Manžel, ktorý nevie kedy má prísť domov
Zienky, prosim vas o názor, postrehy, skúsenosti. Sme manželmi 6rokov a mame 2 deti. Manžel je pracovitý, zodpovedný (iba v jednom nie - vysvetlím), prejavuje mi lásku slovami, pozornosťou, kvetmi, darčekmi, ALE ma jeden problem, ked ide vecer von nevie kedy ma prist domov. Najprv som si myslela, ze je to v spojitosti s alkoholom, alebo partiou okolo, ale nie je to Hlavny dôvod. Proste on sa rad bavi a nechce sa mu ísť domov. Ako riešite podobne situácie, ked napr išiel na firemnú večeru s tym, ze mal prist o 9tej, prišiel o 5rano. Išiel zapijat kamarátovo dieta a miesto o pol noci ako slúbil prišiel rano o 7mej!!! Mali sme za sebou fakt ťažký mesiac, dokonca sme prekonali mimomaternicove tehu. Dokonca sme vyhľadali aj kňaza, nech nam poradí. Povedala som mu veci ako v živote, dusoval sa, ze si bude dávať pozor a potom prvy pokus pride rano o 7mej. To bolo v pondelok a dnes mal firemnú večeru - od po sa s nim nebavím a pisem mu take maily, ze iny chlap by mi uz asi vylepil a dnes mi slúbil, ze urcite bude medzi 1-2 doma. Este som bola aj protivná, ze aky scenár mam vymysliet, ked nepríde. Sľuboval, ze urcite pride. Prišiel 2:30 a aj to az potom co som mu vyvolávala a vypisovala SMS. Neviem ci som iba prehnaná hysterka, ale som z toho nešťastná. Úplne ho to znižuje v mojich očiach. Viem, ze sa to chlapom stava, ale vždy??? Potom mu je to vždy ľúto a ze ako sa hanbi a bĺa, bla. Ja uz neviem co s nim 😫 ps: urobila som si novy nick, hanbím sa to písať pod svojim 😤
@stihacka31 fúuu nechcem byť zlá a kritizovať lebo sama nemám rada také mamičky čo sa tu hrozne navážajú do mamičiek ale po prečítaní tvojho príspevku mi nedá pýtaš sa či si hysterická áno si !!!! vieš čo by tu dala kopa mamičiek keby mala len takýto problém ako sama píšeš v ostatnom je dobrý, pozorný tak nad čím sa trápiš na tvojom mieste by som v tom čase spokojne spala aj s detičkami veď je noc a ráno by som mu dala veľkú pusu aby vedel aký poklad ho doma čakal a aby sa rád domou aj vracal 🙂 keď budeš takáto stíhačka raz sa ti môže stať že sa ti domou navráti čo ti samozrejme neželám tak si len pekne užívaj že ho máš a nerieš hlúposti prajem pekné sviatky 🙂 🙂 🙂 🙂
@stihacka31 - ahoj. Nečítala som všetky odpovede. Osobne Ti poviem, mne by na tom všetkom asi najviac vadilo to, že nevie dodržať slovo. Proste keď poviem, že prídem vtedy a vtedy, tak vtedy prídem. Ešte tak pol hodina meškania je OK, stane sa, dá sa pochopiť. Ale ak sa pravidelne omeškáva bezdôvodne o niekoľko hodín bez toho, aby sa ozval, to by mi teda vadilo. Ja som teda zase v takýchto veciach strachopud, priznám sa. Keď niekto nejde vtedy, keď sa ohlási, hneď sa bojím, či sa mu niečo nestalo. Aj keď napr. minule moja mamina išla s dcérkou do tanečnej do škôlky, ktorú máme za domom a neprichádzala ešte ani o 45 minút a telefón si nechala na stole, čiže darmo som jej vyvolávala, mala som nervy od strachu riadne. Doma spal synček, čiže som nemohla ani odísť ich hľadať, ani nič. Nakoniec som to nevydržala a spiacieho som ho trepala z balkóna s kočiarom, že ich idem hľadať. Stretli sme sa na chodbe, vraj tanečná nebola, tak šli na ihrisko. Že je vonku pekne. Som jej vyčistila žalúdok, že prečo mi to neprišli povedať. Vraj si myslela, že nebudú rušiť, aby sa malý vyspal 😠 Ja som bola za blbú, keď som jej vravela, že som si myslela, že niekde odpadla, mobil doma, že či sa jej niečo nestalo a nevie sa pomoci dovolať + nevedela som, či mám bežať po dieťa do tanečnej, či ju hľadať, či hľadať stráženie k malému... Ja by som asi od manžela v takom prípade chcela, aby v prípade, že má v úmysle sa zdržať, mi to dal na vedomie, nech sa nebojí. Stačí SMS alebo zavolať, že nečakaj ma, prídem neskôr. Pre mňa základ nielen slušnosti, ale aj zodpovednosti voči ostatným. Lebo meškať sa môže, aj sa dobre baviť a predĺžiť si zábavu, ale treba sa vždy ozvať, či je všetko OK.
