icon

Manžel ignoruje sviatky

5. feb 2023

Ahojte,

idem sa asi len vyrozprávať, lebo mi je veľmi ľúto situácie,kt. vznikla.Dusím to v sebe, ale stále ma to trápi.

Ide o to minulý týždeň som mala sviatok, manžel to stále pripomínal a keď prišiel deň D zachoval sa ako .... ráno v polospánku mi podal ruku a to bolo všetko. Robí to už druhý rok po sebe, doteraz som to brala, že chodí na turnusy, nestíha kúpiť ani čokoládu, ale tento rok bol doma skoro týždeň stále mi to pripomínal ako oslávime a keď prišiel deň oslavy tak nič. Nezmohol sa ani na to , aby mi kúpil nejakú dobošku alebo čokoládku.

Minulý rok , keď mal sviatok on, kúpila som mu hodnotnú vec, po kt. túžil a on sa takto zachová. Je mi z toho do plaču, ako na neho pozerám očividne ho to ešte teší, správa sa ako hrdina. Očakáva odo mňa ešte , že dostane.... veď viete čo. Nechcem, aby takéto správanie prebrali aj deti. Ako mu to vysvetliť?

O mesiac má oslavovať on, ako sa zachovať? Nastaviť mu zrkadlo? Ja to nejako nedokážem, správať sa rovnako ako on.

Ďakujem za vypočutie.

pribinak
5. feb 2023

@vroni moja reč! Takú by dostal do čela, že v živote by už domov bez kvetov s coko ani nepáchol

vroni
5. feb 2023

@pribinak, fuj, sme hnusne materialistky. Ale zase nam chlapi nosia dary. 😇

zobaka
5. feb 2023

podaj mu ruku ako on tebe a chod s kamoskami von, tie roky predtym bol tiez taky hulvat?

autor
5. feb 2023

@zobaka práveže nie, ale teraz ako veľmi dobre zarába tak sa správa veľmi arogantne, žiaľ

kp7333
5. feb 2023

a nie je tam aj ina pricina? napr. ina zena? ked sa od teba tak odputal. ty vlastne nevies skontrolovat, co on robi cez tyzden, ked je doma len cez vikendy.

pribinak
5. feb 2023

@vroni ja som skromná, mna potešia 🌸💐🌹🌺🥀🌷🌼🌺
Ale ja sa idem poskladať keď muž má sviatok, chcem aby mal radosť

autor
5. feb 2023

@kp7333 myslím ,že nie je v tom iná žena

spadnutaslivka
5. feb 2023

a keď ste spolu chodili, ako ste oslavovali sviatky? Inak poznám aj ľudí, čo nie len, že neslávia meniny a narodeniny, ale dokonca ani vianoce... takže ak si si vzala práve takého, čo tieto veci proste neoslavuje, tak si asi uprednostnila pri výbere partnera iné jeho kvality... Požalovať sa tu môžeš, ale buď sa s ním porozprávaš a dôjdete ku kompromisu, alebo máš proste smolu.

ema22270
5. feb 2023

Tak u nas by toto veru nepreslo, myslim, ze by som dost vybuchla a toboz, ked je to tak ako pises, ze mas celu domacnost na pleciach a este ti nevie ani kupit darcek k sviatku ? Nejake kvety, tortu, kolace, hocico co ti urobi radost.
Trosku nepochopitelne... inak mate dobry vztah?

ema22270
5. feb 2023

A este aj toto, ze dobre zaraba... tak ked dobre zaraba, nech ti da nejake financie a kupis si darcek aj sama .😁😊 - ja neviem ja tychto chlapov nepochopím ...

ema22270
5. feb 2023

@apolka77 toto je dobry napad, hned by sa prebral, ze od koho to ma 😆

autor
5. feb 2023

@spadnutaslivka on na svoje sviatky práveže vždy niečo čaká, aj sa oslavuje, len posledné 2 roky na moje zabúda

autor
5. feb 2023

@ema22270 inak vie byť všetko OK, len mu " prepne " vždy v nesprávny čas

kp7333
5. feb 2023

a kto mu tie oslavy chysta, ty? tak tento rok nenachystaj a vybavene. namiesto darceka by dostal pusu na celo a cely vikend by ma neuvidel. nech si to uzije s detmi. a bez darceka.

autor
5. feb 2023

@kp7333 áno ja, skúsim to tak urobiť, inak sa neuvedomí

zobaka
5. feb 2023

autor - tak to je velmi divne, ze velmi dobre zaraba a nevie ti nic kupit, asi mu uz prestalo zalezat 😒kazdopadne toto by som na tvojom mieste urcite nenechala tak

autor
5. feb 2023

@zobaka žiaľ , asi to bude tak

apolka77
5. feb 2023

@spadnutaslivka ale on jej tyzden predtým kecal ako to oslávia takže toto je úplne iný prípad keď posledné 2 roky sa zmenil...

cacianka
5. feb 2023

Jeho narodeniny ? Ráno porobim len nutné veci, nachystáme sa s idem. Drahý môj, volali a kamošky, ideme partia posedieť a osláviť dodatocne moje narodky, aj Janky a Zuzky. Paaaaa.
Veď ty neoslavuješ, venuj sa deťom, celé týždne sú bez teba. A ozaj, nenechaj bordel keď v noci prídem, nech nestupam po omrvinkach, škrípe to a ja vás nechcem zobudiť

oira
5. feb 2023

1) Toto nespraví človek partnerovi, ktorého má rád...
2) On keď má sviatok, očakáva dary.. je sebec
3) Nechce sa o tom rozprávať ani... manipulátor
4) Je to tak posledné dva roky. Predtým sa vedel
"spravat" znamena, ze pred 2 rokmi sa nieco zmenilo. Byd mu preplo z penazi, alebo odvtedy niekoho má...

gertrudaosem
5. feb 2023

Asi by som spravila to čo on.

