Manžel je večne nespokojný
ahojte..ani neviem kde zacat.dost ma trapi nas vztah s muzom.resp.jeho postoj a tak....
mame tri deti.14r.6r4r.moj muz neznasa ked mi ma pomohat.nevyzadujem aby pral varil zmyval.teraz je dva mes.doma..len take mensie pomoci.ci vylozit umyvacku alebo aby si po sebe odpratal veci ked sa dosprchuje a podobne...alebo ppmoc s detmi..oblecie ich teda jedneho najmensieho do pyzama aj to s neochotou /vlastne vsetko s frflanim a neochotou/ale tym to hasne
deti davam spat a vsetko okolo nich aj rano ..on nikdy nevstal k nim aby som si ja polezala..dlho je v
Akoze takeho chlapa poslat dokelu. A ze nosi peniaze no ako stredoskolsky ucitel ss v nich zrejme topite. Su to jeho deti? Zil niekedy sam? Ake to bolo u noch svokor svokra ked bol maly?
Moj muz je opozit tvojho. Nakupuje perie vesia sklada naklada riad vari si umyva po sebe a plati upratovacku. Ja robim bordel a udrziavam ho 😂😂😂
@katarinamarkova
ja len ci som ja divna ked chcem aby sa zapajal do chodu domacnosti ale normalne nie s vecnou nechutou a jojkanim a pod...ved moj otec bol uplne iny...
moj muz mi pomoze nehovorim ze nie...urcite veci..niekedy sam.od seba ale to sa mu musi chciet.ked ho o nieco poziadam tak ze co zase?a uz je nervozny ze ma ist nieco urobit hoci je to ze mi ma podat z vrchnej police cosi ...a vycita mi to ze nam sluzi...tak koho by take reci nehnevali?
ved som ti vylozil pracku..alebo vylozil som ti pradlo.zdorazni ze ti....
a ja ze mne?ved hej som ti pomohol ved tebe som pomohol...a ja ze tak asi nie mne ale nam ...ale on ma taky postoj proste...ze vsetko co robi v dom.mi pomaha.mne..ze to nerobi pre nas....alebo ze ved ti pomahame ked vravim ze vela toho robim sama...
a este mi vadi jedna vec z nasom manzelstve.ze cely cas co sme spolu riesi seba.co on nema co by chcel on...materialne aj nematerialne veci...
vlastne ja viem vsetko o nom 😂 o jeho tuzbach konickoch snoch atd ale on asi o nas vela nevie.hlavne o mme.lebo sa ma to este nespytal.kam chcem ist co chcem robit co by som chcela.len on mi stale vravi co on chce a to potom to v kuse riesime.
to tiez neni normalne ze?
@ildi16 ako si si ho naučila, tak máš. Mala si ho od samého začiatku zatiahnuť do pomáhania a nie mu ukazovať, že to zvládaš sama. Nechcela si nikdy od neho pomoc, potom prišli ďalšie deti a zrazu už toho bolo oveľa viac ako na začiatku, lenže Tvoj muž to nepostrehol a robil tak, ako bol zvyknutý, je to len chlap, jemu treba povedať priamo, čo chceš, aby robil....lenže Tvoj nie je zvyknutý, jasné, že sa mu nechce.
@emilia25 presne takého mam doma aj ja ako píšes, chvalabohu 🙂
moj muz mal tiez všetko vzdy na tanieri. ja som robila vsetko aj krd sme obaja chodili do roboty. potom prišla dcera ostala som na materskej a stale som musela sama doma vsetko lebo muz staval nas novy dom. po roku som to uz psychycky nezvladlala a stale sme sa hadali. lebo sme toho mali obaja vysr hlavy. potom sme sa prestahovali a domacnost som mala stale na stsrosti ja aj varenie. ale muz papa doma len cez vikend . roboty okolo domu je tiez vela a tak stale nepomahal s domacnostou...potom prisiel syn..cca 2 tyzdne do zadu a neviem co sa muzovi porobilo..mozno na mne zbadal ze mam dost..ale zacal ukladat veci do myčky opral a dokonca aj vyvesal. povysaval a s dcerou sa zabaval a mna nechal vyspať kym ma nezobudil drobec...velmi ma prekvapuje v poslednej dobe..asi mu pomohlo ze musel byt s dcerou sam 5 dni kym som bola v nemocnici a musel riadit a zbadal ze to nieje med lizat..dufam ze mu to vydrzi. co sa tyka tvojho muza myslim ze moze byt trosku egoista a co je horsie ako ucitel musi byt psychycky na tom zrejme dost vycerpany..dieta cloveka vycicia z energie tak co urobi z clovekom 100 pubertiakov. dokonca si asi nevie ani uzit tie dva mesiace prazdnin lebo vie ze ho to caka zas. mozno by mal porozmyslat o inej praci a ty by si mu mala dat preplesk nech sa spamata a zacne sa divat okolo seba a nie na seba...zaspievaj mu...Já já já jenom já
@cecilia68 vies nerozmyslala som rozumom.no fakt somho natolko milovala ze .SOM DO TOHO SLA..narodila sa nam mala.a aj preto ze sme zili v spol.domacnosti vyse dvoch rokov ..nechceli sme zit takto ale normalne v man.zvazku.nebol taky praveze....bol zvyknuty ale len o seba sa starat.nebolo to take az teraz od kedy je viac roboty doma s detmi a v praci...
