icon

Manžel, ktorý nevie kedy má prísť domov

stihacka31
19. dec 2014

Zienky, prosim vas o názor, postrehy, skúsenosti. Sme manželmi 6rokov a mame 2 deti. Manžel je pracovitý, zodpovedný (iba v jednom nie - vysvetlím), prejavuje mi lásku slovami, pozornosťou, kvetmi, darčekmi, ALE ma jeden problem, ked ide vecer von nevie kedy ma prist domov. Najprv som si myslela, ze je to v spojitosti s alkoholom, alebo partiou okolo, ale nie je to Hlavny dôvod. Proste on sa rad bavi a nechce sa mu ísť domov. Ako riešite podobne situácie, ked napr išiel na firemnú večeru s tym, ze mal prist o 9tej, prišiel o 5rano. Išiel zapijat kamarátovo dieta a miesto o pol noci ako slúbil prišiel rano o 7mej!!! Mali sme za sebou fakt ťažký mesiac, dokonca sme prekonali mimomaternicove tehu. Dokonca sme vyhľadali aj kňaza, nech nam poradí. Povedala som mu veci ako v živote, dusoval sa, ze si bude dávať pozor a potom prvy pokus pride rano o 7mej. To bolo v pondelok a dnes mal firemnú večeru - od po sa s nim nebavím a pisem mu take maily, ze iny chlap by mi uz asi vylepil a dnes mi slúbil, ze urcite bude medzi 1-2 doma. Este som bola aj protivná, ze aky scenár mam vymysliet, ked nepríde. Sľuboval, ze urcite pride. Prišiel 2:30 a aj to az potom co som mu vyvolávala a vypisovala SMS. Neviem ci som iba prehnaná hysterka, ale som z toho nešťastná. Úplne ho to znižuje v mojich očiach. Viem, ze sa to chlapom stava, ale vždy??? Potom mu je to vždy ľúto a ze ako sa hanbi a bĺa, bla. Ja uz neviem co s nim 😫 ps: urobila som si novy nick, hanbím sa to písať pod svojim 😤

sue
19. dec 2014

@maciatkolulu nie,môj muž nemešká 🙂 nikdy 🙂 my totiž doma pichačky nemáme 🙂 meškať môžme do práce,domov nie....a čuduj sa svete,nik nie je zdutý,nik nasratý,fungujeme rovnocenne 🙂

alaguema
19. dec 2014

@maciatkolulu presnosť s tým nemá nič spoločné. Ak manžel ide von, rátam s tým, že je zodpovedný a vie, čo robí. Nenapadlo by mi, aby som mu určovala, kedy má prísť domov. Pár krát za celé manželstvo sa stalo, že prišiel ráno. Nie, nevadilo mi to. Nie, nevolala som ani raz, nie nepátrala som kde je, povedal mi kam ide, načo by som si to mala telefonicky overovať. Čo asi tak robili ľudia, kým neboli mobily?

sissy27
19. dec 2014

@maciatkolulu vieš, ale jej muž (a mnohí ďalší) hovorí len to, čo žena chce počuť 🙂 ona chce počuť, že bude o deviatej, o polnoci, za hodinu atď.... doma, lebo keby na rovinu povedal, vieš čo, nečakaj ma, lebo neviem kedy prídem, tak ho priviaže za nohu k radiátoru alebo dostane tak naložené, že mu bude zle ešte predtým, ako sa rozbije sám... takže pre kľudný odchod z domu zvolí variantu "áno miláčik, najneskôr o polnoci som doma" len nech môže vypadnúť a ono to potom nejak vyhnije...
ako hovorím, ja žiadne časové obmedzenia nedávam (a ani neponúkam), takže sa mi nemôže stať, že on alebo ja meškáme 😀 a vieš čo? pohoda !!

lujza123
19. dec 2014

@stihacka31 necitala som ostatne prispevky ale podla mna ano, beries to trosku histericky. Ale nic si z toho nerob, ja podobne histercim ked ide polovicka von bezo mna, kedy pride je mi jedno ale ten odchod ked ja musim byt doma s malou a mam chut tiez niekam vypadnut... Kazdopadne naucila som sa ovladat a nerobit ziadne sceny aj ked ma to vnutorne hneva.