aha, preklep, aby mi dal vedieť, nech sa nebojím ja, nie on 😀
@stihacka31 mno, tu stihacku - novy nick si aj celkom vystihla 😀. Tak sa dohodnite, ze ak ide raz za cas s priatelmi von aleb na firemnu party, tak pride, kedy chce a je to vyriesene. Ja tiez ked som, nahodou, isla, napr. na stuzkovu studentom, tiez som nevedela ako bude, ak sa budem bavit a dokedy, proste som prisla, ako som chcela. Ved to je od veci, keby som mala od muza nakazane, ze mam byt o dvanastej doma. Inak moc ani jeden nechodime na nejake taketo akcie, ale ak sa, nahodou, stane, tak urcite tam potom neriesime hodinu prichodu. Sama by si zistila, keby si niekedy isla, ze proste ked je zabava, sa Ti nechce ist hned domov a proste ostanes dlhsie. Ak je to len o tomto. Samozrejme, ak sa aj dohodnete, staci k tomu pridat, ze ak sa nieco zmeni, date si vediet. Ze Ti proste priebezne da vediet, kolko asi sa zdrzi a kedy asi pride, aj tak sa da. Co sa tyka prichodu z prace, ci odkial cez den, tak aj moj muz povie kedy asi pride a kludne to moze byt aj o pol hodinu neskor. Ale aj ja. Vies, ked ides z prace, niekedy proste neovplyvnis, ze nieco treba este doriesit, nieco este niekto chce a cas rychlo bezi. Myslim, ze by si mala ist menej hlavou proti muru a vyzadovat tieto prichody na presno vtedy, ked je naozaj dovod na to, aby bol presne a vtedy na tom trvat. Napriklad, ked mate niekam ist, nieco mate vybavit na nejaku hodinu a tak. Inak by som ho trochu nechala dychat. Pripada mi to, ze sedis doma a len kukas na hodiny a vypisujes smsky. Mozno je to diagnoza mamiciek, co su uz dlho doma s detmi a nic moc ine nerobia, bohvie.
@stihacka31 a este ma napadlo, pokial je chorobne nezodpovedny a meska hodiny aj v inych situaciach a napriek slubom to nedodrzuje opakovane, tak neviem, ci sa s tym da nieco robit, obavam sa, ze sa to moc ani nezmeni
@stihacka31 ano, si hysterka prehnana 🙂))))))) uz to, ze ho cakas kedy pride a ked nie vyvolavas a smskujes je dost prehnane a nie to ze ta to este aj bavi sa nad tym pozastavovat. Co ma doma sediet pri tebe o 7mej kazdy vecer a nariekat nad tazkostami a radostami zivota? Keby chodil kazdy den ako sa mu chce... ael tak hadam ide raz za cas ako vravis.. tak to nastav nech si pride kedy chce.