@pishtok ano vtedy mal inu pracu..v tejto je 3r...a dnes sme sa rozpravali ze vobec sa nezresesetoval a uz pojde do prace..ze doma kopu roboty..na zaciatku prazdnin mal zdr.probl.teraz uz dva tyzdne ja...
tak je nestatstny...povedal mi ze zaziva aj take obdobie zle..ma depresie...bolo by dobre ak by to zacal riesit
dok
@nyusika nemyslela som ze sa zmeni..praveze on bol viac pedant nez ja 😂..teraz ho take veci vobec nezaujimaju mi povedal..casu ma malo..myslim cez sk.rok.
no zas si musi uz konecne uvedomit ze mame rodinu atd.
on si mysli mi to aj povedal dnes ze ostatny muxi tolko nerobia co on...ze nic skoro...asi ma takych kamosov alebo co
som mu aj povvedala co tu kocky a aj ty radili..tak dufam ze zaberie..samzrejme v klude
chcela by som aby sa vela veci zmenili..
@ildi16 kedy ste boli spolu na dovolenke? takej co ste si obaja, pripadne cela rodina uzili? ako my keby nejdeme tak 2x do roka tak hlavne moj muz je uplne mimo... ja viem hlavu vypnut aj pri knihe ci fyzickej praci, ale moj muz potrebuje proste byt mimo - najlepsie mimo slovenska, mat program etc. ... vtedy vypina... a ako pisem - on to fakt potrebuje - ja uz na nom vidim ze zacina byt nervozny, podrazdene reagovat - nastastie u nas funguje dobre komunikacia plus teda aj zarobi tak mi to viac menej vzdy oznami ze musime vypadnut, ja len zorganizujem seba a deti a on zvysok... a potom je zas na istu dobu totalne v pohode...
názov téma nekorešponduje s obsahom prvého príspevku, nie že manžel je nespokojný,to nie je nespokojnosť,ale téma mala znieť, manžel je strašne lenivý aa serie na domácnosť,
akého si si žiaľ vybrala takého máš, ako si si ho naučila,taký je. Muž sa má podielať na domácnosti tak ako žena, rovnako.
Dnes je to tu už nejakým pravidlom asi, že čo tu ženy vypisujú,ako ich chlap nič nerobí a je ofučaný,keď musí pomáhať, listuj v diskusiách- tisícky strán sú tu o tom.
jeho neprerobíš.