Lebo ked sa na to pozriem s cistou hlavou deje sa to raz za veeelmi dlhy cas a za dalsie nikomu nieje prijemne ked sa citi ako 15 rocne decko ktore mama nepusti von...

Takze nadych, vydych a bud rada ze mas doma super manzela, ktory je uplne perfektny akurat ked ide von sa pozabudne....pozri akych kretenov tu castokrat baby riesia, ten tvoj s obcastnym neskorym prichodom je uplny anjel. Pokial sa tento scenar neopakuje kazdy vikend tak nieje co riesit podla mna..nekazte si pekny vztah riesenim v podstate blbosti

vege1
19. dec 2014

@stihacka31 v skratke, ja si nemyslim, ze si stihacka. Ked niekto nevie odkial pokial a navyse uz davno nema -nast, tak je to pre nezainteresovanych smiesne a pre manzelku skor trapenie. Vsak nech ide von ako pises, ale vzdy zatvarat podnik akoby to bola posledna oslava, na ktorej kedy bol 😨 . Samozrejme, poznam len tvoju stranu pribehu, ale pride mi to, akoby sa raz za cas "urval z retaze" a nevedel sa toho nabazit. Ja si o sebe tiez nemyslim, ze som stihacka, ale keby sa takto spraval moj muz, tiez by mi to vadilo.

lubkavargova1
19. dec 2014

Nuz pokial meska, zo slusnosti by mal povedat kedy pride domov cca....ze sa zabudol, no to je pruuser. Ale zase mali by sme dopriat muzom aj "svoje dni". Ked oni nam dopraju dlhe kecacky o bludoch s kamoskami tak by to malo byt detto...moj muzicek isiel vcera na otocku do blavy sa vyvencit. To co tam robil s kamosom neriesim. Ked chce povie mi to. Nebudem sa vsak pytat a vyzvedat a neviem co. Kazdy sme svojpravny clovek, mame svoj rozum (mozno) 😀

prasiatko30
19. dec 2014

@maciatkolulu pokial viem ze ide s niekym na veceru alebo je to firemna akcia - rozumej typicke vianocne vecere co poriadaju podniky pre svojich zamestnancov - tak by som ho vobec necakala ani by som mu nevolala. Viem predsa kde je a s kym tam je. Takisto ked ja idem z roboty alebo s kamosmi tak ma moj muz mi ani nestanovi cas prichodu ani mi hystericky nevyvolava ze kde som s kym som a co robim. Je pravda ze moc casto taketo vyjazdy nepraktizujeme ale napr vianocny cas je dost busy na taketo stretnutia

henikav
19. dec 2014

@maciatkolulu no ved prave je problem v komunikacii si myslim alebo v tom ze zienka vyzaduje od manzela aby bol v urcitu dobu doma, akoby bol male nesvojpravne decko. Nie ani jednej z nas by sa nepacilo keby manzel meskal domov, teda ze povie pridem o 22 a pride az rano, bez toho aby sa medzitym ozval. Ale ak ide von s tym ze ide sa bavit a nepovie kedy sa vrati, pripadne povie ze o polnoci je doma a vidi ze zabava sa rozbieha, je v plnom prude a nechce sa mu este domov, tak si nemyslim ze by bol problem ak sa zdrzi, pod podmienkou ze posle aspon sms ze zostava dlhsie 😉 Sms preto, ze nemusi zobudit rodinku ak uz spia, ale v pripade ze nespia, aspon vedia ze je v poriadku a nemusia stresovat. To vobec neberiem ako prislub ked sa chce ist bavit, nevie kedy pride domov a partnerka si "vynuti" aby slubil ze do 22 je doma. To je cela veda, vediet ist sa zabavit, aby nebol stres ani na jednaj ani na druhej strane

