Máme ísť k moru?
Ahojte, potrebujem počuť názory aj inych mamičiek,lebo ja sa naozaj neviem rozhodnúť. Máme 7 ročného chlapčeka a ročnú dcérku. Dcéra je zlaté, dobré a dovolím si tvrdiť bezproblémové dieťatko. Cez deň je pokojná, krásne sa hrá aj pekne obsedí keď treba. No problém je v tom,že akonáhle v noci spí inde ako doma,zmení sa na malé klbko plne nervov. Nevie spať, chce byť iba na rukách a akonáhle ju položíme,spustí rev. Do teraz sme boli všade maximálne jednu dve noci a katastrofa. Synček pri mori ešte nebol a neskutočne sa teší. Každý deň sa pýta na more, počíta dni do odchodu. Vždy pred spaním chce,aby sme mu hovorili ako to tam vyzerá a čo tam budeme robiť. Kreslí obrázky ako sa kúpe v mori a podobne. Ak by sme nešli, veľmi by bol sklamaný a smutný. Čo mám robiť? Ísť a risknúť,že sa dcéra zrovná alebo neísť a sklamať syna. Za všetky rady či postrehy budem vďačná.
@zuzubb007 mam to rovnako ale to nepochopi clovek co da dieta o osmej spat a ono proste spi lebo je unavene. Moj keby zaspal o osmej tak je to signal ze nanho lezie choroba alebo uz ma horucku.
Pritul ju k sebe...alebo budete spať v polosede bude to dobre🙂
@katarinka89 áno vankúšik ,deku ,plienocku látkovú ,plyšáka a nech idú. Ja si myslím ze mala bude unavená aj zo slnka a vody a zaspí fajn .lepšie ako doma 🙂
rozhodne choď, syn bude šťastný, a keď je malá cez deň taká dobrá, možno zvládnete s mužom na striedačku si pospať cez deň 1 - 2 hodinky... dobre bude, uvidíš
Dcérka nezaspi ani v tvojom objatí po leziacky?
Nestresujte, nebojte sa dopredu, nech dcérka vycíti vás pokoj, kľud. A bude dobre.
Prinajhoršom každý druhý deň bude niekto na pláži a niekto s malou oddychovať na izbe 🙂 Nič hrozne.
Ja som s dcérou a synom od roka cestovala najprv po Slovensku, do zahraničia, potom aj k moru (necelé 2 roky) Je medzi nimi 5-rocny rozdiel. Keď boli bábätká, zaspávala som pri nich, neplakali. Tvoja dcérka je iná, všetky bábätka sú iné, ale každé dieťa vycíti napokoj
u rodiča, niektoré viac. Zvládnete to, tešte sa, preneste kľud na malú, už teraz jej dajte do rúčky lopatku, vedierko, aj koleso na plávanie 🙂 A hovorte, ako budete spať v inej postieľke, vezmite deku, vankúšik, prikryvku, alebo len obličku, keď bude teplo, to čo má rada, na čo je pri spánku zvyknutá 🙂 Teste sa, bude krásne ☀️🐬🦀🍑⚓⛵
Viem, že naši spomínali, že som preplakala každú noc na výlete v Tatrách, lebo som nemala svoj cumlík 🙂 Brali to športovo 🙂 U vás sa to nestane, neboj. Dcéra cumlík vôbec nemala, syn len velmi krátko 🙂 Normálne sa teším s vami na tú dovolenku 😍
Ale tak otázku si mala položiť v zmysle: máme ísť na dovolenku hocikde? :D Naozaj nič v zlom, ale pre vás je to podľa opisu jedno. Má rok, mení sa doslova zo dňa na deň. Kľudne sa môže stať, že zmena klímy a prostredia ju viac unaví resp. ti bude lepšie spať, ako doma. Čiže jasné že choďte a užite si more ;)
@danica2711 🌹🌹
@eva8 ďakujem ti krásne. Ani si nevieš predstaviť ako ma tvoj komentár potešil. 🌹🌹🌹🌹🌹🌹
s detmi sme chodili hned prvy rok, mali osem mesiacov. Ale samozrejme, do apartmanu a neboli sme cely den na plazi, len ranookupat, veer, inak prechadzky, vylety atd, prisposobene dietatu. Neviem si predstavit ludi, co s dietatom cely den lezia ci sedia na plazi, ved to je nuda aj pre dospeleho, nielen pre dieta🙂
Ale je fakt, ze obe deti, ked boli male, zaspavali prevazne na prsniku a uspavala som ich ja. aspon som si oddychla.
Urcite chodte, budete sa mat fajn.
