icon

Manžel a iná žena

tanikaaa
8. jún 2015

Prosim vas napiste mi vas nazor na ,, moj problem ,, manzel je v zahranici chodi na turnusy na 9 tt prec tyzden doma , no narazili sme pre mna na problem , byva s muzmi na ubytovni kde raz prisla ,, na zurku , 2 baby slovenky ako on , zena z mesta kde som vyrastala , krasna 25 rocna baba bez starosti aupair, nakolko mi to manzel povedal ze tam bola a poznam ju este zo skoly , povedala som mu ze nechcem aby bol s nou v kontakte , potom prisla o 2 tyzdne zas o com som nevedela, medzi casom bol doma a jasne sme sa dohodli ze nebude mat s nou kontakt vie ze mi vadi , potom zas odisiel tvrdil ze vsetko ok nie nebudem mat , potom zas dosiel domov a on odisiel nieco povybavovat a dal malej tablet , ja som si ho prezrela a prisla som na to ze s nou pise , pise s nou casto , a dost vela , pohadali sme sa vykricala som mu dokonca za to co jej pisal dostal facku pohadany sme boli 3 dni zo 7 co bol doma , vydel ze sa mi to nepaci , prosila som ho nech s nou nepise ze nech s nou nekomunikuje ze ked mu je tazko nech mi zavola , zas odisiel , a po tyzdni som sa dostala na jeho fb a zas som vydela ze jej pisal , on bol ten prvy on jej pisal. Ja neviem ci to riesit ci len zatial sledovat co si pisu , ci mu povedat ze to viem nepise s nou nic extra ale nerozumiem preco vyhladava jej spolocnost ked mi to vadi a ma tam aj inych ludi ktorym nenapise a vie ze tam ziju , hneva ma to a neviem ci robit sceny ci sa na to vykaslat ci to neriesit, trapi ma to mam pocit akoby ma neakceptoval neviem ci jemu by sa pacilo keby som si tu ja vypisovala a on by ostal sam s dietatom , robotou a bez pomoci. Neviem co robit poradte ako sa k tomu postavit ,

cdecedc
8. jún 2015

neviem či to presťahovanie sa do bytu nejako pomôže pokiaľ tam ty s dieťaťom nebudeš žiť tiež... riešila by som to presťahovaním rodiny tam (teda teba s dieťaťom), alebo jeho presťahovaním sem...rodina má byť spolu, inak to nerobí dobrotu. A to že niečo nasľubuje vôbec neznamená, že to tak bude 😒

rondicka
8. jún 2015

@srnka1122 presne,len by sa to ich tykalo,tak uz by to bolo o inom.tu radia a doma by boli na tom rovnako,mozno aj horsie 😉

tomiholjubavi
8. jún 2015

@matafen nie...intrigovat, sukromne ocko 😀 naco take komplikacie.
vela razy som citala, ze manzelky boli podvedene so svojimi najlepsimi kamaratkami a podobne. v takych pripadoch by stacilo vsimat si varovne znaky a vcas prestat s prilis castymi kontaktami.
v tomto by pomohlo hladat manzelovi napriklad pracu inde, niekde blizsie k domu. (alebo aj to samostatne byvanie, či nastahovanie sa k nemu do zahr. ako bolo povedane vyssie) jednoducho sa snazit (nejakym sposobom), aby nedochadzalo k osobnym stretnutiam. ak sa nebudu vidavat osobne, tak aj pisat ho po case prestane bavit.
vsetko zalezi od pripadu k pripadu. ale to hovorime len o tej variante, ze muz je normalny, verny, len nejaka zenska sa mu vtiera. lebo ak je chlap suknickar, alebo ma chut podviest, tak vtedy nemozes spravit nic...kto ma chut, prilezitost a dovod si najde. ale casto sa stava aj to, ze manzelky prehliadaju varovne signaly...
ja neverim v lasku na prvy pohlad. aby vznikla vasen, musi sa na tom dlhodobejsie pracovat. ak sa taketo potencialne nebezpecenstvo prerusi hned v zarodku, vobec nemusi dojst ku vztahu, ktory by znicil manzelstvo.