Vies co robim ja ked moj niekam ide? Tesim sa ako malé decko, ze mam par hodin pre seba vecer, vylozim si nohy, pustim serial a idem spat.. ani by ma nenapadlo este cakat a ratat ci pride o pol noci alebo rano.... Rob to aj ty, alebo si daj daco na ukludnenie a chod spat 🙂
Musim povedat ze mam kamosku ako ty, nastastie aj ona si rada vyjde von, cize nadavaju si s priatelom navzajom :P Ale suhlasim s tymto od @lauricka ... "Pripada mi to, ze sedis doma a len kukas na hodiny a vypisujes smsky. Mozno je to diagnoza mamiciek, co su uz dlho doma s detmi a nic moc ine nerobia, bohvie..." a ja sa teda necudujem ze sa partnerovi nechce ist domov, z uvolnenej atmosfery rovno na hubovu polievku 🙂))
@janinah on frajerku ma uz dlhe roky, ale robi v inom meste a nevie si najst pracu u nas a nechce dochadzať, takze su spolu len cez vikendy.... a on cez tyžden ma potom straaasne vela casu 😀
Skor babo keby sa im podarilo, nech uz je doma ona a on pri nej 😀... ( obavam sa, ze nebude pri jeho povahe ani potom ale...)
@stihacka31 to, ze ma vela napocuvaneho, z neho nerobi dobrého psychológa.... to su dve rozdielne veci.. pocuvat a vediet , ake maju ludia problemy, neznamena automaticky vediet aj poradit, ako z tych problemov von...Sorry, som veriaca, ale s knazom by som taketo veci nikdy neriesila...
@stihacka31 ahoj 🙂 ja ťa chápem, mne nepríde takéto správanie normálne. Nie to, že sa niekam ide zabaviť, to by mi nevadilo, ale ak raz niekto niečo sľúbi, tak to má dodržať. Raz za čas sa stane, že sa zdržíš, ale vždy? Pre mňa by bol taký človek absolútne nespoľahlivý. Dohoda je dohoda a je jedno, aká ti príde v danom momente nepodstatná a hlúpa - ak sa ti niečo také nepáči, tak to nesľubuj a hotovo. Pre mňa by bolo doležité vedieť, kedy cca príde, aby som vedela, ako sa zariadiť - tzn. ak má pláne prísť o 7 ráno, nech to povie narovinu a nie, že nasľubuje, kam ide s tebou a čo ráno spraví a nič z toho.. On sa chce ísť baviť, on sa má v prvom rade postarať o svoje povinnosti a zariadiť si to tak, aby sa do 7 rána baviť mohol.
@stihacka31
reagujem na tvoj prvy prispevok
ty davas "od do" pre muza kedy ma prist napr. z party? to ako hadam na neho necakas ako jeho mama 😀
Ja som minule z party z prace prisla o tretej rano, len som to o desiatej vecer muzovi oznami, nech ide hajat bezomna 😀
v čom je problem, ked nepride o 9:00 (prepac, ale vtedy sa party len vacsinou rozbieha) ale o tretej v noci?
Co je podstatne podla mna, mal by ta o tom aspon informovat.
@maznacik007
tieto hodnotenia a sudy baviacej sa spolocnosti na ucet toho, kto partnerovi vola, nemam rada.
akosi zabudaju riesit, ze oni s nimi dvoma v jednom dome neziju. takze netusia, preco dany partner reaguje, ako reaguje. ci ma naozaj dovod, alebo si dovod najde vzdy.
mam skusenost s chlapikom, co prisiel na firemny vecierok, cely cas sa dobre bvail, az na telefonaty od jeho zeny (vzdy sa zdekoval bokom a dosiel s takym tym vyrazom: uz zase volala a nadavala mi, ale neriesite, ja to zvladam). takze ano, v spolocnosti zacali kolovat nelichotive narazky na jeho zenu.
