icon

Manžel je alkoholik

ciernaovca1
16. dec 2013

Ahoj.potrebujem poradit.uz to trva viac nez rok co je manzel alkoholik...nejdem sa stazovat,tak mi treba ze som to prehliadala.nechcela som vidiet ze je to dement bez chrbtovej kosti.samozrejme,kedze byvame na dedine,ludia si nas prave vdaka tomu beru do ust.keby nechlastal,nasledne nesadal do auta ci nevyblakoval doma,nikto by o nas neoprel ani hrdzavy bicykel.predtym som koli tomu plakala cele dni.teraz?uz neplacem,uz len cakam kedy zdochne.asi som psychopat alebo co,no kto nezazil nepochopi.normalne som sa pristihla,ze dufam v tuhu zimu plnu snehu,velkych mrazov a poladovic.aby si niekde na tom aute rozbil hubu,alebo si ju rozbil cestou z krcmy a ostal niekde v zaveji.fuj ale som hnusna,ze?z predchadzajuceho vztahu mam 6 rocneho synka a s tymto trapom skoro rocnu dcerku.drzim sa hlavne koli nim,no je to dost vycerpavajuce nahradzat detom oboch rodicov,starat sa o domacnost....ale ako som si zariadila,tak mam.syn ma diagnostikovanu poruchu sustredenia a hyperaktivitu,vdaka tomu vsetko tazsie zvlada,uci sa atd.a situacia doma mu k tomu neprispieva najlepsie.snazim sa deti od toho drzat co najdalej,nehadat sa,ignorovat.ale aj tak sa obcas stane,ze si nedam pozor a pako ma zase vodu na mlyn a vyziapuje.ja som vdaka nemu nervny clovek,tak sa obcas dam vyprovokovat.potom ma to velmi mrzi,lebo deti to vnimaju a maly sa o tom zmienil v skolke.s detskou lekarkou uz nejaku dobu riesim,ze maly si sustavne rype chrasty,alebo pery,lico zvnutra...no ale ako mu v tom zabranit?co mu mam ruky odtrhnut?jednu taku chrastu ma aj na ruke,dokonca uz tam ma aj dve jazvy.predtym chodil do skolky v inom meste,dostal este aj odklad a predskolsku zacal chodit uz u nas v dedine.no a pani ucitelky si vsimli chrasty na ruke a nie aby sa ho opytali od coho to ma,oni sa opytali,ze ci ho niekto pali cigaretou.proste mu ponukli odpoved.maly ani netusi co je to palit niekoho cigaretou...no a kedze spomenul v skolke ze muzicek po mne krical,tak usudili ze on ho pali cigaretou.a syn im odpovedal,ze ano...on je taky,ze ked nieco trva viac nez 5 sekund,tak odpovie bez rozmyslania ano alebo neviem,hlavne aby ho uz nezatazovali a mohol pokracovat v hre.no a od malicka je slaby jedak,z toho usudili,ze ho kope do brucha,tak preto nechce jest...skoro som odpadla ked som sa to dozvedela.akoze ale ide hlavne o to,ze kedy a ako som sa to dozvedela...moja milena svokra,ktora ma absolutne ignoruje,no za chrbtom ma plnu hubu mojho mena,volala svojmu vydarenemu synackoci,ze sa dozvedela,ze k nam pride socialka a vezmu mi deti,lebo on mi tyra syna.a vraj ja to vsade rozpravam(ano,urcite si budem prdet do vlastneho hniezda).hned nato som volala svagrinej,ktora