moni244
8. jún 2015

@tinka323 citas pozorne? Alebo si vyberas len to, co ti vyhovuje? Tak este raz, na ubytovni sme boli aj chlapy, aj zeny, zenaty chlapi si vypili, zanadavali na svet a na vsetko, isli spat, mlady bez zavazkov pokracovali v piti a nadvazovani intimnejsich vztahov a vydate zeny balili mladych zajacikov, asi si chceli pripomenut mlade bezstarostne chvile. Zenaty chlapy pokecali, povedali par dvojzmyslov a viac neriesili, jasne, ze aj tu sa nasli vynimky, ale vacsina len hovorila o zene a detoch, cize tvrdit, ze vsetci zenaci, co su v zahranici nic ine nerobia, len sexuju s kadekym je mylne

mirka49
8. jún 2015

@rondicka ako tocil????vsa s nimi nespi....a to ze ma zenu a dieta????to dokonca zivota teraz bude mat len kamosov ci???? Pochybjem ze ona ma len kamosky....ja mam tiez jedneho fajn kamosa,je zenaty,ma dceru ,rozumieme si ale nic viac....vieme obaja kde suhranice.pisavam si snim ,moj o tom vie,a nerobi zo seba stihacku

awamys
8. jún 2015

@tomiholjubavi Ufff, tak toto ma byt recept na stastne manzelstvo?! 😨 Taketo konspiracne plany sa mi z hlbky duse bridia! To aky musi byt ten vztah, aby k takejto manipulacii doslo a aky musi byt ten chlap, aby sa tomu podriadil? A to je len varianta, ze sa vernemu chlapovi vtiera nejaka zenska? A uz take opatrenia? To dovera vo vztahu je pre zeny na MK fakt neznamy pojem???

tomiholjubavi
8. jún 2015

@awamys ja svojho muza manipulovat nemusim. netreba mi vymyslat konspiracne plany, lebo jednoducho neni ten typ, co by si potreboval nieco dokazovat...robi s hostami na plazi, drviva vacsina z nich je polohola a mlada. nikdy ma nenapadlo ho kontrolovat, lebo mu verim.

napisala som len, ze ziadna laska, alebo vasniva pritazlivost nezacne zo dna na den. preto netreba byt stihacka a kontrolovat chlapovi na tajnaka mobil, alebo neviem ake opatrenia robit. ale ak zenaty chlap (alebo vydata baba) travi prilis vela casu s nejakym druhym clovekom opacneho pohlavia, existuje riziko, ze tam ta iskra preskoci. najskor to budu "nahodne" stretnutia, potom vypisovanie si, potom kavicky...a uz to ide...cim viac casu spolu stravia, tym je vacsia sanca, ze sa zrodi blizkost. preto si myslim, ze ak niekto nema zaujem budovat takyto vztah, nemal by sa ani prilis vystavovat pokuseniu. a ak jej muz ma chut si s nou pisat, ani sam nevie preco a robi to, aj ked vie, ze to jeho zene ublizuje, tak je to na najlepsej ceste, aby sa to zvrhlo. comu sa da zabranit, ak s nou prerusi kontakt skor, nez k preskoceniu iskre doslo.
nebudem chodit kazdy den do cukrarne, ked si nechcem kupit kolac...lebo ak tam budem casto chodit, skor ci neskor si ho dam.
nevidim na tom ziadnu konspiraciu, ani manipulaciu. je rozdiel cihat na chlapa ako kgb a nechat sa naivne odkurit s tym, ze je to kamaratka...nikto toho druheho nespoznal ako manzela, vsetci zacinali ako kamarati.

matafen
8. jún 2015

@tomiholjubavi Ja sa asi vymykam beznej zenskej populacii, ked som nikdy v zivote taketo veci neriesila, to vzdy bolo proti mojmu presvedceniu, vo vsetkych vztahoch. Ziadna ziarlivost, manipulacia, natlak, vydieranie, buzerovanie, spehovanie... Aky vyznam ma takyto manipulativny vztah - nutit ho prerusit kontakty s ludmi, s ktorymi si rozumie, nutit ho zmenit zamestnanie, bydlisko - len preto, aby si ho vzdialila od "potencialnych rizik"? Ako vztahu pomozu taketo "preventivne" opatrenia? Bude pevnejsi? Bude laska silnejsia? Nikdy som neskumala ziadne "varovne signaly", naco? Ak mame byt spolu, tak len ak to chceme obaja rovnako a ak to tak nie je a nieco sa deje mimo nas dvoch, nebudem si to vynucovat, nebudem robit zakulisne tahy.... lebo ak sa to deje teraz, bude sa to diat aj inokedy a v inej konstelacii. A vsetky "potencialne rizika" nikdy neeliminujes.