@ildi16 ak ma depky nech zajde za psychologom za to sa vobec nemusi hanbit zial je to v dnesnej dobe dost bezne ale mam skusenost ze psychos pomoze ak clovek chce. nechcem urazit manzela a znevazovat jeho pracu ale nechcel by si to vymenit s mojim muzom. to by nedal. fyzicky makat 8 hodin v praci a potom pokracovat pri dreve alebo miesacke alebo aute doma tak dva tri krat do tyzdna a kazdu sobotu a dovolenku ma týždeň cez leto tyzden cez zimu plus pomedzi semtam po jednom dni ked ja musim k doktorovi. popritom sa musi venovat dcere lebo je na neho naviazana a kazdu nedelu sa musi venovat celej rodine lebo som mu uz zakazala aj v nedelu pracovať. chlapec ma po 40tke sa bojim nak nechyti infarkt. ja som mlada ja zvladam viacej 😉 a este aby nam nebolo malo mame psa z dob ked sme boli maldsi a bezdetni ten tiez potrebuje vybeh co ma tiez muz na starosti a popritom musime chodit nasim pomahat lebo oco moj uz nevladze co dakedy. a moj muz chodi vysmiaty lebo ked ma fajront otvori si pivko a je spokojny kolko toho urobil. no a vrchol dna je samozrejme večera ktoru robieva on lebo ja uz nemam sil. spravi ju hned potom co osprchuje a uspi dceru. ked si to takto vsetko zosumarizujem tak ma toho naozaj dost a myslim ze vzajomne sa doplname v com treba. vsak o tom je manzelstvo. ja mojmu nevykrikujem ze mal by si mi pomahat a on mne tiez nie ze vela som robil unaveny som. my to o sebe vieme a snazime sa pomoct ako vieme. on mne napríklad tou vecerou a ze ulozi dceru a ja jemu napriklad aj tym ze od neho nechcem v domacnosti nic pomoct aj keď tieto posledne dva tyzdne riadi on lebo som po porode a na antibiotikach. mna skor stve ze my uz nemame cas na seba lebo keď deti zaspia priblizne do 5 minut po vecery zaspime aj my 😂 nam by pomohlo krby mal den 30 hodin a deti nepretrzity 15 hodinovy spánok
@libawet Ako ďalšia zúfalá, že aj keď to bude sám Lucifer, ale vydať sa musí, aj keby hromy-blesky padali😝
@nyusika Veď toto...chlapi sa nemenia, a keď aj , tak len ku horšiemu, a to presne v prípade, ked už prídu deti, lebo tie ho otravujú, vadí mu plač, krik, hluk a uteká z domu, len aby mal pokoj 😂
@ildi16 inak aj tak nechapem, ked mas byt, ved co tam tolko upratujes, ze potrebujes, aby ti vo vsetkom pomahal. Mozno to mas zle vsetko zorganizovane a preto sa ti zda, ze nic nestihas a mas chaos.
Ja som tak naucena, ze obyvacku, ked niekde odchadzam, ale aj ked idem spat, mam stale vsetko upratane a cistu. Keby dakto prisiel, tak ide do obyvky si sadnut, nikto nevleze do spalne predsa, alebo hned do kuchyne. TO iste mam ked idem vecer lahnut. Tak ma naucila mama. Aby bola obyvacka upratana, ked rano vstanes. TO iste aj chodba - botnik a skrina, vsetko ide dnu, topanky, bundy, sal, ciapky, kabelka, vsetko mam odlozene a odpratane, aby ked niekomu otvorim, nemala som bordel, to je vizitka. Muz ma kosik na svoje veci a ja na svoje, nic sa nepovaluje po komodach, aby sa nestratilo - mobil, kluce , penazenka a spol. TO mas hned upratane dve izby.
Spalni robim postele kazdy den a davam prehoz, mam skrinu a kos na pradlo, vsetko odkladam. A ustielam.
Detska je kralovstvo deti, nech si porobia poriadok same. Uci ich nech sa hraju v izbe a nezvlacaju ti kopec hraciek po com byte. Jest uc pri stole, nech nejete kade tade, robi sa bordel.
Kuchyna - zaklad je riad, ty mas mycku, zasa pomoc.
Mycka umyje, to je hlavne, s riadom ktory je casto aj 3x do d na aj viac clovek strati najvaic casu, pracka vyperie - ja si najradsej pradlo vesam sama, lebo muz to nevie, a aj vytriedim, co ide do susicky, co nejde. Vysavam 2x do tyzdna - pravidelne streda sobota a umyvam podlahu tiez takto, viac u nas netreba. Sobotu je hlavne upratovanie.
NEchapem , co tolko treba upratovat. Treba dodrziavat svoj system, prat v jeden den, zehlit v druhy, vysavat presne v dni ked to mas stanovene, nie hala bala , kazdy den stanovit jednu veci co treba spravit. Mat system, aby si sa v tom nestratila.
A ano, kazdeho bude stale upozornovat a asi aj manzela. Ma taku povahu, kopec je takych, dolezite je, ze nakoniec pomoze, aj ked pohundre, je taky, musis ho takeho brat, kazdy ma chyby a ty ho proste nezmenis.
