icon

Manžel je závislý na svojej matke

lienkasophie
1. júl 2012

Kočky, musím prísť k vám po radu 😒 s mm spolu žijeme 2 roky. najskor sme mali problémy so svokrou, klasika mm si ju stale zastaval.. prežili sme mnoho hádok, ale vydržali sme. dcérku svokra nevidela pol roka od narodenia!! stretávame sa teraz znovu. mm bol v pohode asi rok, ale teraz svokra zase začína otravovat. stale mm vypisuje maily. ona býva od nás asi 60 km. ale vraj v jej meste majú všetko najlacnejsie - napr nabytok co chceme na zakázku! mm sa skoro nechal od nej nahovorit, kym som nezasiahla. Zase začína ten kolotoč hádok kvoli nej. ona sa do nás opat mieša a mm to necháva tak !!! nedá si to kludne vysvetlit, vraj "ONA NAM CHCE LEN POMOCT" ... ja jej pomoc nechcem.... chova sa k mm ako k malemu decku 😠

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@martinex ja som sa s mojou tiez tolko nahadala.. kricali sme po sebe... a potom si ma mm zacal branit.. zastal si ma... a preto nebola ani v porodnici za malou, iba na krste.. a potom videla malu po pol roku...! mm bol v pohode.. nechapem jak ho znovu zlomila.. brala som to ze to je uz vseto vyriesene!! navzdy! a teraz znovu zacina ten isty kolotoč.... 😔

lili_mia
1. júl 2012

@lienkasophie moje nervy!!!!!!!!!!!! to nemá pud sebazáchovy???? ešte aj lekárovi diktuje ako má vyšetrovať? tak to vybav partnerskú terapiu, ona sa neuvedomí a mužík nepochopí

aduskatt
1. júl 2012

@lienkasophie mojapo krste videla maleho asi po dvoch rokoch...skor ju ani nenapadlo k nam prist.aspon som mala pokoj

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@dejnas jasné že problém nieje v nábytku 🙂 to som uviedla len ako príklad... ona pozná aj niekoho kto nám urobí elektriku, kto prerobí byt, školky pre malú ..... chce si zobrat vraj moju malú do Prahy na výlet! 😀 co sa moja mala bezo mna nepohne .. ona je mimo.... inak teraz mu zvoni mobil .. predpokladam ze vol aona 🤐 🙄

graceful9
1. júl 2012

@lienkasophie mne je tiež jedno čo si tá ženská o mne myslí, hlavne že mi dá pokoj,,,keď otravuje ide ma drbnúť 😠

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@danielka1982 no to mi je luto... niektori su fakt priserny... citala som tu pred nedavnom temu, ohladne penazi v manzelstve .. 😝

dejnas
1. júl 2012

@lienkasophie aha, takže svokra je už "naplno" rozbehnutá 😝

dejnas
1. júl 2012

pokiaľ sa manžel "nespamätá", tu je asi žiaľ, každá rada figu platná ☹ on bol na ňu odjakživa tak naviazný?

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@lili_mia a ked pomínaš lekárov 😀 ked sa narodila malá, bolievalo ju na začiatku bruško z prdíkov.. ked sme s nou volali tak sme jej to povedali.. a ona hned bezala u nej k trom cudím lekárom !!!!!!!! a pytala sa ze co moze mojej dcere byt!!! a potom doletela k nam ze mame prist k nej a oni ju vysetria!! no je toto normálne??? a prisla estes nejakou diagnozou!!!!! 😝 neviem uz akou, nejaka blbost.. zevraj toje urcite nasej dcere....a nakupila mi rektalne rurky pre malu! tak ich zabalila mm nech ich vrati "mamicke" nech si ich NIEKAM strci

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@dejnas ano bol naviazany.. vychovavala ich sama... ale asi 10 rokov ma partnera... ziju spolu... ked sme sa zobrali, nieco sa pokazilo - uz ho voalal, nech to pride opravit! a pritom ma svojho partnera! waaa uz mam nervy na to vsetko.. ked na to myslim a spominam... ☹