romana19
8. jún 2015

@awamys dôvera sa dosť často zamieňa aj s naivitou. 🙂 🙂

tomiholjubavi
8. jún 2015

@matafen to je pravda...preto si treba hladat chlapa, ktory nie je nachylny hladat za kazdym rohom niekoho, s kym by "si rozumel"... 🙂
ale raz za cas sa to moze stat kazdemu..aj tu na fore sa vyskytuju desiatky tem v tomto duchu...napr. babe sa tu pacil zelovocar, tak kazdy den chodila kupovat zeleninu k nemu, lebo sa jej burili hormony a bola tam ta iskra...no naco je to dobre? nebolo by lepsie jednoducho zmenit zelovoc?

alebo druhej sa ozval byvaly spred neviem kolkych rokov, hned zapracovala fantazia a uz riesila kavičky a podobne...no naco je dobre rozvijat takyto druh vztahov, ak nemam zaujem o nejake citove dilemy?
ale fakt, naco?

matafen
8. jún 2015

@tomiholjubavi Podla mna pokial je vztah zrely a fungujuci, neohrozi ho vystavenie ziadnym nastraham a je naivne domnievat sa, ze nejake nutene opatrenia dospelemu svojpravnemu cloveku zabrania konat podla vlastnej vole. A je smiesne a dehonestujuce, ked sa dospela, zrela zena sprava ako pubecsentna "stihacka". Vo vztahu je zaklad vzajomna dovera, tolerancia a respektovanie potrieb toho druheho, bez toho si neviem predstavit spolocne fungovanie. Napr. nemam rada svokru, nesadli sme si, tak k nej nechodim, nehovorim o nej, ani nijako neriesim, ked k nej manzel s dcerou idu, je to jeho matka a dcerina babka. Takisto ja manzela nenutim chodit k nasim, pokial si to on nezela a chce radsej nieco robit doma. Manzel nemusi niektore moje kamaratky, ale nikdy mi nepovedal, ze si nezela, aby som sa s nimi bavila, alebo ich zavolala ku nam, lebo vie, ze ich mam rada. A on nema problem spravat sa ku nim kamaratsky. A absolutne nemame problem s komunikaciou s priatelmi a znamymi opacneho pohlavia 🙂 Mam na FB vela priatelov muzskeho pohlavia, sem-tam si pisem aj s byvalym, o vselicom moznom, niekedy aj dvojzmyselnosti a nemam problem to manzelovi povedat, aj ked sa nepyta. Alebo skocim s kolegom na kavu. Alebo mi kamoskin manzel hodi kompliment a zmurkne na mna. A ja mu to vratim. Aj pred nasimi partnermi, normalne kamaratsky. A neriesime pritom vobec ziadne bocne umysly. Ved keby som chcela nieco ine, nie som predsa s MM. Len nezrely clovek so sebavedomim na bode mrazu to moze vnimat inak. Ja som presvedcena, ze medzi muzom a zenou moze byt vztah na kamaratskej urovni, nechapem, preco by nie. Okrem pohlavnych organov mame aj ine, vyssie polozene, niektore aj volou ovladatelne 🙂 Je kvantum tem, ktore mozu mat muzi a zeny spolocne, nie je na tom nic nenormalne ani nemoralne, ked si rozumeju. No proste, ja nemam problem ist do cukrarne, ked na zakusok nemam chut. A moze tam byt zakuskov od vymyslu sveta 😀

tomiholjubavi
8. jún 2015

@matafen nemyslim si, ze je niekto automaticky nesebavedomy a nezrely, ked nieco vnima inak ako ty. to je zvlastny nazor. mne by bolo trapne nieco take vyhlasovat, lebo si nemyslim, ze mam patent na rozum a univerzalnu pravdu.
kazdy par je iny a ma ine normy. my mame s manzelom taky vztah, ze ani jeden z nas nekoketuje s cudzimi, nevyprava dvojzmyselnosti byvalym, nezmurka na partnerov inych ludi. nie preto, ze by som to ja zakazala jemu, alebo on mne. jednoducho sme take typy...konzervativne. ty a tvoj manzel ste zas inaksi...to,co by nam vadilo, pre vas je v pohode...a netvrdim preto, ze mate dekadentny, zly vztah...aj nas aj vas vztah je normalny. problem nastava vtedy, ked jeden partner podobne spravanie povazuje za nepripustne a druhy za bezne. taki ludia su nekompatibilni a jeden z nich vo vztahu vzdy trpi...

