icon

Mamina nám ešte nevrátila dlh

27. mar 2021

Ahojte, mojom rodičom sme požičali väčší obnos peňazí, 10.000 eur. Medzičasom zomrel otec, už je tomu skoro 2 roky, uhradili sme pohreb. Nevrátili nám rodičia ani cent. Teraz potrebujeme súrne peniaze aj my, mama sa vyjadrila vráti ak bude vedieť, nevie kedy.
Manžel sa naštval, tak jej povedal, že má nato 5 dní, aby predala dom a vrátila nám peniaze. Je mi mami kus aj ľúto, ale zase ona peniaze vrátiť nechce. Pýtam sa nestranne, ako by ste riešili vy? K notárovi nechce ísť, povedala, že nechce exekútora.
Dnes mi vykričala, že načo mi je taká súra, či moje decko nemá ešte dosť hračiek a handier.

Strana
z5
kozova87
3. apr 2021

Ako by som ro riesila ja,urcite by som ta vydededila,za 10 000 mamu na ulicu vyhodit?nevdacnica,nenapadlo ta ked he mama teraz sama tak asi peniaze nema ako splatit,zamyslala si sa nad tym,ze ona sa o teba starala cely zivot,urcite si jy vysla na viac akobposratych 19 litrov,toto keby tebe tvoje deti urobili....nemam slov

ivanka12311
3. apr 2021

Na to že sa o teba starala vychovala ťa...ju chcete obrat o dom 🤮 tvoj muž je tiež riadny troll prečo jeho maminke nedáva také ulitimata?ja by som veru toto voči svojej mame nedopustila aj keby mi dlhovala neviem koľko peňazí raz je to mama a vychovala ma.Chuda možno teraz zháňa peniaze naberie pôžičky aby to mohla nevďačnej dcere vrátiť... nečudovala by som sa keby ťa vydedila a skončila s tebou nadobro..

zuzliq
3. apr 2021

@zuvelyn a už si im niekedy požičala? A čo myslíš pod pojmom, potrebovali by? Tvoji rodičia sú asi zodpovední, správajú sa k tebe pekne, pomôžu ti. Ale nie všetci sú takí. Niektorí pijú, bezhlavo míňajú peniaze, nechce sa im pracovať. Aj vtedy by si požičala? A čo ak by sa o teba pekne nestarali, ako by si sa zachovala? Tá mama peniaze neminula na operáciu, alebo opravu po živelnej pohrome. Podplácala dlhý, teda tam nebude všetko v poriadku...

ledgerka
3. apr 2021

@fkata ano ked je dohoda ze sa peniaze vratia tak by sa aj mali vratit. Ale clovek ked poziciava peniaze rodine tak by sa mal zamysliet aj nad tym, ze co ak ich rodina nevrati alebo ich nevrati nacas. Co budem robit? Pojde to pred sud, alebo prerusim kontakt? Osobne by som nepozicala, ak by som mala tusaka ze peniaze uz nevidim a naozaj by som ich chela spat.

luxus10
3. apr 2021

a na co konkretne tie peniaze pouzila mama?

luxus10
3. apr 2021

uz som si precitala, naco....

heleninamama
3. apr 2021

@kozova87
@ivanka12311 Ženy, prv než tu napíšete takéto sprostosti, prečítajte si to celé. Matka si požičala a nevrátila. Sľúbila ze vráti, keď predá auto zdedené po mužovi (autorka mu zaplatila pohreb, hoci to bol pre ňu cudzí človek, nie otec). Matka auto predala, poplatila si iné dlhy (o tých autorka netušila) a pomíňala pre seba ktovie na čo a ešte sa dcére smeje do ksichtu, ako s ňou vybabrala!
Autorke sa narodilo postihnuté dieťa, pracovne je na pár rokov odpísaná, celú rodinu živí muž - on zarobil aj tých 10 000, ktoré dali matke. Tak aké ultimáta, aká chudera matka? Je to lenivá, vychcaná hnida okolo 50ky, ktorej sa nechce pracovať, má dlhy kade tade, o dcéru a jej problémy sa nezaujíma.
Ona nemá žiadnu snahu tie peniaze vrátiť, ani časť z nich. Môže pracovať, môže predať dom a ísť do menšieho... Najlepšie sa jej však parazituje na iných.
A že dcéru vychovala? To bola jej povinnosť, keď chcela dieťa. A vďačnosť dieťaťa je o inom.
Ja byť tým zaťom, chytím starú a dám jej rovno po papuli. A takúto matku by som pokojne a bez výčitiek hnala na súd.
A raz, keď bude matka ozaj stará a chorá, určite si spomenie, ako sa zachovala k jedinej dcére.