po case som sa dozvedela, ze pred odchodom na vecierok sa doma pohadali, lebo mali par mesacne babatko a to bolo chore a malo teplotu. vtedy este miernu. ale jeho zena ako vacsina prvomatiek, taku situaciu prezivala v strese a chcela, aby bol s nou doma (po spomienke na prvu chorobu môjho dietata ju celkom chapem, tiez mi dobre padlo, ked manzel dosiel vecer domov. padol mi kamen zo srdca, ze uz nie som sama. aj ked samozrejme dieta mi to neuzdravilo, ale citila som sa pohodlnejsie, nez osamote). ale on siel. najprv mu volala, nech sa cim prv vrati, nakoniec, nech ich ide aspon zaviest na pohotovost, lebo sa to zhorsilo. ibaze on odmietol, odporucil jej, ze nech si zavola sanitku a siel pit. tak si zavolala taxik.
mohla to tak vyriesit hned a vykaslat sa neho. ale ani od neho to nebolo zodpovedne chovanie. dal prednost zabave a vyuzil na tom vecierku spolocensku mienku (ktora si z nedostatku informacii situaciu nespravne interpretovala) vo svoj prospech.
dalsi pribeh je o mladom chalanovi, ktory tiez nedaval o sebe vediet, ked takto vypadol na noc za zabavou a partnerka to uz ani neriesila. ibaze chlapec opity v zime lahol v parku vedla ich panelaku na lavicku a do rana umrel na podchladenie. mozno keby mali dohodnute ze cca vtedy a vtedy bude doma, tak by sa zacala obavat, co sa stalo a znahat ho. mozno by ho nasla. mozno... to sice nevieme, ci by to pomohlo, ale bol by tu aspon blikajuci vykricnik, ze sa asi nieco stalo a treba to riesit. preto by som nepovedala, ze je to o kontrole partnera, ci davani vecierok od-do. skor o informovanosti pre pripad.
a mam aj vlastnu skusenost, ze nech urobis, co urobis, eventakom asi nevyhovies.
moj manzel je tiez zatvarac podnikov. kombinovany s tou vlastnostou, ze neda o sebe vediet, kedy aspon cca pride a kde cca bude. takze som zvykla volat ja jemu (a citila sa ako debil, ze si ja musim zistovat, kde mam manzela, akoby to bol moj puberatlny syn a obavala som sa dna, ked mi tieto informacie pride oznamit policia osobne, lebo sa nieco stalo), pricom mi obvykle do telefonu odpovedal tak, akoby som ho otravovala, co mi nebolo prijemne (a sem-tam sme sa preto doma rafli). naco som si po nejakej dobe doma vypocula, ako sa na mne vsetci jeho kamosi smeju a ako sa strapnujem, ze mu kazdy raz zavolam (nie viackrát za noc, vzdy iba raz).
tak som si povedala: dobre teda, nebudem ti uz volat. a prestala som s tym.
po nejakej dobe ma informoval, ze v ociach dalsich jeho kamosov som sa dobre zhodila, lebo vsetci vidia, ze o neho nejavim najmensi zaujem. ze ma vôbec nezaujima, kde je, ked o piatej rano stale nie je doma, ci sa mu nieco nestalo. co som to za mnazelku.
uz som sa len na tom paradoxe zasmiala. ci mam ja hladat hranicu, kolkokrat mu smiem zavolat/nezavolat, aby to bolo v ociach iných eventakov unosne a nebola som za zlu zenu.
preto tie sudy eventakov, ktori sa smeju na tom, ze chudáka chlapa zena nenecha ani v klude sa zabavit, nemam rada. bez ohladu, ci na vecierku sedim ja a ludia okolo mna vynasaju sudy o niecej zene (manzelovi), ktory vola, alebo sa to tyka mna. je to hlupe.
drzim sa toho, ze neviem cele pozadie, nemam pravo komentovat (ci je jeho zena hysterka, alebo on nezodpovedny manzel).
