icon

Manžel bez problémov vychádza s osobou, ktora mne - jeho žene ubližovala

23. máj 2022

Ahojte, neviem, taka otazka, je podla vas v poriadku, ked sa vas mamzel v pohode rozprava a vychadza s clovekom, ktory vam jeho manzelke nejako ublizoval? Mam svagrinu, jeho sestru, ktora mi roky ublizovala, stale ma zhadzovala, ponizovala, urazala, napriek tomu, ze ja som sa snazila, aby sme mali dobre vztahy …. Nakoniec uz som to nezvladla a jednoducho s nou sekla vztahy a stretavanie a podobne …. Ved nebudem sa stretat a rodinkovat s niekym, kto mi na kazdom stretnuti robi zle …. A moj manzel sa s nou dalej bavi stretava, sam od seba jej pise ako sa segra ma a kecaju a vsetko mozne, ako by to nebolo …. Aj som mu to povedala, ze mi to ublizuje, ze sa dokaze bez problemov takto bavit a vychadzat s niekym, kto mi robil dlho zle a on mi na to povie, ze vsak to je medzi vami, robila zle tebe, mne zle nerobi, mna ma rada, tak neviem preco by som sa s nou mal prestat kontaktovat alebo s nou vychadzat …. Aky mate na toto nazor? Vnimam to od manzela ako taku zradu, ako keby jej daval najavo, ze ja ta mam rad, uplne si super a to ze si robila zle mojej manzelke mi nevadi …. Co na to hovorite zeny, muzi? Dik ☺️

autor
24. máj 2022

@diaszoky no a on je este velky krestan 🤦‍♀️ Ocividne teda Bibliu nečital, ked to ma byt podla nej takto

domcci72
24. máj 2022

no mal by chlap stat pri tebe. Drzat ti stranu, len niektori proste akoby im to nedochadzalo. Mna by to tiez hnevalo, len zase je to jeho sestra, mozno zato je taky. Kiezby sa to dalo len tak, ze ignorovat a cau parky.

autor
24. máj 2022

@domcci72 presne, ze ja neviem ako ma za toto pristupovat k nemu, ked to vnimam svojim sposobom ako zradu, ze mi nechal ublizovat a nezasiahol ….

domcci72
24. máj 2022

necitala som vsetko, aj si mu to povedala, ze ako si to vnimala, ako ti to ublizilo a ze ta to stale trapi? Nema nejaku snahu nejako to odcinit?

diaszoky
24. máj 2022

Asi nie 😤

1didiana1
24. máj 2022

S osobou, ved je to jeho sestra... Ale tiez suhlasim s tym, ze by mal drzat s tebou. Ako ja by som sa tiez do udrziavana vztahou s nou nejak nehrnula, zvlast ak je taka ako ju opisujes. No manzelovi by som to teda razne vysvetlila

sense
24. máj 2022

Ocividne sa od vasich sporov distancuje aby nebol medzi dvoma mlynskymi kamenmi. Je to jeho sestra, tal nech s nou kontakt ma ved teba nenuti sa s nou kontaktovat.
a nechapem.preco si si nechala 3 roky ublizovat. Chyba je zrejme na oboch stranach nielen svagrinej ale aj tvojej

thoughtfulweirdo
24. máj 2022

Keď si to otočím, že by sa moja sestra akokoľvek zle správala k môjmu manželovi, neviem si predstaviť, že by mi to bolo jedno a nič by sa u mňa nezmenilo. Sestra nesestra, krv nekrv, ak mi niekto nesedí, tak sa s ním nekamosim a kontakt obmedzim na zdvorily small talk v nevyhnutných prípadoch. Nejake vysmievanie, ponižovanie, urážky a ohováranie sú ďaleko za čiarou. Nech je to sestra koľko chce, nie je to dobrý človek a neviem si predstaviť, že by sa v mojich očiach nič nezmenilo. Buď je autorkin manžel duševne veľmi chudobný a neschopný empatie, alebo má manželku za nepodstatnú handru a nezáleží mu, ako je s ňou zaobchádzané. Tak či tak, nie je to v poriadku a argument "rodina" je absurdný. Rodina neznamená automaticky dobrý slušný človek.