tam uci,ci o tom nieco vie.no tak islo to z nej ako z chlpatej deky,ale nakobiec sa vymackla,ze o tom vie a cosi sa riesi uz skoro dva tyzdne.neskutocne ma nahnevalo,ze mi nic nepovedala.berem to ako totalbnu zradu.na druhy den rano som so synom isla do skolky neskor,tak aby tam uz neboli rodicia.chytila som maleho za ruku,vyhrnula rukav a opytala sa pani ucitelky,ci vie co to ma maly na ruke.ta hned vedela kolka bije,nahodila dolezitu tvar a zacala mi vysvetlovat,ako v tom vidi stopy po paleni a dokonca fajkou.vysvetlila som jej,ze to riesim s lekarkou uz dobry rok.jeho trhanie chrast aj jedenie.pytala som sa jej,ci vyzeram ako nejaka chudeta,ktora dovoli a nema odvahu na to,aby zabranila niekomu,aby jej tyral dieta.oba na to,ze ved to nie,tak ich napadlo,ze ci to nerobi moj kuz tajne.vysvetlila som jej,ze urcite nie,lebo ja deti nespustim z oci,ked je ten moj blbec ozraty a on ka zakaz sa k nim priblizovat.raz nazval maleho dost hnusne a udrel ho po tvari.vtedy som bola tehotna este.na to som maleho odviedla k susede a vratila sa domov s tym,ze si to vysvetlime.lenze mily moj zacal hulakat a urazat mi syna a mne dosla trpezlivost.nie som na to hrda,ale stalo sa.skoncil s rozbitym nosom,narazene rebra,vykruteny prst a kopance.rupli mi zo vsetkeho nervy.odvtedy sa neodvazi nanho siahnut ci urazit.takze ho netyra.pani ucitelka mi este zahlasila,ze sledovali maleho spravanie a ked bolina dvore,isiel manzel okolo na dodavke a maly mu kyval a bezal za nim s tym,ze to je nas Peter.tak som na to zahlasila pani ucitelke,ze ved anooo,tak sa spravaju tyrane deti k svojim tyranom.akoze ja plne suhlasim s prevenciou proti tyraniu,ale mna na tom vsetkom neskutocne nastvalo to,ze oni to skoro dva tyzdne riesili,dovolili aby sa to dostalo na verejnost a ja sa vsetko dozviem ako posledna???no ale hlavne ze uz ma ohovara tristvrte obce a do tyzdna ma bude cela,ze som ta chudera co dovoli tyrat deti.a ucitelka mi zahlasi,ze to ju mrzi.vraj ved to bude dobre,ked sa to vyriesilo.lenze tych dobroprajnych ludi uz nejake vyriesenie zaujimat nebude.to uz bude vedlajsie.top bude stale to ,,overene,,tyranie.este ma caka pohovor so zastupkynou a riaditelkou.a co mam teraz robit?ja som sa rozhodla,ze to budem riesit,pretoze postupovali tak ako postupovali.mna z toho vynechali a pustili to na verejnost.no a ked to vie moja svokra,to uz mohli dat rovno do dedinskeho rozhlasu.je spravne riesit to a ziadat postih vo forme napr.verejneho ospravedlnenia ci ineho odskodneho?nejde mi o peniaze,ale o to,ze uz mam dost toho,ze si o mna ludia otieraju vdaka nim papulky.o svoje deti sa riadne staram,nechodia spinave ani roztrhane ci soplave.ja takisto chodim vzdy nahodena.nie sm3 ziadne socialne pripady.

