Manžel je na mňa prísny
Baby ja už som z toho na nervy. Manžel príde domov z roboty a čaká aby bol doma poriadok vkuse každý deň a ja zas čakám že si poriadim čo som nestihla keď príde on domov. Samozrejme začne hádka a je to. On si ide zapáliť robí si v záhradke a mna nechá s detmi doma a chce aby bol poriadok. A nedá si nič povedať akonáhle mu idem vysvetliť niečo prečo je tam bordel alebo som to nestihla povie že su to vyhovorky a nahuka na mna a ide si zapáliť. Toto mám akože každý deň trpieť kým nebudu staršie deti? ale ako to mám riešiť? Ja napr. poupratané mám a on povie že je stále bordel.... tak to už mu čo mám urobiť?
@zltyslonik to su plavky, nie trenky 😂 😂 fotku schvalil, ze je reprezentativna, lebo tam ma silne vymakane stehna. Ma sa rad, ten moj chlap, ako Ivan z Mrazika 😂 Ale da sa mu to zazlievat, ked je taky rozkosny?
a miniwash si sam kupil tiez, miluje s nim vrkat, aj vysavat lubi, ale iba auto (zaujimave ze doma ho az tak nelaka ) 😅
Jednoducha matematika - vypocitaj chlapovi vydavky na opatrovatelku, upratovacku a kucharku, postlene radovanky potom ratat nebude treba, zvladnes aj sama...predloz mu to cierne na bielom a pobavte sa o tom 😉 Ja fakt nechapem, kde rastu podobni idioti. Este ta aj otlkat bude pred detmi...to je na tom najsmutnejsie. Raz, JEDINY raz som bola svedkom hadky mojich rodicov (a to facky teda nepadali) a nezabudnem na to nikdy ...a to uz som stara koza....Vazi si samu seba a hlavne nedovol, aby z tvojich deti vyrastli hentake hovada...
@janejohanna268 ty si dobre tupelo...že ...su aj horšie na tom...svätá prostota
@puklica13 skoda, ze si nepovie, ze su aj take, co su na tom lepsie...... 😠
Ja som ti povodne chcela poradit, aby si mu po prichode domov strcila cigaretu a poslala ho preventivne sa ukludnit, kym stihne pol slova povedat 😝, a ak stihne, tak by rovno aj deti vyfasoval, aby si si mohla popratat. Ale ako citam o tych fackach, napada mi takato mudrost z nejakeho serialu: muzi su ako palacinky - vyhodit prvu nie je hanba!
"Manžel je na mňa prísny." A on je tvoja učka alebo manžel? Manžel na teba nemá čo byť prísny, máte byť rovnocenní partneri. Ak si nenechá vysvetliť, že si niečo nestihla, ak sa mu nepáči, ako je upratané, lebo to nie je podľa jeho gusta, strčila by som mu do ruky vysávač a handru a nech sa páči, môj zlatý, tak mi ukáž, ako sa to robí. A, samozrejme, ešte by si mu mala vysvetliť, že ti nie je šéf, učiteľ ani otec, aby ťa "vychovával".
No kua, práve som to dočítala celé. Že "len pár faciek pred deťmi." Tak sánka mi padla tak, že sa mi písmenká z klávesnice zaryli do brady. Čiže sme dospeli k tomu, že problém ani tak nie je v prehnaných nárokoch pána "manžela" na poriadok a v tom, že ťa nechce počúvať, ale v tom, že je to skrátka totálny tyranský debil, ktorý si na tebe zvyšuje sebavedomie. Nuž, jediná rada je tu zbaliť si veci a odísť. Takoj. Žiadne debaty, žiadne druhé/tretie/x-té šance. Proste dovidenia, uvidíme sa na súde. Lebo presne takto sa začína domáce násilie - ofukmi, psychickým terorizovaním za sprostosti, "pár" fackami. A potom to už je len horšie a horšie. A odísť je čoraz ťažšie a ťažšie. Vidím, že mentalita pokornej ženičky ani medzi Slovenkami ešte nevymrela.
Ľahko sa radi odíde od neho, zjavne submisivnejsia žena s deťmi si len tak ľahko nepobali veci a neodíde hneď. Minimálne nato potrebuje pomoc a podporu jej rodiny a možnosť kam ísť. Lebo zo strany muža nastane peklo. Tie, ktoré to nezažili si nedokážu predstaviť čo taký nás....ny manžel partner dokáže vyprodukovať. Potom len nastane manipulácia a týranie. A deti budú prvé ktoré si to odnesú. Dovtedy na ne kašľal a teraz ich začne terorizovat ako aj ženu. V týchto prípadoch si musí najprv žena urobiť presný plán záchrany a zadné dvierka. Inak to stroskota
@majcika alebo takeho "veduceho" stopnut hned pro prvom naznaku manipulacie. Kritizujes neporiadok? Tu je vysavac a handra. Vadi ti neumyty riad? Vies kde je drez, nech sa paci, realizuj sa. Vadia ti rozhadzane hracky? Uc deti hrou ako upratat. Pindas ze hento ze toto? Zacnem pindat aj ja na teba, na tvoj slaby vykon v posteli minulu noc, na to, ako smrdis dymom lebo hulis too much a ze nosis dom malo penazi......