21anjelik19
24. máj 2022

U mňa je to naopak......mňa manželova sestra nemá rada nerozumieme si ....a ja práveže manžela nútim nech aspoň on si so sestrou udržiava vzťah....však sú súrodenci a to že sa vy dve nemáte rady neznamená že sa oni ako súrodenci nemajú mať radi...však sú jedna krv a vyrastali spolu .....
Jedine by som možno navrhla manželovi nech sa s ňou porozprava a zmäkči sestrine srdce aby ste si vy dve našli k sebe cestu....nech ste všetci spokojní

autor
24. máj 2022

@domcci72 jasne, povedala, jeho reakcia v style co on s tym akoze ma, ved to ako sa ja citim je moj problem a moja volba, ze to si mam riesit ja

autor
24. máj 2022

@sense taaak najskorej som to prehliadala pre dobro vztahov, potom som sa azila extremne voci nej, ze mozno to zmeni a nakoniec som uz uznala, ze bohuzial je taka a povedala som si dost

cacianka
24. máj 2022

@moonlight1210 asi rady a usmernenie, ako to má a môže riešiť. Pýta a radí sa tu ako každá iná, a je fuk či je problém svokra, sestra, suseda, auto alebo pachnuce prádlo. Napísala sem, kto môže poradí

autor
24. máj 2022

@thoughtfulweirdo to je vystihnute, ja ju osobne vnimam presne ako zleho človeka a chapem ze manzel ju tak nechce vidiet, ked je jeho sestra, ale presne takuto otazlu si davam, ci si ma natolko nevazi a ma ma za nic, ked dovoli, aby ona so mnou takto zaobchadzala a este sa tvari, ze jeho sa to nijako netyka ….

autor
24. máj 2022

@21anjelik19 to nepripada v uvahy, on by nemal ani na to, aby ju o toto ziadal, proste on sa tvari ze plne respektuje kazdeho cloveka a nie je spravne zasahovat cloveku fo jeho spravani, postojov a nazorov, cize on by jej urcite nic nenavrhoval …. On to berie tak, ze ked ma nema rada, tak on to akceptuje a hotovo a akceptuje ocividne aj ked to dava jasne voci mne najavo tymi urazkami a podobne …. Ja by som tiez bola za super vztah nech maju, keby som videla, ze nerobi zamerne zle aj teraz ked sa nestretame zasa inymi formami cez manzela

autor
24. máj 2022

@cacianka ano, hlavne asi nejake rady, čo sa manzela tyka, viem ze tu svagrinu nezmenim, ze jednoducho je aka je, jednoducho je to clovek ktory ma proti kazdemu nieco, ale to som si vyriešila tym nestretanim s nou …. Len co s tym manzelom, trapi ma to, ten jeho postoj, ako keby mu nezalezi na tom, ze mi niekto ublizuje, neviem co si o tom mysliet, ako na neho reagovat, mam v nom taku neistotu z takehoto spravania, aj ked na druhu stranu sa tvari ze ma miluje a ked sme takto sami super a aj super otec je, len toto vo mne vzbudzuje take velmi neiste pocity, ked toto voci mne bez jedneho slova dovolil

0silvia0
24. máj 2022

nabudúce keď bude potrebovať tvoj muž podporu, tak mu povedz, čo teba do toho, nech si rieši svoje problémy sám.
A keď sa na teba nechápavo pozrie, tak mu povedz, že presne takto sa cítiš, keď on ignoruje tvoje pocity vo vzťahu ty a jeho sestra.

senta_sofia
24. máj 2022

Ja by som muzovi povedala, ze na dvoch stolickach sa sediet neda a takto to bohuzial hra na dve strany, nie je uprimny k tebe a v podstate ani k nej. Chlapi vseobecne moc neriesia a chcu mat predovsetkym svaty pokoj. On vie, ze keby si otvoril na nu usta, ze by ho asi uzemnila a zacala by stvat rodinu aj proti nemu, takze radsej je s nou zadobre. Ale ja stale vravim, ze ked ostanes ticho,vlastne nepriamo podporujes to zle, takze ten jeho postoj je velmi alibisticky.

autor
24. máj 2022

@0silvia0 dobry tip, skusim to a som zvedava na reakciu, predpokladam, ze jeho reakcie bude ze sa urazi

autor
24. máj 2022

@senta_sofia ano, ja toto tiez tvrdim, ked som ticho v nejakej situacii a nezasiahnem, znamena to ze to vlastne dovolujem a suhlasim s tym, presne

0silvia0
24. máj 2022

nevadí že sa urazí, aspoň sa na chvíľu zamyslí...

