Manžel je gambler
Ahojte....potrebujem pomoc, radu alebo niečo Neviem čo mám už ďalej roobiť.... Minulý rok v lete som zistila, že manžel prehráva na tiketoch peniaze, sľúbil, že prestane, ale neprestal ☹ verila som mu tak som to nezisťovala. Teraz som našla doma skrytú obálku v ktorej bolo, že manžel bez môjho vedomia dal v banke debet 500eur......!(podotýkam, že ja nemám prístup k účtu nakoľko výpisy chodia emailom a prihl.ma manžel a mne nič neukaže) *Tak mi to už nedalo tak som zašla do banky kde mi pekne dali výpis a v ktorom som zistila , že za posledné tri mesiace prehral 500e......je to veľa? Málo? Tolerovali by ste to? Ja sa chcem rozviesť, ale nemám rodinu ktorá mi pomôže mám len tú najlepšiu svokru,. Bojíím sa čo bude ďalej ale cítim, že s manželom nechcem byť....pomôžte poraďte mi prossím, len ma neodsudzujete...Ďakujem ☹
@6969eva Je možnosť zakázať herne napr. ak si to obec odhlasuje v obecnom zastupiteľstve, ale zas sme pri peniazoch, obce majú z toto dobré príjmy a pokiaľ sa na iné nehľadí, povolia. Potom je tu možnosť, petícia občanov v meste, alebo v obci, ak sa za zákaz vyjadrí dostatočné množstvo občanov, zastupiteľstvo to musí rešpektovať. Videla som v telke aj dokument, kde takto postupovali, lebo situácia už bola alarmujúca. Už neviem presne, ale jednalo sa asi o mestečko v ČR. Títo ľudia v jednotlivých regiónoch potrebujú osobnosti, ktoré to budú organizovať napr. cez občianske združenie, môžu to byť aj manželky, lebo tie si toho prežili zrejme dosť. Slováci čo žijú v Taliansku spomínali, že tam to vlastne nadobudlo také obludné rozmery, že štát herne a tie automaty zakázal. Neviem aká je v tejto oblasti v IT. súčastná situácia, odvtedy sme sa o tom nezhovárali. Áno štát zdaňuje tieto príjmy vysokými daňami, dokáže ich mať pod kontrolou, tak im to vyhovuje. Keď sa porovnajú príjmy a výdavky, bilancia je kladná, preto sa im to oplatí. Štát dotuje liečebne a na výdavky zo strany zdravotnej poisťovne sa týmto ľuďom skladáme my ostatní poistenci. Takto je to aj s alkoholom, je štátom zdaňovaný vysokým percentom, sú to obrovské toky peňazí a hlavne štát dokáže všetkými opatreniami vo veľkej miere kontrolovať tento obchod / niekedy aj nie ČR- smutné kauzy/. Na tému drog tiež boli zaujímavé diskusie, že keby dokazali ukontrolovať distribúciu určitých produktov, tak to tiež dovolia. No tam sú následky závažnejšie a o kriminalite ani nehovorím.
@vevuliatko Pozrela som ten prvý článok z tvojho linku, je to tam pekne vysvetlené, tie chemické procesy v mozgu, tí ľudia už nie sú svojimi pánmi. Škoda že si link neoznačila, dúfajme že zakladateľka témy číta všetky príspevky.@ kiara221, určite si prečítaj články, čo ti poslala link vevuliatko. Manžela musíš dostať za každú cenu k psychiatrovi.
@marce63 to sa tým zavináčom označuje? lebo málo sem na fórum chodím, takže neviem ako to tu funguje... skús to prípadne prekopírovať, mne sa to z mobilu teraz nedá...
@6969eva venovať sa gamblerom, rovnako ako alkoholikom, feťákom, "rómom" to všetko ide práve z nášho akože sociálneho štátu a potom na to doplácame komplet všetci, v prvom rade samozrejme rodina závislého a určite nie v poslednom rade veľmi veľmi trpí spoločnosť.... takže neviem čo viac sa dá robiť ako to čo sa tu pre závislých rôzneho druhu robí... už len nebyť závislým... škoda že sociálny štát okrem lístkov na vlak pre dôchodcov nemyslí na normálnych ľudí, ktorí tomuto štátu celý život niečo dávajú a nedostávajú z neho nič... v prvom rade mám na mysli mladé rodiny a iné výhody pre ľudí v produktívnom veku...