Nechcem ta kritizovat, ale podla mna mas zly system, aj v upratovani, aj v tom, ze si nikoho do nicoho nezapojila. Treba robit veci konzekventne a systemovo , ucinok sa dostavi. Budes mat viac casu na seba, deti a manzela. A skus nejaku opatrovatelku, alebo mladu kocku nech postrazi deti a chodte len tak do kina alebo sa len tak prejst. A manzel by mal bud zmenit zamestnanie alebo sa naucit relaxovat, lebo upadne do depresie. Drz sa
@ildi16 nie nie si divná ze chceš aby sa tvoj muž zapájal do chodu domácnosti. To čo je od základu zle, aby si ma správne pochopila, čo chcem povedať, je, že to čo by malo byť zapájanie sa - ty berieš ako jeho pomoc tebe - a to je ZLE.
sama píšeš:
,,ved som ti vylozil pracku..alebo vylozil som ti pradlo.zdorazni ze ti....
a ja ze mne?ved hej som ti pomohol ved tebe som pomohol...a ja ze tak asi nie mne ale nam ...ale on ma taky postoj proste...ze vsetko co robi v dom.mi pomaha.mne..ze to nerobi pre nas....alebo ze ved ti pomahame ked vravim ze vela toho robim sama...,,
vieš, ale aj ty tu od začiatku v tejto diskusii hovoríš o tom, že on ti, tebe, pomáha, nepomáha!
ono to vyzerá tak, že on si myslí, že ,,tebe pomáha,, a ty ho podporuješ v tom, že ,,pomôž mi s tým,,
neodpovedala si mi na moje otázky: prečo po ňom upratuješ bordel v kúpelni atd? prečo necháš syna nech mu robí poskoka pri jeho lenivosti?
@ildi16
,,.len on mi stale vravi co on chce a to potom to v kuse riesime,,
otázka:
tak prečo to s ním potom v kuse riešiš, keď to s ním nechceš riešiť? prečo, hoc sa aj nespýta na tvoje potreby mu o nich nepovieš a neriešiš tie?
@ildi16 ...,,že ostatní muži toľko nerobia ako on,,....
haloooo sa zobuď žena, a hlavne zobuď jeho, ak chceš z neho mať normálneho chlapa doma.
- on je učiteľom! t.j. pracuje necelých 8h denne, iba 5dní v týždni, zrejme ešte menej, lebo časť prac. času by mal mať prípravu doma, že?
- má každý jeden víkend VOľNO!!
- má skoro 2mes. prázdniny!
- v zime skoro mesiac?!
- každý jeden sviatok je doma!
by sa mu, tak ako aj tebe šikol rozhovor s niekým, kto maká 12 hodín denne 6 dní do týždňa, bez prázdnin, s dovolenkou tak dva týždne do roka, popri tom stíha doma bez reptania a s radosťou aj povysávať, či myčku vybrať, či manželku zobrať na rande.
sú len dve možnosti:
a) je to psychicky vyhorený jedinec, čo by potreboval psychologa, psychiatra a mal by urýchlene prestať učiť chúdence deti
b) - myslím, že b) je tou správnou odpoveďou.....je to praobyčajný lenivec a egoista, čo si ťa krásne omotal ako slúžku okolo prsta a ty mu tu hru baštíš aj s obalom.
Podla mna to nie je o upratovani. Deti uz nemas uplne malicke, da sa na jeden vecer zaplatit aj au-pairka, studentka, opatrovatelka. Vy nemate uz dlhodobo cas jeden na druheho. Vztah nemoze fungovat ak sa onho nestarate. On chodi do prace, doma tri deti, robota, upratovanie...a to je vsetko. A zjavne uz dlhodobo, roky rokuce. Takto sa neda fungovat. Musite pracovat na vztahu, lebo sa vam rozpadne. Takze neries ci sa mu chce vylozit umyvacku ale sprav nieco pre to, aby ste aspon raz za cas travili cas sami dvaja niekde vonku. A zacni co najskor. Este pripajam clanok, mozno pre vas nie az tak uplne aktualny, ale nieco sa z neho zobrat da. http://www.strom-zivota.net/o-parterstvi-kdyz-s...
@katarinamarkova ved ja to vsetko viem.aj som mu to spominala
ale ako jeho zobudit?

@deti95060810 😂😂😂
praveze mne vadi jeho pesimisticky postoj ku vsetkemu...cely den hundre.nic neurobi bez joooooj