@moonlight1210 ja sama som matka s detmi s dlhodobo nepriaznivym zdravotnym stavom, syn ma za sebou viacero operacii, dcera ma autoimunitne ochorenie liecena dlhodobo, preto viem co je to ked sa nieco stane s detmi a nahoda je blbec preto sa to moze stat aj ked je ten druhy na vecierku... ale teda my mame dohodu ze vtedy mu volam on dvihne a dojde ak sa da /teda nepil, co je vtedy ak neprespavaju/ ak viem ze pil volam suseda alebo sanitku. uz sa mi to stalo 😝
ale teda neviem ako u vas ale my vieme ked ma kolega par mesacne dieta /kupujeme darceky oslavime to spolu/ a takemu sa isto nikto smiat nebude, ale ine je ked je zena pernamentna stihacka ....
ine je ked kolega povie ze nejde na akciu z firmy lebo jeho dieta ma vystupenie
@stihacka31 za seba - aj môj toto robil. nepomohlo nič. neznášala som to, ja doma zodpovednosť za všetko a on si robí čo chce. potom som sa uvedomila - s ním či bez neho, všetko musím zvládnuť sama. tak som obrazne povedané zbalila kufre. keď to zistil, že je to už úplne úplne vážne, že odídem a mám ho v p*či, prestal s tým. resp. stane sa mu snáď 1-2x za rok. treba mu tvrdo šliapnuť na krk, samozrejme v prípade, ak vieš byť samostaná. mnoho zdaru 😠 😉
Necitala som diskusiu, dam len moj nazor. Napriklad k mojej praci patri aj ucast na nejakych vecierkoch a akciach. Na niektore idem z povinnosti, ukazem sa a hned ako sa da sa vyparim, ine kde sa zabavam, zostanem kludne aj do rana. Manzel ked ma nieco tiez ide a zostava dokedy chce. Dolezite je ze vies kde je, keby ti chodil nadranom domov, opity ci navonany a oruzovany, to by mne na tvojom mieste vadilo, My si tak hovorime ked ten druhy ma nejaku akciu, dobre sa zabav uzi si to a neponahlaj sa. Prid kedy budes chciet. A kazdy je spojony, lebo keby som sa mala bavit so stresom ze ta moja furia zacne za chvilku vyvolavat, alebo bude robit cirkusy ked pridem domov, no neviem z toho su len zbytocne napatia. Pokial sa netaha so zenami a nechodi sa ozierat do nemoty, neries a netrap sa nad tym. Tu je ale chyba aj v tom ze si to podla vsetkeho otecko rodiny zle zariadi. Nemoze predsa flamovat do rana a potom sa starat o deti ci ist na rodinnu akciu, to treba inac zorganizovat a nebudu stresy, ze musi nevyspaty soferovat ci spat ked ma na starosti deticky. Dalsia chyba, nech neslubuje ze pride o 22tej ked nepride, lepsie je nepovedat cas, pripadne v priebehu vecierka obcas poslat sms, je tu dobra nalada, bavime sa este chvilku sa zdrzim, alebo som na odchode, o hodinku som doma, lebo potom ano viem pochopit stresy ze cakas manzela o 22hej a on nikde, chvilku to ide a potom si clovek zacne namyslat ze ten druhy mohol mat nehodu, ci inu neprijemnost a zacnes sa bat. Ten co je vonku by nemal sposobovat svojej milej polovicke podobne stresy... Skuste sa o tom takto pekne porozpravat, ty mu daj volnost, nech sa bavi, spokojny manzel je potom lepsi a spokojnejsi aj doma a on zato nech ta nenechava v strese, nech dodrziava sluby, alebo nech ich nedava, ale nech ta obcas informuje, ked vie ze ty doma stresujes.