paris3
1. júl 2012

nastastie nemam tento problem.matka mojho muza zije asi 200 km od nas a okrem toho, nikdy k nej nema nejaky extra vztah.
je mi velmi luto, ked ty niekto trpi ako ty 😢 moji rodicia sa totiz kvoli tomuto problemu rozviedli... potom si moj otec nasiel novu priatelku a podla mna to bola super zena, velmi dobre im to spolu fungovalo... otec zacal normalne chodit na psychoterapiu, lebo si uvedomoval, ze je to problem a vdaka terapii sa mu to podarilo vyriesit. niekolko rokov fungovali bez problemov, ale potom sa znovu do toho nejako zamotala babka a otec ju znovu zacal pocuvat... proste non-stop kritizovala ako moju mamu, tak aj tuto priatelku, az nakoniec tomu otec uveril a zase bolo po vztahu 😢 teraz ma otec dalsiu partnerku a babka medzicasom zomrela, takze je problem vyrieseny....
dufam, ze mate sancu... ale ja som v tychto veciach velmi skepticka... rozhodne by som mu navrhla pohovorit si s odbornikom, ak si uvedomuje realnu hrozbu rozpadu vazho manzelstva... ak bude chciet, tak by sa s tym mozno nieco dalo urobit, ak nie, tak len dufam, ze ta miluje viac nez svoju mamu ... co teda je velmi silna konkurencia 😒
a to s tymi dobrymi radami svokry tvojmu muzovi poznam.... potom mu zacne dobre radit, ze nie si pre neho dost dobra... a on si tu 'dobru radu' svojej mamicky (ktora by mu urcite predsa nechcela zle) moze lahko pripustit k srdcu....
mas stastie, ze svokra aspon nebyva s vami alebo v rovnakom meste.... dufam, ze sa to podari vyriesit...
aj ked ti neviem poradit, tak ti aspon drzim palce!

sisaha
1. júl 2012

@danielka1982 dufam, ze to vyzivne od neho vymahas...boze niektorí chlapi su neskutocní hajzli..

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@paris3 no myslim ze odbornik ze zavrhnuty hned! ktora zena by tam chlapa dostala? myslim z emoj by tam nesiel a povedal ze to vyriesime sami... 😝

dejnas
1. júl 2012

@paris3 problém je, že títo ľudia si fakt málokedy uvedomujú, že majú problém 😒 a akúkoľvek odbornú pomoc odmietnu a ešte vysmejú tých, ktorí to navrhnú... klobúk dolu, že tvoj otec na to prišiel... 😉

@lienkasophie áno, aj om si myslela, že to bude tak, že ho sama vychovala... ☹ predpokladám, že má iba jeho.. či?

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@dejnas
@sisaha
@graceful9
@aduskatt
tak idem s nim pokecat.. zajtra dam vediet ako to dopadlo... 😝 myslite na mna !

aduskatt
1. júl 2012

@lienkasophie drzim palce🙂

graceful9
1. júl 2012

@lienkasophie budem držať veľmi palce 🙂

lili_mia
1. júl 2012

@lienkasophie stačí, že na terapiu budeš chodiť iba ty a terapeut ti môže radiť ako vplývať na muža

danielka1982
1. júl 2012

@lienkasophie vieš,že mi to vôbec nieje ľúto?všetko zlé je vraj na niečo dobré..aj keď u nás na dedine každá rozvedená je k...a mne je to jedno,som šťastná,že to peklo je za mnou...keď chcel sex tak som mu povedala nech sa ide opýtať mamy či mu to dovolí...chvíľu také podpichovanie pomohlo ale financne ju podporoval každý mesiac dookola...a pritom ona mala dochodok,vdovske a aj pridavky na dceru ktorú mala v 44 rokoch,takže ona sama mala viac ako ja s mužom dokopy a aj tak jej on daval peniaze.Bývala od nás asi 10 min cesty no ja som mala svoju rodinu na východe a na cestu k nim som nemala,takže som nemala tam nikoho iba muža a ešte aj ten bol častejšie pri matke ako pri žene a deťoch...raz aj na vianoce sa dotrepal domov o polnoci a vysvetlenie?mame bolo smutno samej so sestrou..nechcem strašiť a držím ti palce ale u nás sa to všetko začínalo vetou:,,milačku ale pochop ona nám chce len pomôcť a poradiť,je staršia tak má asi viac skúseností."

