Manžel je málo doma
Ahoj chcem sa spytat ci su tu zeny co maju manzela stale v robote a malo doma . Chodi robit do zahranicia chodi domov na jeden po dvoch tyzdnoch takze dva dni v mesiaci . Mame dve male deti a vsetko je na mne . Ale mozem za to aj ja ze je prec chcela som dom novostavbu aj s velkym pozemkom . Kupil mi ho len ho musime splacat . Chyba mi doma , citim sa osamelo mam deti pri sebe ale chyba mi aj manzel doma . Cele dni noci som sama nemam skym kecat maznat sa som mlada a potrebujem vela pozornosti lasky mam toho malo. Citim sa zle aj kvoly detom ze je malo snami . Kvoly nam tam je . Chcem sa s niekym porozpravat co je podobne na tom a ako to zvladate
@sorciera24 Ja chapem. Pises svoj nazor na zaklade svojich skusenosti a pozorovania okolia. To iste robim aj ja. Ja si len myslim, ze vztahy sa rozpadavaju bez ohladu na to, kde pracuje otec rodiny. Inak ja nepoznam vztahy, ktore sa rozpadli preto, lebo manzel robil v zahranici. Skor naopak. Proste kazdy pise podla svojich skusenosti. Rodina ma byt spolu. To je aj nas nazor a nic viac si nezelame. Len si musime trochu pockat. Teraz, ked som bez prijmu nie je vhodne menit manzelovu pracu a riskovat, ze to nevyjde, ked tam v zahranici ma istotu. Par mesiacov musime jednoducho vydrzat. Zakladatelka nie je spokojna, ale neziada o rady tych, ktori to tak nemaju, ale chce vediet, ako to zvladaju ti, ktori to maju podobne. My nemozeme ist do zahranicia s babatkom preto, lebo manzel tam nema take byvanie, kde by sa dalo byvat s malym babom. Ak by sme chceli lepsie byvanie v zahranici, stalo by nas takmer celu jeho vyplatu a zivot tam je tiez pomerne nakladny. Proste nie je vsetko biele a cierne. S manzelom sme spolu 11 rokov a vsetko, co sme zazili, ovplyvnilo nas terajsi zivot. Mne sa tu vazne nechce vysvetlovat cely nas zivot. Preto som sa k tejto teme v mojom prvom prispevku nevyjadrila. Len som chcela povzbudit zakladatelku, ze casom sa veci mozu zmenit, len treba vydrzat.
@nk599 vidis, naco ti je dom, zahrada, ked si sama? Radsej 3-izbovy byt a rodina spolu, lebo manzel takto prichadza o vynimocne chvile s detmi, ale to je tak, ked treba hned dom, zahradu,vsetko naraz a potom sa len stazovat, ake je to tazke, narocne. Kludne ste mohli teraz kupit byt a ked ty pojdes do prace, budu dva platy, vsetko mohlo byt, ale vela ludi chce mat vsetko a hned
@denisa_fabian Nepises uplne od veci, na Sk je to bohuzial realita, ze mladi ludia, ktori si chcu zalozit rodinu, maju velmi tazke startovacie podmienky a z ich bezneho prijmu je nemozne si zabezpecit vlastne byvanie a to nie su ziadne prehnane zivotne naroky, ale ubohy zaklad. Sklzlo to vsak do tejto debaty hlavne kvoli tomu, ze zakladatelka viac krat vo svojich prispevkoch spomenula, ze si za to moze sama, ze chcela dom. Je to prechodne obdobie a ono prejde, to je jasne. Debata sa potom posunula tym smerom, ci to stoji za to a tu viacere baby povedali svoj nazor, ci uz na zaklade svojich skusenosti, alebo zo svojho okolia. Klud 🙂 Ak je Vas vztah dostatocne pevny a obaja poznate hranice, dokedy je odlucenie nutne a odkedy uz zacina mamonarstvo, tak je to fajn. 🙂
@alaguema Nie, my to nemame spravne. Rodina ma byt spolu. To je aj nas nazor. Len niekedy to tak lahko nejde ako si to predstavuju ti, co nie su v takej situacii. A prepac, ale nesuhlasim, ze je lepsie byt spolu v rodine, kde je otec napr. alkoholik, nepracujuci a lenivy, nevaziaci si zenu, nepomahajuci, pripadne taky, co si rad udrie. A mohla by som pokracovat aj dalej. Preco zeny radsej zostavaju samy? Radsej sa rozvedu alebo rozidu, lebo pre deti je urcite lepsie byt bez otca, ako byt so zlym otcom. Inak ja som od 6 rokov mojho otca videla raz, ked som mala 10. Pracoval v USA a bol tam dlhe styri roky. O par mesiacov prisiel domov uz nastalo, ale zial v urne. Zivot niekedy nejde podla nasich predstav. Vyrastala som bez otca, ale mama nam dala vsetko, a to nielen po materialnej stranke. Doteraz je mojou najlepsou kamaratkou. Ale hej, lahko sa navaza do druhych, hlavne ked nevies nic o ich zivote. 🙂 My sme obaja z vychodu. Ja som si nasla v TT pracu a priatel bol na vychode a bez prace. Hladal si pracu aj v TT, ale nic nenasiel. Tak siel do zahranicia, ked sa mu naskytla moznost. Potom sme sa vzali a kupili byt na hypoteku. Pracu si stale hlada, ale ponuky, ktore mal nestali za vela. Nezvladli by sme to financne. Takze cakame. Verime, ze uz nie dlho. Asi este neprisiel ten cas. Neda sa mat vsetko hned.
