icon

Manžel je stále na stavbe

15. jún 2022

nášho domu a ja som na 7mesačné dieťa sama.domov príde večer.máme ešte staršieho syna.ten už extra starostlivosť nepotrebuje.dať mu jesť, vie sa prehrať už sám.už nevládzem je tam vkuse. skoro ráno odchádza, prichádza neskoro večer.ak nie je tam je v práci.potom príde domov podráždený a kriči na mňa aj syna

kubkovamama
16. jún 2022

U nás podobne,s tým rozdielom,že chlap po mne nekrici,ale skôr ja som nervózna ako pes po celom dni s 3mi alebo aj 4mi deťmi.Ale uvedomujem si to a krotim sa,presne ako ti tu napísali,on možno len reaguje na atmosféru,ktorú vytvaraš ty.Len u nás sa o veciach hovorí a potom je všetko o.k a nikto nepotrebuje agresívne vypúšťať paru..a ak náhodou,treba si priznať a ospravedlnit sa.Moj keď cítil,že je to už moc naňho aj fyzicky,veď po robote makať kým je svetlo 24/7 nie je žiadna malina..tak sa zobral na pár týždňov do zahraničia zarobit aby potom sme mali celé leto pre seba..a robilo sa iba na dome.Treba si doma pohovoriť,nájsť kompromis a on to robí pre vás,pre rodinu,neverím,že chlapi začínajú stavať (asi aj po dohode s partnerkou) sami pre seba? On asi čaká nejaké ocenenie,oporu.Nie nervóznu xantipu.Co priznajme si,často po celom dni v domácnosti sme.Inak ak tu nikomu neodpisuješ,možno si sa urazila,ale odporúčam prečítaj si aj články od parovych terapeutov-ak sa nesnažia obaja,tak to padá,to je základ

0kristina0
16. jún 2022

@mandzula prerabat a stavat od piky je sakra rozdiel ale nebudem sa tu s tebou dotahovat. Nebudem sa viac k tomu vyjadrovat, svoj nazor som si napisala.

mandzula
16. jún 2022

máš pravdu, keď staviaš, žiješ niekde inde, nie priamo v rozostavenej stavbe, pri prerábke sme žili priamo na stavbe, umývali sa v lavóre, prekračovali vedrá s maltou, a napriek tomu nikto na nikoho nekričal.

autor
16. jún 2022

neodpoviem všetkým len niektorým.ale v podstate skoro všetky ste na jeho strane a ja mám len vydržať lebo on je vyrobený.dala som dosť málo informácii na začiatok, ale to už som bola unavená.takže manžel keď je v práci tak je IBA v práci.on domov nechodí.pracuje ďalej nedochádza.len výnimočne príde.kvôli domu keď treba niečo vyplatiť, prevziať.prácu má teraz NENÁROČNU nenarobí sa tam.v práci končí skoro takže po práci má dosť času si aj oddýchnúť.chodí sa bicyklovať, posedieť atď...to že stavia nie pre seba, ale pre nás je mi jasné.len nemyslím že tam musí byť od vidim do nevidim.chce tam ísť silou mocou na vianoce.ja sa tam neponahľam.može.to byť aj neskôr.mne by nevadilo byť tu ešte aj rok.len jeho trhá.synovi staršiemu veľmi chýba.chce sa s nim pohrať, len žiaľ, nie je čas...a najviac mi vadí, že kriči.ja viem, že je unavený, ale ja tiež.to mu nedáva ešte právo kričať.je vynervovaný, je toho veľa a nedá sa s nim porozprávať normálne. len krikom.minule už aj syn na mňa zdvihol hlas.a to je už zlé.rodina má spolu tráviť čas.ale tá stavba nás okráda o čas.chápem.ale vzďaluje sa mi aj keď on to tak nevidí.a za stroskotanie vzťahu mi to nestojí aj keď zas až také zlé to medzi nami nie je.len radšej pôjdem do domu trošku neskôr, ale budene aj teraz viac času ako tak, že je stále preč.ťažko sa opravuje pokazené.

autor
16. jún 2022

@lamonita aj robotníkov máme.ale čo vie sám robí sám.ale aj tak je tam veľa

autor
16. jún 2022

@loginexistuje no večeru má.milá nie som keď kričí.