Môj tiež kadejako ignoruje sviatky, tiež som mu vždy dávala hodnotné a dopredu mesiac mala doma pre neho niečo pripravené .. sme spolu 10 rokov tak minulý rok som sa zachovala ako on na moje meniny, on asi 7x (na meniny) a ja prvý krát som mu s úsmevom iba podala ruku, bez trapnych kecov ktoré on používa na vyhovorky... Ono by nemalo byť, že koľko dá on toľko ja, ale už mám toho po rokoch aj ja dosť. Prispôsobila som darčeky jeho darčekom, aj ked dostáva, ale ak ešte raz spraví to, že to zahrá na hlúpeho, spravím zas to isté. Tolerujem, že človek zabudne alebo nestihne, ale ak chce, vie si to zariadiť, ani ja to neriešim v ten deň. No ak to je dosť pravidelne a ešte popri tom spraví s úsmevom zo seba debila, tak to je aj na mňa dost. Trvalo mi to veľmi dlho, ale tiež si spomeniem na neho tak ako on 🤷🏼‍♀️. Výročia ani nemáme, to on nepozná také niečo. Ešte podotknem, na narodeniny si vždy spomenie. A keď idú Vianoce, tak už v auguste mi rozpráva čo by chcel, ako malé decko 🤦🏼‍♀️. Že vraj mi iba chce pomôcť aby som vedela čo mu dať 🤩

aurora33
5. feb 2023

No je to veľmi smutne ako sa k tebe správa.

spadnutaslivka
5. feb 2023

no nezabúda, keď o nich hovorí týždeň dopredu a potom to odbije podaním ruky v polospánku... Keď niekto zabudne a dozvie sa následne, chce to nejako riešiť. Tvoj to riešiť inak pravdepodobne ani nechcel. Nevyjadrila si sa, ako ste slávili predtým, ale tipujem, že je to jedno. A keď sa uráža, keď chceš o tom rozprávať? Zase mi z toho vychádza len to, že ho tlačíš do zóny, v ktorej sa necíti komfortne. Možno je ozaj sebec, keď on vyžaduje, ale dať nevie. Ale stále je otázne, čo ti dával predtým. Lebo mám z toho dojem, že si len prehliadala zjavné a teraz, keď už je to okaté a si preťažená, lebo si na všetko sama a máš väčšie očakávania, zrazu to vidíš v inom svetle.

spadnutaslivka
5. feb 2023

každopádne súhlasím, že je to smutné, ale vychádza mi z toho všetkého to, že s tým nemáš čo urobiť

ada12345
5. feb 2023

Na tvojom mieste by som mu nastavila zrkadlo a spravala sa k nemu v den jeho sviatku rovnako ako on k tebe. Obzvlast, ked on ocakava oslavu, dary a sam sa neunuva k nicomu.

nenne9
5. feb 2023

Ts!chod oslavit s kamoskami do baru a vrat sa nadranom.Neyvhovanec sebecky!

ckocka
5. feb 2023

Nedáva darčeky, nedávaj ani ty - a ak predsa dáš tak sa potom nehnevaj.

marca12
5. feb 2023

Spravila by som to iste. Nedala mu nic a ani oslavu nepripravila,nech si zhana pohostenie a ked ta bude chciet niekto ohovarat,len odpovedz,ze to je dosledok jeho spravania. Raz mu musis ukazat,kto si a nie sklopit usi a poslusne vykonavat,co sa od teba ocakava. Tiez by som nemala na to zaludok,bolo by mi to luto,ale toto je jedina sanca na jeho zmenu,ked uz nic ine nefunguje.

kitycat
5. feb 2023

A o to ide. Ze ty si cela posrata z toho, aby vsetko mal a on rokmi zlenivel.

A to snad nemyslis vazne, ze sa mu chystas spravit oslavu po tom, co vsetko ti robi, resp. nerobi.

Hod mu indulonu, ze ty si ides kupit darcek a tiez z toho nebud priposrata.. Domacnost je na tebe ked si suhlasila s ttym, ze bude robit dakde v riti a domov sa bude chodit najest a vyspat "raz za cas".

loginexistuje
5. feb 2023

pozri nastav mu zrkadlo podaj ruku v polospanku a hotovo nekupuj nechystaj oslavu a v ten den sa vyber sama alebo s kamoskou alebo s detmi niekam proste vypadnut podla lokality zaujmu atd jeho neries tak ako on nerieis teba

a kup si nieco pekne a aj kvety