@denisa_fabian ja chapem, len ako pozeram, vy deti este nemate...to je na rozdiel zakaldatelky tiez rozdiel.....celkovo sa velmi vela veci meni po prichode maleho cloveka...... takze, zatial muz chyba len tebe.....ale popri dietati to bude diametralny rozdiel......ved uvidite....ak mate jasno a manzel sa ti vati napr. za rok....ok, tak sa to mozno aj da vydrzat....ale ak je to na nevidim, tak neviem...ale z tvojich prispevkov tusim, ze presne viete, ze to je docasne...pises o mesiacoch...tak to je ok....ja som pisala skor o stalom takomto fungovani....
všetko je daň za ničo chcela si materialno maš maš krasny dom z veľkym pozemkom a dve male deti a si sama vo veľkom dome aj ked asi veľmi a veľmi neštastna každy mať všetko nemôže maš čo si chcela ale na ukor manžela že ho nemaš doma suhlasim z nazorom Moni244 že panbožko daj ale ihned a to je obrovska chyba čo s toho že maš nadherny krasny doma zlate zdrave male deti ked pomaličky sa ti rozpada manželstvo lebo každa normalna žena uzna že dva dni v mesiaci doma je nič ved to ani si deti neužije ani deti nevedia že maju otca ked je stale preč nad tym si mala rozmyšľať skôr ked mate vysoku hypoteku pochybujem že sa vrati domov asi tak skoro nie a pomaličky sa odcudzite tym že nieje doma všetko je ako som napisala daň za niečo.
@jeannna Ved to, ze ono to zacina tym, ze nieco chces. Niekedy si neuvedomis, co vsetko budes musiet obetovat. Ale nie je to situacia, z ktorej sa da tak lahko vykorculovat. Nikto z nas by si predsa dobrovolne taky zivot nevybral. Trochu zamrzi, ked si precitas prispevky, ktore su vysmesne a odsudzujuce. Hlavne ked vies, kolko ta to v realnom zivote stoji usilia, aby si tu svoju situaciu zmenil. Samozrejme, ze to nestoji za to, ale ked chces niekde byvat a mat rodinu, nieco musis obetovat. Nastastie nie kazdy, ale my sme museli a trapi nas to kazdy den. Manzel nesiel do zahranicia preto, zeby sme chceli svadbu alebo byt, ale jednoducho preto, ze bol dlho bez prace a uz to nezvladal. Musel byvat pri rodicoch na vychode. A ja som aj tak bola v Trnave. Ked tam odisiel, uz sa dalo pomyslat aj na svadbu aj na hypoteku a zamotali sme sa do financnych zalezitosti viac ako by sme chceli. No zial, z lasky sa zit neda. Snad to nebude uz dlho trvat ani u nas, ani u zakladatelky temy. 🙂
@sorciera24 Nemame deti, ale uz je krpana o chvilu na svete. Nastastie bude manzel po narodeni mesiac doma. Aspon nieco. To si po takych odlukach hned ovela viac vazis pritomnost toho druheho. Myslim, ze je rozdiel takto zit a aktivne sa snazit to zmenit a zit takto dlhe roky aj ked to uz nie je nutne. My to zmenit chceme a urcite aj zakladatelka, len to nejde tak lahko, ked sa zamotas kvoli financiam. Tych druhych ani ja nechapem. Maju byvanie, maju rodinu a ziadne dlhy a aj tak chodia od rodiny. Ti uz maju asi ine priority.