autor
16. jún 2022

@stary_ujco nepìsala som, aby tam nechodil vôbec len môže byť vuac dima.mne by nevadilo ostať tu kde sme, on nechcel

autor
16. jún 2022

@beata_k ďakujem za uxnanie že hevyoho na obich dosť.lebo z tých prídoevkov mám.pocit, že len on má toho dosť a ja sa len sťažujem s vyloženými nohami.

autor
16. jún 2022

@janickacrazy niečo robia aj robotníci, ale veľa aj sám

janickacrazy
16. jún 2022

a povedala si mu to takto ako si to sem teraz napísala? nedá sa mu to nejak normálne vysvetliť? Ak nie, napísala by som mu list, všetko ako sa ty cítiš a ako by si to chcela. Zbalila deti a išla na týžden k rodičom. Nech sa trošku zamyslí.

autor
16. jún 2022

@lejusinka veď aj to, že som na deti sama je makačka, ale všetky ho to ľutujú a mám byť milučká a tichučko.je tohi na neho disť, ale kričať nemusí

autor
16. jún 2022

@lejusinka tiež som sa s nim chcela dohodnúť, že sa nasťahujene aj neskôr len nech je viac s nami, no nechce ani počuť.zaumienil si, že do vianoc.no neviem, či stihame.chcel od septembra, ale nevyšlo.vraveka som mu, že od septembra tam nepôjdeme lebo syn nastupuje do školy.bude si musieť zvykať na školu nemusí ešte aj na nový dom.no on si robil po svojom.no povedal už, že nestihame.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. jún 2022

@bajka16 pomôžu, ale teraz chodia pomahať aj na stavbu

autor
16. jún 2022

@vafinka zas až tak nie.v robote sa nepretrhne a v robote má aj oddych.kedže keď je v práci domov nechodí.spí tam.

autor
16. jún 2022

@mandzula ďakujem za uznanie.vystihla si to a stotožňujem sa s tebou vo všetkom.úplna pravda

autor
16. jún 2022

@birika bývame bluzko.syn tam.na chvíľu chodi.ale ti, čo.píšeš, že s malou na deku je pekná predstava.ake iba predstava.tam nie je priestor, čisté stavenisko.štrk, kamene, piesok...a už vidim ako by mi malá pekne sedela na deke...🙄

autor
16. jún 2022

@zuzuliatko18 má snahu aspoň o trochu času s vami.len ja niekedy ten pocit u manžela nemám.keď ho poprosim tak vtedy príde skor.ale je toho malo.a nie z vlastnej iniciativy.

autor
16. jún 2022

@hilda08
veď toho sa bojim aj ja, ze vztah sa znici

autor
16. jún 2022

@elenita tak u vas je to ine.mas v nom pokoj, uznanie, viete sa porozpravat, nekrici.aj u nas uz rok.este som bika tehotna a bol stale prec.vraj ked sa bude rovit interier bude tam menej.lebo nevie to robit.je tam stale a este viac.

autor
16. jún 2022

@21anjelik19 moja mala by tam v takom hluku nezaspala.sem- tam idem tam, ale zatial tam nemam co robit.a ked vrta tak sa s nim aj tak neporozpravam

autor
16. jún 2022

@elizabet173 my máme aj hypotéku.a už som.pisala vyssie isto na deke nie.nie je tam priestor.ciste stavenisko.mala mi na deke isto nebude a v hluku ani nezaspi.

autor
16. jún 2022

@ajsha123 ja uz susedov poznam 😊 zahradu chcem mat, ale teraz nie..az o par rockov.nech sa tam zabyvame.

autor
16. jún 2022

@lussinka792 presne tak.nie stavba, praca, ale krik

autor
16. jún 2022

@mamutka ja som po dome netúžila.chcela som.ist di bytu do mesta.on si presadil dom.a kavu nepijem 😄

autor
16. jún 2022

@yoxinka mozno aj on si to uvedomi slebo ani nie. dom velmi chce tsa bude rad, ze ho ma.

autor
16. jún 2022

@elizabet173 moja chyba no nevladala som.hned potom som zaspala.

zuzuliatko18
16. jún 2022

Tak ale to ma.stalo Vela nervov, slz a kriku, kym pochopil, co od neho chcem. Paradoxne, ked som ho pr stala riesit a zariadila si zivot s malym po svojom, tak vtedy sa lady pohli.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. jún 2022

@zmrzlinka2021 no nie je to celkom tak.nepotrebujem to preto, ze kamaratka ma.mne by nevadilo.ostat tu, ale manzel nechce a niekde byvat musime.chcela som byt, ake manzel nie.tak som ustupila a staviame.