Manžel je stále na stavbe
nášho domu a ja som na 7mesačné dieťa sama.domov príde večer.máme ešte staršieho syna.ten už extra starostlivosť nepotrebuje.dať mu jesť, vie sa prehrať už sám.už nevládzem je tam vkuse. skoro ráno odchádza, prichádza neskoro večer.ak nie je tam je v práci.potom príde domov podráždený a kriči na mňa aj syna
Obeta za to že svojpomocne stavate dom. Hold musíš sa premôcť, muž je unavený rovnako ako ty
tak neda sa mat vsetko je to privelka zataz na tvojho muza chudak cely den maka v robote na dome zivi vas a este vecer pride k nahnevanej zene
resp ked pride upracovany co ho doma caka tepla vecera pokojna a mila zena atd ?
Ved nemusí byť stale na stavbe. Este 20 rokov vydrzite tam, kde ste teraz. Muž bude každý deň 15.00 doma a všetko bude v poriadku.
Presne ako píše vyššie, toto je obeta zato, že si svojpomocne staviate dom..Myslím, že vieš prečo to tak riešite a nemáte firmu🙂 Tak si uvedom, že to robí pre Vás a nesťažuj sa. Nebude na tej stavbe zas 30 rokov..robí to pre Vás..
No uz len vydrzat. Raz bude dom dokonceny a zase bude dobre. Aj ty, aj on mate nalozene viac nez dost.
A co chces pocut?si unavena ty, unaveny on a bude to tak asi este dlho.Vedeli ste do coho idete nie?neviem aku radu Ti dat zatat zuby...
tak ja sa nechcem opakovat - len davam dievcatam vyssie za pravdu. Ak nemate robotnikov, co to za vas spravia...bud zaplatis peniaze a mas muza doma alebo maka on. Ten dom sa asi sam nepostavi, ze ?
Možno sa skúste porozprávať, či nebude lepšie zaplatiť robotnikov na niektoré práce aspoň. Keď robí všetko sám, veľmi dlho to trvá a niektoré veci aj tak neurobí bez pomoci. Viem, tiež sme stavali a mala som malé bábo aj staršieho syna. Je to náročné, treba vydržať.
Moj je tiez cele dni na stavbe plus chodi do roboty (ale nie na cele dni kedze ma zabehnutu firmu). Niekedy je to o drzku a tiez mi chyba, niekedy sa neviem dockat kedy odide 😂 niekedy ideme za nim aj my kedze tam je aj dvor a mala sa vyhraje. Ale my sme spravili kompromis a dohodli sa ze radsej sa neskor nastahujeme a bude piatok, sobota, nedela s nami doma.
A este taka mala poznamka, sice pride niekedy nervozny (ale tak kto nie je niekedy nervozny po celom dni?). Tepla vecera ho skoro nikdy necaka a nikdy po nas nekrical 😂😂😂 tieto staromodne patterny by sa uz mohli vytratit zo spolocnosti…on moze makat na stavbe ale ty si zase doma a staras sa o deti a je to podla mna tiez poriadna makacka… treba najst balanc medzi tym vsetkym
Nuž.. vieš. Keď pracuje na vlastnom dome tak asi by bol nerád keby to stálo. Pracovať musí tiež. Neviem ako.. keby sa flakal alebo si užíval niekde svoj voľný čas nepoviem. Ale nemôžeš mu vyčítať že chodí do práce a robi na vašom dome 🤷🏻♀️ šak pre koho to robí..no pre vás. Neboj dom sa raz dokonci a potom ti bude pomáhať viac. Nejak to musíš zvládnuť. Niekto z rodiny nemôže prísť občas ti pomôcť??
Asi tam nechodí spať ani kávu piť....a doma by ho malo čakať dobré jedlo,teplý kúpeľ a vďačná žena,nie nervozny ufrflanec,že nevládzeš,on nevládze viac..Robí to pre teba a vaše deti.Alebo ho tam pošli raz do týždna a bývať budete o 10 rokov....
