Manžel Jehovista chce strhnúť aj deti, čo robiť?
Ahojte,som zufala,neviem ako dalej...vie mi niekto poradit?
Napisem v skratke:manzel mal problemy s alkoholom,
v roku 2017 si bez mojho vedomia pozical 15000 eur,vlozil ich do Bitcoinov na internete,uplne tomu prepadol a potom prisiel o velke peniaze cca 60000 eur.
Od roku 2018 zacal moj manzel chodit k Jehovistom.V r.2019 konvertoval k Jehovistom.
Teraz je momentalne bez prace a kazdy den chodi k za nimi,alebo ked som v praci oni pridu k nam.V stredu a v nedelu maju tie ich prednasky...Uplne ho celeho "zozrali".
Mam pocit,ze ja som ho za 15 rokov nedokazala vymamit od jeho manii,ale oni to dokazali. Mame dve male deti,uz nejaky cas od 2019 sa ich snazi ovplyvnovat,ze oni su dobri veriaci ludia...mna nema sancu prehovorit,ale mam strach o svoje deti,chce ich zobrat na prednasky...Velmi sa kvoli tomu hadame,nesuhlasim s tym co robi...som zufala,uz nevladzem bojovat...Co mam robit???
@lu1610 nielen že narodeniny ani Vianoce a ani vôbec nič ...Dokonca ak zomrie rodinny prislušník nikdy sa po smrti nestaraju a ako pochovaju tak nechaju nikdy tam už nejdu... v nemocnici nebudu radsej ich nechaju zomrieť... nakolko veria že idu do vecnosti a len oni su vyvoleni na vecny život... Moj otec ma rodicov Jehovistov už 40rokov.. do 20 rokov nikdy nemal Vianoce chodili a pozeravali po susedoch ako su pri stromceku on to ako dieta nezažil ked nam yo hovoril plakal babka vždy hovorila aby sme vsetci isli tam ale nikdy ani s bratom to nepripustili nikdy nechcel aby aj jeho deti toto zazili... a jeho brat taktiež ked bol rok 1999 len oni verili ze nastane koniec sveta a vsetci umru len oni su vyvoleni. Nezmente ho zbalt seba j deti a rieste to sudom... ak po 3x nezaplati na deti skonci v base. Ak je tam uz nevystupi a ak tak môže celiť dosť psych.natlaku a dokonc ho môžuaj zabit... nakolko musel sa zaprisahať....
@lu1610 a co sa s manzelom dohodnut ze nedate deti ani k jehovistom ale ani ku katolikom? bolo by to fer voci vam obom a aj detom..az budu velke same nech sa rozhodnu ci chcu byt jedno druhe alebo neveriaci ... preco by mali byt veriaci a nie jehovisti? je to sekta jedna ako druha .. v oboch su zly a dobry ludia a obe maju ludi manipulatorov ... nech si manzel veri comu chce ale nech to nenosi domov.. nech sa s nimi stretava mimo domu a rovnako ale i ty dodrzuj toto pravidlo ... no nenapisala si tu podstatnu vec- milujes ho? aky je k detom? a chces vobec nieco zachranovat
Kokos nohy na plecia a chod zo 700 eur si dokazes platiť niekde sociálny byť, ty ani neváhaj
Ja myslim ze pani nechce odist od manzela hlavne preto lebo je to zacatie odznova.Treba si to priznat je v tom ista pohodlnost.Su zariadenia pre matky s detmi ak nieto kam ist.Zatial.kym sa majetok nevyriesi.Je na vas ako rozhodnete nielen o svojom zivote.
Nečítala som reakcie ale napíšem za seba. Môj dedko bol polovicu života katolík, potom sa mu niečo prihodilo a na vieru zanevrel. Po istom čase sa stal svedkom Jehovovým a bol ním až do smrti. Odišlo mu tam veľa peňazí, lebo mali povinnosť kupovať hory tých ich časopisov a šíriť osvetu, ale on to nikdy nerobil. Iba to kúpil a plnú krabicu časopisov odložil do pivnice. Babka to priebežne na tajnáša dávala do zberu. Ako vnúčatá sme nikdy nedostali darčeky, negratuloval
Riskol prachy. Otázka je, kebyže mu to vyjde, tiež by si tu písala, že môj muž si požičal a zarobil 100 000.
Nepišem to totiž v zlom.
Je to otázka, ktorá hovorí v dobrom aj v zlom.