rozhovor máme za sebou. smial sa...nič mi k tomu nepovedal, len to, že si myslel, že vyhrá!!!! Vravel, že zruší celé stávkovanie, ale ja mu už neverím... Stratila som v ňom dôveru, už len z toho ako sa k tomu postavil....Vravela som mu že sa chcem rozviesť, tak vravel, že mám prestať...a potom, že ak to chcem mám sa zbaliť a vypadnúť....asi také sú jeho reakcie
Ahoj aj moj priatel je gambler.Sme spolu 8 rokov,parkrat robil ale vzdy to skoncilo v stroji a na vsetko som bola sama.Nasla som si super platenu pracu a tak som zavelila,ze bude doma aby nerobil problemi.Ale kolkokrat mu preplo zobral notebook a zalozil.Peniaze si nedovolil zobrat.Potom prislo obdobieked som bola doma bo kvazi dokonali partner nikdy som nemala problem mu kupit nieco,.Ale akonahle si nasiel pracu chvilku vydrzal a zas do toho skocil.Momentalne som 2 roky v zahranici on doma na svk ,,stara sa o domacnost,,a za tie 2 roky mi prehral 25tisic e.Je obdobie kedy je klud a inokedy mu totalne prepne kazdodenny psychycky natlak atd,klamstva ako sa stalo to ako sa stalo to a stale dookola ta ista basnicka aby odomna vytiahol peniaze..Momentalne sme vo faze,ze ma 2 mesiace na to aby neurobil jeden jediny pruser inak ide na ulicu,uz je toho moc liecit sa nechce lebo udajne chory nieje(je to z nudy a samoty,ale to su basnicky kazdeho gamblera)Viem ako sa citis je to beznadej.Ja pracujem na tom aby sme sa mali dobre a dopriali si luxus a on vsetko kazi ako domcek z karat.Ale ja som uz tak nestastna,ze nasmu vztahu nadej nedavam.Bud chcem mat normalny zivot alebo skonci na ulici...
@puklica13 ak ti mam povedat uz ani zalubenost tam nieje..mame spolu 4 psov a to je asi ten dovod,ja som strasne pracovne vytazena a sama by som to asi nezvladla skor sa bojim.prvych 6 rokov to bolo zvladatelne raz za rok si zahral,ale ako som v zahranici a on je sam sa to vsetko vystupnovalo..teraz ma sancu dat sa do normalnu a vratit nejake prachy...inak ho caka ulica a opletacky s policiou a on to dobre viem,okrem mna nema nikoho...rodina mu nepomoze a on to vie...
ahoj mala som.kedysi podobny problem,az na to ze manzel bol schopny prehrat na automatoch aj 1200e za den a niekedy aj viac,ale robil to len pod vplyvom alkoholu.nikdy.nie troezvy.tak som kazala prestat s alkoholom tak prestal. tetaz ten problem.nie je. ale ja mam asi na tychto ludi stastie,lebo.moja mama je doteraz zavisla od automatov.a neda sa jej pomoct,nedovoli to.ona je nestastna s manzelom a ventiluje sa takto. ta ale prehra.max 40e no bolo obdobie,ze aj ona prehrala aj 300e za noc. neviem ako ti poradit,kedysi v puberte som mala s niecim problem a bola som na.lieceni,kde boli aj gamblery ale su aj.ambulantne liecby,kde chodi na sedebia.vraj to pomaha.rozprava tam.o problemoch a preco to vlastne robi.vies gambler,ked prehra peniaze,chce.ich vsetky.naspat ale odtial,kam.ich dal. a ide si za tym za kazdych okolnosti.ja viem..ze etazke,ale to je choroba,trebsa skusit pomoct,ak to nepomoze,kasli.na to nenic si zivot kvoli tomu,ze aj on si ho nici.ja som rada,ze som z toho manzela dostala a sme opat stastni.najradsej by som osobne.vypalila vsetky herne a stavkove kancelarie.co tu mame.lebo.ked som zila v irsku,tam.neboli tak reklamovane a boli uplne zasite a bolo.ich v jednom.obvode max 3. za to u nas na slosku ich je len na kazdon.sidlisku 10
@parish4 no ak sú štyria psy dôvod na to,aby si bola s človekom, ktorý ti prehrá 25000 eur.....s pánom Bohom zdravý rozum. Myslím, že za polovicu tých prachov by sa ti o tých psov hocikto kráľovsky staral....alebo že by sa zase niekto pekelne nudil? 😠 😠 😠 😠 😠 A teraz tú o Červenej čiapočke.....