Pozri tvoj muž je utahany ako kus koňa.ma toho viac než dosť tak ako aj ty.ak sa vám dá dajte si spraviť čo to na dome robotníkom.aby sa mu odlahcilo
Áno, všetky máte pravdu, no ja sa na to pozerám tak, že okrem domu treba budovať aj vzťahy, lebo dom síce raz bude stáť, len či vzťah nepadne na hubu a bude sa s kým do toho domu nasťahovať. Takže si myslím, že by si mala família vyhradiť priestor aj na spoločne strávený čas, možno stačí pár hodín cez víkend.
ved zbal deti a chodte za nim...malemu maly furik, lopatku a nech sa hra tam a to najmensie na deku s tebou....neviem ako daleko staviate od bydliska, ale isla by som aspon na chvilu a muz by sa isto potesil
Prezivam nieco podobne, Len my staviame naraz so svagrovcami, takze sa stavaju dva domy. Zatial svojpomocne, no postupne sa to preklopi na prace, ktore musia byt urobene odbornikom, ktory ma Papier. Aspon niektore. A hlavne to pribuda. Nie je to lahke, no AK chceme domcek, musime nieco vydrzat. Je vsak pravda, ze sa snazime najst si cas pre seba aj ked je ho malicko.
Ja si robim program s drobcom, behame po vonku teraz a beriem to ako plus, ak muz pride tak, ze nas este stihne vonku. Ale nejako sa na to neviazem, proste mam svoj program, prisposobeny malemu, akurat musim mat navarene na stavbu, ked je rad na mne a snazim SA vzdy muzovi nachystat veceru, Lebo to, ze cely den maka na slnku, tak uz nachystat mu daky chlebik alebo vajicka coi parky je najmenej (varene vecere nema rad).
On sa zase snazi urobit si cas na mna a aj drobca.
Drzim palce, nech to zvladnete.
Ahoj, my tiez zijeme uz asi rok to iste...doma 10-mesacne babatko a manzel v praci alebo na stavbe. Ale teda, ked pride domov, caka ho tepla vecera a vludna zena. Ja si velmi vazim, co pre nas robi a snazim sa, aby citil to uznanie a ocenenie. Cez vikendy tam chodime aj s malinkou, prinesiem navarene, napecene, poukazuje mi, ako pokrocil, skonzultujeme veci, alebo spolu s malinkou trham zelinu v predzahradke, pozametam a take drobnosti...alebo ked tam ide kosit, ja som pri nom s malinkou v nosici. Je to narocne, ale beriem to tak, ze to robi pre nas. Ked je nieco mimoriadne, ze treba ist k lekarovi alebo so starsimi detmi na sutaz, koncert a pod., to si vzdy zariadi. Debatime po veceroch/nociach, ked uspavam babatko. A teda, aj ja od neho dostavam uznanie, pochvali veceru, oblecenie, zlozi mi kompliment...a teda kazdy jeden den vratane vikendov obaja vstavame o piatej. Beriem to tak, ze to nebude navzdy. Ale clovek si zvykne na vsetko.
To je tak...ked clovek nema problém, tak si ho vyrobí.. namiesto vďaky facka uz medzi dverami.
Aj môj je na stavbe, hneď po robote ide makať. S láskou mu spravím na jedenie čo chce a donesiem čo si zažiada. Však to stavia aj pre teba a vaše deti nie?
Keď sme začali stavať dom , dcéra mala 7 mesiacov, muž chodil na 3 týždne do zahraničia ,doma bol týždeň a celý týždeň na stavbe , videli sme sa len v noci a vtedy keď som jemu a robotníkom nosila jedlo ..... teraz je dcéra väčšia tak už chodíme na stavbu všetci 3aja ...ona sa tam pohrá ja pomáham manželovi, potom ju uspím a pomáham ďalej ...