autor
24. máj 2022

@0silvia0 ked tak mu poviem, ze aj ja som vtedy urazena a hnevam sa, ked tak reaguje

autor
24. máj 2022

@0silvia0 a ze to bohuzial musim predychat a tvarit sa ze je to z jeho strany ok

cacianka
24. máj 2022

Ani ja by som nezniesla, keby sa môj chlap nebránil, nezastal sa a nebránil mňa, keď som v práve, veľmi stručne a tvrdo by som mu to vytmavila.
(ok, môžu byť situácie keď manželka pravdu nemá tak muž by to mal riešiť inak, a nezastať sa aj tak lebo žena, vtedy stáť na strane pravdy a je jedno komu)
Veď sa nemusí bit, strieľať , poriadat rytierske súboje, ale mal by ľuďom vyhradiť hranice a spacifikovať útoky urážky a negatívne podrazy.
Ja by som urobila to isté, aj keby sestra brat mama nemiestne sa vyjadrovali k môjmu mužovi, stopnem ich, keď je zrnko pravdy, porozprávame sa, vysvetlíme si to, ale nedovolím takéto správanie. Ani jednej strane.
Trochu podobne som zažila, jeho rodina mala chvíľkami také sklony, dostalo sa mi to do uší aj nechtiac. Najprv som ignorovala, nech si kráka, blbá je, potom som sa vyjadrila a žiadala stopnúť, až raz nervy povolili a veeeelmi rázne som povedala že ak to bude pokračovať a neporieši to v kľude, tak nastúpim ja a veľmi agresívne narobím poriadky, či to chce takto. Zbadal že ufff bude zle, tak nejako zasiahol a je pokoj. Ja sa s jeho rodinou nestretávam, iba výnimočne (so svokrovcami trochu viac), faloš a trápne správanie neakceptujem, mužovi nezakazujem ale domov medzi nás nech mi ich neťahá ani virtuálne.

21anjelik19
24. máj 2022

No ak ti robi zle aj cez manzela alebo nahovara manzela na teba tak neni o čom ..bola by som na manzela nastvana a amli by sme dlhy rozhovor

autor
24. máj 2022

@cacianka no toto som inak aj ja muzovi povedala, ze je dost mozne ze raz vybuchnem ked nevie povedat ani me ani bu a potom to bude škarede a jeho reakcia? Sak si vybuchni, proste zasa som z toho citala ze ako keby si povedal, ze vsak ked vybuchnem to je ok, lebo budem zla ja a nie on ….

autor
24. máj 2022

@21anjelik19 horsie je ze on v tom jej nahovarani nevidi nahovaranie, on to vnima tak ze to je cista nahoda ze ho alurat vyvolava na akcie kde ja nechcem a ze ho lanari od nas lebo vsak chce oen pomoct a tak, cize to je to, ze on to nevidi, ze teraz ked sa nestretame robi naschval takto zle

zuzliq
24. máj 2022

Prečítala som si všetky tvoje príspevky a myslím, že je na čase dať mu ochutnať jeho medicínu.
V prvom rade, hnevalo by ma takéto správanie. Ak by sa ma odmietol zastať, urobila by som to sama. Neustupuj jej, jasne jej odpovedz, choď aj do konfliktu. Veď ti povedal, že si to máš riešiť sama.
A k manželovi by som pristupovala rovnako. Ak ty nie si jeho vec, ak ho najzaujímajú tvoje pocity, konaj tak aj ty.
Nemyslím si, že slovami niečo zmeníš. On zrejme reaguje len na skutky.

autor
24. máj 2022

@zuzliq ano to je pravda, ze su typy ludi ktori na zaklade slov sa nemenia, az ked vidia zmenu v spravani, to je pravda, tak mozno fakt az toto s nim pohne, ked ja sa zacnem spravat rovnako k jeho pocitom ako on k mojim

moonlight1210
24. máj 2022

Ako fungujete v inych veciach? Kde treba vzajomny suhlas, ustupenie, prisposobenie sa.
A vie ti byt v nejakych inych veciach oporou?

autor
24. máj 2022

@moonlight1210 akoze v inych veciach vie aj ustupit, aj komunikovat, aj ked mava aj v inych situaciach niekedy najskorej take nazory, ale nakoniec ustupi …. V inych ano, napriklad aj co sa tyka zdravotnych problemov a tak, aj ked aj v takych situaciach ma niekedy reakciou vedel prekvapit, ale je to v inych situaciach omnoho lepsie ako ci sa tyka tejto situacie