@denisa_fabian Zivot nie je vzdy jednoduchy, poznam aj zeny, ktore odisli od malych deti do zahranicia. Ja si myslim, ze by som toto nikdy nespravila, ale nebola som v ich kozi, tak nejdem sudit. Smutne to byva vtedy, ked to uz nie je nutne, len pohodlne. A zakladatelka temy ma omnoho viac nalozeneho na pleciach, ako samotne odlucenie od manzela. Nema jej kto pomoct s detmi, s pracami okolo domu, totalne vycerpanie. Keby mala oporu vo svojej rodine, ze by jej postrazili obcas deti, napriek tomu, ze su teraz zle, takisto s pracami okolo domu, necitila by sa taka znicena. Chcelo by to lepsie zmanazovat situaciu.
@jeannna Ma to tazke, to pripustam. Niekedy pomoze sa so situaciou zmierit a trochu si to zorganizovat. Teraz som sice pri mame na vychode, ale casom tiez budem sama v TT, daleko od rodiny a este zrejme nejaky cas aj bez manzela a s jednym malym dietatom. Nie je to sice az taka situacia ako u nej, ale tiez to nebude jednoduche. Snad sa im coskoro podari ich situaciu zmenit. Nie je lahke sa z toho vsetkeho dostat. Je mi z toho smutno, ze takto musia rodiny fungovat. Ved nechceme nic extra, len dostojne miesto na byvanie a nieco do ust, a predsa to niekedy nejde len tak lahko. ☹
@denisa_fabian Za takejto situacie, ako ma zakladatelka, by som asi svojmu manzelovi nedovolila odist do zahranicia. Zvladat dve malinke deti ( 1,5 r a 6 mesiacov ) je fuska, aj ked je manzel doma a ziadny dom sa nestavia. S jednym malym dietatkom, ked nemas ine starosti, sa to este da na isty cas zvladnut. Tak dufam, ze vam vsetko vyjde podla predstav 🙂
My sme prednedavnom riesili presne taketo vazne rozhodnutie, ci ist po viac peniazoch, za cenu dlhodobeho odlucenia- vyhladovo rok ( 9 mesiacov uplne bez osobneho kontaktu, a potom 3 mesiace tyzdnovky-2-tyzdnovky), alebo menej penazi (doslova nadoraz pri setrenie s tzm, ze budeme spolu a moje deti budu mat otca a ja si najdem robotu hoci aj za par eur, aby som nam prilepsila. Moji rodicia pomahaju, ale v nudzovych pripadoch, ziadne ze ja v robote a dieta cely den u rodicov- to ozaj nejde, svokrovci nic. Rozhodli sme sa pre rodinu- aj ked po povinnych platbach nam zostane cca. 400 eur na potraviny, saty, drogerku, vylety... Plus ak si najdem pracu, tak moj plat k tomu. Nechcem byt bez manzela za ziadnu cenu, bola som svedkom rozbitych rodin po dlhom odluceni, aj toho, ako sa tazko zvyka na kazdodenny spolocny zivot, ak ste dlho zili samostatne zivoty. Nic vasim detom nenahradi rodinu, oboch rodicov, hlavne ak su take male. Radsej do konca zivota v byte, ako byt bez manzela. Chybal by mi priatel, moja druha polovica, druhy rodic, chlapcom otca nikdy nenahradim, aj keby som sa pretrhla...
@luciahaluskova ja viem ale aspon si ho mala doma
@nyusika ako peniaze nie su problem to iste by mal na slovenskublen este rok aj nieco chce tam byt aby zarobil co najviac a mohly sme poslacat pozicky . Dovolit si to mozeme . Zaspava tak isto nevidi deti a chybaju mu aj ja mu chybam . Tak to by sme museli byt hlupy ked sme do toho domu dali 25 tisic euro a potom ho predam .