Strana
z2
abbey1
16. dec 2013

Napíšem len jedno: Chúdence deti. ☹ To by ťa malo trápiť, a nie či ťa ohovára dedina.

tenerifka
16. dec 2013

@ciernaovca1 Uff,dost tazka tema takto v noci....ja len tolko, ze preco sa vsetka pozornost sustreduje na teba? Ved kto sa oziera a je agresivny je tvoj muz....on je nesvojpravny?

moonlight1210
16. dec 2013

Tvoj syn si riesi stres z vas dvoch po svojom. Rype sa a vytvara si nabeh na obsedantno kompulzivne poruchy (vygooli si).
ByvAju mierne, take skor usmevne az otravne, az tzkeho razu a tie ani nechci zazit.

Vem ze ta stve ze ti niekto za chrbtom riesi socialku a mozno planuje odobrat deti. Akoby si bez toho nemala dost. To nastve, ked sa ti zivot kasle a este ti namiesto pomoci nalozia ako nezodpovednej chudere.

Poradim ti - prestan si od osudu zelat aby sa ti stary skantril , lebo ti osud vyhovie a niet horsieho ako vyplnene zbozne prianie. Na sto percent sa obrati proti tebe.

Kedze nepozname tvoju situaciu, iba tvoju zlobu na osud ludi a vobec, tazko ti poradit co urobit aj bez zbozneho zelania aby sa ti muz kdesi zabil alebo zamrzol.
Skus schladnut ty a povedat j nieco viac ako to ze je osud proti tebe. Ine info si zatal nedala.
Aj s alkoholikom sa da rozviest. Takze si nemusus mbylienky a dusu spinit myslienkami ake mas. Trikrat sa zvyknu vratit. Ked na to pozries takto, asi by si za jedno splnene prianie trojnasobne rovnakou mincou platit nechcela.

Vidim z tvojich slov ze si sklamana, nahnevana, poburena. Mas toho dost na pleciach a nijak z toho neubuda.
Prave preto schladni a pokus sa nam dat viac info, verim ze sa najde riesenie aj pre teba.
Ako to je s vasim majetkom? Si MD? Mas svoje peniaze ci len spolocne? Mas rodinu? Mala by si kam ist? ...

Najtazsie je v takejo situacii prestat brat veci proti sebe, selektovst a nevsimat si. Zaboli kadeco. Ale prave ty si to nedovol. Lebo ty potrebujes cestu von, nie sa dobrovolne placat v tom.

nikak23
16. dec 2013

Tazko sa k tejto veci objektivne vyjadrit.ale akekolvek podozrenie na tyranie,ublizovanie treba riesit profesionalne,svagrinna nemala ziadnu povinnost informovat Ta,to,ze je rodina ju neopravnuje k nicomu ani moralne.Logika hovori,ze mala si sa to dozvediet ako prva,ale prevencia je prave v tom,ze ty by si cisto teoreticky mohla veci ututlat,cize kroky na zabraneniu aj ked len predpokladaneho tyrania musia byt riesene soc.pracovnikmi,ucitelom,lekarom bez toho aby sa to pripadny agresor dozvedel.Pokial si si vedoma toho,ze je vsetko v rodine ok,tak sa neboj a ohovaraniu na dedine aj ako prikladna matka,tak ci tak nevyhnes.to je take slovenske.

maminuska
16. dec 2013

@nikak23 to čo si tu prezentovala sú praktiky juvenilnej justície.
Nič sa nevie, len zrazu matka príde do škôlky a školy a dieta jednoducho nie je. Lebo je " vraj " týrané . takže ak si tvoja susedka zmyslí že ju serinkáš , tak tvoje dieta určite nemá modrinu z toho že spadlo ale predovšetkým z toho že si mi jednu asi vyťala. Žiadny preistor na vysvetlenie jednoducho nedostaneš lebo si možný agresor.
V každom príapde mala byt informovaná a malo jej byt umožnené brániť sa.

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@abbey1 mna trapi co deti,ale trapi ma aj to ostatne.viem ze ide hlavne o deti.preto sa snazim drzat co najdalej od toho co sa robi.nie vzdy je to mozne.a den co den myslim na to,ze za vsetko mozem ja,lebo ja som im vybavila zivot s ozranom.takze ak mas nazor na mna,ze som nejaky sebec,ktoremu ide len o jeho dobre meno,tak to ma mrzi.

