Manžel je egoista
Dnes som chytila taky zachvat plaču a zúfalstva ešte aj deti to videli
Už som tu nedávno písala príspevok ako mi manžel vydeluje peniaze a že mi žiadne nechce dávať.
Potrebujem natankovať do auta ale ja už nemám peniaze na to. Vravela sem to už včera ráno. Poprosila som či by mohol natankovať lebo veď vozím v tom aj jeho deti. Že nemá čas momentálne na to. Ok. Dnes ráno to vravím znova ale už so strachom, že ma to auto niekde nechá a čo potom atď.
Že PREČO by mi on mal tankovať a že si mám ja ale peniaze mi žiadne nedal a odišiel do dvora, že už ide do práce.Ja som taký zachvat spustila zo zúfalstva z jedu zo všetkého a ešte to aj deti videli. On to začul a prišiel dovnútra čo je to za krik. Nepamätám sa čo som mu povedala. Doobliekal deti išiel ich odviezť do škôlky on ale nie na tom aute ktoré potrebuje benzín,ale išiel na jeho s ktorým jazdí do práce. Už sú preč a ja neviem čo mám robiť
Keď ti nevychádza na tankovanie tak nekupuj mu jedlo len sebe a deťom
Mňa by zaujímala reálna skúsenosť žien, ktoré žiadali výživné od manžela súdom či to manželstvo vydržalo, či sa ten manžel zmenil.
V manželstve sú všetky peniaze spoločné bez ohľadu nato kto koľko zarobí.
@kvoli Aj mňa. Ale reálne. Otec odopiera peniaze vlastným deťom. Manželku finančné týra a nepočíta, že sa tá postaví za seba a deti. Manželka dá tohto "empatického otca a manžela" na súd a ten mu prikaže platiť toľko a toľko-level poníženie 1 000 000 pre takéhoto muža. On to nemá čím pochopiť. Takže silné pochybujem, že nejaký si odrazu povedal, och moja milovaná žena, prepáč. Skôr to bude štýl "ty su.. " a asi tak vyzerá to manželstvo.
@sovica nemáš pravdu.
Pri podaní návrhu môže navrhovatelka uviesť, aké má muz vzdelanie, profesiu, proaktívne vyhľadá na stránke Profesia , prípadne iné zdroje, ponuku práce v jeho odbore. Kľudne aj 5 ponúk. Priloží to k návrhu a aj v texte spomenie, aby súd zvážil a bral do úvahy. Môže spomenúť aj to vyčerpanie podpory v nezamestnanosti, čierne fusky, doma prehrabe všetky jeho papiere a prefoti ako dôkazy. Napr výučný list, maturitné vysvedčenie, potvrdenia a kurzoch, certifikáty, z byvalych zamestnaní pracovné zmluvy, platové dekréty, výplatnej pásky, výpisy z účtov, doklady o kúpe drahých pracovných potrieb, kúpe veci pre jeho potešenie ( oblečenie, obuv, hodinky, bycikrl, auto a i.)
Na súde nie sú vymlety, vedia veľmi dobre ako takíto geroji odrbavaju štát a dane, a ešte môže do návrhu uviesť, že ak nebude platiť, odňať vodičský preukaz.
Takže určite súd neurči 37€. To ani invalid tak málo neplatí.
Odpíš mu, nemám ako ísť pre deti, nemám benzín!
Mňa reálne fascinuje,prečo si takíto muži/ženy robia deti a ženia sa. Reálne o deti a ich dobro záujem nemajú. Teda prečo neostanú slobodní a neužívajú si život?
@domkakvet Akože vážne?Ja som ti odpovedala na otázku, ktora bola položená a zodpovedaná. Ty si ani len neprečítala od autorky, nemá tu toľko komentov a ako poďakovanie dostanem, že keď neviem odpovedať. Nevadí, že si odo mňa paradoxne odpoveď dostala na Tvoju otázku. 🤦♀️ Nemáš začo.
Baby trochu kľud, prišla sa vykričať a vyplakať, ako hnusne sa zachoval jej muž dnes. Nielen dnes ale celý dlhý čas sa takto chová.
Ale čo s tým autorka robiš ? Aké kroky podnikáš, čo si už urobila ?
Lebo len okrajovo si spomenula, v tejto diskusii, nejaký petit a podateľňu.
Mi nemáme vešteckú guľu, čo si už urobila, kedy si podala a či vôbec relevantný návrh , a aký vlastne. Na rozvod, výživné, zverenie ? Tak kedy ?
Z upsvaru neprídu hneď, musia dostať pokyn a poverenie od súdu. Bola si vôbec aj na upsvar osobné, konzultovať vás stav, a možnosti riešenia ? Čo ti poradili ?
