Manžel ignoruje sviatky
Ahojte,
idem sa asi len vyrozprávať, lebo mi je veľmi ľúto situácie,kt. vznikla.Dusím to v sebe, ale stále ma to trápi.
Ide o to minulý týždeň som mala sviatok, manžel to stále pripomínal a keď prišiel deň D zachoval sa ako .... ráno v polospánku mi podal ruku a to bolo všetko. Robí to už druhý rok po sebe, doteraz som to brala, že chodí na turnusy, nestíha kúpiť ani čokoládu, ale tento rok bol doma skoro týždeň stále mi to pripomínal ako oslávime a keď prišiel deň oslavy tak nič. Nezmohol sa ani na to , aby mi kúpil nejakú dobošku alebo čokoládku.
Minulý rok , keď mal sviatok on, kúpila som mu hodnotnú vec, po kt. túžil a on sa takto zachová. Je mi z toho do plaču, ako na neho pozerám očividne ho to ešte teší, správa sa ako hrdina. Očakáva odo mňa ešte , že dostane.... veď viete čo. Nechcem, aby takéto správanie prebrali aj deti. Ako mu to vysvetliť?
O mesiac má oslavovať on, ako sa zachovať? Nastaviť mu zrkadlo? Ja to nejako nedokážem, správať sa rovnako ako on.
Ďakujem za vypočutie.
@kitycat 🤣 aku indulonu? v polospanku nech mu da do ruky
Autorka, seriozne važne, tento rok daj mužovi indulonu luxusne zabalenu a nastavenu kameru, ako sa bude tvarit.Tvar sa dôležito a neustale mu pripominaj, ako oslavitejeho velký deň
@karolinakr 🤣🤣🤣 mrem 🤣
PANE BOZE TO JE TAKA PASIVNA AGRESIA AZ TO OCI KOLE
Určite nastaviť zrkadlo. Ja som takto dopadla na Vianoce a to podotýkam absolútne nie som materiálne založená, ja som upratovala, piekla, varila, zdobila, zháňala pre všetkých darčeky aby mal každý po čom túži a ja som nedostala nič, nemala som si čo pod stromčekom odbaliť. Poviem pravdu, možno to príde niektorým prispievateľkám detinské, ale aj som si poplakala, že si nikto na mňa nespomenul a s mužom sme sa dobre pohádali, lebo on nechápal, že čo urobil (alebo sa tak len tváril). Ja som to nechala napokon tak, ale nezabudla som a už žiadne chystanie drahých darčekov dopredu, všetci dostanú maličkosť a muž na každý sviatok toľko, koľko on dal mne.
@bazarik456 presne si to vystihla, takto sa cítim aj ja, deti sú ešte malé ale muž stále dopredu keď mám mať sviatok hovorí, čo by si chcela , na vianoce to isté, ja mu vždy chystám darčeky , oslavy ,vypekám a on sa na mňa tieto posledné 2 roky totálne vykašle a ešte ho to aj teší. Nemyslím si , že je to detinské, nečakám nič veľké, no takéto správanie veľmi zabolí.
@bazarik456 👍
a čo s tou indulonou? dobre som ti poradila?? či na to nemaš gule?
@karolinakr nechcem si predstaviť ako by sa zatváril 🙂
@bazarik456 och tak mi je to luto moj tiez nevie kupovat darceky ale on ma doslova prosi aby som s nim sla nieco kupit ak uz nevie urobi poukazku a da mi peniaze
teraz bude valentin a nase vyrocie prveho rande uz 22 he a som mu vravela ze chcem karcher tepovac tak uz ho objednal
proste poviem mu poslem mu link a sam vyberie tak max kvetiny
@bazarik456 nie, vôbec to nie je detinské. bolí to bez ohľadu na to, či ide o materiálnu vec alebo nie. ja by som si určite poplakala tiež.
môj starý otec nevedel dávať darčeky. jednoducho to nevedel, nikto ho to nenaučil. ale vždy, keď sa mu nazbierali drobné z nákupov, poslal nás do obchodu na nanuky - to bolo jeho vyjadrenie lásky k nám.
moja starká od neho celý život dostávala jeden jediný darček - horalku. veľmi ich ľúbila a on jej vždy na sviatok jednu kúpil. nikdy nezabudol. dokonca aj na Vianoce jej ju dával pod stromček 🙈 ako dieťa som tomu nerozumela, ale teraz ako dospelá chápem, prečo bola starká z tej horalky vždy dojatá. a áno, píšem o tom hlúpom párcentovom keksíku, ale pre neho to bol najväčší znak lásky.
čiže autorka, keď muž ignoruje tvoj sviatok, sorry, je to blbúň.
súhlasím s @pribinak, podať ruku a čau. ani tie dva orechy.
@loginexistuje ja som toto tiež navrhla, že mu pošlem link a všetci budeme spokojní, ale on s tým nesúhlasil, že sa tým stráca podstata darčeka, tak na mňa zabudol a pre istotu mi nekúpil nič 😀 dieťa máme ešte malé, ale čakala by som, že ho bude k tomu viesť, že mamu si treba vážiť a niečo jej spolu vyrobíme alebo pôjdeme kúpiť a spoločne zabalíme. Povedal mi nakoniec, že si to uvedomuje a už to bude inak, tak som zvedavá😀
Ja som si spomenula ako môj ex posledné roky pred mojim odchodom kaslal na moje narodky (17 rokov sme boli spolu). Raz tak čírou náhodou presne na jeho narodeniny v decembri sedela u mňa v kuchyni moja kamarátka a sa ma pýtala, čo som mu dala k narodeninám. Práve som umývala riady a s kľudom Angličana som jej odvetila, že presne to isté, čo on mne (v októbri), čiže h..no. Normálne som si vtedy vychutnala jeho kyslý ksicht 🤣. A keď wme sa rozišli, odišla som od neho s deťmi, tak o mesiac na to som mala meniny a do mojej práce mi poslal kurierom obrovskú kyticu kvetov. Len som pozerala, veď toto neurobil q takú veľkú kyticu mi nikdy nekúpil počas vzťahu. Úplne zbytočné a trápne gesto. Už bolo neskoro.
na rovinu by som mu povedala, že takto som si to nepredstavovala, že načo potom o tom hovorí, že oslávime, keď potom na to zabudne alebo proste vykašle sa na to, mňa by sa to dotklo, to bez debaty!
My máme s mužom narodeniny mesiac po sebe, aj meniny mesiac po sebe, ale vždy mám ja prvá a tak vždy čakám, čo bude a aké požičaj, také vráť, už bolo aj tak, že som sa na neho vykašlala, ako on na mňa a hneď sa všetko zmenilo, neboj sa nastaviť mu zrkadlo, keď len nejaké kvietky kúpi, to vždy poteší 😉

@apolka77