icon

Máme sa rozísť, alebo to vyriešiť?

deniska2706
24. aug 2020

Ahojte . S novým priateľom som pár mesiacov , všetko je super. Je to úžasný človek, veľmi dobrý, slušný, šikovný. Milujeme sa a v podstate nám všetko klape. Ale je tu jedna vec a to jeho najlepši kamarát . Vzdy ked su spolu tak som nervózna. Myslím si že na neho nemá dobrý vplyv . Pritom je to ženatý muž, má dcerku ,prácu proste žiadny degeš to neni . Ale viem o tom že aj s jeho ženou ma veľmi neberú do tej ich partie . A viete prečo? Že sa podľa nich malo zabávam-rozumej pri akejkoľvek príležitosti sa s nimi nechcem ožrať jak prasa . Boli sme teraz na chate aj s deťmi. Cez deň všetko super ale večer keď sme dali deti spať oni sa rozbehli a nedalo sa ich zastaviť. Priateľ s tým kamarátom to podľa mňa fakt prehnali . Ja si tiež dám s nimi ale proste mám tam dieťa, nechcem byť jak činka. A tiež sa mi nepáči ani keď si priateľ toľko veľa vypije . Aj minule sme boli na stanovačke a chlapci sa uplne dali dali dole. Nechápte to tak že by bol alkoholik, to vôbec nie , on inokedy nepije ,ale keď je s týmto kamarátom tak nevedia kedy maju dost . To sa dá podľa mňa pochopiť. Ja viem ze ked je to len obcas tak sa to da zvladnut a neribit z toho veľkú vedu , ale ten jeho kamarat mi proste vadi .A oni si myslia ze ho obmedzujem ked mu hovirim ze uz ma dost .Hneva ma to lebo okrem tohto jedného problému sme spolu naozaj stastni a rozumieme si vo všetkom , ale kvôli tomuto naozaj rozmýšľam že sa s ním rozdidem. dosť mi to vadí. A nechcem byť taká že mu dám na výber buď JA alebo najlepší KAMARAT . . Čo by ste vy robili v takejto situácii?? Samozrejme že sa s ním o tom porozprávam,.

777januska777
25. aug 2020

Nedávno som sa rozprávala so známymi tiež o tom ako sa im rozpadla partia. Boli to 7 kamaráti, ktorí chodievali tak raz za mesiac vinku, lenže ako sa oženili, tak im to manželky zatrhli. Už neboli spolu takto asi 2-3 roky. A keď spolu konečne boli a mohli sa zabaviť, len oni sami, tak ženušky sa dotrepali ku nim aj s deťmi a koniec. Ak náhodou ide jeden k druhému niečo opravovať a podobne a dajú si dve pivka, tak teda doma majú peklo. Ja môjho normálne pustím vonku, nech sa ide zabaviť, lebo aj ja sa môžem ísť koľko krát vonku zabaviť. Neschvalujem pravidelné pitie alkoholu (ani fajčenie, ani hazard, ani marišku atď), ale občasná zábava v každej s tejto kategórii sa dá a je prijateľná ak to neohrozí deti a financie.

0silvia0
25. aug 2020

@777januska777 och ake zenusky🙄 ja si teraz v lete to pivko-dve s muzom velmi rada dam...

simca06022011
25. aug 2020

@777januska777
niektore su drbnute s prepacenim (fakt, to je prve co ma napadlo ked som toto citala) :DDD aj mne tu minule sused sedel, ze ako to ze moj chlap moze ist na cunder, kludne aj s dcerou a nestrazim ho :DD ze oni maju doma ohen na streche vzdy ked niekam chce ist. Posediet na opekacku s nami ledva ledva, aj to mangelka sedi ako kralovna a ak daco treba za dcerou uteka on... a to on ani nepije zo zdravotnych dovodov. Potom sa cuduju, ze maju doma dusno a po par rokoch si uz ani na meno nevedia prist. Vzdy sa da najst kompromis. Ved je to o vela vacsia zabava ked sa stretnu partie, s detmi, zmena je to aj pre tie.. a co ked si aj vypiju... takto potom vymiznu kontakty, ludia si pisu tak max cez FB, mamicky maximalne v kaviarnickach sedia na riti. Aka socializacia deti.. nijaka.ja som strastne zvedava, ako by sa tie tvarili, keby nabehli vzdy ti manzelia za zenami do kaviarne a tam sa k nim posadili :D