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@tenerifka jasne ze je svojpravny.ale kedze si prepil zodpovednost,tak ho to nezaujima,aj ked sa jedna aj onho.ja sa nanho uz v nicom nespolieham a nic od neho necakam.

maminuska
16. dec 2013

@ciernaovca1 bol taký aj ked si si ho brala ? Alebo začal až potom tak velmi pit ?

nikak23
16. dec 2013

@maminuska ja netvrdim,ze dieta sa ma rovno odobrat pre Boha.len hovorim,ze profesional kona a sleduje suspektne veci,je jasne,ze obaja rodicia maju byt informovani,ale my nevieme,co sa riesi.ale casto krat aj obet nasilia obranuje agresora,opakovane podava a nasledne stahuje trestne oznamenia,brani agresivne spravanie a pod.casto krat aj matka obranuje agresivne spravanie sa na detoch,lebo sa boji vaznejsich agresii atd.ak je vec v procese riesenia,tak rodic ma pravo byt informovany,to je jasne,to vobec nespochybnujem.

11vlasta11
Autor odpoveď zmazal
ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@moonlight1210 ja viem ze sa da s alkoholikom rozviest a to mam aj v plane.no kedze este minimalne dva roky budem na MD,tak nemozem.pomaly si odkladam financie.keby som mala kde ist,tak uz davno nie som tam kde teraz,ale daleko od vsetkeho by som niekde vychovavala svoje deti bez stresu a smradu s ozrana.

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@maminuska predtym si vypil mozno raz za dva mesiace,aj to je moc.no nikdy nekrical.ja som sa s nim aj rozpravala,pytala na dovod jeho pitie,presvedcila ho aby isiel k doktorovi...vydrzalo mu to asi dva mesiace.odvtedy si nepriznal ze by mal problem,ze co sa deje je nasledok jeho spravania,nepriznava si,ze prave alkohol je to,co nas odcudzilo,pokazilo vztahy v rodine,ze to dava ludom dovod rypat sa v nas a vsetko to ostatne.on to nechce ani pocuvat.zbabelo utecie.

dejnas
16. dec 2013

@ciernaovca1 napísala som príspevok, no celý mi ho z nejakého dôvodu zmazalo 😝
takže - v stručnosti: chcela som vedieť - čo konkrétne ťa drží v manželstve s takým človekom?
s človekom "vďaka" ktorému si stala bezcitnou a praješ mu smrť, s človekom "vďaka" ktorému ani Ty, ani Tvoje deti, nie ste v pohode....
veľmi sa mýliš, ak si myslíš, že deti držíš "od toho".... prečo myslíš, že si syn hryzie chrasty? deti sú veľmi vnímavé....
prestaň riešiť okolie a názory iných ľudí, začni riešiť vašu neutešenú situáciu.... si matka a mala by si v prvom rade myslieť na dobro svojich detí... nenechávaj ich vyrastať v takýchto podmienkach, zaslúžia si lepšie detstvo...
mysli aj na ich budúcnosť, na to, ako ich môže poznamenať také napätie a vzťahy v rodine... v rodine, ktorá neplní svoj účel 😒

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@dejnas este nemam tolko financii aby som sa mohla osamostatnit.a nie nemam nikoho ku komu by som sa nastahovala a ani nikoho kto by mi financne pomohol.

martija
16. dec 2013

@ciernaovca1 vyzeras ako silna a rozhodna zena, ktora riesi veci, nechapem preco ked muza tak neznasas, preco nevyriesis jeho ako prveho, vyraz ho aj s dvermi,alebo sa zbal a odid od neho a mas 90% problemov prec! Hotovo!

martija
16. dec 2013

aha vidim,ze financie su problem. Ale ja myslim,ze pre tvoje dieti bude lepsie ak nebudes na materskej s takym clovekom,ale ked ho kopnes do zadku malinke das do jasli a pojdes pracovat....budes to mat narocne, ale nie tak ako teraz....