Urcite chodte,my sme boli s rocakom a bola to super dofca,ste na deticky dvaja,takze si musite pomoct navzajom. Samozrejme program sa prisposobuje ich potrebam. Hlavnr vyberte taku destinaciu,aby sa aj starsi zabavil. A uvidis morsky vzduch robi svoje,mozno aj rocak bude ako vymeneny. 👌🙏🍀 Drzim vam palceky,nech si more uzijete,je to skvely sposob ako podporit aj imunitu a celkovo pozitivne myslenie. ❤
Ono z toho, čo píšeš, ona nie že nezaspí lebo nie je unavená, ona je zo zmeny prostredia vynervovana. Keď bude veľmi unavená, môže to byt ešte horšie.
Skúste jej nejaké vitamíny Bčka nasadiť,, možno to zmierni reakcie.
Ale skúste ísť, keď bude zle, dačo na mieste vymyslite. Syn nech si to užije 🙂
🌹❤️ Synovi prajem krásne prázdniny 🙂
@oblecenie99 ani nie. Na výlety po Slovensku chodíme maximálne na dve noci. Keď už ideš k moru, tak ideš na minimálne 8 dni
starsieho by som nechcela sklamat, bolo by mi to luto
Každé dieťa je iné 😃 to už som sa presvedčila pri svojich deťoch 😂
tak nech ide manžel so synom k moru a ty s dcérkou zostaň doma, ak sa toho až tak obávaš. Aj to je riešenie. Nie ideálne, ale je.
za mna chodte. mam tri deti. chodime s nimi od roka kazdy rok. nie je to pre nas rodicov sice dovolenka v pravom slova zmysle ale aj tak to stoji za to. vezmi jej co najviac veci ktore ma doma v postielke. decku, plienku.... pyzamko hracku dudlik. cokolvek. idealne nech jej to vonia ako doma.
@pralinka25 toto radilo viacero mamiciek. Vezmem jej všetko z postieľky a uvidíme.
Ked ju ustves cez den bude v nici spat ked vacsinu dna prelezi ci presedi v kociku kym vy behate po meste sa necuduj ze nespi...
Mam doma 2deti 9r a 3.5r cez den som im spanok zrusila okolo 1.5 ale o 19 boli obe deti v posteli a cuduj sa svete spali do rana vzdy bez vynimky... Problem nastal ked starsia zacala chodit do skolky a tam ju nutili poobede spat este o 22 necjcela lahnut... Problem sa vyriesil ked prestala chodit v skolke poobede spat a namiesto toho bola doma 😁
Urcite chodte slnko a more ju unaví a bude pekne spinkat
Tiež si myslím, že u vás je jedno kam idete.. Ci ti nebude spať na dovolenke na Slovensku alebo pri mori je jedno 😄 to by ste museli ostať doma.
Ja mam 4rocneho a 2 ročnú a ešte sme sa neodvážil ísť s nimi k moru.. Zatial nám stačí Slovensko.. Vlani sme boli na 4dni (dcéra mala rok) a fakt som už 4 deň ráno chcela ísť domov lebo som bola unavenejsia ako keď sme tam šli a to v noci spala úplne super.. Len proste dávať väčší pozor ako doma na dvore a celkovo.. Ešteže sme boli v hoteli s plnou penziou lebo niekde v apartmáne kde by sme mali rieist stravu by bolo dosť na prd.. Lebo na kúpalisku sa moc deti nenajedia teda moje lebo ich všetko iné zaujíma len jedlo nie..
z podobnych dovodov som dceru vyslala prvykrat k moru so starkou. btw more nie vsetky deti bavi. moja tam stravila 20 min a uz nechcela. vdaka bohu za tobogany v hoteli ;)
@negymama to je krasna spomienka!
Navar za hrniec makoveho odvaru 😂😂😂😂 ale nie, robím si srandu.Bude v novom prostredí, slnko, voda unaví ju to raz dva
@kvietocek87 daj recept 😁😁😁😁😁😁
Malú nemôžeš nechať doma s babkou a vy ísť s malým k moru? Naši tak boli na lyžovačku s mojou staršou sestrou na týždeň, ja ako 1-rocne dieťa som bola u starých rodičov. O rok môžte ísť všetci spolu.
@janickacrazy tak toto by bolo najlepšie 😁😁😁😁 ale v noci sa ešte koji.
Ja si myslim, ze kazdu noc vyvadzat nebude a zvykne si. Pripadne vezmi kocik, uspis ju v nom
Aj my ideme, lebo sme synovi slubili, este more nevidel. Tak si ho uzite

@negymama tak to je omyl, ze more ju unavi, zalezi od dietata su take co zaspia aj pri jedeni, ale teda ja mam hyperaktivne deti, syn mal 1,5 roka ked sme boli vsetko super, len my s muzom unaveni a on nie a nie spat kazdy vecer po 23tej a to cely den ale, ze fakt cely behal a vo vode, lenze nove prostredie tak naspidovany, kazdopadne by som isla hadam sa 1rocnemu dietatu nebudu prisposobovat dalsi traja, vsak ked nespi tak hadam neplace? Tak ho nechas do polnoci hore a je vsak dovolenka