ja som nikde nepisala, ze ona ma byt stihacka. tiez sa mi hnusia paranoidne, alebo dominatne zenske, co nedaju chlapom dychat. ale akosi tu stale nechce par dievcat pochopit tu hlavnu myslienku - a totiz, ze mnohym problemom a pochybeniam sa da predist, ak clovek rozmysla nad moznymi dosledkami svojich cinov. a ze je ovela lahsie, zastavit romanik v zaciatku, ako neskor, ked uz vzniklo nejake puto. to je vsetko.

to ostatne, co si tu napisala, nema s temou nic spolocne. ja mam tiez so svokrom vselijake vztahy, tolerujem ho a nikdy som nehuckala proti nemu mojho muza, ako to robia desiatky zien na koni, co nemozu zniest svokrovcov, svagrine, muzovych surodencov a podobne... moj muz je samostatna bytost, robi si co chce, je co chce, chodi kde chce, pise si s kym chce, nevadi mi ak ide s nejakou kamaratkou raz za cas na kavu. ale ak by som si vsimla, ze nejaka zenska sa prilis casto a intenzivne pcha do jeho priazne, tak by som mala k tomu pripomienky... a on v opacnom pripade tak isto. tebe by to asi nevadilo, ale to je tvoje vnimanie sveta...nesuhlasim s nim, partnera s takym zmyslanim by som nechcela, ale nebudem ta kvoli tomu skatulkovat. v roznorodosti je krasa, preto si kazdy moze vybrat takeho cloveka na cestu zivotom, ktory mu pasuje. ja takeho mam, ty tiez..a tuto tanika hadam tiez...
suhlasim, ze muz a zena si maju co povedat aj na medziludskej nesexualnej urovni. ale ak ma partner poziada, nech sa nepriatelim s nejakou osobou, lebo ju neznasa a nemoze vystat uz od detstva a ja napriek tomu potajomky a "ani neviem preco" s nou zotrvavam v kontakte, tak to kamaratstvo tohto neutralneho typu asi nebude.

lenka1208
8. jún 2015

tak mna by v prvom rade pekne nasralo keby som zistila ze sa mi niekto spara a cita moj fb...podla mna to robi z trucu, ze just to budem robit leno moja mi to zakazuje...a teda sa mu necudujem, ja by som to robila tiez keby mi niekto cita spravy na fb..jaj a na jeho mieste by som asi hned zmenila heslo 😀

4baby
9. jún 2015

@tanikaaa ahoj,nejak sa tu ta debata zvrhla...nic v zlom.Ja si myslim ze problem je v tom ze ste velmi malo spolu.a daleko od seba.to ta potom napadaju vselijake veci-chces ci nechces.keby bol doma tak to mozno ani neriesis.a dalsia vec je zn z toho co pises si myslim ze tu zenu poznas,vadi ti ako osoba,mozno je to taka co ulovi kazdeho chlapa,vyzyvava promiskuitna...to by aj mna vselico napadalo.myslim ze je nespravne hrabat sa mu v jeho sukromnych veciach!to maju baby tu pravdu.nerob to povedz mu ze je mozno spravny cas najst si pracu tu doma aj ked za menej penazi.byt rodina,to je viac ako peniaze.povedz mu ze ti chyba,ze ta potom napadaju taketo myslienky,ze to uz nerobi dobrotu.urcitf to vyriesite ak sa lubite.uprimny rozhovor vela vyriesi.drzim palce

4baby
9. jún 2015

@tanikaaa ahoj,nejak sa tu ta debata zvrhla...nic v zlom.Ja si myslim ze problem je v tom ze ste velmi malo spolu.a daleko od seba.to ta potom napadaju vselijake veci-chces ci nechces.keby bol doma tak to mozno ani neriesis.a dalsia vec je zn z toho co pises si myslim ze tu zenu poznas,vadi ti ako osoba,mozno je to taka co ulovi kazdeho chlapa,vyzyvava promiskuitna...to by aj mna vselico napadalo.myslim ze je nespravne hrabat sa mu v jeho sukromnych veciach!to maju baby tu pravdu.nerob to povedz mu ze je mozno spravny cas najst si pracu tu doma aj ked za menej penazi.byt rodina,to je viac ako peniaze.povedz mu ze ti chyba,ze ta potom napadaju taketo myslienky,ze to uz nerobi dobrotu.urcitf to vyriesite ak sa lubite.uprimny rozhovor vela vyriesi.drzim palce
@tanikaaa

