Manžel chce ísť bývať na dedinu
ahojte dievcata potrebujem od vas radu. Ide o to ze s manzelom riesime aktualne otazku byvania kedze sme 3 roky v podnajme. Ja som aktualne na materskej no pracu mame obaja v meste kde byvame. Pozerame sa po bytoch aj domoch a manzel chce ist byvat niekam na dediny blizko nasho mesta a nikde inde. Ostat v meste uplne odmieta pre ceny nehnutelnosti. On auto ma soferuje roky jemu je jedno ze bude musiet denne cestovat. Obaja mame prace kde musime byt denne neexistuje moznost robit z domu. Mame kvoli tomu aj dost velke hadky kam ist byvat. Ked som si spocitala cestovne, splatky uveru, popripade kupu parkovacieho miesta ku bytu na dedine vychadza mi v konecnom dosledku suma ako za byt v meste. Prace mame tak ze prejdeme aj peso , ked sa mu v lete pokazilo auto bol rad ze moze prejst peso a pracu ma v mieste svojho bydliska. A to nehovorim o tom ako nervacil to obdobie bez auta ked sme isli niekam na vylet vlakom alebo autobusom. Strasne sa obavam ake to bude po skonceni materskej to denne cestovanie, skolka, skola, praca kazdy nakup ci lekar , zubar stale vsade do mesta autom. Prosim neberte to v zlom ale je vela zienok ktore taketo rozhodnutie olutovali a pokial by sa dalo rada by som v meste ostala. Ja sice vodicak mam od 18 ale auto nemam. Tu som auto ani nikdy nepotrebovala nakolko vsetko mame kusok od domu. Co robit? Riesili ste taku situaciu nezhody ohladom byvania vo vztahu? Ďakujem
@thirstymonk lol.. neber to v zlom ale “mesto” so 7tis obyvatelmi sa snad neda ani povazovat za mesto :D
@anonym_2aa292 No by si sa divila, aký rozdiel cítiť...
@thirstymonk dedina kde bývam má skoro toľko obyvateľov čo tvoje bývalé mesto 🤔
@ekira1 Tak to potom musia byť Smižany :D
@ekira1 Tak to potom musia byť Smižany :D
@thirstymonk smizany maju viac ako 7000 obyvatelov. https://slovenskovkocke.sk/dediny/zoznam-dedin-...
moj muz chcel ist na dedinu velmi...ja som vzdy chcela mesto... kompromis zijeme na dedine kde su jasle, skolky, skoly, obchody, restauracie, cukraren, ihriska, lekarne, poliklinika, posilky, autobusy pravidelne chodiace do mesta, ale velke ale ja som sofer
Tak je dedina a "dedina",pokial je dedina vacsia povedzme 3 000 obyvatelov a ma obchody,skolu,skolku,lekara a obchody na bwzne fungovanie a vydajne boxy,preco nie 🙂 dolezita je lokalita a okolie, dolezity je vzajomny kompromis
Isli sme z mesta na dedinu na moj popud ale nebolo to dobre rozhodnutie. Ano je to 5 km od mesta a chodi tu aj vlak, ale realne nim idem asi tak raz za rok. Kazdy jeden den som v meste autom kvoli niecomu, obchod, kruzky, lekar, lekaren, urad, kniznica, spolocenska akcia, kino, pumpa. A to tam ani nepracujem a dieta chodi do skoly v dedine. Je to oštara. Najradsej by som isla naspat do mesta.
Ahojte zienky citala som vase komentare a reakcie a dakujem vam . Boli sme pozriet s muzom jeden starsi dom a hrozne sme sa pohadali. On chce ist proste na dedinu koli cene chce kupit co najlacnejsie. Dom nemal radiatory kurilo by sa Iba drevom treba na nom robit este vela uprav ako fasada,nove podlahy plavajuce. A bonus dom mala fajciarska rodina je to tam neskutocne citit. Myslim ze by nepomohlo ani vymalovat jedine otlct do tehly
A tie hrube mury bola tam neskutocna zima. Darmo mu vravim ze teraz by usetril casom treba vzdy nieco opravovat robit.
