Manžel fajčí "trávu" - je to závislosť?
Nazývam ho manželom, keďže o necelý mesiac si ho beriem. Milujem ho, ale dosť mi vadí, že fajčí marihuanu, fajčí každý deň, niekoľkokrát. Občas teda 1-2 dní vynechá. Je to už závislosť?
Autorka, ešte sa opýtam: Tvoj nastávajúci vie, že Tebe to vadí? Povedala si mu to? Alebo o tom nevie a myslí si, že Ty si s tým v pohode?
@h2 Áno vie, že mi to vadí a povie mi, že jemu to tiež vadí a chce prestať
Jemu to vadí a chce prestať a zároveň tvrdí, že nie je závislý? Nerobíš si náhodou tiež zo mňa srandu? Veď keď nie je závislý a chce prestať, tak nech proste prestane.
@h2 Takto mi to povedal, nerobím si srandu, čo by som tým sledovala?
"...jemu to tiež vadí a chce prestať"...chciet nestaci...kym neprestane, neber si ho. Ak ta lubi, pochopi. Svadbu odlozte, nemusite sa rozchadzat. Stoj pri nom a bud mu oporou ale len pokial bude ochotny s tym seknut a realne to aj spravi a nie len, ze bude rozpravat, ze CHCEM.
No ale zmysel to veľmi nedáva.
Robí niečo preto, aby prestal?
Nečítala som všetky komenty. Ale... Tebe to neprekáža? Hovoríš o sebe, že Ty jeho "záľubu" nezdielaš. Tak potom, aké máte spoločné hodnoty? Pre mňa by to bola prekážka v budovaní spoločného života prinajmenšom taká istá, ako alkoholizmus, patologické hráčstvo... Si si istá, že z tej jeho mariškománie sa časom nevyvinie závislosť a "vzťah" k niečomu tvrdšiemu? Nemohla by som takémuto človeku veriť...
ahojte, tak sme sa rozprávali a stále si len mlel to svoje, že to vie, ale že závislý nie je, ešte sa aj urazil a že to bude ťažké, že vie, že keď skoncuje s cigaretami tak aj s marihuanou, ale je to veľmi ťažké.. 🤷
No a presne toto znak toho, ze zavisly je. A stale su to len reci...a dohodli ste sa teda na tom, ze kedy s tym mieni seknut?
@hope87 odpovedal mi tak ako som písala, že musí skončiť s cigaretami a tak skončí aj s trávou. Teda nedospeli sme k žiadnemu riešeniu, tipujem že dnes príde z práce a aj po trávu si skočí, lebo už doma nič nemá..ale zajtra odchádzam, idem na čas k rodičom a buď sa spamätá alebo sa rozídeme.
Toto ti uplne kvitujem, ze ides na cas k rodicom. Bude to pre neho prvy varovny prst...taky realny...drzim ti palce, aby si vytrvala a naozaj to bude mat vyznam a spamata sa. Nech vie, o co pride, ked neprestane...
,,,nechcem Ti brať ilúzie, ale podľa mňa sa nespamätá. Keby mal na to záujem, už dávno by to urobil, pretože vie, že Ty s tým nesúhlasíš. Ja nerozlišujem medzi marihuanou a tvrdými drogami - sú to drogy!!! Naozaj chceš, aby Tvoje deti vychovával nejaký feťák alebo narkoman? Nebojíš sa, že Ťa do toho zatiahne tiež? Aké dieťa splodí takýto človek, akým mu bude vzorom v živote...? Príliš veľa otázok na začiatok spoločného života!
@ivetz Vieš, ja by som si nikdy nevzala drogu, v živote som nemala v ústach cigaretu, je mi zle z toho smradu, z alkoholu mi je zle už po poháriku, takže som úplný abstinent.
Myslím, že bude musieť tvrdo zabojovať, je to na ňom ako sa k tomu postaví..