Este tolko, je dospely clovek ty tiez, nechovaj sa k nemu ako ku dietatu ze mu davas vychadzky, do kedy moze byt vonku, to by sa ani tebe nepacilo, velakrat zaberie viac to ak ho postavis do ulohy zodpovedneho manzela, nie do role neposlusneho decka
@stihacka31 ahoj, sice som vydata o dost kratsie, no mam doma velmi spolocenskeho manzela, ktory bol zvyknuty na tucet kamaratov,opijacky,chaty a po svadbe bol veru velmi vysokovany ze ma sediet doma na zadku so svojou zenuskou a dietatom. Z vlastnej skusenosti si myslim ze muzovi treba dat urcite hranice a naucit ho co ho doma nenaucili. Ked dam slovo, tak slub dodrzim. Obcas si vyjde aj sa posekame ale vzdy sa vopred dohodneme kedy pride. Lubime sa, zasmejeme sa spolu, ale obcas treba byt aj sekera:D a mne manzel aj povie nech niesom na nho az moc dobra.... ti chlapi potrebuju aj vzruso...:D a este dodam ze napriek tomu ze ja som domased a vecerne vylety prec od malej nemusim...zaviedli sme so svagrinou a sestrou obcasne opustaky...ked ich nechame s detmi doma...nech si to vyskusaju a maju o nas strach aj oni🙂 a veru, funguje to. Hned tie nocne vyjazdy obmedzili a s kamaratmi si viac volavaju:D pevne nervy ti prajem
za seba- aj ja mam doma priatela ktory nevie kedy sa vrati vcas domov a v akom stave ma domov prist ked ho caka doma tehotna priatelka s teplou vecerou, Vylozene neznasam ked volam aby som zistila ze co sa deje a on odpovie ze zachvilu a pritom nema ani v umysle to dodrzat. Keby povedal narovinu necakaj ma pridem rano a namol tak si vklude zapnem film lahnem a potom pojdem spat a telefon uz do ruky nechytim ale ked nieje schopny sa ani vykoktat kedy ma v umyslu prist tak sa clovek o neho boji ci sa mu daco nestalo alebo ci on nieco nevyviedol a mne rano pride domov policia, takze chapem stihacku31 a nieje hysterka vacsina zien je taka ze sa boji kde ma chlapa a este ked su dohodnuty na urcitych veciach,
@maznacik007 ale vedelo sa, ze ma doma dieta.
ibaze to tiez nie je prekazka, aby rodicia (alebo jeden z nich) niekam obcas vypadli. mat dieta neznamena nepisanu povinnost uz sediet iba doma. takze preto spolocnost reagovala na jej telefonaty odsudenim. vyzeralo to, akoby by jej vadilo, ze on sa ide bavit, ked maju doma male dieta. akoby ona povazovala za povinnost sediet doma, lebo dieta.
ibaze on nepovedal to B, ze to dieta je chore.
@adeala bingo super si to vystihla!
prečítala som si celú diskusiu a musím povedať, že chápem to a chápem aj tie čo autorku označujú za hysterickú... ale, som názoru, že áno, každý má právo sa ísť zabaviť a vypadnúť, ale nemám rada ak poväčšinou chlapi, majú stále pocit že sú slobodní mládenci a nevedia, kedy už stačí a patrilo by sa ísť domov... nehnevajte sa na mňa ale aby mi muž prišiel opakovane domov o 7-mej ráno!!!! tak to by si teda za klobúk nedal... a aby ste zo mňa neurobili hysterku, môj muž tiež chodí von a aj ja, ale v žiadnom prípade nie do druhého rána, to čo je... kks, má dve decká, rodinu, tu poniektoré čo píšu, verím, že nemajú deti, to už je trošku o inej zodpovednosti, než bezdetné páry, tu sa ráno skoro vstáva, decká vás nenechajú vyspať sa. atd atd,
a ešte pripomeniem to, že autorka mala mimom. tehotenstvo, takže ak sa nemýlim, hormony a všetko pracuje, takže sa môže cítiť trošku inak než ostatné, napr. ju môže mrzieť, že to neprežíva jej manžel podobne ako ona ale ide sa baviť do rána... paráda
akože mláááádenec...a poviem vám, že oplatiť sa to často nedá, lebo žena ako matka má od pôrodu neustále vryté v mozgu, že k tým deťom treba vstať, uvariť, zobrať von, a skrátka pocit zodpovednosti, no vela žien si rozmyslí či pôjdu hýriť do rána
asi tak...
