icon

Manžel je na mňa prísny

janejohanna268
1. jún 2017

Baby ja už som z toho na nervy. Manžel príde domov z roboty a čaká aby bol doma poriadok vkuse každý deň a ja zas čakám že si poriadim čo som nestihla keď príde on domov. Samozrejme začne hádka a je to. On si ide zapáliť robí si v záhradke a mna nechá s detmi doma a chce aby bol poriadok. A nedá si nič povedať akonáhle mu idem vysvetliť niečo prečo je tam bordel alebo som to nestihla povie že su to vyhovorky a nahuka na mna a ide si zapáliť. Toto mám akože každý deň trpieť kým nebudu staršie deti? ale ako to mám riešiť? Ja napr. poupratané mám a on povie že je stále bordel.... tak to už mu čo mám urobiť?

tomiholjubavi
1. jún 2017

@aduuus otazka je, čo človeku do života taky egocentricky debil prináša. Ked s nim neni ani reč, ai dohoda, ani ju k slovu nepusti, kritizuje, vrieska a ešte si ide zapalit, akože "taky som chudačik vytočený na tu moju neschopnu žensku.." Joooj až nervy mam na take typy. 😠

aduuus
1. jún 2017

@tomiholjubavi presne na toto si musi kazda najst odpoved...hoc viem ze je to velmi tazke

nyusika
1. jún 2017

@tomiholjubavi
spolocensky status vydatej zeny...niektorym zenam to asi staci.

aduuus
1. jún 2017

@nyusika to nie je o tom...ver ze som sama nechapala kym som to nezazila...ked mas sebavedomie na bode mrazu je tazke sa rozhodnut spravne pre seba...

nyusika
1. jún 2017

@aduuus verim, ja som nie malo rokov zila s psychickym manipulatorom, teraz sa mi uz lahko pise...ale viem, ze je to uuuuplne o drzku.

lubina
1. jún 2017

@janejohanna268 no mna by porazilo....tak starat sa o deti a este aj aby bolo vsetko nalestene??? A pri detoch bude "bordel" stale....stale budu niekde hracky, kym sa budu deti hrat, alebo neskor to budu skolske veci, knihy, tasky, telesna a pod.. S detmi pride do domu ci buty aj pohyb a aj veci, ktore nemozu byt stale len na svojom mieste....tvoj muz by ti mal viac pomahat, nie ta sfuknut, ze je bordel...toto nechapem...

rutie
1. jún 2017

@janejohanna268
Toto nie je o poriadku - neporiadku, tu je problem v komunikacii, v jeho spravani k tebe a v tvojom rozmyslani o sebe a o nom. Nechala si sa vmanipulovat do vztahu DIETA - RODIC, nie ste rovnocenni partneri. Prisny mozno byt na dieta, ale na manzelku? Na manzela? On sa nema co oduvat a ist fajcit, lebo ty si nesplnila jeho ocakavania. Pises, ze "Ja poupratovane mam..." Ty mozes mat upratane jedine vo svojej skrini. Vsetko ostatne je "Upratala som byt..." Slova vela znamenaju. Ked sa s tebou zacne bavit ako s dietatom, nezalezi na tom, co ti hovori, neraguj na to, co ti vycita, ale povedz: "Nezelam si, aby si sa so mnou rozpraval ako s dietatom. Som dospely clovek, a ziadam ta aby si so mnou takto jednal. Mam rovnake pravo hovorit do toho ako vyzera nasa domacnost a nas spolocny zivot ako ty. Samozrejme, ze ma zaujimaju tvoje nazory, ale ziadam ta aby si ich vyslovil s respektom.
Ak ked vas problem nebude "Prisny muz na manzelku" Ale "manzel s prehnane vysokymi nárokmi na poriadok", tak mozte riesit konstruktivne riesit to, ako zabezpecit, aby sa on po prichode prace citil prijemne, ty nebola pocas dna ustvana a necitila uzkost pred jeho prichodom, ze s cim zas nebude spokojny. A nech kupi umyvacku, ked uz teda "pan zarába".

sense
1. jún 2017

Povedz mu nech ti to ukaze ako sa to robi popri detoch...fakt uz neviem kde na takych chlapov chodite ....

andulinne
1. jún 2017

@jana_eyre presne.

laura1804
1. jún 2017

Presne, ako pise
@rutie toto nie je o neporiadku...to je o tom, ze si dovolila, pravdepodobne od zaciatku, aby s tebou komunikoval ako s deckom...ze nepusti k slovu? To by pozeral!! Vy si potrebujete poriesit rovnocennost vo vztahu, nie neporiadok v dome...

dzjanetta
1. jún 2017

@janejohanna268 ahoj..ja by mu dala deti von a ja sla upratovat..alebo povedz mu, ze ti to musi ukazat ako si to predstavuje..😉
..no takyto ludia zato casto ani nemozu..to je choroba uz..

akronop
Autor odpoveď zmazal
janinah
1. jún 2017

chce mať poriadok? nechsapáči- nech upratuje od svitu do mrku,povedz,že mu v tom nebrániš😉
a teraz vážne..ignoruj hlúpe reči a urob len to čo ako stihneš pri deťoch...a čo najskôr si niečo vymysli a vypadni z domu na 2-3 dni /akože napr. musíš ísť k rodičom/ a jeho nechaj s deťmi doma..a potom sa vráť a zdrbni ho za "poriadok"

