Manipulátor - psychický teror
Ahojte. Mam otazku na tie,co zili s manipulatorom / psychopatom a rozisli/rozviedli sa a maju spolu dieta/deti. Aky ma vztah s detmi? Ako ho vnimaju deti, ako sa ku nim sprava?
Co vam pomohlo sa od neho odputat? Pripadne existuje taky pripad, ze manipulator sa zmenil?
Dakujem moc.
@tianka ja sice nie som matka...ale utajovat taketo veci mi pride hrozne..planovali sme spolu svadbu....cakali sme dieta...( zial som potratila) ...a cela rodina to vedela a nikto nic....
mne to pride divne...citim sa,ze som zila posledne roky v klamstve....na stastie on to nezvladol a po poslednej akcii sa mi priznal...
@katkalubkova ani ja nerozumiem, ze preco reagujes na komentare, ktorym nerozumies.
@tianka na stastie ja mam rodicov kt. pochvalia ale aj skritizuju a tak je to spravne...opicia laska je to najhorsie co moze byt...
oni mu viac ublizili ako pomohli...a kazda frajerka bola ta zla...a pri pocte 7 ..a vsetky sme boli zle...tak to je na zamyslenie...skoda,ze som to nevidela skor...
@prevenar hm, ze si sa tam realizoval. Kratka pamat?
Ocividne si dosiel robit naschval rozbroje, asi mate doma tiene v raji, tak vypustas paru. Vezmi si radsej toaletak a zavri sa na 5 minut na zachode. Zas bude dobre.
A ber to ako dalsiu dobru radu zadarmo 🙂.
@moonlight1210 veru,
treba nereagovat, vidno, ze ho hecuje, ked clovek na neho reaguje.
Malo rad k teme a riesi sa tu uplne iny clovek.
To tiez bude nejaky problem v hlave dotycneho. Mal by porozmyslat nad sebou a nie hodnotit druhych ako psychopatov. Mozno ho zle zaockovali 🙂
ako vravim, nepoznam som ani ju ani jeho . cize. v kazdom pripade lahka zmanipulovatelnost a slepa dovercivost je jej chyba, na ktorej mala davno pracovat. cize bavime sa o tom , ze si tento svoj nedostatok nevsimla ..alebo vsimla, ale sa jej nechcelo na tom nieco menit ...alebo sledovala nespravne veci na svojom partnerovi , lebo to bolo vyhodne. veci, ktore jej nedovolili vidiet tie dolezite ..co je ultimatne zas len jej chyba za, ktoru zaplatila. presne na takychto ludi sa nalepia presne taki ludia, akeho stretla ..nie nahodou.
uvidis , ci sa z toho poucila ..alebo aj jej dalsi a dalsi partneri budu dalsi a dalsi "psychopati"
no nezazil ..a urcite tiez nie nahodou 😉
@moonlight1210 ocividne sa nedokazes venovat teme a "musis" nezmyselne reagovat na prispevky, ktore ti neadresujem. + samozrejme urazat a zaroven moralizovat 🙂
@katkalubkova nema ponatia, co je to odzit zivot s manipulatorom.
Ani kolko sil stoji obet, kym sa mu vymani.
Kazdy si hovori, ako by nieco take prekukol, s manipulatorom zatocil, ... a pritom nemusi mat tusenia, ako ho trebars aj dobry kamos nenapadne pouziva a vyuziva, lebo je manipulator. A on ma len to stastie, ze je pre neho statista a nie cielova osoba.
@prevenar zlatko, moralizujes ty.
Ja som ti iba odporucila 5 minut rucnej prace na toalete. Budes v cajku, ukludneny a mozes ist buvat. Zajtra bude zase fajn.
Nevenujem sa tebe, len tomu aby si siel davat mudre rady spat na antivax diskusie a neralizoval sa tu, ked tomu rozumies ako kamen porodnym bolestiam. To mi bude celkom stacit. Pochopil?
PS: Vezmi si aj casopis.
@moonlight1210 aha :D dakujem za vysvetlenie a kvalitny prispevok do diskusie 🙂
@prevenar super, pochopil. Dobry chlapec. tak uz bezkaj.
@jana_konik manipulator sa moze "zmenit", ale musel by mat motivaciu. Co je tazke, lebo jeho pohanaju casto ine veci ako beznych ludi.
A nezmeni sa v tom zmysle, ze sa vylieci. Len to bude vedome ovladat.
A este je otazka, ci taky clovek je naozaj "cistokrvny" manipulator, kedze sa dokazal a chcel zmenit.
Poznam len jedneho takeho.
@moonlight1210 neviem, ale v zasade sa nikam zatial nechystam 🙂 ale budes prva, komu oznamim pripadnu zmenu.