janinah
1. júl 2012

@lienkasophie ty svokru nenávidíš a mohla by ona ne/robiť čokolvek,vždy ti bude vadiť, myslela si niekedy na to,ako sa cíti tvoj manžel,ked máš k nej taký postoj?,ako sa cíti chlap,ked žena čo ho vychovala nevidí jeho dieťa-vnučku pol roka? a ešte možnože čakáš,že na ňu bude nadávať a vadiť sa s ňou kvôli tebe? mám už dosť rokov aj skúseností a môžem ti k tomu napísať- čím skôr sa dá váš vzťah nevesta-svokra do slušného normálu,tým lepšie pre teba aj tvoje manželstvo 😉

danielka1982
1. júl 2012

@sisaha dostal 6 mesiacov basy ale má podmienku 18 mesiacov no teraz neviem či to má tých 18 mesiacov na to aby vyplatil dlžne výživne alebo ci nesmie do tej doby vynechat ani jeden mesiac platenia...neviem.ale pochybujem že mi dlh na výživnom cca 2600eur vyplatí...veď by jemu malo ostalo ako on zvykol hovorit

paris3
1. júl 2012

posledna veta, co si odcitovala, to je asi ako cez kopirak pri vsetkych tychto pripadoch 😠
tazko proti tomu bojovat...

danielka1982
1. júl 2012

@janinah ale prečo by mala ona skákať ako jej budú pískať?

mandragora22
1. júl 2012

@lienkasophie ahoj, v prvom rade by som rada podotkla, ze nizke vzdelanie este nezarucuje nizku inteligenciu a naopak, cize to, ze svokra "radi" a ma len ZŠ, este neznamena, ze kvoli tomu je hlupa, i ked ta tvoja ocividne hlupa je. totizto moja matka ma len ZŠ, ale v zivote sa mi do zivota nestarala. naopak, partnerova matka....... ma VŠ, bola dokonca i vo funkcii, je zamestnana v pomerne vysoko (inteligencne, ale i platovo) hodnotenom rezorte a napriek tomu je to sprosta manipulatorka.... synacik ani niezeby skakal, ako piska, on vyslovene jej nazory si osvoji, aj ked par dni, ci hodin mal nazor uplne iny... proste by som to tak povedala: ak mas kam, utekaj, podaj o rozvod, dohodnite sa o majetok, peniaze i dieta a zacni novy zivot, bez debila...

paris3
1. júl 2012

@janinah ty si ta jej svokra? 🙂 ako keby som pocula, ze presne toto urcite tvrdi jej muzovi 😠
takyto vztah svokra- nevesta sa neda nikdy do normalu, kedze je to boj o toho muza... tu vyhra len jedna! to ako keby si jej radila byt kamaratka s jeho milenkou 😝

katusska1
1. júl 2012

@janinah ja si myslim, ze pokial chlap nie je zaslepeny, vazi si svoju zenu a vie realne posudit veci, tak prizna chybu matke a je ochotny to nejakym sposobom riesit... mozno aj tak, ze sa s nou nebude bavit a manzelstvo ci vztah tym nijako neutrpi, skor naopak...

mandragora22
1. júl 2012

@lienkasophie mna este zarazila jedna vec. ty mas TAKYTO vztah, kde nie su dvaja, ale traja a vy s muzom sa snazite o dalsie dieta??? ruky prec od dalsieho dietata, toto nie je riesenie. budes potom dvojnasobne nervozna a vobec, budes deprimovana, lebo on sa nezmeni a ty s dvoma detmi tazko zacnes sama, omnoho tazsie, nez s jednym 😒

kveta
1. júl 2012

@lienkasophie Nevidela som ziadne manzelstvo, co by ustalo tlak takejto svokry. Moja prva rada je: prestante sa snazit o druhe dieta. 😔

janinah
1. júl 2012

stavať muža medzi dva mlynské kamene/ja alebo matka/ je nemúdre,kľudne to môže vyhrať tá matka 😉 múdrejšie je nasadiť vysokú školu diplomacie a tolerancie 😉

lienkasophie
autor
1. júl 2012

@janinah moja svokra mi volavala a nadavala.. pisala mi vyhrazne sms a nadavala v nich ! nevies co som snou zazila.. zacala som sa s no opat stretat kvoli dcere, chcem aby mala dve babky...
ale ked do nas takto azsahuje, nenecham si znicit kvoli nej manzelstvo....
kazdy ma na to iny nazor, ale kazdy pripad je individualny.. nevies co sme s nou zazili a aka je.. on aje chorá ! na začiatku som ju mala rada.. ale ked ti bude niekto vypisovat na mobil ze si chudera a ukradla si jej syna, nebude ti asi vsetko jedno. a okrem toho, nikdy sa mi za to neospravedlnila.. teraz sa len pretvaruje ze je vsetko ok . takze tak v skratke