icon

Máme odísť žiť do Poľska?

monika12323
19. nov 2022

ahojte ,chcela by som vedieť názor nestranných osôb. Sme s manželom dvaja pracujúci ľudia ,nezarábame veľa ,ale vieme ako tak vyžiť ako sa tomu hovorí z výplaty do výplaty. Žijeme v prenajme. Túžime mať vlastný dom ,čo v našej situácii nie je reálne ,keďže hypo nám nedajú z dôvodu ze máme obaja minimálnu mzdu a v meste ,kde žijeme sú drahé nehnuteľnosti čo by sme ani nezvládli splácať. Zatiaľ nemáme deti roky sa nám nedarí. Cítim takú rutinu ,ráno vstanem do prace z prace, varit domácnost venčiť psa a spat ,nehovorím ,ze sme iba doma cez víkend ideme na nákup prejdeme sa ,ale cítim ,ze mi v živote niečo chyba áno možno je to dieťa , možno niečo čím by som sa mala zaoberať. Manžel je poliak máme možnosť odsťahovať sa do Poľska k svokre do veľkého domu , áno viem čo budete písať o tom ako život so svokrovou je zlý a podobne. Nie každá svokra je striha tá moja je super ,manžel mi je strašnou oporou a je to ten najlepší chlap akého som mohla stretnúť. Tu kde žijeme nevidím žiadnu budúcnosť svoje bývanie mať nebudeme. Ťahá ma to do Poľska ,ale bojím sa mám obavy ako bude s prácou ,či si nájdeme prácu. Mám obavy tiež z toho ,ze ak by sme zostali ,časom budeme ľutovať ,že sme neodišli . Svokra prepíše dom na nás s tým ,ze ona bude mať doživotne právo . Nesúďte ma ,nepotrebujem to , chcela by som len váš názor ,čo by ste urobili na mojom mieste. Ďakujem pekne 🙂

Strana
z2
valeria_h
20. nov 2022

Určite skús, všade lepšie ako na Slovensku. Veľa šťastia 🙂

zuzinabila
20. nov 2022

@bilberryday a autorka pise ze chce IVF?nie kazdy toto povazuje za cestu k dietatu...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. nov 2022

@bilberryday no to urcite.len som chcela podotknut,ze nie pre kazdeho su smerodajne rovnake veci.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
zuzinabila
20. nov 2022

@bilberryday ach,tomu sa hovori manipulacia mediami🤦

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
ankare
20. nov 2022

@monika12323 choďte. Možno zatiaľ k svokre,ale urcite si riešte časom niečo svoje. Ako často sa stretávas so svokrou a ako intenzívne ju poznáš,keď tvrdis,že je super? Predpokladam,že nie si s ňou často a intenzívne.
Každopádne choďte,nič Vás tu nedrží.

luccija
20. nov 2022

Nesla by som.Chlap pojde domov k mame pri suknu.On si najde pracu a co ty?vies polsky?
To radsej by som osla do ineho mesta na SK ved ste mladi...toto mozete mat vzdy ako zalohu

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
monika12323
autor
20. nov 2022

@bilberryday áno ovládam chodíme do poľska už 7 rokov

mimi3008
21. nov 2022

@viestta ano, pisala, tiez ma chytilo po precitani deja-vu
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/odchod-zo-slovenska-3/

Strana
z2