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@martija kedze dom nadobudol za slobodna a iba on je na liste vlastnictva,tak ja zrejme nemam pravo ho vyrazit.rozpravala som sa s pravnikom,ci je nejaka moznost ako ho dostat na liecenie.no bohuzial,ked dobrovolne nechce,tak nemam sancu.zajtra sa chcem spojit s pravnickou a popytat sa na moznosti.popripade ako je to s rozvodom,na co mam narok,na veci ohladne vyzivneho na deti a na mna a tak.aby som mala prehlad ako by som na tom mohla byt financne v pripade rozvodu.

ciernaovca1
autor
16. dec 2013

@martija chcem ist aj na socialku popytat sa ci by som mala narok na nejake davky alebo preplacanie jasli.u nas totiz ziadne nie su.iba sukromne.pracu mam dobru,len neviem ci by som v nej koli pracovnej dobe mohla aj nadalej robit,ked mam dve deti.

denkaajejdeti
17. dec 2013

@ciernaovca1 Mala by si v prvom rade riešiť rozvod s alkoholikom a psychické zdravie svojich detí a nie ľudí v dedine či učiteľky. Ľuďom ústa zatvoríš iba tým, že si veci konečne vyriešiš a vytvoríš deťom domov bez stresov - myslím, že žiadna z mamičiek tu na MK by u vás nechcela stráviť ani deň, nieto ešte Vianoce ☹ .
Ľudia v dedine, aj tí v rodine (svokra, švagriná, tvoje deti,...) sú zrkadlom tvojho správania - sú ako bumerang, ktorý sa neustále vracia a zakiaľ nepochopíš, ako s tým problémom máš naložiť, tak sa ti to bude neustále vracať. Začni od seba - iba to môžeš naozaj zmeniť a potom sa pomaly postupne zmenia aj ľudia v tvojom okolí.
Radšej nech sú učiteľky príliš aktívne ako nevšímavé, mali to riešiť síce najprv s tebou, ale asi majú so vzťahom k tebe nejaký problém.
Je mi jasné, že aj tu budeš reagovať podobne ako doma, ale nikto nemá v úmysle ťa poučovať či ponižovať. Pýtala si si radu a každá mamina ti poradí podľa svojho najlepšieho svedomia, i keď to možno nebude vždy pre teba príjemné čítanie.
Držím ti palce, aby si situáciu vyriešila čo najlepšie pre tvoje deti.

maznacik007
17. dec 2013

@ciernaovca1 na nejake odskodne a verejne ospravedlnenie zabudni, to je sucast ich prace ...kludne mohli dat podnet na socialku a tebe nedat vediet...

mne prides dost agresivna ty ... ako tehotna zlomit muzovi nos, natlct rebra a pod ...

pijanstvo manzela .... tak toto ma vie nastvat ...ze zeny to vidia a v pohode nechaju muzov este aj jazdit v praci s dodavkou ...a tak ohrozuju a spolupodielaju sa na moznej smrti c uraze nevinnych obeti ... co ti brani to oznamit telefonom zamestnavatelovi, ci policii aby si ho skontrolovali? mozno tak by ho na to liecenie donutili ist...

add situacia v skolke ... tak prepac ale ja neverim ze dieta je slaby jedak a hned riesia ze ci ho niekto nekope do brucha ... to by museli tak polovicu deti riesit .... podla mna je to skor o tom ze vas poznaju a maju info aj od svagrinej a preto to riesia ....

to co robi tvoj syn je sebaposkodzovanie ... a kludne to moze mat pricinu v situacii u vas doma ...