Ja robím to isté čo vaši manželia, poviem jednoducho že neviem kedy prídem a hotovo, manžel ďalej nerieši a nečaká ma večer ... verí mi a vie že sem tam potrebujem vypadnúť a vypnúť ... takže u nás doma toto problém nie je 🙂
@stihacka31 nuz....mas velmi vystizny aj ked kryci "nick"...ozaj si stihacka... ved kazdy musi vypadnut von a sa odreagovat....my to s muzom mame tak, ze on ked ma akciu, ide si a NIKDY mi nehovori kedy sa vrati, to iste plati aj u mna. este mu dokonca posteliem vo vedlajsej izbe (predsa len smrdi od alkoholu a nafajceneho prostredia-a my sme nefajciari doma). proste kto ma akciu, vrati sa kedy chce, casove limity sa nedavaju, spi vedla a hotovo! a môjmu chlapovi sa casto ani nechce nikam ist, ja ho posielam, lebo ja mu nezakazujem chodit, a preto ho to taha domov, lebo mu doma nekvasi ziadna stihacka!!! ved zato ze si sa vydala a on ozenil ste este "neumreli" a mate pravo posediet s priatelmi a znamymi. bud vôbec rada ze ti to toleruje, takyto sikan by mi siel na nervy. keby mi muz vypisoval kedy pridem domov a podobne blbosti, tak ho asi kopnem do zadku... aj jemu to musi liezt na nervy...tak sa prosim ta pozbieraj a bud normalna tolerantna zena, inak si zbali kufre sam a pojde za takou ktora mu dovoli dychat...
skus mu spravit to iste a mozno sa spamata
@veselamirka2 vsak to vela zenam chyba vyrazit si same bez manzela bez deti - ako svojpravna osoba a potom byt jej muzom tak jeje tiez kazdych pat minut vyvolavam a smskujemnkde je co robi, ci si je vedoma ze slubila prist na osmu domov i ked prave vtedy sa zabava rozbieha a pna si vcelku dobre klebeti so svojimi kamoskami pripadne pozera nejaky film v kine - presne toto je potrebne pre obidve strany aby si to uvedomili - nehovorim ze kazdy tyzden treba vypadnut z domu lebo je treba - mne to uz tiez nevonia ale raz za cas to potrebuje kazdy z nas - taka dusevna hygiena -ba pri posedeni sa clovek ani nemusi ozrat ako blb
ak je dobry otec a prejavuje pozornost, stara sa a nie je v tom alkohol, nevidim dovod muza buzerovat. Ja tiez ak idem von, nik mi nedava terminy. Tie sa davaju pubertakom. Myslim ze by ste sa mali nad sebou zamysliet ;)
Na tvojom mieste by som riesila len jednu vec a tou by sa vyriesili tie ostatne = nepytala by som sa muza kedy pride domov 🙂 Ja sama neznasam,ked sa ma moja mamca a starka (ony dve mi to robia :D ) pytaju "kde si? Kedy prides?" Pamatam si z detstva,ze mamca vzdy vyvolavala otcovi kde je,kedy pride a on salamista s kludom mesksl aj tri hodiny.... VSETCI sme mali doma z toho nervy... Nikdy to svojim detom neurobim. Moj muz je dospely chlap,vie,ze ho doma cakame a ja zas viem,ze nie je typ,co by chodil nadranom ozraty. + fungujeme rovnocenne - ja chodievam von tiez,tiez nehovorim,kedy sa vratim,ale u nas je jedenasta hod.taky pomysleny strop - nepisany...ak sa jeden z nas ma zdrzat,posle sms tomu druhemu v zneni " som ok,zdrzim sa 🙂" a ideme kludne spat...nie sme uz pubosi,aj na zury chodime s kamosmi a kolegami,ak by sa nedajboze nieco stalo,daju vediet aj oni,resp.pomozu... A hlavne nevypisuj - on podla mna len caka,kedy prestanes a dufa,ze uz si zaspala :D
@ena70 presne, kedze sa tvojmu nechce chodit von netusis o com pisem :(
@stihacka31 ja by som povedala, že áno - si hysterka a aj stíhačka 😀 Ale vážne - ak je to raz za čas, tak mi to nevadí. Vôbec to neriešim. Nemusí mi vopred nahlásiť hodinu príchodu - čo sme v kasárňach?