@kiara221 prišla som o super kamošku kvôli gamblérstvu jej muža. Začalo to nevinne, vraj ešte ako keď bol slobodný, nevela o tom, keď vyhral kupoval jej obrovské dary. Keď bola na materskej kupoval dcérke všetko až zbytočne veľa, vravela mu nech sa nerozhadzujú, klamal ju, povedal, že to jej poslal jeho šéf, potom zase niekto iný, keď vyhral povedal, že ho povýšili v práci....ale keď sa mu prestalo dariť, klamstvo sa stupňovalo, bol nervózny, agresívny, sem tam ju aj zbil, bála sa ho a napriek to mu aký bol hajzel ho milovala, prestal platiť elektriku, nabral si úvery v nebankovkách, začal kradnúť, prišli o byt, falšoval výplatné pásky aj výpis z účtu. Ochorela z neho, utrápila sa až zomrela 😢 . Bola mladá, krásna, veselá.... o život ju pripravil gamblér, na dcéru sa vykašľal a zdrhol. Bol aj na liečení, ale nepomohlo vraj okradol aj spolubývajúceho. Utekaj kade lahšie, kým nie je neskoro, aj on jej sľuboval, že prestane a.... na 100 % hráva aj teraz a je mu jedno, že zničil mladý život a život svojej dcérke.
@timea7 tak nudis sa mozes akurat tak ty ked vies o tom prd..zato,ze som neroztiahla nohy ako niektore a nemam s nim deti ale psov je to na chory rozum a nudim sa??sme spolu 8 rokov prezili sme aj dobre veci bohuzial aj tie zle..ja tych 25tis mam zarobenych za 4 mesiace co niekto robi na to 3 roky...
@sue preco by som mala by manipulator a diktator??ako si nato prisla?? 🙂
@sue myslela som si,ze aj ty si bola niektora co prispievala,ale dalsia mudrlantka co sa doma nudi.Skus sa venovat detom a viac manzelovi,alebo nejakym konickom a nemat priblble reci,ze niekto sa ma dat liecit atd....ja nepotrebujem mat papiere na manzelstvo a rovnake prezvisko ako ma partner to neznamena,ze nieco sa da ukoncit zo dna na den,mame nejake zavezky,ale prajem ti to zazit a byt v takejto situacii 😉 potom budes mat silacke reci..pekny den
Možno ho má rada........
Je doma stará sa o domácnosť, ona je vyťažená, mne by sa to tiež páčilo.
@parish4 A prečo naňho nenaliehaš, nech sa ide liečiť? Za tie roky by som ho už nejako prehovorila, veď snáď mu ne Tebe záleží. Dá sa aj ambulatne, majú stretká. Inak môžeš ísť aj sama, chodia aj rodinní príslušníci.
@lucinka0503 nie si ty ja? :o)
Ma napadlo. Mňa by nechcela? Psov mám rada a veľmi a viem aj dobre míňať prachy, o domácnosť sa postarám.
@maria1989 takého muža by som sa zbavila dávno, aj keby som s ním mala štyri deti a nie štyroch psov, stretávať sa s nimi môže aj bez toho, aby som sponzorovala majiteľov hracích automatov. Mám pocit, že ak to tu na MK viazne, tak vznikne takáto zaručene pravdivá téma 😎 Ale vypila som si kávu, odpovedala na maily a dozvedela sa, ako fajn investovať 25000.

@marce63 Asi pred pätnástimi rokmi sa ma táto problematika dotýkala osobne, a preto som dosť sledovala všetky info o gamblingu. Raz v jednej debate v televízii dr. Nábělek z Banskej Bystrice, ktorý bol jedným z prvých lekárov zaoberajúcich sa touto problematikou, veľmi výrečne a jednoznačne cez čísla( ktoré už bohužiaľ teraz nedokážem presne zreprodukovať) povedal, že gambling je rovnako výnosný pre národné hospodárstvo ako hociktorý iný zdroj štátnych príjmov. To číslo bolo tak šokujúce, že ho zaradilo na jedno z miest v prvej desiatke.Samozrejme, odvtedy sa veľa zmenilo, voľakedy boli automaty v každom podniku, aj na miestach v blízkosti detských zariadení, potom ale prišli zmeny a ich počet je oblastne regulovaný. S gamblingom je to ako s alkoholizmom. Raz Braňo Mojsej( ktorého fakt nemusím) povedal výnimočne jednu správnu myšlienku: ,,Všetci na Prednej Hore by mali mať zlaté tyčky na posteliach, oni si to zaplatili." Neviem....na jednej strane sociálny štát(?)...na druhej strane prístup hodný krkavčej matere.Myslím, že aj gamblerom by sa malo venovať viac pozornosti...a aj ich rodinám. Tí sú nevinní a strašne trpia. Aj oni zaplatili.
Zakázať však automaty nie je možné. Máme predsa slobodu a slobodnú vôľu..a demokraciu.(Aj ked červík pochybností tu je: Ak sa dokázalo, že v tele gamblera dochádza k zmene chémie, tak ako v prípade tvrdých drog, preťo môžu byť tvrdé drogy zákonom zakázané a gambling nie? ...Žeby predsa len tie čísla???)