Si na RD - musíš byť alebo chces ? Pracovať nemôžeš ísť ? Prečo, veď spomínaš že deti chodia do škôlky, tak nevidím dôvod robiť ledva dve doobeda vo fastfoode a nepracoval riadne na celý úväzok.
Takisto si mohla ísť do CPP ( centrum právneho poradenstva ) ktoré si vyhľadas najbližšie k bydlisku. Ak splnas ich pravidlá, uverejnené na ich webe, tak máš nárok na bezplatné poradenstvo a dokonca aj zastupovanie na súde, vo veci detí ( zverenie, výživné a i.)
že co je to za manzelstvo kde zena musi ziadat od sudu peniaze? Pytaj sa skôr, co je to za manzelstvo, ked toto robi manzel. Ked to neriesis tak budes trpiet. Uz ti poradim len hadicku, odsavacku, a zo 4 litre vycucucni zo 2krat do mesiaca z jeho auta a nalej do svojho. Snad si nevsimne. Budes aspon benzin mat do blizkej skoly, ci obchodu.
Akože bolo by to pod moju úroveň ale jedine čím dokážeš vytrestat chlapa je sex . Proste by som ho držala týmto takpovediac za gule lebo inak nechápem ako ti môže nedať peniaze a takto sa deliť , tak by som mu nedala pindu a nech robi čo chce . Aj tak to dlho nevydrží 😃🤣
Som advokatka. Ak potrebujete pomoc, napiste mi spravu.
Ja to vidím trochu aj z inej strany. Píšeš ze máš tri deti, jedno svoje a dve spoločne. Vyčítala som z tvojich komentov, že staršie chodi do školy a mladšie do škôlky. Ty co robíš celé dni doma? Ôk píšeš ze dva dni doobeda máš brigádu. A ostatné tri dni? Tak mňa by tiež možno hnevalo ze ja chodím do práce a môj manžel je doma zatiaľ čo deti sú v inštitúciách, jazdím po ne dvakrát denne do mesta autom ( a bohvie kam) a potom pýtam na benzín lebo nemám. Dne sti napísala, ze máš ísť po ne. Ale dodala si, že či mysli ze máš ísť autobusom. Tu som vycitila trochu sbeeckosti, akože čo, autobus je pre teba ponižujúci alebo co. Dám ti radu. Nájdi si poriadnu prácu, keď aj na skrátený úväzok aby ti to vyšlo so školkou a potom si sadnite a porozprávajte sa. Možno zmení názor keď bude vidieť že máš snahu prispieť do rodinného rozpočtu ako žiť z 500€ rodičaku a každý mesiac drankat peniaze od neho alebo od mami. A keď by sa aj nespamätal, aspoň tebe bude ľahšie keď budeš mat prijem a stabilnú prácu. Aj nájom sa ti bude hľadať ľahšie.
Preco iba brigadujes? Preco si nenajdes riadnu pracu?
nezvyknem reagovat ale toto nie je manzelstvo!!!On nie je Egoista in je cvok a ako bolo spinenute vyssie psychycky tyran. Nema Ta za svoju manzelku ale za cudzieho cloveka. Toto nie je manzelstvo!!!!Utekaj dievca a zachran deti.
@cacianka zabudni..podĺa mňa nespravila nič a 100% tam pravdy nebude, ked nebojuje..muž ma na učte 10 000€ A ona stovku a nebojuje..Seriously??...
@0kristina0 prečo len brigadujem? No preto, pretože chlap nebude s deťmi, keďže od rána do večera pracuje. Ľahšie je zostať doma, všetko porobiť, najlepšie nič nepýtať a nemať vlastný názor. Potom viac zarobí a viac mu zostane. Slúžka a opatrovateľka v jednom. Vlastne sa skvelo oženil.
@karolinakr neviem prečo taká hypotéza,ale na súde zdrap papiera je a na účte tie peniaze nemá, keďže dostáva cash na ruku. Podporu nepočítam, tá na účet bola,ale každý mesiac si peniaze vkladá na účet a následne vyberá,skrz to,aby mal účet zadarmo, keďže mesačný príjem mu už na účet nechodí
@lucinka12356 najmladšie dieťa do zariadenia ešte nechodí. Som RD. A nie, nemyslím si, že ísť busom je ponižujúce, avšak sme mimo mesto, na samote za mestom a ide o princíp,keď jeden sa môže vyvážať autom a ja mám ísť aj s jeho deťmi busom?
Však sa staraj len o deti a ušetris..
A preco by si nemohla pracovat, v jednom prispevku si pisala, ze vozi aj ona deti do skolky, tak kde je problem? Kludne aj na polovicny uvazok ked si najdes nieco.
Rozviedla by som sa. Naozaj. Nemiluje ta, neváži si ta a nemiluje ani svoje deti. Inak by nedopustil aby sa na toto pozerali.

Autorka pracuješ?