charlie1980
1. jún 2017

Baby, ako....nechcem tu nieco rozvirit....ale, je neporiadok a neporiadok.
Napr.u nas sa hracky nevalaju kade tade. Na to maju deti svoju izbu.
Co sa kuchyne tyka, tak tu musim mat vecer zriadenu, drez prazdny, pretoze ked si rano spravim kavu a vidim tam kopec neumyteho riadu, tak ma aj chut na tu kavu prejde.
Vsetko ma svoje miesto (oprate pradlo, nevyzehlene pradlo, vyzehlene, domace oblecenie. Tak isto starsi syn si vie po sebe odlozit veci a dost si na to potrpime, pretoze ak by kazdy clen roznasal a rozhadzoval, neukladal po sebe, tak to by vyzeralo. U nas sa nikde nic nepovaluje. Vyzuvame sa za dverami a vie to aj moje 3,5r dieta. Ked prideme, umyjeme si ruky.
Ale bola som uz aj na navsteve, kde miesto sedacky mali matrac na zemi, tak im to vyhovuje no a tam sa jedol aj paprikas, dieta stuplo do taniera, tam sa aj jedlo, aj spalo aj lezalo v domacom obleceni, aj v pyzame, vsade laptopy pohadzane, kable krizom, na sporak som sa radsej ani nepozerala. Nocnik nosila dietatu v noci na postel, pri prudsom pohybe som myslela, ze mi skonci na hlave prevrateny, kedze spala medzi nami. Proste som odtial utekala. Vsetko, coho som sa chytila, zachytane, zalepene. No a jej posledny vztah presne na tom neporiadku stroskotal.
Pravda je ta, ze ak muz vidi, ze naozaj nestihas, tak sa moze niecoho chytit aj on.

Mne neporiadok vadi. Nezniesla by som chlapa, po ktorom by som musela handry zbierat alebo by mi robil neporiadok. Ma zdrave ruky, vie co kde patri, nie som nikoho otrok, lebo nedokaze ani minimum.

obsadenemeno
1. jún 2017

no fakt sa to tu v poslednej dobe hemzi "exkluzivnymi debilami"..... 😠

jeziskove huslicky

nini1010
1. jún 2017

Debil

katarinamarkova
1. jún 2017

@janejohanna268
ja mám len jednu otázku:
skutočne ti vyhovuje status nemej slúžky?

selena2
1. jún 2017

Ja mám doma podobného.Dnes bola prvá veta po jeho príchode domov"keď ťa vidím už mám po nálade"

janka0509
1. jún 2017

@libawet ja si myslím, že nie je vždy všetko len o organizácii... Podľa mňa záleží aj na tom, aké sú deti. Niektoré sa pohra samé, prípadne posedí, polezi (podľa veku) a niektoré sú skrátka náročnejsie... Moja neterka to bol anjelik od narodenia. A môj syn to je malý certisko zasa. Moja sestra sama povie, toto mať doma, tak nič nestíham... Chvalabohu moj manzel vie, čo máme doma a je rád, že to vyzerá u nás tak ako to vyzerá. 😊

se_bi
1. jún 2017

Ahoj. Ja mam sice jedno dieta mame maly byt a tiez som nebola poriadku milovna :D hocikedy riad v drese atd.maleho hracky po celom byte atd vela toho :D a raz vecer mi tak prehovoril do duse ze od vtedy mame stale poriadok :D riad si hned utriem odlozim a tak isto oblecenie a vsetko a hlavne ked maly spi si porobim ostatok 🙂 tiez neznasal ked prisiel o 12 na obed a my s malym este bordel :D teraz do 12 poupratujem vsetko radsej :D

se_bi
1. jún 2017

@selena2 sme natom rovnako :D ja zase "len ta vidim a mam nervy" 🙂 vedia potesit chlapi ;)

luciferkax
1. jún 2017

spýtaj sa, čo konkrétne mu prekáža...? či máš doma naozaj "bordel" alebo či si tomyslí iba on.. aj môj si občas myslel,ž e doma na matereskej sa oddychuje a relaxuje, u nás výmena rolí veľml pomohla :D

selena2
1. jún 2017

@se_bi Aj tak mi hovorí.Len mne to hrozne padne keď je ku mne takýto a v práci hádže úsmevy na vsetkých.A mne potom ludia hovoria že aký zlatý človek je to.A pre mňa už pekného slova nemá.

jana_eyre
1. jún 2017

@se_bi to by ma zaujimalo ako ti prehovoril do duse niekto, kto ta zdravi slovami, ze ked ta vidi, tak ma nervy..

Zeny, ja fakt nechapem, kde takych muzov hladate..

jonnie
1. jún 2017

Posli ho na matersku....alebo ho nechavaj viac s detmi. A ak nepomoze...ked je tolko v praci...asi zarobi-tak nech zaplati pani na upratovanie.

red_cat
1. jún 2017

Boze aka som stastna ze mam doma taky poklad ked tu citam tie pribehy zien😢😢
Asi by som uz davno zdupkala. Radsej sama s detmi ako s egoistickym sebeckym debilom zit

se_bi
1. jún 2017

@jana_eyre ano prehovoril a som rada ze to urobil 🙂 on mi to nehovori v zlom ze fakt ma nervy 🙂 len niekedy ho fakt otravujem s hlupostami a vtedy mi povie ze normalne ma nervy ked ma vidi ze co zase mu poviem :D inak je ku mne normalny 🙂
@selena2 tak ja to zase taketo nemam na mna pekneho slova ma 🙂 a je taky stale? 🙂

selena2
1. jún 2017

@se_bi V poslednej dobe je ku mne taký.Keď má prísťvdomov tak mi zovrue žalúdok a som v tom že čo zas bude do mňa vyrývať .

se_bi
1. jún 2017

@selena2 to nie je dobre. Rozpravali ste sa o tom ?

siska53
1. jún 2017

@selena2 fuha..tak to je zle.. Vsak mu aj ty povedz,ze mas nervy,ked ho vidis.. Och boze.. Ale chapem,ze s niektorymi sa prosto neda komunikovat. Na tych sa treba vysr...radsej sa rozviest..