icon

Manžel je na mňa prísny

janejohanna268
1. jún 2017

Baby ja už som z toho na nervy. Manžel príde domov z roboty a čaká aby bol doma poriadok vkuse každý deň a ja zas čakám že si poriadim čo som nestihla keď príde on domov. Samozrejme začne hádka a je to. On si ide zapáliť robí si v záhradke a mna nechá s detmi doma a chce aby bol poriadok. A nedá si nič povedať akonáhle mu idem vysvetliť niečo prečo je tam bordel alebo som to nestihla povie že su to vyhovorky a nahuka na mna a ide si zapáliť. Toto mám akože každý deň trpieť kým nebudu staršie deti? ale ako to mám riešiť? Ja napr. poupratané mám a on povie že je stále bordel.... tak to už mu čo mám urobiť?

aduuus
1. jún 2017

@libawet myslim ze je nepodstatne o aky typ "bordelu" ide...podstatne je muzove spravanie na ktore nema pravo ani keby bolo hovno v strede izby...

tranquillo
1. jún 2017

Tak mne teda muž nikdy nič nevyčítal, bordel sme mali aj máme doma permanentný odkedy máme dieťa (hračky, oblečenie a pod.), ale až keď som bola v nemocnici a videl čo všetko to obnáša, mi vzdal hold. A to nemusel variť, lebo zabezpečili babky, žehliť, lebo zabezpečili babky a mal to dosť uľahčené. Takže ja výmenu rolí vrele odporúčam.

jana_eyre
1. jún 2017

@andulinne ano su zeny, co to zvladaju a doma je vzdy tip-top.. Mam taku kamaratku aj svagrinu.. Maju dve deti a vzdy sa u nich citim ako chuda co nezvlada domacnost, lebo je vzdy utrety prach, veci na svojom mieste..😁

Ja proste viem zorganizovat vselico, ale poriadok v domacnosti to nie je.. Mame vela veci ktorych sa postupne zbavujem a velakrat nema nic svoje miesto.. Deti k upratovaniu vediem, ale to im musim stale pripominat.. Nemyslim, ze bezny neporiadok v domacnosti je nejaky problem..

janejohanna268
autor
1. jún 2017

@tranquillo on už sa tiež staral ked som bola v porodnici s druhým.... ale vyčíta hlavne ked je riad neumytý alebo niečo ked je na kuchynskej linke alebo prádlo neupratané :(

libawet
1. jún 2017

@aduuus skutočne ?

aduuus
1. jún 2017

@libawet ano skutocne, ma dve zdrave ruky, nech sa paci

aduuus
1. jún 2017

@libawet a ako pardon, aby mna este raz v zivote nejaky ehm doma urazal pred mojim dietatom a hulakal na mna, lebo nie je schopny prilozit ruku k dielu v domacnosti v ktorej zije aj on? NIKDY viac !

libawet
1. jún 2017

@tranquillo no, aj ja som mala malé dieťa a upratané a všetko tip top bolo vždy. Ono dosť záleží aj od toho, ako si kto vie zorganizovať čas a prácu, takže vyhovárať sa na to, ako nestíham lebo toto a lebo toto....ak sa chce, dá sa zvládnuť všetko.

nyusika
1. jún 2017

@jana_eyre pre mna by bol, vazne 😀
neodisla by som z domu, kebyze nemam poriadok. teraz nemyslim tak, ze zubnou kefkou vydrhnutu podlahu, ale bezny poriadok.
ja mam na to proste bunky, nejak automaticky to vsetko robim.
ono to chce asi len nejaky sysyetm si osvojit.

libawet
1. jún 2017

@aduuus fajn, ale potom to záleží snáď aj od autorky, aby si nenechala na seba hulákať.

nyusika
1. jún 2017

@janejohanna268
takze ako prve kupite umyvacku riadu, bez toho si uz ja zivot predstavit nedokazem.
potraviny a riad na kuchynskej linke irituje aj mna, tomu rozumiem.
ved odlozit to nezaberie naozaj vela casu.
pri vareni mam poriadok, ja nechapem zas, ako niekto dokaze varit a kuchyna vyzera ako po bombardovani 😀

bielizen by ma netankovala, odlozim do kosa na bielizen a vybavene, vyzehlim pri telke niekedy vecer.

monika15
1. jún 2017

je to svina presne jak kazdy jeden muz :( sorry

aduuus
1. jún 2017

@libawet samozrejme to uz je na nej, ci sa s jej muzom da rozumne o tom diskutovat, alebo je to jeden z tych, co maju vzdy pravdu a nic ine len pravdu a tam su len dve cesty...bud sklopit usi, alebo najst slobodu

jana_eyre
1. jún 2017

@nyusika ano, asi ano.. Ja len ten system najdem az ked deti vyrastu a budu mimo domu 😁

To bude potom u nas poriadocek 😂

sardinka336
1. jún 2017

@janejohanna268 kebyze na mna hulaka muz za bordel tak sa ho opytam či si hlada ruky...ma ich na ramenách...
mne skor pride ze si touto buzeráciou niečo kompenzuje, nejake problémy osobne, pracovné, dsajake svoje komplexy ...mozno jeho v robote buzeruje šef a on sa ventiluje doma.
A do zahradky mu pribal deti nech ti ukaze ako sa to robi....

mm2008
1. jún 2017

@dominika6 to je top odpoved 🙂 ...