haslerka27
17. dec 2013

tak v tvojej situacii,vyriesim problem v skolke,ocistim si meno,nasledne sa co najskor rozvediem lebo tvoj syn reaguje na podnety z domaceho prostredia,takto reaguje,je nervozny a podrazdeny.tu je pes zakopany- nezije v hrramonickej rodine kde ma priestor pre pokojny vyvin.to ze ho pene oblecies,ze je najedeny este neznamena ze je chlapec aj po psychickej stranke spokojny a pokojny.to si musis uvedomit.pozri ako pises o muzovi- pako,debil a pod. ty zrejme uz citis len nenavist absolutnu,samotu,hnev,zlost,beznadej a teraz aj lutost inych ludi.byt tebou rozvediem sa a odidem niekam kde budem moct s detmi spokojne zit,sama bez alkoholickych excesov nejakeho idiota.pokial ostanes tam kde zijes,nikdy nebudesmoct zacat novy zivot bez predsudkov inych ludi.i ked dve deti su dve deti,neviem si realne predstavit ako by si to sama dokazala ustat daleko a tak.ako pisem idelana situacia- vsetko vyriesis,rozvedies sa a odides daleko niekam.a co je hlavne das ssi do buducna pozor na chlapov.

sissy27
17. dec 2013

@ciernaovca1 nerozumiem, prečo ešte stále si s manželom, čo ťa pri ňom drží... píšeš, že ti záleží na deťoch, ale čo si spravila pre to, aby im bolo lepšie? že sa postavíš ako živý múr medzi ožratého muža a deti? to nie je riešenie... takisto nie je riešenie želať niekomu nehodu... môžeš jeho zamestnávateľovi nahlásiť, že pracuje pod vplyvom alkoholu, takisto ak vieš, že jazdí autom opitý, môžeš zavolať hliadku, povedať im, kedy a kade pôjde... a hlavne - môžeš sa rozviesť a začať s deťmi odznova... potom je vysoko pravdepodobné, že si syn prestane fyzicky ubližovať a začne aj lepšie jesť... lebo ožratý otec a tvoj prístup nie je podľa mňa šťastná kombinácia... to, že si dokázala zbiť muža, je síce prejavom fyzickej sily, ale nie riešením a ani správnym príkladom pre tvoje deti...
a ak tebe nikto do očí nepovedal, čo sa asi chystá, tak to zrejme malo nejakú príčinu a ja tipujem, že sa niekto bál o svoj nos a svoje rebrá... každopádne mala by si to z ich strany brať nie ako útok voči tebe, ale snahu pomôcť ti, otvoriť ti oči, aby si pochopila, že tadiaľto cesta nevedie...

zuzba
17. dec 2013

Vyjadrim sa k tomu objektivne nakolko som bola dieta kt. Malo otca alkoholika. Moja mamina je najlepsia na svete,trpela len kvoli nam aby sme mali kompletny domov a otca. Priznam sa ze som sa obcas pristihla ze si zelam aby sme sa uz nikdy nevratili domov ked sme utekali od otca na vikendy k babke alebo aby sa raz z toho schodiska uz nepostavil...zili sme na dedine,deti v skole boli krute a vysmievali sa mi,preplakala som vela noci a aj kvoli mame.spomienky na sviatky z detstva-mamina ustvana z prace,rychlo navarit, potacajuci otec po dome,hadky, opity otec na gauci pri stromceku, vecerne vychadzky kym nezaspal aby bol klud.to iste narodeniny,meniny ale aj vsedne dni.bral nam peniaze z pokladniciek,nikdy nas nezbil ale na maminu si trufol.ked nepil boli sme len neschopne deti co nic nedokazu za nic nas nemal.a udupaval v nas sebavedomie.ak milujes svoje deti utec! Ochran ich a daj im lepsi zivot! Nech si hovori kto chce co chce!mamina odisla od otca ked ma on vyhodil z domu nech si tiahnem za frajerom,z ktoreho nikdy nic nebude.teraz je to moj muz mame krasneho syna a domcek a s otcom a jeho rodinou nekonunikujem. Sem tam mi brat poda informacie co sa tam deje a stale sa mi len zaludok obracia.a mamina zacala konecne zit!

