icon

Manžel je gambler

kiara221
28. feb 2015

Ahojte....potrebujem pomoc, radu alebo niečo Neviem čo mám už ďalej roobiť.... Minulý rok v lete som zistila, že manžel prehráva na tiketoch peniaze, sľúbil, že prestane, ale neprestal ☹ verila som mu tak som to nezisťovala. Teraz som našla doma skrytú obálku v ktorej bolo, že manžel bez môjho vedomia dal v banke debet 500eur......!(podotýkam, že ja nemám prístup k účtu nakoľko výpisy chodia emailom a prihl.ma manžel a mne nič neukaže) *Tak mi to už nedalo tak som zašla do banky kde mi pekne dali výpis a v ktorom som zistila , že za posledné tri mesiace prehral 500e......je to veľa? Málo? Tolerovali by ste to? Ja sa chcem rozviesť, ale nemám rodinu ktorá mi pomôže mám len tú najlepšiu svokru,. Bojíím sa čo bude ďalej ale cítim, že s manželom nechcem byť....pomôžte poraďte mi prossím, len ma neodsudzujete...Ďakujem ☹

nyusika
26. mar 2015

@parish4 toto nemyslis vazne ? kvôli styrom psom s nim ostavas ?

lucinka0503
26. mar 2015

@zana0077 Prečo myslíš? 🙂

parish4
26. mar 2015

@timea7 asi tak nekomentuj primitivnostami 😀

parish4
26. mar 2015

@nyusika prosim ta citaj aj ty!! ma na to 2 mesiace dat sa dokopy,ked bude ok nemam preco ho neopustit...pomali splaca nejake peniaze..dovera z mojej strany urcite nebude,ale ak chce riesit jeho problem pomozem mu.Ak ten problem riesit nechce moze ist 🙂

timea7
26. mar 2015

@parish4 ak je menšia primitívnosť podporovať gamblera a nechať ho nahádzať do automatov 25000 eur, tak sa ti ospravedlňujem

parish4
26. mar 2015

@natalym ja nalieham,ale on tvrdi,ze je ok.Je sam a bezomna to nezvlada.Ked som doma je to ,,pan dokonaly,, vtedy ho nenapadne ist hrat.Ale akonahle odidem mesiac je klud a potom to opet zacne..niekto povie ved psov poslala by som ho do riti,ale mame chovatelsku stanicu,je to vyborny a uspesny handler a tie psy ho miluju..uvidime ci sa bude chciet zmenit...

@timea7 tebe inak musi v hlave vrtat tych 25tisic co???tipujem,ze este aj manzelovi si to povedala..a stale nad nimi rozmyslas 😀

parish4
26. mar 2015

@timea7 pozri sa prispela som sem mojou skusenostou a nie tu pocuvat..tvoje povysenecke reci..taketo trubky milujem cez net,ked neviem kto si,Neviem ci by si sa takto kumne chovala zoci voci,Ale internet a anonymita ti dava pocit niecoho viac chapem slabe sebavedomie...

timea7
26. mar 2015

@parish4 mne sú tvoje peniaze ukradnuté, ja som svoje, teda naše investovala do rodinného domu, chaty a vysokej školy svojho dieťaťa. A anonymita? No svoje súkromie si chránim, s viacerými ženami si cez IP píšem, niektoré ma poznajú aj zo stretnutia, inak o tebe tiež nevieme, kto si 😎 , anonymita ti zrejme tiež dáva niečo viac a že by tiež slabé sebavedomie? Prečítaj si po sebe svoje príspevky a zistíš, že z nich kričí arogancia - citujem - neroztiahla som nohy....na MK prevažujú ženy, ktoré majú deti z lásky, vymodlené a kopa nešťastných žien, ktoré by ich chceli, ale im to nie je dopriate, predpokladám, že ich takéto slová musia raniť. Možno aj tie, ktoré majú síce tiež partnera gamblera, ale na krku dlhy, exekúcie, majú malé deti a na MD minimálny príjem. Tvoja skúsenosť im je k ničomu. Že je téma vymyslená som napísala preto, lebo si dosť dobre neviem predstaviť ženu, ktorá je finančne nezávislá a zároveň je tak finančne negramotná, že dotuje príživníka len preto, lebo má rád jej psíkov. Sorry, ak to nie som schopná pochopiť.

natalym
26. mar 2015

@parish4 Škodí sám sebe a aj Tebe. No ak Vám tie peniaze nechýbajú..............
Ja som tiež tak trochu hráč, viem o čom hovorím, mňa to serie, lebo okrádam vlastnú rodinu.