Ja nerozumiem, naozaj nerozumiem. Takze vam nevadi ked vas manzel meska zopar hodin??????? Vy by ste sa nesnazili dovolat???? Spokojne bybste spinkali. No tak ja som asi z inej planety, lebo podla mna ked si jeden druheho vazi, tak toto nerobi. A zena, kt.sa chce dopatrat kde ma muza je hned stihacka? Co by ste napisali keby to napisal chlap, ze on je doma s detmi a zena mu zoparkrat meskava vecer a obcas sa zabudne do rana niekde a to slubi ze pride do polnoci? A ze ma byt rada, ze ma iba takuto chybu. Hmmmm, podla mna sa nema nikto uspokojovat s takymto spravanim od druheho. A pochybujem, zeby sa to vam pacilo. Nevadi, kazdy sme iny. Ja a moj muz mame dohodu pri kazdom meskani si hned davame vediet a je to. Od malicka mi otec vtlkal do hlavy, ze presnost je dolezita a myslim si, ze ako manzelka si zasluzim taketo spravanie od manzela.
No mňa by ani nenapadlo buzerovať mm aby došiel vtedy keď si ja predstavujem. Ideš von? OK, ja som doma s deťmi, dojdi si bárs aj ráno, nebudem ti kaziť zábavu aby si musel čumieť na hodinky, že kedy máš cvakať -lebo hysterka sa ťa nevie dočkať, nie? 😀 Idem ja von s kamarátkami? OK, si s deťmi a ja si tiež prídem kedy ja uznám za vhodné, ak to nie je štvornožky tak o čom.. sme dospelí, veríme si a zákazy podla nás do vzťahu nepatria.

@stihacka31 som žena, tiež keď mám raz za čas možnosť, tak sa rada zabavím... zásadne nedávam žiadne termíny, kedy prídem domov... a ak by mi len raz chlap zavolal, že kde trčím a kedy mienim prísť domov, tak by som si ten telefón na dlhú dobu vypla...
vieš, že ide von, že sa chce zabaviť, nie je to každý týždeň, tak fakt si nevieš deti do škôlky odviezť sama? že mu bude zle v práci je jeho problém, to teba trápiť nemusí no a rodinné oslavy - tiež jeho problém, že trpí 😀 a teda kopa vecí sa dá vyriešiť aj s deťmi a bez muža...
ja sa mu ani nečudujem, že po nejakej akcii pokračuje ešte radšej sám do baru, ako keby mal ísť domov a pozerať sa na zdutú ženu a čítať drbnuté maily, keď vie, že to bude tak či tak, tak si ešte dopraje dve hodiny pokoja 😀
ja súhlasím s @maznacik007 - mala by si ísť do práce a ak sa "nedá", tak začať sa trošku socializovať aj mimo detí a pieskoviska... s kamoškou na kávu, do kina, na oslavu... čo ti v tom bráni? lebo si vydatá žena, matka a nehodí sa to? ááááále čo, pôrodom ani sobášom sa život nekončí... nemáš s kým? no smutné, ale to sa snáď dá napraviť...
a na záver - nepýtaj sa muža, kedy príde a keď vieš, že má akciu, tak si na druhý deň s ním nič neplánuj... predídeš sklamaniu a ukážeš mu, že sa vieš zaobísť aj bez neho, možno mu budeš trošku vzácnejšia a bude sa aj domov ponáhľať...