mvo
25. aug 2020

@deniska2706 Ahoj DEni, ...Muzi su velmi citlivi na tzv. upozornovanie aj ked v dobrom,....teda ak upozornis svojho priatela medzi 4 ocami je to zrejme OK. Ak sa to deje v spolocnosti inych muzov,...nemaju to extra radi,....vidiac v tom muza pod papucou,......A naviac ako pises, ste spolu nie az tak dlho a zrejme ta jeho stara partia , ci jeden kamarat,....ta este natolko dobre nepozna, .....
Ja si to pamatam, ked som bola zo svojim priatelom davnejsie ako studentka, ci tesne po skole...rovnako sme chodili na chaty,...a pilo sa tam,....a tiez som si neodpustila dobre mienene rady,...zial som sa ako NOVA osoba, vtedy nie velmi dobre zapisala,...a zial sa to so mnou viezlo dalsich 20 rokov ....🙂 Je mi to uprimne jedno, pretoze tych ludi som uz po zbytok zivota nevidela,...a z mojho priatela je uz po tych 20 rokoch EX....no v mienke kamaratov som ostala stale rovnako,....

Porozpravaj sa len so svojim priatelom,...velmi opatrne,...medzi 4 ocami,...co pre neho znamena ten ALKOHOLIK,....no nie v negativnom svetle,.....muzi su citlivi az precitliveli na svojich kamosov a kamosky,....boja sa ze im ich chceme zakazat, izolovat ich a komandovat.
Neviem kolko mate obaja rokov, ....no nie je to nic hrozne ak si muzi, aj ked takto,...uvolnia stres,...

A zas vzdy musi ostat aj niekto zodpovedny,...ja som tiez nikdy nepila ze az do nemoty,...mozno pohark, ci dva, naladu som mala vzdy dobru aj bez alkoholu,.....

A este na zaver,....vzdy daj na tvoj vnutorny pocit,...to, co ti tvoje vnutro hovori, to je spravne,....teda ak mas z niekoho zly pocit,...to sa nezmeni,....a je to pre teba spravne,.....

Drzim palce

jana_eyre_2
25. aug 2020

@ajush5 v tomto máš pravdu, nie je to jeho dieťa a tak nemá v sebe zodpovednosť otca.. ale jeho kamarát už dieťa má a správa sa rovnako - takže to sa asi nezmení ani u jej priateľa aj keby sa stal otcom..

ajush5
25. aug 2020

@jana_eyre_2 nemôžeš hodnotiť jeho podľa kamaráta. To je ako keď je niekto ženatý/vydatá a podvádza svojho partnera tak očakávaš, že to robia všetci z okolia toho neverníka? To, že sú kamaráti z nich nerobí identické osobnosti.

jana_eyre_2
25. aug 2020

@ajush5 ja ho nehodnotím podľa jeho kamarata, len reagujem na tvoje slová o tom, že je taky lebo ešte sám nemá dieťa.. no jeho kamarát dieťa má a to mu nebráni byť spity do nemoty, dokonca kritizuje jeho priateľku ktorej sa to nepáči.. nikto netvrdí ze to tak určite bude, ale je to možné.. (dala som tam slovo asi, nie určite)

ajush5
25. aug 2020

@jana_eyre_2 keby to tak aj bolo, ja nevidím problém v tom, že sa niekto 4krát za rok spije (pokial nie je násilný a podobne). Bez ohľadu na to či mám alebo nemám dieťa. Problém je, keď sa dožerú obaja a nemá kto dávať pozor na dieťa. Ale teraz neriešime kamaráta ale chlapa ktorý ešte dieťa nemá a absolútne netušíme, ako sa bude správať keď to dieťa príde. Autorka príspevku by sa mala zamerať na spoznávanie svojho partnera a nie hľadanie dokonalého otca pre jej dieťa.