@moonlight1210 nechapem tej poslednej vete ako si myslela . No rok dva kym sa postavyme na nohy . Zamestnat sa chcem a pomoct muzovi aby isiel domov ked mi skonci materska lebo deti ma tiez potrebuju . Ja len dufam ze to prejde
@dilino chcela som do bytu nechcel ist on ani ja zapacilo sa mu byvat dome . Nechce aby deti vyrastali v meste kde su fetaci uchylaci alkoholici a iny haved . No a nemas klud bude ta tam kazdy komandovat . Tak to je klud boli sme v byte bola som tam sama a vkuse tam niekto krical a ine veci preto isly prec . Je to dan ale nechcem aby sa mi rozpadlo manzelstvo . Ja viem ze dva dni neni nic chyba mi muz aj ine veci musime vydrzat pokial budeme pri sebe stat . Ale nikto mi nepovie ze bude vsetko dobre .
@magre ja viem ze nemaju otca neni pri nas ked sa nieco stane . Neni tu pri mne ked ho potrebujem aj deti male ho lubia su naucene hlavne na mna volaju ho tata viem ze im chyba trapi ma to on sa rozhodol ze zostane tam mal moznost byt tu len povedal ze nasklbe co najviac penazi a potom pride domov chyba mi fyzicky kontakt
@sorciera24 chcela som ist za nim len stym platom co ma a 600 euro podnajom najlacnejsi v nemecku sa neda zvladnut . Keby sme nemali deti tak by som isla alebo keby sme maly jedno dieta . Rozpada sa mi to je to tazke hrozne nestaci mi to . Chyba mi velmi som nestastna smutna lebo som sa tesila ze po dvoch rokoch odlucenia bude doma a nebude . Trapim sa velmi on ma vie rozosmiat aj deti . Ja som tiez iba clovek
Nemoze ma kazdy chapat s vas ale ked vidim negativne prispevky ze manzelstvo nebude dlho fungovat a ine veci je mi do placu. Skusala som vsetky moznosti aby som dostala muza spat a neda sa . Vybavila som mu robotu ktoru odlozil aby nas zbavil jednej pozicky . Ja ho milujem velmi znamena vsetko v mojom zivote ako aj deti mala miluje oca je stastna ked je doma . Viem ze nemozem zastupit ho v zivotoch deti ze nemozeme tak to fungovat . Strasne sa bojim ze sa skonci manzelstvo nase keby to trvalo viac ako rok. Ten prekusnem viac nie
@nk599 no vieš je to veľmi ťažke deti su male a vyrastu ani nevieš ako a otca pomaly ani nebudu poznať lebo je stale preč tym že je preč a dva dni v mesiaci iba doma čo je to dva dni dalšia vec si myslim mysliš že zdravy chlap vydrži bez sexu neviem ale toľke časy a časom sa to stane a rozvediete sa prajem ti všetko dobre aby si našla kľud pohodu ale rataj s tym že stať sa môže čokoľvek kedykoľvek a to že tvoj muž si uvedomi ako deti vyrastli tak to bude preňho to že už sa tie chvile nezopakuju čo stihne on urobiť za tie dva dni ved to ani sa z detmi pohrať ani s tebou straviť čas ani nič neviem si to absolutne v reale predstaviť.
@nk599 môj mm ma tiež prácu v zahraničí a niekedy je preč aj 6 týždňov. Mam 3 deti, staviame dom. No je to náročne a niekdy odkvecnem vecer s deťmi od únavy a samozrejme je nám smutno ale na pokraji zrútenia? No prepáč kebyže nedajbože vážne ochorelo jedno z detičiek alebo manzel tak vtedy takéto rozprávaj. Chyba ti zábava, ale predpokladám že asi ani manzel nehýrili v práci. Mne osobne nechýbajú a ani nechýbali návštevy kín a diskoték a večeri v reštaurácii lebo deti by nemohli byt s nami. Ale to je vec priorít. Opakujem je to tažké ale je to vec pohladu a priorít. Máš nato všetko veľmi negatívny pohľad, troska optimizmu do života. Ty si musíš spomenúť co vás k tomu viedlo? Boli ste predtým spokojný? Žili ste v podnájme, menej peňazí.... Viem nie je všetko o peniazoch ale pravda je taká že ked nie su tak tiež je problém v rodine. Tak hlavu hore a buďte si s manželom vzájomnou oporou 🙂 a ak nie je možný fyzická kontakt, tak neuškodí milé slovo cez skype 😍😉
My sme niekolko rokov fungovali tak ze muz robil v zahranici. Cca tyzden doma, 3 tyzdne prec. Kym sme boli bez dietata tak sa to dalo zvladnut. Aj nas vztah ostal v poriadku, ale dieta vsetko zmenilo. Teda nezmenil sa nas vztah, stale sa lubime, ale zmenil nas pohlad na to ze manzel chodi prec. Okolo 2 rokov maleho sa to vyhrotilo, malemu ocko srrasne chybal, nezvladal dobre odchody, ked savratil tak ho odmietal ako keby sa hneval... manzel sa rozhodol ze to takto nechce.a napriek tomu ze velmi dobre zarabal a ze to bola jeho vysnivana praca, odisiel odtial a uz 2 mesiace sme spolu doma. Rozbieha inu pracu, nie je to lahke ale na synovi vidime take zmeny ze vobec nelutujeme ze sme to takto spravili. Nestoji to za ziadne peniaze aby otec nevidel svoje deti rast a aby si s nimi nestihol vybudovt vztah.