matafen
9. jún 2015

@tomiholjubavi Zle pochopene... Nikde som nepisala, ze je niekto nesebavedomy a nezrely, ked to vnima inak ako ja. Ide o to, ako maju niektore zeny silnu tendenciu vyrabat problemy z nicoho, robit "z komara somara" - asi tak. Na zaklade nejakej nevinnej asexualnej konverzacie si vykonstruuju scenare, postavia sa do ulohy obete a su schopne skoro vrazdit. Toto podla mna nie je zdravy pohlad na vec. A netvrdila som, ze by mi nevadilo, keby moj manzel vyslovene ze balil nejaku inu zenu alebo ona jeho, to uz je iny level. Ale urcite nepovazujem za "koketovanie" normalnu kamaratsku konverzaciu a moj partner takisto nie. Pokladam za normalne, ked mi niekto hodi kompliment a ja taisto, bez ohladu na pohlavie. Vsimam si ludi okolo seba, pochvalim kamoske novu kabelku a rovnako kolegu, ked pride ostrihany a sekne mu to, nerobim rozdiely, nezahryznem si do jazyka len zato, ze je to chlap 🙂 S takymito malymi komplimentami je zivot krajsi a zato spolu do postele nevlezieme 😀 Na druhej strane nemam problem povedat ani kritiku, ak sa mi nieco fakt nepaci. Som taka otvorena povaha a kto ma nemusi, tak ma nemusi musiet 🙂

lubkavargova1
9. jún 2015

No zeny ked vas tak citam, davate nam slobodnym uzasny priklad ako sa spravat ako milujuce manzelky 😀

awamys
9. jún 2015

Manzel chodi na 2-dnove sluzobky a nebombardujem ho telefonatmi, zavola mi sam, lebo chce, nemusi. Vacsinou chodime spolu. Ale ja idem na koncert kapely, ktoru on nema rad, on inokedy na firemnu akciu, na ktoru sa mne nechce. A na druhy den si povieme zazitky. Pre nas je toto normalne. Ale chapem, ze ludia su rozni a maju rozne prezivanie tych istych situacii, niekto je konzerva, niekto extrovert, niekto uzkostlivy, niekto vo vztahu strati celkom svojpravnost atd. atd. 🙂 Podstatne je, aby to vyhovovalo obom stranam, ako pise @tomiholjubavi

tomiholjubavi
9. jún 2015

@matafen sak ano...tiez nemam problem pochvalit chlapa a nevadi mi, ked mm pochvali nejaku zensku..a co preboha, svet sa nezruti. dokonca sa v nasej praci vyzaduje byt prijemny a usmievavy k ludom. ved to je normalne. nebudem chodit jak kakabus a zazerat na kazdu ako na konkurenciu. paranoja a podozrievanie este nikdy nikomu k stastnemu zivotu nepomohli. poznala som kedysi babu, co bola posadnuta myslienkou, ze jej chlap ju podvadza. spehovala ho, dokonca sa postavila!! na balkonove zabradlie na osmom poschodi, drzala sa odkvapu a naklanala, aby spoza rozku videla, ci nejde ten jej zo skoly v zenskej spolocnosti...chore... ocito sme sa nepochopili. ty nezastavas jeden extrem, ja nezastavam druhy.

tu ale nejde o to, ze ten chlap jej pise, co jedol na obed a ako skoncil futbal, napríklad...ale o to, ze ona mu jasne povedala, ze si nezela, aby sa s jej byvalou spoluziackou kamaratil (este ked si ani nepisali), pretoze jej velmi vadi a on to aj tak urobil a robi to aj dalej. to je minimalne na zamyslenie. ja nemam pocit, ze ona by bola taka voci kazdej zene, len tato jej vadi. asi vie preco..ak je to ozaj nejaka koketa, co ma prax v zvadzani zadanych chlapov, tak jasne ze spozornela, aj ked sa este nic nedeje.