felicita027
3. apr 2021

Mňa by len zaujímalo, či tie, ktoré tu "nadávate" na autorku, že si dovoľuje pýtať späť peniaze tak či by ste na jej mieste nepýtali naspäť 10k pokiaľ by ste nemali milióny na účtoch 😂 a k autorke pokiaľ nemáte to písomne tak vymáhanie bude viac ako náročné

vendulka80
3. apr 2021
livka_
3. apr 2021

@heleninamama 👍👍👍

simoncik
3. apr 2021

Nie je to jednoducha situacia. Mala si si asi lepsie mamu poznat za tie roky. Tazko bez akehokolvek papiera a este pri takej sume. Nechala si sa oklamat na dobre slovo, lebo mama. Ja rodicom tiez pomaham, lebo chcem. Ak mozem. No ak ste pozicali taku sumu penazi s tym, ze ma vrwtit mali ste podpisat papiere. Nie je to mala suma. Zase vydtahovat mamu na ulicu pri pride uz cez. Chapem manzela, ze chce peniaze vratit. Nie je to mala ciastka a len tak zo dna na den k nej neprides. No mama z vami vypiekla. Len tak lahko sa k nim nedostanete. Vidim to na sud. Len zmluva chyba

simoncik
3. apr 2021

Pekne od nej. Chore vnuca a ona toto urobi. Darovat je jedna vec pozicat druha. Vztahy pojdu do haja. Vdaka jej pristupu. Mas matku, ktora ma charakter. Najprc vratit druhym a tak dcere z chorym dietatom. A zvysne minut. No naozaj ma zaujima ako to nakoniec poriesite

fkata
3. apr 2021

A to, akože si má vziať úver preto, lebo jej dlží mama peniaze?! Dnes len tak rozdávajú úver, na 1 plat. Už fakt niektoré viete dorážať človeka.
Nechce ju vyhodiť na ulicu. Keby chcela, nehľadá riešenie. A 10 tis. odložiť bokom sa za mesiac nedá.

cacianka
3. apr 2021

@fkata ani za 2 či 3. A nikoho nejdu vyhodit na ulicu.ale to tie truby co to pisu nechapu.

Matka má dom, a rochní sa v ňom, aj na úkor dcéry, zaťa ktorý tie € zarobil aj na ukor 2r dietata ktore potrebuje liečbu teraz a nie o pár rokov kým znova nasetria. A nie je 1 tisíc.ale 10.
Keby aspoň prejavila nejaku snahu, ze ok je teraz stav aky je, ale budem sa snažiť. NIE !!! Este pizduje ze to chcu na handry a hracky ! Stara to chce na gigola ?!
Jeden liečebný pobyt v adeli stoji cca 5 000, do konca roka by mali byť aspon 2 pobyty.a ta liecba musi byt cim skôr aby co najviac zabrala, cim viac sa odkladá tym viac sa stav ak nezhorsuje tak fixuje a je stále ťažšia náprava.
Ale aj keby to mladí nepotrebovali urgent na liečbu, nikoho do toho nič načo prečo potrebuju.
Aj keby to autorka a jej muž oplieskali na ruletu, maledivy, let na mars, sú to ich peniaze ktore oni zarobili, resp.muž. keby zarábal 5 ooo mesačne tak ich to nebolí a do polroka ich nahradí. Ani by asi nepytali pôžičku naspäť, ale poniektore trúby nerozoznaju dar versus pôžička.
Citovo tu autorku vydierať že veď maminka, veď ju porodila, veď ju vychovala, kojila živila šatila .
a čo robi autorka ? Porodila, vychováva, kojí, živí, šatí svoje dieťa, plus ratovala matku dokonca aj otčima - ved ho matka ani pochovať nemala za čo.
A ak by matka po rokoch mala choroby, vysoky vek urcite by sa o nu s mužom postarali, pomohli a vratili jej 3.groš.

tncka
4. apr 2021

@cacianka ok,ale to v uvodnom prispevku nebolo

cacianka
4. apr 2021

@tncka ja neodpovedam zbrklo na uvodny prispevok ak je napisany 5-6 dní a sú tu 4 strany, komunikácie.

maris5
4. apr 2021

Ak mas nejaku komunikaciu kde mama priznala, ze ma voci vam dlh. Mas doklad, ze si jej to poslala na ucet - je fajn ak si do poznamky uviedla pozicka. Mozes jej poslat predzalobnu vyzvu, alebo skusit mediatora.
Na FB je skupina "opytaj sa pravnika" skus sa tam poradit.