Problem je, ze zeny nemaju sebauctu a ospravedlnuju si taketo spravanie same pred sebou, ved co by povedali ludia, ze ano......
@majcika V prvom rade by zena mala mat vzdy moznost odist, hlavne ak su tam deti a manzelovi nahodou preskoci v hlave. Kazda by mala mat nejake zadne dvierka v pripade emergency a do toho ratam napriklad to fackovanie. T.j. nejake peniaze/pristup k nim, schopnost zamestnat sa a uzivit sa sama, ak pride k najhorsiemu. To znamena vo vacsine pripadov nejake vedomosti a pracovnu skusenost predtym, nez ma deti. Inak riskuje...
A touto prevenciou ma aj mensiu sancu, ze si muz dovoli. Lebo ak vie, ze zena vela moznosti na odchod nema, moze sa citit na koni a skor si dovoli 😖
@obsadenemeno na takeho muza nemozes ist sposobom ukazat mu zrkadlo...tym dosiahnes len este vacsie peklo...tu je moznost iba jedna...odist...
Na to aby pochopil co mu tym chces povedat by musel byt "normalny" a nie egoista ktory hladi len na svoje potreby...
@obsadenemeno o to "zrkadlo" som sa snazila 5 rokov...viem o com vravim... 😉
@janejohanna268 nechaj mu na starost deti nech si to vyskusa😉
@aduuus mozno si nezacala hned na zaciatku....to by si potom nemrhala casom v takom vztahu......
Myslis, ze moj bol hned idealny? Nie, nebol ako tento v tejto teme, ale mal ine "muchy". A ked som mu jasne ukazala, ze takto veru moj mily nie, dokonca sme sa na rok rozisli, pochopil. Mal na vyber - bud sa budeme navzajom akceptovat a podporovat sa, pomahat si (ved o to vlastne v partnerstvach ide, nie, pomahat si a PODPOROVAT sa, nie si zvysovat ego na ukor toho druheho) alebo si moze hladat inu frajerku, co mu to bude tolerovat.
No ale moj chlap je typ, co dokaze zit so silnou zenou a nestrati pritom nic zo svojej muznosti - ani v mojich, ani v jeho, ani v ociach okolia.
Ale ked vacsina zien len skloni hlavu a necha chlapa aby s nou zametal hned od zaciatku, lebo sa boja, ze si nikdy nikoho nenajdu, tak sa uspokoja s chudacikom, co si musi na nich dokazovat aky je superchlap...... problem je v zenach, ktore nemaju sebauctu a nevazia si same seba. A este sa budu ospravedlnovat, ze "nechcu trhat rodinu"....hlavne ze priklad, co otecko dava je fakt fantasticke dedicstvo pre tie decka do zivota. A o 20 rokov tu bude autorkina nevesta vypisovat, ako ju ten jej prefackal, lebo aj jeho otec to tak robil a aha, mama drzala hubu a krok a uz su spolu 30 rokov.
Jdu blejt, velebnosti..... 😒
@obsadenemeno nemozem s tebou suhlasit pretoze ja nie som taka ze len sklonim hlavu...bojovala som za to svoje....ano mala som aj obdobie ze som nechcela bala sa odist..
No po narodeni malej ked sa to este zhorsilo som povedala dost a odisla...ale tych 5rokov som si stala za svojim..no nepomahalo...proste urc cas sa prisposobil a potom spat stare kolaje...a takto dokola
@jana_eyre To je pekne napísané. Ja tiež občas nestíham vôbec nič. Som rada, že je navarené aspoň niečo, deti sú sýte, čisté a spokojné. Muž mi ale nikdy nič nevyčítal. Raz som mu s úsmevom na tvári povedala, že raz budem dobrá kuchárka a bude mať rôzne jedlá navarené (ja variť viem, ale momentálne nemám čas vyvárať ako tomu bolo pred narodením detí). 😀 Keď príde z práce, vždy mu len poviem, že čo-to som porobila a deti sú živé. 😀 My sa na tom bavíme skôr. Lebo teraz fakt väčšinu času trávime vonku. Dnu ideme len keď majú spinkať, alebo papať. Aj to už začínam s najmenšou riešiť tak, že jesť jej dám aj vonku - aspoň občas. 🙂
@kristinka86 presne tak aj u nas.. ☺ Desiatu a olovrant davame vonku, aj im epsie chuti aj se vonku.. Ja cez tyzden varim len rychle jedla a uoratujem fakt len nutne.. Ak sme doma cez vikend davam tomu viac, ale ak nie, nikto sa nezblazni.. 😁
@aduuus no vidis. Ked si videla na zaciatku, ze sa nemieni zmenit a ani ty to nemienis akceptovat, mala si sa vratit z kratsej cesty a nie sa ho snazit "napravit". Ale to je povahou a pocitam, ze aj vekom. ako starneme, zvycajne nas uz nejaky ten bullshit neopije..... aspon vacsina zien pochopi ze ked sa neda, tak sa neda. a tie, co nepochopia budu vyplakavat, lebo je taky alebo hentaky.
