icon

Manžel fajčí "trávu" - je to závislosť?

3. mar 2020

Nazývam ho manželom, keďže o necelý mesiac si ho beriem. Milujem ho, ale dosť mi vadí, že fajčí marihuanu, fajčí každý deň, niekoľkokrát. Občas teda 1-2 dní vynechá. Je to už závislosť?

Strana
z6
brnova
20. mar 2020

Drzim vam palce aby ste to zvladli, neklamte samu seba je to zavislost, pozrite si vsetko o trave a hlavne si precitajte co moze vyvolat trava, a kazdy zavislak vam povie ved je to len trava, len alkohol, len pervitin len to len to... viete si predstavit ze o 20 r budete zit s schizophrenikom?vela citajte o tom ... a rozhodnite sa sama, vsetko dobre vam prajem a hlavne zdravy rozum

kofilka33
Autor odpoveď zmazal
loliki
30. mar 2020

Mozem polozit par otazok? Ked si bola mladsia a snivala si o svadbe, pride princ na bielom koni, alebo na cervenom ferrari - tvoj vysnivany zenich fajcil? Je tvoja odveka tuzba mat za manzela fajciara, co fajcí aj travu?
Takehoto cloveka predstavujes rodicom, ze toto je ten najlepsi, koho si nasla?
Ako ti moze byt takyto clovek oporou, istotou v zivote, otcom a vzorom tvojich deti?
S ním budeš mať spoločný účet?
Ako dlho chces byt vydata a zit s nim v manzelstve? 5 mesiacov alebo 50 rokov?
Moji rodicia vlani oslavili zlatu svadbu. Nikto nefajci. Ziadne zavislosti.
Porozmyslaj a poobzeraj sa okolo seba. Ako ľudia žijú, kolko problemov riešia a kolko by nemuseli, keby nestratili hlavu. Ak sa ti teraz niečo na ňom nepáči, po svadbe to bude už len horšie.

nina1004
21. apr 2020

@amelia000 veľmi dobrý názor...všade na svete sa to legalizuje len Slovensko je sto rokov za opicami..ja síce nefajčím možno raz do roka čo si dám ale hrozne názory tu čítam ...

brita7777
21. apr 2020

@nina1004 a co hrozne si sa docitala ? neviem kolko mas rokov a kolko s tym mas skusenosti. Myslim si, ze ten kto nemal partnera zavisleho na tom moze mat na to nazor hocijaky, ale absolutne netusi, ako navykove to je. Je to unik. Pozri si eskapizmus, ak nepoznas, je to ista forma eskapizmu, tu sa nik nebavil o prilezitostnom fajceni, ale fajceni, ked si vyberies egoisticku cestu , ze ti nezalezi ani na partnerovi, len si proste dobre pofajcit a nemat ziadne uspory dobuducna, lebo minas na to a nemas na ine. Vyraz pot head si tiez pozri, ano z fajcenia sa hlupne, rovnako ako z pitia, zabija to mozgove bunky a fajcenie marihuany sposobuje rakovinu tiez. No nik sa tu nebavil o prilezitostnom fajceni samozrejme. Vsetko s mierou, ale kolko ludi to tak vie !!?

nina1004
21. apr 2020

@brita7777 mám dosť rokov na to aby som vedela posúdiť ..len si myslím že marihuanna je demonizovana lebo o nej nie sú dostatočne info..je jasné že keď to niekto bude preháňať to je koniec ale myslím si ak daný človek čo fajčí napr.si to vypestuje pre svoju spotrebu nešíri to ďalej je to v poriadku . Poznala som človeka ktorý bol na tom závislí a riadne a to bola jeho mentalita lebo on bol na všetkom závislí ..a poznala som človeka ktorý normálne žil chodil do roboty staral sa o záhradu bol ženatý a klapalo im to určili si hranice odkiaľ potiaľ ..myslím si že človek ako taký je sám o sebe individum a netreba nič skatulkovat ..

brita7777
22. apr 2020

@nina1004 sorry, ale druhym do vztahu tazko uvidis, to su len domnienky ci klapalo ci nie, jedine to mozes posudzovat, ak to bol tvoj vlastny muz zenaty s tebou. Marihuana sa vobec nedemonizuje, ba priam naopak, v hip hipovej kulture ci reagee je to nieco ako boh...treba byt pri tom ostrazity, iba to som chcela povedat. Ak si dostatocne vyzrety a mas rad sam seba, nepotrebujes to, to su len barlicky. Najlepsia droga cista hlava, aj ked je to narocne, lebo si aky si bez prikras, bez nanosov, bez fakeov, ktore ti drogy davaju a este ti aj nicia zdravie.

lovepeace
20. dec 2020

Zdravim Vas,

rad by som sa podelil o moj pribeh s marihuanou. Zil som s nou 20 rokov. Polovicu z toho som ju fajcil rekreacne (raz za tyzden). A polovicu z toho velmi intenzivne - kazdy den aj niekolko krat. Miloval som ju aj nenavidel. Nakoniec ma moje nekontrolovatelne uzivanie donutilo pre uplnu abstinenciu. Aj ked som sa s marihuanou prepracoval az k uzkostnym stavom a panickym atakom, stale ale verim aj v liecive ucinky marihuany. Marihuana totiz neobsahuje len halucinogenne latky THC ale aj latky CBD, ktore nie su psychoaktivne a ktore sa pouzivaju v medicinskej marihuane. A preto marihuana moze byt aj liek, ale aj droga, ktora moze poriadne zatriast psychikou.

Moj nazor je, ze pre psyhicky zdraveho cloveka je neskodne zahulit si jeden krat za tyzden. Ale ak niekto nevie vydrzat 6 dni bez marihuany, ma podla mna problem, ako je spomentue v tejto diskusii - potrebuje barlicku.

Ak mate zaujem napisal som o tom E- knihu: Laska, sny a marihuana. Najdete ju na Martinus-e.

https://www.martinus.sk/?uItem=831049#description

Strana
z6