parish4
26. mar 2015

@timea7 No vidis aj ja som investovala svoje peniaze do bytu,auta a chcem mat nieco na horsie casy.Nemam deti a ani ich neplanujem preto som napisala,ze som neroztiahla nohy poznam kopu zien co silou mocou chcu dieta ich partner nie a takych je 10 z 5.A potom sa cuduje,ze ich podvadza,ale to je o inom.A nejako ma ani nezaujima kto si,nepodstatna osoba co travi cas na MK lebo nemas konicky,ozajstne kamaratky a doma to ruzove asi tiez nieje.Som tu prvy krat a prispela som z toho dovodu,ze ta pani neni sama a neni jedina.Bohuzial toto prezivaju bezny ludia,ludia,ktory toho vela nemaju a aj bohaty a vplyvni,je to tak.Autmaty su tu a stat s tym nic robit nebude.K mojmu prispevku asi ti robi problem citat sme spolu 8 rokov a niesom s nim,ze sa mi stara o psikov alebo,ze ich ma rad.Tych psov sme si kupila a chceli sme ich spolucne je to nas konicek a kvazi ,,nase deticky,,(psov mam radsej ako ludi).Ze sa mi stara o domacnost?!Tvoj muz pride z prace vylozi nohy,pupok stara dones pivo veceru a s nicim ti nepomoze,Tak takeho chlapa by som ja nechcela a poslela kade lahsie. Ja ho milujem on mna tiez,ale momentalne som v situacii hnevu,sklamania a nenavisti. Ma poslednu sancu na vyliecenie a vratenie penazi.Musim zaklepat,ze zatial sa drzi nehra a vratil aj nejakych 2000e.A k tomu teba tvoj manzel nezivil??..ci on zarobil 500e ty 300e on si kupil kuracie rezne a ty rozky s pastekou??.Prepac,ale pride mi to usmevne 🙂 Su domacnosti kde muz zivi celu rodinu a je to v poriadku,a su zeny,ktore tiahnu domacnost.A sa cudujem,ze tej pani co 15 rokov zila s gamblerom si nenapisala,ci bola normalna...a tymto by som ukoncila debatu

natalym
26. mar 2015

@parish4 A odkiaľ zobral Tvoj muž 2000 €? Lebo ja by som strašne chcela zarobiť tie prachy, ktoré som minula, ale to sa mi už asi nikdy nepodarí.

parish4
26. mar 2015

@natalym ale chybaju nam tie peniaze niesom milionarka,ale v dnesnej dobe dnes si tu a zajtra nie..a ja som clovek co potrebuje mat istoty,ze aj ked pridem o pracu nemusim sa strachovat,ze zajtra nebude co do ust..tak som bola vychovana..a preco si zacal s hranym?? ale ak nechces nemusis pisat...

natalym
26. mar 2015

@parish4 Nepáči sa mi ako sa vyjadruješ k @timea7 , nepoznáš ju a vynášaš súdy. Vôbec nič o nej nevieš a rozprávaš tu tvrdenia, ktoré nie sú pravdivé. Nechápem to. Ona sa len pýtala, ako je možné, že žiješ s človekom, ktorý Ti predrbal 25000 €? A to nechápem ani ja.

natalym
26. mar 2015

@parish4 Ja nehrám, ale je to veľmi podobné a nebudem o tom písať. Som hráč, ale na inom ihrisku.

parish4
26. mar 2015

@natalym musi pracovat,ma normalnu pracu a kazdy tyzden mi vlozi peniaze na ucet,ale tych 2000e je obdobie 4 mesiace.Nieje to,ze wau lusknem prstom a vratim vsetko naraz ,ale pomaly bude to na dlhe lakte.Len treba vydrzat ja verim,ze to dokaze...

natalym
26. mar 2015

@parish4 Ale to nepracuje na Slovensku, však? A z čoho žije?

parish4
26. mar 2015

@natalym ano nepoznam ju a ona nepozna mna.A jej prva reakcia ty musis byt chora,s prizivnikom,koly tomu,ze sa ti stara o psikov??reagovala som rovnako,mozno az prilis drsne..ale na urazky som sem moj prispevok nepridavala

natalym
26. mar 2015

@parish4 Tak ale musíš uznať, že je to divné, či?