jahodka8
17. dec 2013

Snažíš sa to zvládať príliš sama, proste aby si všetko vyriešila ty, ale všetko nemôžeš vyriešiť sama. Keď sú nejaké problémy správania tvojho partnera voči deťom a partner si nedá od teba poradiť, tak kľudne nechaj učiteľky, nech mu dohovoria, lebo takto si myslí tvoj partner, že je ty sa sťažuješ, že ostatní to schvaľujú. Už len to jeho pitie to pomôže obmedziť. A bio otec tvojho syna čo na to? Aj tomu by si to mala naznačiť, mal by to vedieť, prípadne syna daj k nemu na určitý čas. No svokra to je osobitná kategória, ale čo sa týka úradov, školy a podobne, pre ňu neplynú žiadne povinnosti ani zákazy, musíš to partnerovi celé vysvetliť. Pochop, že tie učiteľky vám ponúkajú pomoc, aby to nezašlo do štádia, že naozaj vám budú musieť deti vziať alebo ty s deťmi odísť. K partnerovi by si mala byť otvorená a povedať mu aj tie svoje myšlienky čo si tajne želáš, je to dosť normálne v takejto situácii. Potom Ti aj on možno povie prečo pije. Hlavne partnera neobhajuj pred druhými čo sa týka pitia a správania, povedz pravu, čím viac to budeš tutlať, tým horšie to môže skončiť a nakoniec budeš vinná ty, že si neprijala pomoc. Nechaj, nech aj vyšetrujú týranie, veď takéto správanie, alkoholizmus, nadávky je týranie a ako si sama napísala, má sklon aj k fyzickému týraniu, keď to už raz skúsil. Neodmietaj odbornú pomoc, sociálka môže partnerovi nariadiť návštevy psychológa a podobne, nakoniec si partner uvedomí, že to bolo potrebné.

jahodka8
17. dec 2013

A k tej škole - mala by si poprosiť učiteľky, nech si predvolajú tvojho manžela, nech to riešia s ním, nech aj kľudne dajú podnet na sociálku, hlavne to netutli, ako to bolo zaužívané u našich babičiek, že žena má zakrývať nedostatky, lebo na to sama doplatíš. Aj tak to všetci vidia a ešte vyjdeš z toho ako klamárka. Tvoj manžel sa správa ako úplný slabslaboch, vôbec nič nerieši, len zhoršuje a ty sa ešte pridáš na jeho stranu? A v čom on pomáha tebe? Najlepšie mu pomôžeš tým, že to nebudeš tutlať. Nech sa správa ako otec a partner, nie ako diabol. Sorry za výraz. Zjavne ho v jeho správaní podnecuje svokra, to už tak býva, mala by si rázne pohovoriť aj so svokrou, že si má syna poriadne vychovať, lebo to už rieši polícia a sociálka. Uvidíš ako stiahne chvost. A so svokrom by sa nedalo o tom porozprávať? U našich rodičov to fungovalo. Svokra mojej mamy si svojho syna len zastávala, ale svokor urobil poriadok. A keď nie svokor, tak nechaj školu, úradu a políciu robiť svoje povinnosti. Nerozčuľuj sa nad učiteľkami, toto je naozaj na podnet na sociálku.

klincek
17. dec 2013

@ciernaovca1 cokolvek mas v plane do buducna, hned od toho chlapa izoluj deti-ci s nimi odides, alebo jeho vyhodis z domu, alebo ho prizabijes, alebo das zavriet do cvokarne-na vsetko z toho mas podla tvojho prispevku aj odvahu, aj silu. len uz ich dostan z jeho dosahu, hned!
co o vasej rodine hovori dedina, rodina, susedova macka, panboh, ti moze a ma byt jedno. ono sa to vsetko utrasie, ked sa ukludni aj vas zivot. ale uz ani den nevystavuj svoje deti zivotu s takymto clovekom, lebo im do zivota "darujes" taku traumu, ktoru si ponesu so sebou uz navzdy (hlavne syn) a ovplyvni to aj vztahy a veci, o ktorých este netusis. prepac mi ten ton, inak sa to povedat neda. a to som sa vyjadrila najmiernejsie, ako sa dalo. lebo co teraz citim, by som mala chut vykricat aspon cez tri ulice. takto deti NESMU zit, nemas pravo ich tomuto vystavovat, nic ta neospravedlnuje.
hladaj riesenia, urcite su. aj ked tazke a mozno na prvy pohlad polovicate, ale su. cokolvek je lepsie ako toto, a to ti nehovorim preto, lebo som to niekde vycitala, ale...asi chapes.