inak vypravala som sa na tuto temu s mojim muzom vcera. suhlasil so mnou, tiez by mu to vadilo a trval by za kazdu cenu na preruseni kontaktu. tiez si mysli, ze vztahu na dialku podobne zalezitosti neprospievaju a ze by bolo pre nich lepsie, keby si on najde robotu doma, alebo ona pride za nim. my sme kazdy z inej krajiny a tiez sme to tak urobili. vztah na dialku nam nevyhovoval. nie kvoli flirtovaniu s druhymi, jednoducho mame radi, ked mozeme byt spolu casto.

tomiholjubavi
9. jún 2015

@awamys moj, ked je sezona, tak chodieva aj 3x za noc na zrće kvoli turistom. su tam doslova tisicky mladych bab..od 17 do 30, vysportovane, len v plavkach, casto opite a radodajne, plne odkazane na mojho muza. keby chcel, mohol by mat 50 kazdy den a zakazdym inu. niekedy sa tam veziem s nim, ked je narocny den, ze je od rana na nohach. vypravam mu celu cestu nieco, aby nezaspal za volantom. vacsinou vsak ide sam. nikdy som neziarlila, ani nepodozrievala. lebo viem, ze moj muz neni taky a tiez ze romanik nevznikne zo dna na den.

nevadi mi, ze cele noci chodi do najvacsieho chorvatskeho disko klubu, plneho super sexic z celej europy a vela zien by s tym teda malo problem. ale vadilo by mi, keby si s niekym (koho nemam rada) casto a potajomky pisaval...lebo to si myslim, ze je ovela nebezpecenejsie pre vztah, ako ked po noci robi sprievodcu opitym mladym turistkam.

romana19
9. jún 2015

Jediná istota je, že nik z nás tu nebude 150 rokov. Žasnem ako sa môže niekto búchať do prs, ja to nikdy neurobím, pretože nikdy nehovor nikdy, a už vôbec nie búchať sa do prs za niekoho iného, on by to neurobil, lebo si veríme a miluje ma a je pozorný a pod.

Aj milujúci robia prešľapy a vysvetlenie? No nemajú........

Žiaľ bohu tolerantný je ten partner, ktorý sa aspoň postará o tom, aby svoju polovičku netrápil podozrievaním a upratuje za sebou. Hovädo je ten, kto za sebou necháva bordel.

romana19
9. jún 2015

Človek je tvor omylný.

adkoalauri
9. jún 2015

@lenka1208 otázka je, čo by si robila ty, ak by zistila, že sa ti začína točiť mladá šťanda okolo muža, alebo on si nájde nejakú obeť... aj ja som povedala, že nikdy nič, pokiaľ neprišlo obdobie, že jedna mladá pobehlica začala vyvolávať a išla po mojom mužovi - vtedy sme len spolu chodili...u nás to síce veľmi rýchlo skončilo, nakoľko môj muž na ňu z vysoka kašlal.... sám povedal, že po firemných akciách ostáva v BA a každý týždeň spáva s inými mužmi, či už so ženatými, alebo slobodnými...... takže nikto z nás nevie, čo prinesie osud...nemyslím si, že niekto bezdôvodne začne čítať niekomu poštu...a zato si dajme ruku na srdce, ktorá z nás by sa tešila, keby jej narušil život niekto tretí?

tomiholjubavi
9. jún 2015

@romana19 tiez je to len na polovicku pravda 🙂
ano, nikdy nehovor nikdy, pretoze existuju okolnosti, ktore clovek nemoze ani predvídat a nie este ovplyvnit.
nemozem povedat:
nikdy sa nestanem bezdomovcom (lebo si setrim)
nikdy nebudem mat auto-nehodu (lebo jazdim opatrne)
nikdy nebudem mat vysoky cholesterol (lebo zdravo jem)
nikdy sa zem nezrazi s meteoritom, ktory by ju znicil (lebo doteraz sa to este nestalo)
nikdy, co ja viem...nevypukne zombie apokalypsa (lebo je to hovadina)...
aj ked su tieto veci viac ci menej nepravdepodobne, nemozem povedat nikdy, lebo je tam vzdy urcite percento nahody a okolnosti, ktore nespadaju pod moju kontrolu.
avsak mozem povedat za seba - nikdy nebudem neverna svojmu chlapovi, alebo nikdy nezvediem zadaneho muza. preco? lebo tento cin plne zavisi od mojej vole a slobodneho rozhodnutia. ked ja nechcem, nic ma neprinuti urobit takyto skutok. moze sa vyskytnut idealna konstelacia a prilezitost, ale od toho mam rozum, aby som vedela ukorigovat aspon svoje spravanie, ked uz nic ine. ak vidim, ze ide do tuheho, odidem, prerusim kontakt a nebudem silou mocou udrziavat vztah, ktory by mohol viest k niecomu co nechcem. v tomto pripade nehra ulohu ziadna nahoda.
len velmi male percento nevier vznikne z "nahodnej nevinnej udalosti"...velka vacsina je vysledkom dlhodobejsieho snazenia sa minimalne jednej osoby. ak zena, alebo teda muz, vidi ze sa blizsi k takemuto scenaru, podla mna ma pravo sa k tomu ohradit a snazit sa zabranit vzniku niecoho "viac" 🙂 aj za tu cenu, ze mu na koniku napisu, ze je stihacka 😀