Ahojte zienky citala som vase komentare a reakcie a dakujem vam . Boli sme pozriet s muzom jeden starsi dom a hrozne sme sa pohadali. On chce ist proste na dedinu koli cene chce kupit co najlacnejsie. Dom nemal radiatory kurilo by sa Iba drevom treba na nom robit este vela uprav ako fasada,nove podlahy plavajuce. A bonus dom mala fajciarska rodina je to tam neskutocne citit. Myslim ze by nepomohlo ani vymalovat jedine otlct do tehly
A tie hrube mury bola tam neskutocna zima. Darmo mu vravim ze teraz by usetril casom treba vzdy nieco opravovat robit.
@sandra9 No este by som pochopila ten byt na dedine, ako bolo povodne spomenute, alebo nejaky normalny dom, ale toto? Ach jaj. Kupit staru barabiznu, kde sa kuri drevom? A to drevo mu da niekto zadarmo a kto ho bude rubat? Ach, chlapec nema ani potuchy😃 je total mimo. A dom zrenovuje kto a za co, ked teda nema peniaze? Uplne to vidim, ako by to skoncilo- zili by ste v chajde nez poriadneho kurenia a nikdy by to nebolo hotove, ostala by to stavba nadosmrti. Ver, ze zafajcenost jebtu ten najmensi problem.
@sandra9 a sadli ste si spolu nad vase financie? V klude bez pohadania viete obaja kolko mate na ucte, kolko vam da banka hypoteku? Aby ste sa mohli seriozne rozpravat. Aky ma dovod, ze chce kupit co najlacnejsie? Nemate na drahsie?
Rekonstrukcia cosi stoji, povacsine viac ako sa planovalo. Vzdy sa najde nieco navyse, co je potrebne vymenit, opravit a povodne to nebolo v plane.
Ale, ak ste na tom financne slabsie, da sa byvat aj v povodnom stave, ked je to obyvatelne, da sa kurit aj drevom (piecka v kazdej izbe alebo krb a prieduchy?) drevo vsak tiez treba kupit.
A este: musite ist prec z podnajmu? Ked je vam tam dobre a zvladate to financne aj pocas toho ako si na materskej. Byvanie by ste riesili, ked sa vratis do prace a budete mat k dispozii 2 platy.
@sandra9 čiže on je zaslepeny a žiaden racionálny argument preňho neplatí. Robí to aj v iných veciach?
@sandra9 kúriť iba drevom je hrozna makačka. To fakt nie ne dobrý nápad.
@alexanderkovacs a to ako riskuješ život v C3?
@anonym_abb164 oproti Q6 ? No skus jednu celnu zrazku , ze kto prezije. Fizyku neoklames. Ked potrebujes dopodrobna vysvetlit tak ti rozpisem kludne.
ahojte no z podnajmu ist prec nemusime majitelia su nasi znami,nevyhanaju nas ani myslim byt nebudu ponukat do predaja urcite nie najblizsie obdobie. Je to preto pretoze nam vypocitali momentalne nizsiu hypoteku ked sme sa boli radit s fin. poradkynou kedze som na md s dietatom. Muz chce strasne nieco svoje najlepsie rychlo preto pozera aj starsie domy na dedinach v okoli. Ja mu stale hovorim nech vydrzi ked budem mat poriadnu pracu a radsej kupit v meste byt i ked starsi ako narychlo dom na dedine do ktoreho treba stale vrazat. A dalsia vec cestovanie . Ked by sme si zratali cenu za benzin sme na tom istom neusetri sa nic. On pochadza s domu na dedine je nato zvyknuty. Ja vidim vsetko co by nas neskor cakalo vozit dieta , kazdy nakup do mesta,lekar proste vsetko co zienky ktore na dedine ziju zazivaju denne. Ak ma zena pracu ze ma aj homeoffice je to ok ked netreba naozaj denne dochadzat. Tu v meste som nikdy nepotrebovala auto vsetko som obehla peso aj s dietatom k lekarovi , nakup vsetko. Len on chce ustupit.