@hope87 Aj ja som si povedala, že už fakt dosť, včera sa mi normálne zhnusil keď som videla tie jeho zhulené oči, niečo sa vo mne pohlo. Rodičia nevedia, že prečo idem na čas k nim, povedala som len, že potrebujeme byť každý chvíľu sám..
Myslim, ze ti velmi pomohla aj takto diskusia...aby si si konecne priznala, ze to naozaj vobec nie je v poriadku...urcite sa ozvi, ze co a ako...a ja ti zatial budem drzat palce 🍀
aj ja ti drzim palce, robis dobru vec, keby mne niekto poradil ked som bola slepa, zalubena vies, mas stastie ozaj, daj si cas.
@katkami123 som proti marisi, avšak súhlasím s tebou iba na 90%. Najnovšie štúdie ukázali, že marihuana v malom! množstve pomáha pri epi zachvatoch, avšak ak chorobu nedostatočne stimulujú antiepileptika. Marihuana je v tomto smere na predpis (myslím ze aj v ČR no nie som si istá) a samozrejme sa jedná o ludi, ktori majú záchvaty každý deň pripadne viackrát do tyzdna.
Ja by som si takého.cloveka nevzala. A určite by som s nim nemala dieťa. Môže sa narodiť postihnuté len pre "koníček" otca.
Nie. Proste nie.
Ale ja by som si nevzala ani fajčiara...ani alkoholika.
Mam nulovú toleranciu k drogám.
Uz ked si niekto dava podmienku, ze s tou alebo onou zavislostou skonci, ale az ked najprv nieco ine urobi, tak ma problem.
Uz to nema pod kontrolou. Uz neplati ziadne: ked budem chciet, mozem kedykolvek prestat.
Uz len hlada dovody, ako odsunut definitivne rozhodnutie, aby sam seba ukludnil, ze to s nim nie je take zle. Citi, ze sa toho vzdat nevie (nevladze), ale nechce si to este priznat.
@amelia000 divne priklady. som si ista, ze okrem cukru a kofeinu, ten zvysok vacsina zien svojim muzom zakazuje. A niektore este aj tie prve veci.
Kazdopadne, zatial som nepocula o tom, ze niekto agresivne napadol toho druheho preto, ze mu odoprel kavu, ci kolacik (pokial nebol zaroven opity, ci inak zdrogovany).
@moonlight1210 to si na velkom omyle, mojej mame, keby si zakazala kavu a televizor, to by bolo trucovania😁😁😁
@lucinika
Môže byť, viem, že som tuto problematiku riešila raz s jedny huličom, ktorému prišlo fajn 3x do týždňa, podľa mna to je už závislosť, to je akoby sa niekto 3x do týždňa opil. A viem, ze v každom odbornom článku boli rozvoj depresie a pri 50-60% aj epilepsie.... fakt som to našla vo viacerych
Fajcenie marihuany moze vyprovokovat napr. akutne psychozy, ktore su zname napr. pri bipolarnej poruche
Nechapem ci to je vtip alebo aky je umysel tejto temy. Snubenec fajci kazdy den travu a ci je to Ok. Podobne temy mozu byt, bije ma kazdy den, mam odist? Alebo pije kazdy den, je to uz zavislost?
Nie je to závislosť.Proste fajčí lebo chce.
A asi neprestane.
@katkami123 súhlasím, preto ju lekári predpisujú iba v malom množstve a len vo vážnych prípadoch. Jasne, ze keď človek huli každý deň, prípadne ak každý druhý je to už cez a aj podľa môjho názoru spôsobuje marihuana okrem závislosti aj choroby, keďže pôsobí na centrálnu nervovú sústavu. Najviac ma vie dojat vyhlásenie požívateľov, že tráva nespôsobuje závislosť 🤦♀️
ak sa s tym proste nevies stotoznit, tak vas vztah nejak nema buducnost a treba si to hlavne ujasnit. bud sa ti prisposobi alebo nie

pokiaľ ma červene oči tak su asi aj na trave ty čo si myslia že je čisty,ved na očiach je to pekne vidieť