romana19
9. jún 2015

@tomiholjubavi ......skutočne?? Ak by si sa Náhodou jedného dňa dozvedela, že Tvoj manžel Ťa podviedol, to je len Príklad, ustáli by ste to, a potom by si Náhodou po čase stretla len tak ženáča, ktorý by Ti trochu "voňal", mám na mysli chémiu si si istá, že by si nezradila vlastné presvedčenie, že Ty nikdy?????

Vďaka okolnostiam niekedy strácame aj vlastný rozum, na ktorý sme také hrdé. 🙂 🙂

tomiholjubavi
9. jún 2015

@romana19 nemozem tiez povedat, ze by ma manzel nikdy nepodviedol. nie som pán jeho vole. ale neocakavam to. hladala som takeho chlapa, ktory nema sklony ku koketerii.
a ano za seba mozem garantovat, ze nech by sa stalo cokolvek a stretla som kohokolvek, nech by ma chcel aj moj najoblubenejsi herec a to v case, kedy by sme si na meno s muzom nemohli prist, ani vtedy by som ho nepodviedla. bud by sme sa rozisli a riesila by som novy vztah, alebo by sme sa rozisli a ja by som si uzivala slobodu (so slobodnymi chlapmi) alebo by som to prekusla. neriadim sa pravidlom oko za oko. ak by som mu odpustila, necitila by som potrebu vracat mu to rovnakou mierou. ak by som mu neodpustila, rozisli by sme sa.

romana19
9. jún 2015

@tomiholjubavi Tak držím palce a hlavne nech Ti tie ružové okuliare nikdy neprasknú. 😉 😉 😉

tomiholjubavi
9. jún 2015

@romana19 to nie su ruzove okuliare, to su zasady 🙂 nezijem podla nejakych strohych pravidiel, ale tie zasady ktore mam neporusujem.

sorciera24
9. jún 2015

@tanikaaa necitala som ine odpovede...za seba....9tyzdnov prec a tyzden doma?...to je vztah? ci manzelstvo?.....no mozno ano, ale fungujuce isto nie!...pre mna takto vztah nevyzera....isto nei fungujuci!....neviem kolko trva tento stav, ak len kratkodobo, da sa to zachranit...ale pri takomto dlhodobom fungovani to envidim ruzovo...a ani sa necudujem, ze dochadza k takymto problemom o kaych pises....ak by ste naozaj viac casu travili a zdielali spolu...tak by ta ani nenapadlo obmedzovat manzela a na druhej strane, pravdepodobne by ani manzel nevyhladaval inu spolocnost (nakolko byt sam 9 tyznov, potom azs a zas....sa ani encudujem....nik nechce byt sam a ak aj nemsui ist o nic sexualne, aj rozhovor pomoze....).....
neviem, co cakas...jelen jedno yvchodisko...byt viac spolu..ako skutocny manzelia/par.....ja osobne by som radsej sla s muzom na kraj sveta ako trpiet tieto pocity....

tomiholjubavi
9. jún 2015

@romana19 este by som chcela dodat, ze neodsudzujem zeny, ktore pod vplyvom istych okolnosti jednorazovo podviedli svojho muza. ani si nemyslim, ze som hodnotnejsia osoba ako ony...mozu to byt lepsie, citlivejsie, mudrejsie baby odo mna.. vselico sa moze stat, ako pises...ja by som to nemohla spravit...zato mozem pochybit inde..

odsudzujem ale ludi ktorí sa naschval vtieraju zenatym chlapom (vydatym zenam) a rozbijaju vztahy pre nejaky svoj komplex.