@anonym_abb164 oproti Q6 ? No skus jednu celnu zrazku , ze kto prezije. Fizyku neoklames. Ked potrebujes dopodrobna vysvetlit tak ti rozpisem kludne.
@alexanderkovacs vo fyzike si oklamal gramatiku.
Ja už som z toho na prasky . Velky podiel na tychto rozbrojoch ohladom byvania ma aj jeho rodina ktora ho stale tlaci do kupi niecoho vlastneho. Kazdy telefonat ci uz sme pozerali nejaky dom a kedy to chceme riesit ked uz sme rodicia a podobne. Stale sa medzi nas miesaju a nepomozu s nicim iba prilievaju vodu do ohna. Mam pocit ze sa uz zblaznim niekedy.
ahojte no z podnajmu ist prec nemusime majitelia su nasi znami,nevyhanaju nas ani myslim byt nebudu ponukat do predaja urcite nie najblizsie obdobie. Je to preto pretoze nam vypocitali momentalne nizsiu hypoteku ked sme sa boli radit s fin. poradkynou kedze som na md s dietatom. Muz chce strasne nieco svoje najlepsie rychlo preto pozera aj starsie domy na dedinach v okoli. Ja mu stale hovorim nech vydrzi ked budem mat poriadnu pracu a radsej kupit v meste byt i ked starsi ako narychlo dom na dedine do ktoreho treba stale vrazat. A dalsia vec cestovanie . Ked by sme si zratali cenu za benzin sme na tom istom neusetri sa nic. On pochadza s domu na dedine je nato zvyknuty. Ja vidim vsetko co by nas neskor cakalo vozit dieta , kazdy nakup do mesta,lekar proste vsetko co zienky ktore na dedine ziju zazivaju denne. Ak ma zena pracu ze ma aj homeoffice je to ok ked netreba naozaj denne dochadzat. Tu v meste som nikdy nepotrebovala auto vsetko som obehla peso aj s dietatom k lekarovi , nakup vsetko. Len on chce ustupit.
@sandra9 aha. Tu tazko nieco poradit, ked sa rozhodnutia deju sposobom "ja chcem" a je mi jedno ako to "na konci dna" dopadne.
Kazdopadne ste manzelia, hypoteku (ak sa nemylim) musite podpisat obaja. Takze bez Tvojho podpisu nekupi.
Ked vam je v podnajme dobre, mozno mate aj dobru cenu, ked byt patri znamim, nevidim dovod stoj co stoj kupit vlastnu nehnutelnost.
Mozno, ak by vam vyslo, by som kupila 1izbovy byt, mozete zatial prenajimat a potom predate neskor (s najvacsou pravdepodobnistou) aj so ziskom. A sebe kupite vacsi (byt alebo dom) ako vyjde.
Ja už som z toho na prasky . Velky podiel na tychto rozbrojoch ohladom byvania ma aj jeho rodina ktora ho stale tlaci do kupi niecoho vlastneho. Kazdy telefonat ci uz sme pozerali nejaky dom a kedy to chceme riesit ked uz sme rodicia a podobne. Stale sa medzi nas miesaju a nepomozu s nicim iba prilievaju vodu do ohna. Mam pocit ze sa uz zblaznim niekedy.
@sandra9 ale chapem to zmyslanie "byt vo vlastnom", my sme boli s dietatom od zaciatku vo vlastnom, sice 1 izbovom byte, ale vlastnom. Byvali sme "minimalisticky", dalo sa to zvladnut. Byt sme casom predali a postavili dom.