huxy
25. aug 2020

@ajush5 autorka prispevku je spartnerom len par mesiacov, uz spomina chatu a stanovacku kde to s pitim prehnali. A nezda sa mi ze by to bolo teda len par krat do roka.
Pre mna ako matku by bolo velmi dolezite to, aby som mala dobreho (nie dokonaleho-nik nie je dokonaly) "otca" pre dieta. A nie len spoznavat niekoho, ked uz na zaciatku vztahu by mi nieco taketo prekazalo.

ajush5
25. aug 2020

@huxy autorka jasne píše, že nemá problém s alkoholom. S tým máš problém ty. Má problém s kamarátom, ktorý ju nemá rád a jeho vraj “ťahá dolu”

huxy
25. aug 2020

@ajush5 ano, ja uz netolerujem absolutne alkohol. Ale to nepochopi niekto, kto si neprezil roky psychickeho teroru od alkoholika. Ale to je mimo temy.
Autorka pise ze ona sa nechce pri akejkolvek prilezitosti ozrat ako prasa-ako to robia oni. Evidentne s tym ozieranim ma problem. Vadi jej to. A ze ten jej kamarat ho k tomu taha.

ajush5
25. aug 2020

@huxy ja viem čítať s porozumením, netreba mi s tým pomáhať. Ja chápem, že s tým máš problém. No ona jasne napísala, že nie je alkoholik, tak ju netreba presviedčať o tom, že je lebo aj tvoj bol

huxy
25. aug 2020

@ajush5 ja netvrdim ze ten jej partner alkoholik je. Nikde som to nenapisala tak neviem preco reagujes tak utocne. Ale mnohe zeny si myslia ze clovek co pije denne je alkoholik. A to je omyl. Aj narazove obcasne pitie je alkoholizmus.
A ja tiez viem citat medzi riadkami. A je mi jasne, ze autorke vadi tento kamarat, lebo ho "nahovara" na pitie. Sama pise ze kvoli tomu ze jej to vadi rozmysla o rozchode. Mne moze byt v podstate jedno, ako sa autorka rozhodne. Chcela som len poradit. Totizto som tiez na zaciatku zatvarala oci, prehliadala, dokonca sama seba presviedcala, ze veci nie su take "zle" ako naozaj boli.

ajush5
Autor odpoveď zmazal
ajush5
25. aug 2020

@huxy nieee, omylom som to zmazala. Nevadí. Je to aj tak jedno.

huxy
25. aug 2020

@ajush5 ja neradim rozist sa. Rozhodnutie je na pisatelke. Ona musi vediet co chce a co ocakava od svojho partnera.
Zila som v kraji kde bolo az prilis bezne hocikedy si vypit. A videla som roznych ludi v roznych situaciach. Az mi zle bolo niekedy z toho co som videla a pocula. Je rozdiel urcite vypit si s mierou a dozrat sa ako pise autorka. Ja len pisem ako to vnimam ja, pre mna tam uz blika kontrolka.
Inak ja s alkoholom ako takym problem nemam. Len ho uz proste ja po prezitych udalostiach, nechcem, nepotrebujem ku stastiu. A to by som ocakavala od partnera. Ak autorke to neprekaza (co mi tak teda z prispevku neprislo), tak nech je s nim stastna 😉

huxy
25. aug 2020

@ajush5 stihla som to precitat

ajush5
25. aug 2020

@huxy ale ja neriešim desiatky ľudí, iné krajiny. Riešim jedného mladého chalana bez záväzkov.

huxy
25. aug 2020

@ajush5 oki ved v pohode. Snad som si mohla dovolit napisat svoj nazor, skusenost.
Nepisem ine krajiny, ale iny kraj (v ramci svk).

ajush5
25. aug 2020

@huxy neviem či si si to mohla dovoliť, to sa pýtaj tých, čo ti to štandardne zakazujú.

simca06022011
25. aug 2020

No len skoda, ze tu uz autorka nic nenapisala, cize sa nedozvieme ani ako je to s tymi akciami atd 🙂

huxy
25. aug 2020

@ajush5 rada vyryvas, ze? Ach zena...

