom".........fuj!
...mno ale nemoze byt taky nesikovny,ak dokaze platit najomne,energie,stravu atd...to zarabat nejak musi...hlavnu chybu vidim v tom,ze ty nehladas sposob ako to vyriesit,ale dovody, preco sa to neda... Snad mi / nam nechces pisat, ze si viac hlupa, viac skareda a viac nesikovna, ako robotnik, ktory pravidelne pije ????

jaj a ked sa mu postazujem,ze mohla by som byt aj lepsia manzelka,len to by chcelo od teba viac romantiky,mi povie ze mam prestat pozerat telenovely a zavriet rozpravkovu knizku