@nk599 tak ja potom nerozumiem tomu, preco nie je na Slovensku, ked pises "peniaze nie su problem to iste by mal na slovenskublen este rok aj nieco chce tam byt aby zarobil co najviac"
koniec citatu.
ked raz mam to iste na slovensku, ako v zahranici, nemam dovod byt mimo rodiny, pokial na to nemam svoj osobny dovod nebyt s rodinou....kedze peniaze problem nie su.
@nyusika ja to tiez nechapem . Plus toto "chcela som ist za nim len stym platom co ma a 600 euro podnajom najlacnejsi v nemecku sa neda zvladnut ."
Ja som to pochopila, ze cena za to ze rodina nie je pokope je aspon teda nejake financne zvyhodnenie - ale takto to zmysel nedava at all.
@nk599 medzi dcerami je vekovy rozdiel 10 mesiacov? takze si otehotnela hned po navrate z porodnice?
@nk599 pozri, my by sme tiez chceli dom (teraz ej to take in;)).....ano, amt svoj klud, zahradu a tak......no asi by som sa musela obetvoat tak ako ty a tiez deti.....a to u ans v zaidnom pripade!.....postaci nam teda 3iz. byt......a ja len, ze deti od emsta neuchranic, inak byvam v meste a nevidim tu zaidnych fetakov....aspon nie tak extremne ako ty popisujes..... takych najdes vsade...
ja len, ze napr. moj muz dochadzal 20km do vacsieho emsta.....mal tam sakra lepsi prijem........ale co z toho, ekd chodil domov najskor o 6tej vecer....(to sme este enmali deti)...toto nam obom za to nestalo, teraz robi v ansom emste, s nizsim paltom, ale obaja sme doma o 3 tej a vikendy.....travime ich spolocne.....je to podla mna nevyhnutne, kym su deti male,a spon pre nas......tie prachy mne za to nestoja, ekyb mi nemal kto pomoct a deti nic z otca.....ano, maly by sme sa ako krali.......(mozno aj ten dom by bol)...takto si len pekne zijeme a staci nam....a ak aj by sme ccheli dom, tak sme si povedali, neskor, ked budu vacsie, ale nie kym su male a doma na to nemam.....to je moj nazor🙂
@alchemilkazltozelena hej ked bol manzel cez leto na dovolenke doma . No nie hned zistila som to po mesiaci ked mi neprisly ked manzel odisiel spat
@nk599 urcite aj dve tehu po sebe a veľa povinnosti okolo detičiek urobí svoje na psychike ale hlavu hore 😉. Veď hádam rok dva môže porobiť a potom prestať? Nerozprávali ste sa o budúcnosti? Musíte predsa vedieť či sa dá za nejaký čas našetriť a potom nájsť mozno menej platenú prácu a hypotéku splácať s nasetreneho alebo vybaviť mimoriadne splátky?

Velkym problemom byva aj opatovne zaradenie sa do pracovneho zivota na SK po prichode zo zahranicia. Poznam zopar ludi, ktori maju hypoteky davno splatene a stale pracuju vonku, lebo si takto uz zvykli. Maju vacsi prijem, lepsie pracovne podmienky, po praci klud a motivacia na navrat kazdym rokom klesa, kazdy z partnerov funguje ako samostatna jednotka. Preto je dolezite povedat si, kedy stacilo, aby rodina mohla plnit svoju povodnu funkciu.