sari24
25. aug 2020

@huxy nemyslim si že ajush rada vyryva. Napísala to celkom logicky a zrozumitelne. Ak niekto kto si príležitostne vypije je považovaný za alkoholika. No tak to asi som ním aj ja.
Tu ide o prehrotenie situácie si myslím. Ten mladý chlapec sa možno dva krát niekde opil na akciách kde sa proste pije a už dobre že tu niektorými nebol poslaný na prednú horu. Ako ja sa fakt niektorým ženám čudujem.
To že ty máš zlé skúsenosti neznamená že taký je každý. A čo by sa nemohol niekto odviazať a opiť sa? Aj keby ten mladý bol otcom dieťaťa ..veď je to dospelý chlap zodpovedný za svoje činy a ak nechlasta každý piatok tak načo z toho robiť takú vedu? Nech to začnú ženy riešiť vtedy ak začne prepijat vyplatu a krčma sa im stane druhým domovom a nie keď ide na stanovacku ku ktorej alkohol akosi patrí.

huxy
25. aug 2020

@sari24 vyryva tym co pise voci mne. Ze ja mam "problem s alkoholom" a "mam sa pytat ludi, co mi to standardne zakazuju" - to je vyryvacne. Mne nik mimochodom nic nezakazuje.
Kazdy to vidi asi inak. Pre mna nie je prilezitostne vypitie ked sa niekto "da dole" minimalne 2x pocas par mesacneho vztahu. Ale ok, kazdy ma pravo na svoj nazor.

ajush5
25. aug 2020

@huxy očividne sa ti páči byt obeť. Reagovala som na tvoje slova. Keď mi napíšeš že si si snáď mohla vyjadrit svoj názor čakala si nejakú ľútostivejšiu reakciu? Ty si mala potrebu spochybňovať môj názor, nie naopak. Keď už si sa snažila tváriť ublížene

ajush5
25. aug 2020

A keď sa niekto dá dole počas pár mesačného vzťahu ktorý nejak trvá prevažne cez leto, dá sa očakávať, že človek pozije alkohol skôr počas leta ako počas zimy. Teda ja aspoň organizujem grilovačky, stanovačky, chatovačky prevažne v lete. Ten chalan sa možno opije ešte raz a najbližšie bude piť možno až v máji

huxy
25. aug 2020

@ajush5 prosim uz na mna nereaguj

0silvia0
25. aug 2020

@ajush5 no podla napisaneho som asi aj ja alkoholik, lebo som v lete pozila 3-5 piv tyzdenne. Dokonca som prvy krat ochutnala tequilu, asi sa musim nad sebou zamysliet

sticker
leskovael
25. aug 2020

Nežiješ s chlapom ale s chlapcom. Ale... asi je dospelý a svojprávny že? Prečo by mal byť na vine ten jeho kamarát? Možno len nechceš vidieť že tvoj partner sa rád dá dole a má nato tohoto jedného kamoša... A inak, nebola by som s niekym kto si ľúbi vypiť, už len preto, že ja to nerobím napr a vadilo by mi to. Ale tak toto si musíš vyriešiť ty sama, ked si vo vzťahu kde sa partner stretáva častejšie s kamarátom a často pijú, buď mu povieš že ti to vadí a ak ON BUDE CHCIET aj koli tebe samozrejme, aj koli sebe, tak obmedzí takéto večerné seansy... Ak nebude chcieť, tak je už len na tebe či budeš s niekym kto ma takúto zábavu a budeš to tolerovať, alebo pôjdeš od neho.

ajush5
25. aug 2020

@0silvia0 keď si to priznáme, bude sa nám aspoň ľahšie piť 😂 ja cez leto kupujem fľašu ginu skoro na každý víkend. Vypijem jeden drink a idem do postele kaša blato. Už som asi prechlastaný alkáč keď mi to tak rýchlo zapína

@huxy Prepáč, reagujem len na tvoje reakcie smerujúce ku mne. Ani raz som na teba nereagoval bez tvojej predchádzajúcej reakcie