parish4
26. mar 2015

@natalym pracuje normalne na slovensku..my zijeme spolu,ale ja pracujem v zahranici

timea7
26. mar 2015

@parish4 ďakujem za psychologický rozbor mojej osobnosti , dokonca aj osobnosti môjho partnera, keby si mrkla do iných tém, do ktorých so prispela, tak by si zistila, aké hlúposti si popísala. Ja by som o muža, ktorý mi s ničím nepomôže totiž ani nezavadila, naopak, snažím sa radiť iným ženám, ako tomu predchádzať a čo s tým, keď už takého doma majú. A o svojich koníčkoch som písala nedávno, v téme o hraní PC hier...som tu často, áno, lebo väčšinu z mojich koníčkov nemôžem momentálne realizovať,lebo som PN a keby môj partner bol taký, ako opisuješ, tak by som dnes ani nejedla. Pýtaš sa, či ma môj partner neživil, nie neživil, nemáme moje a tvoje, ale naše a keďže obaja pracujeme a máme ešte aj príjmy z iných činností, tak nie sme v situácii, keď by jeden z nás druhého živil. Ak si mala na mysli MD, vtedy bol môj príjem samozrejme nižší, ale starala som sa o spoločné dieťa a on podnikal, bral to tak, že mu vytváram zázemie pre to podnikanie, neriešili sme kto koľko do rodinného rozpočtu prispieva, lebo žena na MD robí činnosti, za ktoré nedostáva mzdu, ale dajú sa ľahko oceniť, stačí si pozrieť, koľko by stála opatrovateľka....Chápem, že si v situácii hnevu, sklamania a nenávisti, to je prirodzená reakcia. To nie je o tom, kto tiahne domácnosť, vo fungujúcom vzťahu veľakrát raz jeden, raz druhý, alebo viac jeden, viac druhý, život prináša všeličo. Je ale rozdiel ťahať domácnosť a finančne podporovať partnera v čase, keď on prácu vykonávať nemôže - choroba, invalidita, MD, nezamestnanosť a je rozdiel finančne dotovať klamára, gamblera a príživníka. Celú diskusiu som nečítala, takže k žene, ktorá žila 15 rokov s gamblerom sa nevyjadrujem. Som tu na MK už dlho, vždy som písala, že sa mi nepáči, že pri prvom probléme či už v manželstve, alebo medzi partnermi nastáva rozchod, teda uteká sa od problému, ale tiež som vždy písala, že sú typy pre partnerstvo nevhodné - manipulátor, tyran, alkoholik, žiarlivec, sukničkár, gambler ☹ . Možno sa ti to podarí, možno budeš dostatočne tvrdá a rázna a tvoj partner pochopí, že je bez šance, že má jednu jedinú možnosť a to liečenie.

timea7
26. mar 2015

@parish4 nepísala som že si chorá a nie na margo toho, že sa ti stará o psíkov, ale toho, že ti nevadí, že hádže tvoje peniaze do automatov, pre tých psíkov by boli osožnejšie.

parish4
26. mar 2015

@timea7 ak som ta urazila tak sa ti uprimne ospravdnujem!!!ja som na Mk prvy krat citala som si nejake diskuzie a tak natrafila som na tuto,ktora sa ma tyka.Teba nepoznam ani kde si prispievala,ale usudzujem ,ze si o dost starsia odomna.Ten rozbor bol ohladne toho,ze mam v okoli strasne vela zien,kamaratok tohto typu.Asi som sa mylila.Ja som pisala partner keby nehral je dokonaly,Nepije,nelieta za druhymi,nevypisuje si s dievcatami,nedroguje,vie si oprat,ozehlit,varit.Je pracovity,ale treba ho chvalit a davat pozor a ja nemozem ostat doma a stat nad nim ako mamickaPreto pre mna bolo lepsie aby bol doma a nerobil vacsie problemy,,,nuz,ale po case do toho spadol.Preto mu davam este sancu,chcem spolocne navstivit psychologa. a aby pomali zacal splacat dlh a vazit si peniaze. Dufam,ze sa to podari...