Ja som bratovi pozicala 10.000 a potom este 20.000. Stavali dom a cakali na hypoteku. Nebolo mi vsetko jedno. Ja som o mesiac mala vyplatit byt, na ktory sme cakali. Skor som sa bala, ze bratovi sa nieco stane a ja sa budem so svagrinou dotahovat.

cacianka
4. apr 2021

@maris5 aj tu na MK je skupina Právne poradenstvo

maris5
4. apr 2021

Zabudla som dopisat, ze ak mas akukolvek komunikaciu kde priznala, ze vam dlzi a bude splacat, alebo mate pocakat. Tak vam to staci ako dokaz.
Inak, aj ustna dohoda je dohoda.

maris5
4. apr 2021

@cacianka aj tu, ale vsimla som si, ze nie vzdy odpovedaju. Na FB mi to pride take rychlejsie dostat sa k odpovedi.

cacianka
4. apr 2021

@maris5 poznám tu skupinu. Ale tu je viac odbirnych rád, adminky mažu hned nevhodné
Na fcb je to zahul ako v tejto skupine - chudatenko maminka .

autor
4. apr 2021

Nikto mamu o dom obrať nechcel, hľadali sme riešenia a ak to inak nepôjde, tak hoc aj predaj domu.
Gambler nie je, to zase vôbec nie.
No, pre tie, čo mi Adeli odporúčajú len tak vyplatiť, tak jeden pobyt nestačí a aj ten jeden pobyt sa pohybuje od 3800-5000 eur.
Úver určite brať nebudem, nakoľko máme 2 leasingy.

sasa1310
4. apr 2021

každý má iné priority. Ja by som určite nemala 2 leasingy, ale radšej dlh na účte kvôli Adeli.

loginexistuje
4. apr 2021

@sasa1310 preco si ma robit dlh ked jej mama jej dlzi 10 000 eur ak ju tolko obhajujes tak prispej jej mame na ten dlh voci dcere a bude na Adeli
a k leasingu co sa vyjadrujes ved to moze mat muz kvoli praci aby zivol svoju rodinu ty si bud
A zatrpknuta svokra ktora si mysli ze deti porodila na to aby na ni zarabali a zivili ju
B dcera ktora je zvyknuta len dostavat a brat ci od rodicov alebo svokrovcov a nema predstavu o com sa tu pise
C zatrpknuta zenska ktoru tesi ak podkopava ostatnych slusnych ludi

sasa1310
4. apr 2021

@loginexistuje nevravím, že má robiť dlh. Ale príde mi zvláštne, mať 2 leasingy, keď na prácu stačí jedno auto. Keby som mala postihnuté dieťa, tak to je prvoradé a jeho vývoj. Všetky peniaze by išli tam. Nie na auto, nie na požičanie inému. Ale celý tento príbeh je taký zvláštny

fkata
4. apr 2021

@sasa1310 môj syn mal vážne zdravotné problémy s kĺbmi a poviem Ti jedno auto nestačilo.
Nebude si brať dovolenku, keď ja potrebujem s dieťaťom na rehabilitáciu.
A ani ja by som si úver nebrala. Tiež by som bola za predaj domu.

prasiatko30
4. apr 2021

Ako pozicat 10000€ a aj matke je dost a este k tomu ked to bolo ponate ako pozicka nie ako dar. Dobre by bolovedietna co boli tie peniaze - odhadujem na nejaky business, ktory nevysiel. Dalsia vec je ci magka dokaze splacat a platit reziu okolo domu - ak mam zije sama a jej prijmy su teraz znacne zredukovane tak by naozaj najlepsie bolo aby dom predala a kupila si nejaky 1-2izbovy byt a vratila co dlzi - nielen vam - a zacala s cistym stitom. Nema to nic spolocne so sentimentalitou ani s dcerinou psou povinnostou starat sa o rodica - je to zakladna financna gramotnost, nemam na dom tak sa ho zbavimeste pred tym akoon pridem pri nejakej exekucii - lebo podla toho co pise zakladatelka, matka sa zaflzuje kade tade lebo asi nema anina zakladnu reziu baraku nie to este na splacanie dlhu.

melonik7
Autor odpoveď zmazal
cacianka
3. aug 2022

Ak sa môžem spýtať, ako to dopadlo ?

miriam11
Autor odpoveď zmazal
Strana
z5