Máme ísť na oslavu k švagrovcom, keď máme chladnejšie vzťahy?
Ahojte baby, poprosím o nestranný názor , máme svagrovcov , s ktorými máme chladnejsie vzťahy, mám dvoch synov , ktorým 3roky ignorovali všetky oslavy , hoci pozvaný boli ,teraz (o 2tyzdne) )nás pozvali na ich oslavu , ale normálne neviem čo robiť..bolo časy keď to bolo lepsie medzi nami ale už je to preč..oni sa tak rozhodli, že to tak chcú 🤷dlho mi trvalo kým som sa s tym zmierila že k nám nechodia a že nás prestali volať k nim ,veľa vody prešlo odvtedy a nechce sa mi to riešiť znova,aj chlapci si od nich odvykli.čo by ste robili ?to prečo sa s nami prestali baviť nevieme, zrazu utalo, myslím že kvôli rozdielnej výchove detí .,pretoze oni majú inú výchovu a my inu...pretože inak sme si rozumeli,čo spraviť?
@anjelik44 to su svagrovci , nie starý rodičia
@anjelik44 dakujem😊aj ja prajem všetko dobré 😉
Isla by som. Nemam rada zabomysie vojny. Je to prilezitost na utuzenie vztahu.
Keď vás pozývajú choďte. Buď si vydiskutujete niečo a teda oplatí sa to. Alebo sa pohádate a už nemáš čo riešiť na dlhé roky, tiež sa oplatí.
Mne len nejde do hlavy,ze ked ti mali gratulovať tak sedeli jak teliatka,a to sa nik z ostatných členov rodiny nenašiel,co sa zacudoval? A vy co? Negratulujete?
@mariejenka nebola moja oslava , boli sme inde, všetci mi blahoželali lebo oslavy dospelým nerobíme ,len deťom , tak ale stretli sme sa tam, tak sa všetci postavili a zablahoželali mi , oni nie , zostali jediný sedieť
@mariejenka a to isté urobili , môjmu synovi , každý mu blahoželal(predom,oslava bola dostatočne) lebo sme sa spoločne stretli pri neviem už akej príležitosti, a nepostavili sa,aby aspoň ruku podali a.ani na tu oslavu potom nedošli,, pozvaný boli
@mariejenka ako tam ide len o ten princíp aby si to chápala ,nečakám darčeky alebo neviem čo , ale udrie ti to do očí keď ani mu ani bu a každý sa postaví len oni zostanú sedieť , seba som ani moc neriešim ale pri synovi ma to veľmi zarazilo,
Autorka: A nemôže ísť práve o snahu o obnovenie vzťahov? 🙂 Ja by som išla.
Jasné chapem, o dary nejde to ani neriešim, a veru pre deti by ma to najviac mrzelo. Ale celkovo ..ja keby vidim,ze napr.moja sestra nezablahozela môjmu manželovi,ked všetci áno, by mi nedalo a ozvala by som sa...a vy dvaja,co? Prilepili ste sa k stoličke? Chápeš., neviem,neviem...a to ste sa ani krd ste sa u iných na oslave stretli,nerozpravali, vobec? Nie ontom ze preco vas ignorujú,tak všeobecne.
@mariejenka vieš čo veľmi nekecame , ja som sa aj snažila ale tak vieš to tá prestane baviť..po nejakom čase a potom keď vidíš že v podstate ignorujú aj tvojho malého syna tak to tá potom na.erie.teraz mal moj syn narodky, mal oslavu neprišli , pozvanie dostali
Aby som napísala svoj postoj, na oslavu by som isla, a brala by som to ako posledný pokus o obnovenie vzťahu. Následne,ak by odignorovali vase ďalšie pozvanie, by som sa viac nesnazila.
Mala si ich vyzvať: Skoro sme na vás zabudli. A vy čo nám/jemu zaželáte? Konečne si môžeme ruky potriasť!
Ani ja by som nesla..
Ahoj. Ja som napríklad nastavená tak, že keď ma čosi trápi a muti mi to mozog tak sa na rovinu opýtam. Šla by som. A pekne by som sa opýtala že či som im nejak nevedome ublížila alebo prečo čo sa stalo že vzťah ochladol..
Úplne súhlasím s názorom @zmrzlinka2021
Určite tam choď, možno je to šanca na nový začiatok lepších vzťahov a ak nie, tak aspoň ukážeš, že ty nie si urazená a nie je to tvoja vina, že vzťahy ochladli. Držím palce ❤️❤️❤️
@zmrzlinka2021 úplne súhlasím
@vanda323 Ono je to sice pekne byt priama, ale nie vsetci to tak maju. A plus autorka nemusi dostat ziadnu odpoved a uz vobec nie priamu a este bude posobit ako nevyzrete dieta.
Proste niektori ludia sa nechcu dohadovat a vo vsetkom hrabat (v otvorenych diskusiach) a spoliehaju sa na naznaky. Tzn. niekomu niekto nesadne (ani to nemusi mat konkretnu pricinu), tak sa mu vyhyba a obmedzi komunikaciu. Nepocituju potrebu svoje postoje niekomu vysvetlovat.
Autorka naznaky dostala, ja by som to nesilila a niekedy aj pasivny odstup moze vztahy vyriesit. Asi by som sa ospravedlnila a nesla. Ale teda len moj postoj.