mlil77
1. jún 2017

Dakujem Bohu za svojho manzela, u nas môže vyzerať hocijako a nepovie ani slovo, nikdy by si to nedovolil, naopak este ked ja sa rozčuľujem ze bordel povie ze nech kašlem na to ze nech si idem oddýchnuť alebo este to na srandu obracia. Minule kuchyna ako po výbuchu ja ze bože aky je bordel, on sa pozrel a vraví....kde ? Ja nic nevidím, zasmiali sme sa riadne na tom 🙂 vyber partnera je neskutočne dolezity s kym budeš zit taký aj život budeš mat. Ja tvrdil ze mam toho naj chlapa na svete

cecilia68
1. jún 2017

@vilma7 Od takého chlapa sa nevyparí, ten by jej hlavu utrhol😢

tranquillo
1. jún 2017

@libawet good for you ;) ja tie hračky a oblečenie neriešim, ani som neriešila, sú po celom byte a keby to mám stále upratovať, tak to upratujem každých 5 minút, lebo macko musí mať najprv tričko, potom mu navlečie nohavičky, potom ho ide do kuchyne kŕmiť, do obývačky čítať knižku, potom musí obliecť zajka, žabky atď. Takže odkedy mám dieťa, tak som tip top upratané nikdy nemala a nejak ma to ani netrápi.

tranquillo
1. jún 2017

@libawet a vôbec sa nevyhováram lebo toto lebo toto 😉

janejohanna268
autor
1. jún 2017

@akronop no presne aj on sa hnevá na linku ale on ma nepustí k slovu a vždy od zlosti si ide zapáliť
@aduuus no aj on nadáva tiež som z toho už chorá :/ ale rozvod nechcem

janejohanna268
autor
1. jún 2017

proste on ma nepustí k slovu .... a potom to nie je rovnocenné. A je to asi pravda že si niečo kompenzuje na mne.....

alchemilkazltozelena
1. jún 2017

@janejohanna268 ked chce poriadok nech ho urobi..ty mas dost roboty s detmi!!

misinka26
1. jún 2017

@janejohanna268 Čo to máš doma za magora prosím ťa ??? ak si pánko myslí, že ty si doma na "dovolenke" a že máš celý deň nohy na stole nech sa páči hneď v dverách by som mu dala obe decká do ruky, metlu/vysávač oprela o stenu a popriala mu pekný večer, že ty ideš na vlasy/nechty/kávu ... nech si to pán tvorstva vyskúša ... takéhoto by som trieskala preventívne panvicou nech sa mu to v mozgu trocha uprace ...

aduuus
1. jún 2017

@janejohanna268 nuz je len na tebe ci budes dalej zit v tom co nechces al.sa vyslobodis...mne to trvalo 5 rokov kym som nasla silu...a je to na nezaplatenie 😉 aj ked samozrejme pokoj od neho stale nemam lebo od takeho cloveka mat pokoj nebudem kym ho nezabasnu....ale uz na mna nema taky dosah ako predtym..

aduuus
1. jún 2017

@janejohanna268 ano kompenzuje...svoju neschopnost a svoje ego... predpokladam ze je z rodiny kde mamicka skakala s pierkom kolo riti

tomiholjubavi
1. jún 2017

@janejohanna268 toto sa az zle číta...to je teda riadny idiot 😠 my nemame ani deti, ale ked nestiham, vyfasuje pekne vysavač, mop, miniwash a nech sa lubi. A nedaj Boh mi niečo ofrflať. Ja pot prelievam, s handrou beham a milosťpánovi to neni dosť dobré? Aj ked musim priznat, ze zo začiatku mal take pokusy typu: " tuto je zle umyté okno , z tohto uhla vidno šmuhy."...Naozaj? Ukaž mi teda ako sa to robí? Potom, ked umyl všetkych 23 okien, prišla, začala som mu kritizovať nedostatky a hneď pochopil koľka bije. Odvtedy, ked vidi nedostatok, napravi ho a ani sa nad tym nepozastavi nejakym blbym komentarom.

Hoci je detailne upratovanie moje každodenná povinnost, hlavne v lete, neznamena to, že som mužova služka. Ani ty nebud. Prisny na teba može byt rodič, učiteľ, čo ja viem, nejaký inštruktor, ktorý sa ta snaží niečomu naučiť. Ale muž? 😠
A potom tu budu baby pisat, ze naco sme si brali balkancov a podobné fajty, či nám slovak neni dosť dobrý. Ale teda moj balkánec by si nedovolil nahukat na mna pre nič a ist si zapáliť ako kráľ tvorstva.
Takéto spravanie sa ani na balkane ani na slovensku nepovazuje za normalne. tak mu to daj pocitit. Ak ho to nenaucili rodicia,nauč ho to ty.

nyusika
1. jún 2017

@janejohanna268
nepusti k slovu ?
nabuduce VOBEC nereaguj, odid z miestnosti, nech sa porozprava so skrinkou, ked nepotrebuje pocut odpoved.

tomiholjubavi
1. jún 2017

@janejohanna268 inak na riady je dobra umyvačka. My sme sa tiez vedeli kvoli tomu pochytit, ze kto umyje...minuly rok mi teda slubili tento vynalez techniky, ale kezde doteraz nič, ak nahodou zacne muz alebo svokor niečo na tuto temu, poviem len magické slovo "perilica" (umyvačka) a hned je klud 😂

aduuus
1. jún 2017

@tomiholjubavi ono vies..
Lenze taketo a podobne vtipne odpovede platia len na inteligentnych a rozumnych...egocentricky debil nepochopi...