viera27
17. dec 2013

@maminuska
"Nič sa nevie, len zrazu matka príde do škôlky a školy a dieta jednoducho nie je. Lebo je " vraj " týrané . takže ak si tvoja susedka zmyslí že ju serinkáš , tak tvoje dieta určite nemá modrinu z toho že spadlo ale predovšetkým z toho že si mi jednu asi vyťala. Žiadny preistor na vysvetlenie jednoducho nedostaneš lebo si možný agresor.
V každom príapde mala byt informovaná a malo jej byt umožnené brániť sa."

aka juvenilna justicia? Ake "vraj tyrane"? Sorry, ale to dieta podla mojho nazoru tyrane je - psychicky a to dlhodobo. A matka to zjavne nie je schopna/nechce riesit. Zlyhava, pricom prave ona ma mat jedine na vedomi zdravy vyvin svojho syna. Ona jedina moze proti tomu nieco urobit. Na koho do prdele sa ma to dieta obratit?????? Vsetko ostatne su len blbe vyhovorky. A ak je toto juvenilna justicia, nech. Som vsetkymi desiatimi za.
Plne suhlasim so @sissy27.

sisaha
17. dec 2013

@ciernaovca1 ak mas dobru pracu.. najdi si v mieste prace byt do podnajmu, vezmi k sebe nejaku slobodnu maminu s podobnym osudom a jednym dietatom.. Ona ti povaruje deti, ked bude treba, ty jej na oplatku pomozes vyriesit situaciu, lebo by sa sama tiez nedokazala osamostatnit..
Ak nechces, aby sa to na detom privelmi podpisal sucasny stav, treba urychlene odist..

martija
17. dec 2013

@ciernaovca1 jaslicky mas narok na preplatenie do vysky davky,tusim nejak do 230 E, presne neviem, tieto peniazky ti nevezmu do 3r dietatka, bud ich dostavas,alebo davas na jaslicky. Kedze byt neni tvoj,tak hladaj podnajom, pokial tam kde byvas ti nikdo nepomoze ani rodina,tak v tom pripade by som tam ani nemala chut ostavat, tak hladaj aj inde aj jednoizbovy byt na zaciatok, bude to tazke ale mnoho zien to zvlada,len sa nadstavit, zabojovat a bude sto krat lepsie ako ti je teraz. A je fajn,ze sa mas kam vratit, myslim pracu....mozno sa nejako snimi dohodnes, kamoska ma skratenu pracovnu dobu,aj ked len o pol hodku,aj to pomoze....drzim moc palce,urcite to zvladnes, nedaj sa ! ide predsa o teba a tvoje deti a tie si zasluzia to najlepsie, teda usmievavu a vyrovanu mamu a nie nabeh na psych. choroby.....

maminuska
17. dec 2013

@viera27 spôsob akým by bolo vykonávané vyšetrovanie, že všetci vedia, len rodčia nie, su praktiky juvenilnej justície - lebo su "udajnými agresormi"
Ak ty toto chceš prosím , ja teda nie. Vypisovat tu že zlyháva matka je to najjednoduchejšie. Podať pomocnu ruku v reále je podstatne ťažšie. Podľa mňa matka vôbec nezlyháva, robí čo môže v sučasnej situácii.
Je známe že na Východe a na Kysuciach muži značne piju , určite maju aj deti a taktiež ich manželky tie deti bránia, a robia čo môžu. Deti určite trpia alkoholizmom jedného z rodičov, ale takýto postup ich škôlky a školy nerobia.

Strana
z2