@sandra9 povedzte im , že nemaju sa starať. Váš život.
@sandra9 Uplne mi to pripomina nas. My sme zo zaciatku kupili maly 1izbak v meste, komplet komplet prerobili. Vtedy som sa citila super, mne proste mesto vyhovuje. Ale muz stale len tie domy po okoli a hlavne v jeho rodnej dedine hladal, obzeral, obzeral pozemky. Lebo on nechce skysnut v meste a bal sa, ze keby sme neskor kupili vacsi byt, tak uz by sa nikdy z bytu nedostal. A tak sme presne hlavne na jeho podnet kupili starsi rozostavany domisko ktory mal vyhodnu cenu. A doteraz nie je dokonceny, ani dom ani dvor...hruuuza. Zobere clovek uver, refinancuje, peniaze z "obnov dom" a i tak to nikdy nikdy nie je hotove. Dom je zrut penazi. Vecna stavba a do toho uz mame tri deti a to nekonecne behanie do/z mesta... nuz, ja velmi velmi lutujem, ze som netrvala na svojom. Myslim, ze tu spomenula jedna diskutujuca ze ked je byvanie IBA podla muza, nedopadne to dobre. U nas to plati 100% tne.
Ja Ti poradim. Trvaj na svojom, nedaj sa zlomit. Nech sa prisposobi on.
Neviete sa dohodnut a neviete.Tak ako deti,tak aj byvanie je zaklad komunikacie,u vas to zlyhava na plnej ciare.Jeden chce,druhy ono a nikto neustupi,nakoniec to dopadne tak,ze sa rozidete.Muz bude platit alimenty a ty s malym zostanes sama v meste,v byte.On si casom najde inu a s nou si splni sen.
Tak to byva.Toto je zaklad mat rovnake sny a plany.
@sandra9 Uplne mi to pripomina nas. My sme zo zaciatku kupili maly 1izbak v meste, komplet komplet prerobili. Vtedy som sa citila super, mne proste mesto vyhovuje. Ale muz stale len tie domy po okoli a hlavne v jeho rodnej dedine hladal, obzeral, obzeral pozemky. Lebo on nechce skysnut v meste a bal sa, ze keby sme neskor kupili vacsi byt, tak uz by sa nikdy z bytu nedostal. A tak sme presne hlavne na jeho podnet kupili starsi rozostavany domisko ktory mal vyhodnu cenu. A doteraz nie je dokonceny, ani dom ani dvor...hruuuza. Zobere clovek uver, refinancuje, peniaze z "obnov dom" a i tak to nikdy nikdy nie je hotove. Dom je zrut penazi. Vecna stavba a do toho uz mame tri deti a to nekonecne behanie do/z mesta... nuz, ja velmi velmi lutujem, ze som netrvala na svojom. Myslim, ze tu spomenula jedna diskutujuca ze ked je byvanie IBA podla muza, nedopadne to dobre. U nas to plati 100% tne.
@anonym_ca334c ano aj u vas to tak dopadne,ty vecne nespokojna,muza to nebavi,lebo vecne vycitky.Nakoniec sa rozvediete,alebo sa budete len trapit.
Na taketo byvanie treba 2,co sa budu doplnat a mat radost z toho,ze su zase o kusok blizsie k cielu mat dom hotovy.
Tiez sme na dome kopec veci robili a spolocne,vsetko mame hotove podla nasich predstav s 5timi detmi a dovolenky zacali az po skonceni najdrahsich poloziek na dome.
Teraz si len muz z nudy vymysla,ze dotaha elektrinu pod pristreskom na auta,aby aj tam bolo svetlo.
Material 50eur,muz sa s tym hra ked ma volno,resp.vela aj deti pomahaju.Ucia sa s tym,plus travia spolu cas a rozpravaju sa aj pri kopani.Robi cela rodina.