Deti nikam nepušťaj, majú svoju vieru od narodenia.
Do bytu svedkov nepuštaj a keď sú tam snaž sa naplánovať krúžky, cukrárne deťom a tak.
Keď už nebudeš vedieť čo a ako,tak manželská poradňa.
Chceš, aby s tvojim deťmi na ulici otravoval ľudí a rozdával im papieriky? Odmietol transfúzky krvi pre deti, ohrozil ich život, odmietol lieky pre deti? Ved si vsimni, ze ty si vzdy na druhom mieste a on si stále robi, čo chce, veď to je človek bez citov, keby ťa ľúbi, tak nepotrebuje chlast ani sektu. Chudence deti, sú ešte male, ja by som sa o ne bála, že sa niečo stane, že mu prepne.
@lu1610 muzovi bratranci mali takeho otca. Tiez sa dal k jehovistom. Ich mama to vyriesila rozvodom a deti zostali jej v starostlivosti. Viac detailov ale neviem.
Ja ti navrhujem rozvod. Toto sa nezlepsi a jedneho dna da jehovistom aj vasu strechu nad hlavou.
Vsetky,co tu radite rozvod ako tym uchrani deti??? Pokial sa otec bude stretavat s detmi,bude ich lanarit. A po rozvode budu deti chodit k nemu,budu tam same bez mamy a otec bude mat kopu casu hustit do nich,vlacit ich po prednaskach a pozor. Po rozvode deti castokrat praveze velebia otca,lebo su s nim menej a mama je ta,ktora ich vychovava a tam su aj prikazy a zakazy,co u otca byva volnejsie a jemu ide o to,aby ich zlakal,takze sa bude velmi snazit. Prve,co by som zrusila je bsm,neviem,ci by som sa hned rozvadzala.
Tak brávať ich tam môže, tak ako aj ty do kostola. Jehovisti to majú tak, že v 15tich sa sami rozhodujú či chcú do tej viery vstúpiť , alebo nie. Dovtedy už snáď budú mať jasno.
@lu1610 ahoj moja milá. Ja som svojho muža spoznala ako svedka jehovovho. Bol to ale veľmi úprimne veriaci človek, zamilovala som sa do neho a vzala som si ho. Dnes už nieje svedok. Je to veľmi dobrý muž. Tiež urobil v živote rozhodnutia bezo mňa, tiež sme sa preto hádali, ale keď si veriaca žena, tak sa za neho modlí aj za deti a predlož toto trápenie Bohu. Ak ho miluješ a budeš trpezlivá, nemusí to byť zlé. Pán Boh bude konať za teba. Ak to on berie vážne, číta bibliu a uvedomuje si svoje chyby, tak túži po zmene svojho srdca a zmene života k lepšiemu. Ja som za jehovistov vďačná, lebo vďaka nim môj manžel tiež túžil po Bohu a po zmene života. Oni sa mu venovali pri štúdiu a veľa sa o Bohu dozvedel. Žiaľ ich teória a výklad nieje spravna/y, ale sú to dobri ludia. JaMu
Ahoj. Vzdy sa najde niekto, kto ti pomoze. Ak nie rodicia, tak hadam surodenec, nejaka teta, alebo svokrovci? Vselijake su pripady. Myslim, aspon docasne. Kym nepodas o rozvod, nerozdelite si peniaze, dom predat atd. Vsetko sa da. Vzdy je nejake riesenie. Existuju aj mediatori. Ja takisto vidim na tvojom pripade, ze ak sa s nim nerozvedies, tak blbsia od teba neni, a ziadne sance a dufanie v zazrakov, ziadne ultimaty a cakacky, co keby hento toto ono, nie, len jedna cesta je, rozvod a s tym nasledne tebe pomoc docasna so vsetkym a potom nove zariadzovanie sa do zivota. Ty by si evidentne chcela zazrak z tvojim muzom. Ale tvoj muz evidentne ziaden rozum nema. Preto ho maj ty a uz vobec by som takto daleko na tvojom mieste ani nezasla, co tu vsetko pises. Ved len pockaj, cim dalej to s nim budes tahat, tym vzdy len menej a menej ti ostane po rozvode. Sekta ti zhltne uplne vsetko. A ver tomu, ze v tej sekte skor ci neskor bude mat partnerku na sex. Bolo uz milion takychto pripadov a ty mi tu prides ako Alica z ŕiše divu , ktora sa vsetkemu cuduje. A neboj, sud mu vymeria nejake vyzivne, ak bude moc nizke, budes sliapat po uradoch a dozadovat sa vselijakych priplatkov, ked otec plati len tolko a tolko, oni sa v tom vyznaju.