Áno tiež ma to mrzelo že sa vôbec nevidíme, ale robi to pre vás a o chvilku sa budeš radovať keď budeš sedieť na gauči s manželom v dome ktorý vám postavil .... zbaľ malého a choď k manželovi aspoň na hodinku a spríjemni jemu aj sebe deň už len tým že mu donesieš nejakú maškrtu a možno sa ti ujde nejaká ľahká robota 😊
@mandzula máš pravdu, treba, ale pokiaľ sa tí dvaja ozaj ľúbia, tak vydržia aj nemožné. Sú aj páry, ktoré stavba domu položila, no ja som nemala vôbec žiadne pochybnosti, žeby sme to nedali. Vždy sme sa vedeli na všetkom v kľude dohodnúť.
Myslím že tam nieje problém stavba domu alebo práca ale skôr to že príde chlap domov po celom dni a vybíja si zlosť na žene a synovy. Žena sa teší viacmenej na muža že ho konečne vidi a chlap len dojde a vrieska.
My sme stavali svojpomocne 2 roky, a to bol dokončený len základ, aby sa dalo presťahovať.. A stále sa robí čosi na dome, ale už tu bývame. Najstarší mal 2 roky, ked sa začínalo, druhorodena par mesiacov. A počas tých 2 rokov stavby som mala mimomaternicove tehotenstvo, operáciu, a sťahovali sme sa do nedokončeneho preto, lebo o mesiac som mala rodiť 3.babo.... Nás stavba nerozbila. Mali sme dohodu, ze 1.den v týždni manžel na stavbu neide (plus nedeľa). A ja som hocikedy zobrala deti, pobalila a autom/vlakom šla za mužom na stavbu (25 km od prenajatého bytu).... A on ostal večer na stavbe a ja som sa vrátila so špinavými deckami, alebo ich umývala hadicou (v lete, vtedy tiekla tepla voda)... Zaspali cestou domov v aute, prenášala som ich spiace, aj nespiace, urevane aj čisté do bytu na 3.poschodi... Všelijaké situácie boli, unavení sme boli, ale neriešila by som to ani teraz inak. Deti videli otca pri práci, občas sa s nimi pohral, jedli sme spolu, tmolili sa okolo neho.... Pomáhali sme, upratovali... Ten dom sme stavali spolu. Ja som ničila burinu a uz po roku pestovala paradajky 🙂. A ked sa nám nechcelo byt na stavbe, zobrala som deti do kočíka a spoznávali sme budúcich nových susedov a okolie 🙂
@janickacrazy autorka pise, ze muz krici na nu aj syna, cize sa tam uz nieco kazi, preto odporucam dat si aj ten spolocny cas, aby laska coskoro neskapala.
Niektore z vas pisu, ako to treba vnimat tak, ze muz to robi pre rodinu, ze ma autorka zatat zuby, je chudak prepracovany, nervozny... Otazka. Nerobi zena pre rodinu to, ze sa stara o domacnost, o deti...? A to vsetky vieme, ze je to riadna fuska aj s nocnymi. Ma teda aj ona automaticky kricat na muza a na deti? Preco ma ona automaticky pre muza chystat kupel? Nezasluzila by si ho aj ona? Volako sa mi to zda nespravodlivo podelene. Podla mna si zasluzi ocenenie zena rovnako ako ten muz.
@mandzula presne tak súhlasím s tebou
Jeden známy, čo si svojpomocne staval dom povedal nášmu susedovi, že by to už nikdy nespravil. Majú 3 deti a on netuší, kedy a ako vyrástli, vôbec s nimi nebol, furt len stavba. Že spätne to ľutuje a nestálo to za to.
Bud si dom budete stavať sami, pričom jeden tam bude hrdlacit a stratí roky života alebo sa pridá aj druhý a bude žiť s detmi na stavbe, alebo si na to zaplatíte firmu. Predpokladám, že si chcela byvat v dome, kavička na terase a pod. Niekto ten dom postaviť musí

Tak si zaplaťte robošov alebo opatrovateľku a chod makat s ním 🤷♀️