No hlavne sa veľmi mýliš . Nie že tvoj muž ma auto , ale vy máte auto , ste snad manželia ? Či ako to u vás funguje . Pekne kondične jazdy a kúpa auta . Bez toho na dedinu ani omylom . Aké ja by som nešla na dedinu , ani keby mi tam stal nový Cayenne
@lenka.25 To, že sú manželia, neznamená, že majú spoločné auto 🤦🏽♀️ Ako si na to vôbec prišla? Manželstvom človek nestratí sám seba ani osobné veci.
@lenka.25 To, že sú manželia, neznamená, že majú spoločné auto 🤦🏽♀️ Ako si na to vôbec prišla? Manželstvom človek nestratí sám seba ani osobné veci.
@tzatzik si plieskaj tu hlavu kolko chceš . tak potom čo je to za manžela, že on má svoje auto a manželka nech chodí do práce z nejakej diery ako chce ? To takéto ja nepoznám a ani nechcem . Všetci sme si strojcom svojho šťastia . raz by mi muž povedal , že auto je jeho , tak by bol mojim ex a nech si ho zašúcha do ofiny
@tzatzik si plieskaj tu hlavu kolko chceš . tak potom čo je to za manžela, že on má svoje auto a manželka nech chodí do práce z nejakej diery ako chce ? To takéto ja nepoznám a ani nechcem . Všetci sme si strojcom svojho šťastia . raz by mi muž povedal , že auto je jeho , tak by bol mojim ex a nech si ho zašúcha do ofiny
@lenka.25 Tak veď aj zlatokopky musia byť...
Si vo veľmi blbej situácii. My máme tri deti a momentálne sa z okraja mesta sťahujeme viac do mesta. Mňa už maximálne nebaví deti furt niekam voziť. Na dedinu k mestu by ma nedostal momentálne nikto. Decká sú už v škole, každý má svoje krúžky, záujmy … v meste sú všetci schopní obehať veci samostatne. My sme bývali tak, že ešte aj kvôli rožkom som sadala do auta. Denné cestovanie v zápche, to bola tiež slušná pakáreň. Myslím, že tvoj muž pre les nevidí stromy. No a k tomu domu … kúpiť nejakú starú barabizňu, tak to by pre mňa osobne bolo úplne neakceptovateľné. Tvoj muž sa správa ako malé dieťa … on chce a chce a chce a chce. Keď sa do toho montuje ešte aj rodina, tak už je úplne odveci 😔. Držím ti veľmi palce.
@tzatzik ty si pekný trapko . Si predstav , že vo vzťahu môže byt aj žena ta úspešnejšia a lepšie zarábajúca, v dnešnej dobe už nič ojedinele , ale to s tvojim kuracím zmýšľaním , asi nedokážeš pochopiť
@lenka.25 Jasné, že môže. Ale taká by nevyžadovala, aby jej partner automaticky prenechal polovicu svojho majetku. Alebo rovno celý? 😃 Ja by som si v živote nedovolila nárokovať na manželovo auto, byt ani iný majetok, keď je raz jeho. Ale to je otázka svedomia a cti.

@anonym_82ed54 praveze by si sa cudovala kolko "starsich" ludi (takmer dochodkovy vek) sa stahuje z bytu do domu. V mojom okoli poznam 3 manzelske pary, jeden z nich dom svojpomocne staval a este stale to nemaju hotove ale uz byvaju. Aj moji svokrovci si chcu kupit dom. Mne to hlava neberie, na stare kolena ist do domu, kto sa im o to bude starat? Ja viem co je to mat dom so zahradou a vzdy sa tu najde robota a to nemam vobec velly pozemok. Nehovoriac o tom, ze je to zrut penazi.
@anonym_3d2d14 veru, aj u nas na novo vybudovanej ulici su 2 domy postavene starsimi ludmi, co uz maju vnucata. Nielen mlade rodiny s detmi tuzia po domceku, aj ked takych je nas tu vacsina.