Manželov otec tiež prišiel k jehovistom kedysi. Vtedy si jeho žena povedala dosť a rozviedla sa. No stále to nemajú medzi sebou vyriešený. Keď sme s jedným sťažuje sa na neho, keď s druhým zase na ňu... 🙈🙈🙈 a to je už kopec rokov. Oni mali aj iné problémy, ale nie s alkoholom ani drogami, ale on bol prelietavy, kdeco skúšal..., rodinu bral ako firmu.... Ak sa to nedá zachrániť tak ukončiť vzťah. Skutočne mu pomohli? Svokor od nich nevystupil nikdy stále mu chodí pošta, ale to ignoruje...
Rada by som ti poradila ale nemám skúsenosti ako niekto.Ale tu asi pomôze rozvod.A verím že dobré slová by ti poradil aj dobrý kňaz.Nečakaj už lebo zachvíľu môže byť neskoro.
Zbal si veci a utekaj. Co s muzom co nepracuje,je zmagoreny sektou,co este mu budes tolerovat?
Jo ja bych brala nohy na plecia aj s detmi a by som sla prec od neho.To su manipulanti a sekta
Okamžite sa zbaliť a odísť . Na druhý koniec republiky aby ti nelákali deti.. podať o rozvod a predbežným opatrenim o BSM, všetko co sa da zachrániť lebo prídeš aj o polovicu co mas narok.. vase manželstvo zachrániť nepôjde keďže muz je na inej strane
Ale kde chúdiatko lu1610 pôjde keď nemá kam.Skúste aj nad tým porozmýšlať.Čo pôjde pod most.Kto z vás vie o nejakom ubytovani pre ňu ?
Bez od neho prec co najdalej a pri rozvode a bitke o deti povedz aj v akej sekte je.. Kamoskina mama je v sekte, nechala ju umriet-VLASTNE DIETA! pozerala nanu v nemocnici ako jej vlastna dcera 17rocna umiera pred ocami a vobec ju to netrapilo.. Sla na bicykli, zavadila kolesom o obrubnik a drbla a presekla si tepnu na stehne.. Vlastna matka jej odmietla dat krv a zamietla to aj lekarom, ze tak si to vraj ten ich boh vybral ze je to jej osud aby takto umrela 😭 umrela ani nie do tyzdna v nemocnici 😭 a matka este podala trestne oznamenie na lekara ze jej podal nejaky liek na utisenie bolesti 😭 utekaj prec lebo jehovisti su magori cisti.. Vlastnu rodinu nechaju umriet a nedovolia im dat nic ani krv ani organy lebo vraj to je neciste 😪 kamoska chcela este zit prosila ju aby jej dala krv ze je este mlada nato aby umrela a matka s kludom nanu kukla a jej povedala ze tak si to boh praje ze ak je jej sudene prezije ak nie tak nie 😭
@lu1610 prepáč, ale to všetko si mu tolerovala?dlhy, alkohol veď tvoje deti obral minimálne za tie peniaze o byt!nerieš teraz či katolíci či jehovisti.Musis sa rozviesť, lebo Ta ťahá ku dnu.Iny už nebude.Budes to musieť zvládnuť iné Ti nezostáva.Urcite sú možnosti ako odísť z tohto pekla.Ak ich bude mať raz za 2t spraví vždy menšiu škodu ako dennodenne.Patri na psychiatriu je závislý človek ovplyvnitelny chory
@lenkakravcova Prečo by ta jeho viera mala byť práve tá zlá - používaš sarkazmus, nie je jedno, ak nám to pomáha a nikomu neškodí, či veríme, že darčeky nám nosí Ježiško alebo verime v Alibabu a štyridsať zbojníkov?
@iva812 Myslela som to presne naopak.
Považujem vieru Jehovistov za rovnakú "sektu" ako rkc. A niekedy sa práve tí čo sú v RKC správajú horšie než jehovisti (lebo ti tam konvertuje lebo to začnú myslieť vážne). ☺
A taktiež mi sú jehovisti bližší, čo sa týka teologie, než ostatné kresťanské cirkvi. Je to dosť podobne mojej viere, islamu.