Netreba zabudat, ze kazdy sme si svojho vlastneho stastia strojcom. Ak nie som stastna vo vztahu, tak nieco robim, aby to tak nebolo. Lebo ono plakat a stazovat sa je lahke. Ale nabrat odvahu a skocit do neznama, riskovat - na to uz vacsina odvahu nema, to je potom tolko vyhovoriek, ze by sa dal aj roman napisat.
Ved len tu na koni - jeziskove huslicky, niektore zeny su take tupela, ze ja im toho ich chlapa aj prajem, lebo co ine im mozem poradit? Ked sa neda, tak sa neda.
A sorry, ale nemat JEDNEHO cloveka v zivote (kamosku, mamu, otca, sesternicu atd) co by pomohli na zaciatku, ked sa rozhodne od hulvata odist, to uz vela vypoveda o dotycnej zene.
A chybu si urobila ty, ze si to tahala tak dlho. Naco? Len si premrhala 5 rokov. Dam jednu sancu, poserie to, that's it. Vedel, ze co bude nasledovat. Ale aha, nie, nevedel. Lebo ked davas 2ultimata", tak ich treba aj dodrzat, inak su to len prazdne sluby.
Namiesto cigariet nech kupi umyvacku riadu a mate po probleme.... Pri 3 deckach je to super pomoc v dome
S kludom vysvetlit muzovy ze jednoducho NEMAS CAS, hod mu decka na krk a porob si riady ked sa vrati z prace, ked chce mat panko poriadok tak nech sa stara o deti
Super pomoc je aj deckam vydelit kazdemu jednu flasu (pohar na vodu a jeden tanierik ktory po jedle len oplachnes a poriadne umyjes az na konci dna po vsetkych jedlach.... najhorsie je ked sa stale tahaju nove a nove riady, to je bordelu az moc
Akoze co? To jej tu niekto ide aj radit ako to ma stihnut,nech je debil spokojny? Wtf? Pri deckach vkuse poriadok? By som donho zacala hned hustit,ze mne sa zas nepaci jeho plat, nech sa ide on v robote pretrhnut,ked aj ja sa mam doma.
Hlupy,hlupy chlap
@janejohanna268 ,,................. neviem kam to speje s tymi chlapmi ale tak aspon my zeny sa musime takto podrzat spolu a bojovat nadalej a podporovat sa! Sme proste super ženy a spravime z chlapov nasich sluhov a otrokov............,
vieš, ja som ťa na začiatku tak trochu aj ľutovala.....ale po tomto ma napadá toto:
a kam to prosím speje s tými ženami že sa nechajú pred deťmi mlátiť a ako uspokojenie im stačí, že veď iné sú na tom horšie.
kam to speje s tými ženami, že chlapa berú buď ako všemohúceho vládcu a zároveň kričia ako z neho spravia sluhu a otroka????
@katarinamarkova to je taky detinsky prejav dotycnej. "Hurá na kone, osedlame muzov" 😀
treba si od zaciatku vztahu vytycit partnersky priestor, komunikaciu prijemnu pre oboch, ak vidim po case, ze partner nie je k tomu schopny a ochotny, tak dovi dopo, a nie sa nechat mlatit a buzerovat a kompenzovat si to infantilnymi vykrikmi do prazdna...
@veronicka88 datum 2017
Len raz by na mna dvihol ruku a vyrazila by som ho aj zo zatvorenymi dvermi ,a o tom ostatnom ani nehovorim . Dala by som mu metlu a handru do ruky a nech sa paci upratuj, ja neviem pochopit zeny ktore sa daju takto urazat a ponizovat od muza.Pre mna to je nepredstavitelne.

@janejohanna268 😂 raz by na mna kričal za neporiadok a leti cez zavrete dvere/okno. Cheš mat upratané pači možeš upratat. Neni to len moj dom/byt a neni som doma "len" aby som upratovala ale predsa nato aby som vychovavala naše deti. Takže ak ty budeš chodit do roboty stále budeš upratovat len ty? Lebo si čo žena? Blbá logika......Neni to predsa len moj byt/dom ale upratovat mám len ja? Neni sú to len moje deti ale starat sa mám iba ja. Alebo teda fajn budem ale ako slobodná matka.....Ako si zariadiš tak máš. Mne chlap pomáha s upratovaním nie nepretrhne sa, ale každá pomoc dobrá. Aj ked deti vezme von alebo zabavý a ja si možem v klude porobit (aj to je velká pomoc). No určite by si nedovolil nadavat za bordel - račej ide a uprace😉