timea7
26. mar 2015

@parish4 neospravedlňuj sa, ja som bola tiež ostrá, ale nie preto, aby som ťa nejakým spôsobom ponížila, to nie je môj štýl, skôr nakopla. Vekovo som už bližšie k babke, ako k neveste 😎 a takých žien, ako si opisovala, tiež poznám dosť, vlastne denne sa tu na tejto stránke nestačím diviť, koľko ich je, je to hrozné, lebo by som pred desiatimi rokmi bola predpovedala opačný trend. Ale je to aj o tom, čo považuje ktorá za štandard. Píšeš, že partner, keby nehral, je dokonalý - nepije, nelieta za druhými, nevypisuje si s dievčatami, nedroguje, vie si oprať, ožehliť, variť - toto všetko ale ja považujem sa samozrejmé, je to samozrejmé pre môjho partnera (teda okrem žehlenia, žehličku som mu videla v ruke len keď ju opravoval), je to samozrejmé pre môjho syna,otca, brata, uja. A okrem toho je pre nich samozrejmá aj zodpovednosť. Za seba, aj za partnera, ktorého k sebe svojím spôsobom pripútali (je jedno, či je to manželka, alebo priateľka). Tvoj partner má problém, ktorý nie je schopný sám zvládnuť, bez liečenia to nepôjde, to musí byť podmienkou, bez výhovoriek. Neviem, či je to vo vašom prípade možné, ale financovanie absolútne všetkého by malo byť len v tvojich rukách. Ja mám možno iný pohľad na takéto problémy aj preto, lebo som sa nikdy nebála života bez partnera, skôr som sa bála života s partnerom, ktorý je na niečo závislý. Jasné, že každý túži po láske, po peknom vzťahu, ale za každú cenu? Držím ti palce, aby sa ti to podarilo, budeš síce stále musieť byť v strehu, ale ak budeš ty dostatočne rázna a on bude chcieť.....

rebekamarcusko
27. mar 2015

@parish4 arogantnejsiu osobu.som nevidela. a ty co.robis na mk? tiez nemas kamaratky a nemas co robit? ani deti.nemas,tak.mi.vysvetli.co tu hladas!tu si.pytas radu,ked ti daju radu aka sa ti nepaci,tak uz si.tu otvaras usta na.ludi,o.ktorych absolutne.nic nievies.hanbila by som sa na tvojom.mieste,ako sa spravas hnusne k.ludom. vlastne nemas uctu ani sama.pred sebou,ked so svojim chlapom nic nerobs. vyssie som napisala..ze aj ja som mala muza gamblera,ale utracal so svojich.penazi,ale rychlo sa spamatal a netrvalo to ani dva.mesiace. takze aj ja to radim na.psov sa vyser. a utekaj kade lahsie. so psami sa moze stretavat casto aj ty aj on. a ty si nepisala nahodou..ze pracujes mimo? ak hej tak potom s tymi psami moc vela casu.netravis. nechapem potom o co ti ide. a spamataj sa a nezabudni ma tu s prepacenim zdrbat..ze som si k tebe niec.dovolila

rebekamarcusko
27. mar 2015

@parish4 prepax,nevsimla som si,ze si sa omluvila, ale bola som vytocena. co sa tyka.tvojho chlapa,su gamblery,ktori prestanu na cas a zas zacnu. muc.nehral uz dva roky,tak verin..ze sa k tomu nevrati ale napr.moja mama s tym prestat nedokaze. hraje.kazdy tyzden a potom.si poziciava,stale dookola ten.isty kolotoc. ak ti.bepomoze navsteva psychologa ani.bic.viac.,chod od.neho prec. lebo.sa to nikdy nezmeni,mozno az keby padol uplne na usta,na to.najhnesnejsie dno,vtedy si clovek.uvedomi,ze robil naozaj hluposti.gamblee ti povie,ano urobil som zle,ale vo svojej hlave ma,ze jemu.je.ukrivdene. gamblery su.najlepsii herci

natalym
27. mar 2015

@rebekamarcusko To znamená, že keď ste sa s manželom brali, tak vtedy hral. V inom blogu si písala o tom aký ste šťastná mladá rodinka, zodpovedná atď......
Takže on sa chcel zmeniť kvôli Tebe a už nehrá dva roky. Ako si to dosiahla? Možno poradíš..........

natalym
27. mar 2015

@parish4 A nebolo by lepšie keby ste boli spolu v zahraničí? Aj tak má teda chlapec šťastie, že ťa má. Asi ho máš rada, nie?

rebekamarcusko
27. mar 2015

@natalym ja som za neho vydata dva roky a bepovedala som..ze hral ked sme boli spolu.hral mozno.mesiac.sme.zodpovedna rodinka,stara sa o nas a teraz sme stastni. on mal problemy hlavne.ked.bol.mladi. ale to.ti tu ja.opisovat.nemusim.ci?dolezite je..ze uz nehra a ze teraz sme.stastni ci?ako som.to.dokazala?normalne. povedala som mu ze uz ma rodinu a musi byt.zodpovedni.

natalym
27. mar 2015

@rebekamarcusko Prajem Vám všetko dobré.

rebekamarcusko
27. mar 2015

*oprava zodpovedny