@prevenar pretoze niektore typy psychopatov ti zahraju taku rolu, ze to nezistis a to si pis, ze nezistis. Su ako chamaleoni. V spojitosti s nadpriemernou inteligenciou su takmer neprestrelni. Casto su to ludia, ktorych okolie povazuje za super. Prejavi sa doma. Nechci to zazit, co vedia ti ludia robit. Nie je to take jednouche. Ty si si mozno psychopata nevzal, ale tvoja zena mozno to iste povedat nemoze. Teba ludia poznaju z inych tem, ci skor, z inej temy. A toto, ako si sa prejavil tu, len zapadlo do puzzle skladacky. Len si potvrdil co si za typ.
@prevenar vidim, ze ta bavi byt stredobod pozornosti (tie ockovacie temy uz asi stratili pritazlivost a klesla ti sledovanost), uzil si si jej nadnes tu snad dost, tak zajtra rano tu dufam budes stat prvy v pozore s nastudovanou tematikou (mas na to celu noc), alebo sa tu uz neobjavis s tymi "duchaplnymi" vyrokmi, ze tebe sa take stat nemoze a obet je hlupana, co sama naletela.
Mmch, info posielat nemusis. To, ze tu nebudes, bude dost viditelne samo o sebe.
Nechajte prevenara, dievcata. Vidite, ako velmi sa myli. Pisal, ze si za manzelku zobral normalnu zenu. Prd makovy. Je to psychopatka, ked zije s psychopatom a navzajom sa kryju!!
No hej, chodila som s takým presne rok a žila pol roka. Ja som bola vždy veľmi naivné stvorenie, ktoré verilo, že láska spasí všetko. 😀 Bolo to pred 10 rokmi, to mi pripomína aká som už stará. 😀
On sa dokázal v priebehu 5 minút zmeniť z dokonalého gentlemana a milujúceho človeka na totálne prasa. Večne nejaké výčitky, nič mu nebolo dosť dobré, no škoda slov. No hej, bral kade-aké drogy a ja som fakt o tom nevedala, keď sme boli spolu všetko bolo ok, ale keď odišiel na Slovensko a mňa nechal tam, lebo vraj má dovolenku a nemôže si to presunúť a ozval sa len, keď on mal čas, tak som si to akosi pospájala. Jeho mama bola úžasná žena, tej nemôžem vytknúť jediného slova, aj keď je pravda, že tak som ich zasa nepoznala. Keď som od neho odišla, ešte asi pol roka ma lámal, aby som sa vrátila za ním. Vtedy žil v UK. Spolubývajúci ho vykopli z domu, lebo už sa to s ním nedalo vydržať. Potom si našiel nejakú babu a hádajte čo? Už obaja sedia. On dostal 12 rokov a ona tuším 8, či 9.
Je ťažké skutočne prísť do bodu, kedy si človek uvedomí, že takto to nie je ok. U mňa to bolo o niečo jednoduchšie, kúpila som letenku domov, mama mala narodky a už som si povedala, že späť nejdem a jasné, nemali sme deti, vďaka bohu za to.
S tými deťmi je to ťažko, ťažko sa odchádza, ale zasa, chcete toto dať svojich deťom? To nie sú ľudia schopní úprimnej, nesebeckej lásky. Oni ľúbia len seba a sú presvedčení o tom, že všetko robia ako najlepšie vedia.
Dievčatá, nechajte @prevenar žiť si svoj prázdny život a nereagujte na jeho príspevky. Buď nemá ani šajnu o poruche osobnosti, ktorá sa volá skrytá agresia - o ktorej je táto téma - alebo je sám takýmto agresorom.
Mala som takéhoto muža, viem, čo sú to za ľudia, sťahujú vás pomaly so sebou až na dno, vysajú z vás všetku energiu, všetku radosť zo života a v mnohých prípadoch aj zdravý rozum.
@jana_konik ..Mám kamosku, ma 2detičky...jej bývalý strašný psychopat/nanipulator...k deťom asi dobre, nestazuju sa...len sem tam..a jasné že sa zmeni, ale len správaním k tebe ako k ex...to znamená,že si tak nedovoľuje a nedokáže ta nijak zmanipulovať na jeho stranu...
..aj keď zo začiatku, to mala veľmi ťažké..ale vladla to...
@persica pekne si to popisala.
Nemal by existovat centralny register manipulatorov? 😁
Smejem sa, ale stale som v jeho chapadlach, kvoli malemu. A to je jedine, preco neviem co robit. Konzultujem aj so psychologom. A stale sa hnevam sama na seba, ako som naletela.
@jana_konik keď svoj hnev obrátiš voči nemu a nebudeš ho obracať voči sebe, vtedy budeš na správnej ceste odpútania sa od neho
@jana_konik ..prečo stále v jeho chapadlách? Kto ma maleho? Ty?
...kamoske tiež dlho trvalo,kým sa odputala...ešte dlhú dobu sa mu prisposobovala...bála sa ho...
...až raz...a potom bol sakra prekvapený...

@evadek 5 rokov tam malo byt