Ja by som tam sla. V tejto dobe by som sa nazila zlepsit vztahy skus to aj ked sa ti nechce. Prejav v sebe ducha dobra a slusnosti. Ja mam tiez jednu svagrinu co ma furt akokeby posmesne zhadzovala a vies co vzdy som ju odignorovala noc som jej na to nepovedala. Prestala s tym ked nevidela reakciu. Ked nas pozve na oslavu, prideme. Povznes sa nad tym a bud ty ta ktora nezivi nenavist a hnev. Skus to. Drzim palce a porozmyslaj.
Ja by som to vôbec neanalyzovala. Dala do kalendára a v tej deň podľa nálady. Chce sa mi - idem, nechce - nejdem. Však to už sama uvidíš, čo ti bude milsie
ak máš pocit, že tak urobili "nasilu" alebo "lebo sa to tak patrí", nešla by som. ja som takto bola svedok na svadbe a ako som sa veľmi potešila, veľmi rýchlo ma to prešlo, keď som zistila, ako to bolo. podobne je to s návštevami - ak to necítiš ako úprimné pozvanie, kašlala by som na to. a možno skúsila stretnúť sa "normálne" mimo osláv a vyrozprávať si to. ak by bola vôľa z druhej strany, ovšem 🙂
Ku nam rodina krstneho otca chodila vzdy, smejdili po dome a nas nikdy nepozvali. Ani na krstiny. Ani nic. Po rokoch sa ukazalo, co im cca islo hlavou a uz sa nebavia s nikym z rodiny.
Neviem ako ste sa rozhodli, ale ja by som šla, keď už pozvali. Nech už sú dôvody pozvania akékoľvek, pokiaľ máte čas, prečo neísť. Aspoň pokecáte (uvidíte či bude vôbec o čom), pohostenie hádam tiež nejaké pripravia, malý sa pohrá... Možno im niekto po návšteve vyčistil žalúdok, že tebe a synovi nezagratulovali. Možno chcú všetko po dlhej dobe urovnať (občas sa niektorí ľudia potrebujú na chvíľu izolovať od všetkých a všetkého). A možno za tým pozvaním bude niečo schované (napr. jeden môj známy takto šiel po dlhej dobe na návštevu k najstaršej sestre, tiež tie vzťahy neboli ktovie aké a na stretnutí táto sestra začala riešiť rozdelenie majetku a peňazí po rodičoch, ktorí mimochodom ešte žili, veľmi nepríjemná návšteva to bola...). My máme podobnú situáciu. Odkedy som so svojím manželom, nevynechali sme žiadnu rodinnú oslavu (teda pokiaľ sme neboli chorí). Vždy sme všade chodili, aj keď teda povahy sú v jeho časti rodiny všelijaké, na tých pár hodín sa to dá prežiť, často si pomyslím svoje, ale išlo mi hlavne o čas strávený s neterkami. Bohužiaľ posledné 3 roky ani jeden z jeho bratov nie je schopný prísť k nám, boli až 1x!!! to mal malý oslavu prvých narodenín, tento rok bude mať 4, keď sa narodila malá, to ani neprišli, až u svokry sme sa prvýkrát stretli cca po dvoch mesiacoch od pôrodu... stretávame sa len u nich alebo u svokrovcov. Mne je to tiež ľúto, ale vidím, že môj muž už stráca trpezlivosť a tento rok vyhlásil, že už nikam chodiť nebude, keď jeho bratia si nevedia nájsť čas aspoň 1 deň v roku prísť nás pozrieť. Tiež neviem čo im vadí, aj keď zopár dôvodov mi napadá 🙂
Ja by som určite nešla, už len z toho dôvodu,že im ukážeš, že sú "dôležitejší". Nechcú sa stretávať,tak nech to tak majú, aspoň vidíš,že to nie sú dôležité vo vašom živote. Niektorí ľudia si totižto veľa o sebe myslia...😉 Vo väčšine takýchto prípadov ide o žiarlivosť a zášť. Ľudia neznesú poniektorí,že iní sa majú lepšie než oni, ono je to otrepané tieto frázy,ale tak to je.
Ked mam pocit ze ma niekto so mnou problem/hneva sa na mna, teda ak je to niekto na kom mi zalezi, spytam sa ho na to. Casto ide len nedorozumenia, ktore sa daju jednoducho vysletlit ale samozrejme ludia ich neriesia otvorenou debatou ale tichym dlhotrvajucim domyslanim a vztahy potom vyzeraju tak ako vyzeraju...
@elizabet173 presne aj ja mám tento názor a keď som si prečítala názor jej muža ma to utvrdilo.
Aj my sme sa snažili so svagrovcami udržiavať kontakty, ale po dlhom čase nás to už dožralo a nebudeme zo seba robiť handry. Teraz by akože aj chceli, sú naznaky, ale mne vyše 10 rokov zamerania stačilo. Poviem to jadrne, srať na nich

Píseš že ani tebe nepodali ani ruky nič no už len kvôli tonu by som určite nešla, keď niekomu na tebe záleži a nech to je aj manželova rodina maju sa k tebe spravat slusne , s respektom , milo , bavit sa smiat sa o tom je rodina a vztahy , ked niekto o mna nejavi zaujem ja tiez nebudem a nepojdem tam s usmevom a s darcekmi ze ako rada ich vidim , a ked ani vnucata ich nezaujimaju ako by to nalo byt tak to je smutne , prajem vsetko dobre 🙂)