maciatkolulu
19. dec 2014

Paci sa mi ake tolerantne manzelku sem pisu. Nikto predsa nechce od manzela, aby cvakal, ale povedat budem dovtedy a dovtedy je slusnost. Ale vravim to je moj nazor. A u nas to tak pekne funguje. Keby chcelmanzel, alebo musel niekde ostat, zdrzat sa, tak zdvihne tlf a napise, zavola a ja mozem kludne spat. Neviem si predstavit, ze by sa vecer nachystal, dal pusu a papa neviem kedy pridem. Znova opakujem, je to o slusnosti a dohode partnerov. Ked to jednemu vadi, druhy mu to predsa nema robit. Alebo ano? Keby jemu vadilo, ze chodi za kamaratkami 3x do tyzdna prec na tri hodiny a poprosi ju nech ide iba 2x ona slubi a nedodrzi. Ved to je o dohode a kompromisoch. To co vyhovuje mne nemusi druhym to je jasne. Ale pisatelke zjavne vadi, co jej muz robi. A ja si myslim, ze nezvelicuje. Moze sa stat, ze rano cinknu policajti, ze muz mal nehodu a podobne, moze sa o svojho muza bat a podobne. Proste jej to VADI

bodka70
19. dec 2014

Tak ja asi budem tiež označená za stíhačku, pretože tiež mi vadí, keď priateľ nedodrží aspoň približne čas príchodu domov. Áno, ja všetko chápem, každý má právo sa občas zabaviť, vypustiť paru, sú firemné akcie (muž bol akurát včera na jednej 😉 atď. atď. .... Aj a si napokon zvyknem občas vyraziť a robím to pravidelne - väčšinou každý štvrtok večer s kámoškou na pivo a zhruba každý druhý víkend s inou kámoškou ideme doobeda na kávu a prebrúsime sekáče - taký menší relax 😉. A áno, vždy mu dopredu poviem, že plánujem ísť tam a tam a zhruba dokedy sa zdržím a snažím sa to dodržať.
Lebo ide o to, že poväčšinou, ak si jeden ide povyraziť, ten druhý musí ťahať aj za neho - domácnosť, deti... Obaja s mužom chodíme do práce, domácnosť, 3 deti, pes.... Obaja prídeme unavení poobede domov a nie je príjemné, keď ten druhý partner sa stále niekde vyparí, zmizne na oveľa dlhšie, ako sľúbil a nedá druhému partnerovi šancu, aby si mohol vybrať, či mu to vyhovuje alebo nie. Ja napríklad mám aj zdravotné problémy, často sa necítim práve najlepšie zdravotne a beriem to ako takú menšiu zradu, keď priateľ na to kašle a ide si po svojich a nestará sa o to, či mi to vyhovuje. Lebo ja nemôžem deti zavesiť na klinec a robiť si to, čo ja chcem , oddychovať a podobne.
Inak ja mužovi volám len v prípade, keď jeho neskorý príchod ohrozuje moje plány, napr. že potrebujem si odbehnúť do roboty a nemôžem nechať malého syna bez dozoru. Také tie veci, že do kedy v noci je preč neriešim - mne je jedno, či je to o polnoci či o 2 v noci. Ale ranné víkendové príchody by mi teda vadili, kedže víkend je jediný čas, keby spracem bordel z celého týždňa v našom byte, potrebujem uvariť atď. - a potrebujem jeho pomoc s malým, aby ho postrážil, urobil väčší nákup - plus snáď aj ja mám nejaký nárok na menší oddych po prac. týždni. NIe pozerať na spiaceho partnera cez deň a kmitať ako fretka v domácnosti. 😝 😅 . Našťastie v poslednej dobe priateľ toto akot ak dodržuje, mali sme zopár rozhovorov na túto tému.

Ja som slobodomyseľný človek a rada doprajem slobodu aj partnerovi - len moja sloboda končí tam, kde začína sloboda toho druhého 😉 , zvlášť v prípade, keď ide o rodinu s malými deťmi, kde je občas pomoc toho druhého veľmi potrebná.

Inak spomenula som si na príhodu spred dvoch rokov - muž bol akurát tiež na podobnej akcii z firmy, ja som v pohode zaľahla večer do postele a o druhej v noci zvoní zvonček a pri dverách dvaja policajti - že nebojte sa pani, muž žije, len sa mu stala menšia nehoda, leží v nemocnici 😨. Muž bol popíjať s kámošmi z roboty, boli v jednom podniku, čo bývajú v obchodných domoch a ako išiel dole eskalátorom, tak spadol a letel dolu hlavou schodami 😔 - našťastie skončilo sa to len zopár stehmi, doteraz má jazvu na čele. 🤐 😝

maciatkolulu
19. dec 2014

@henikav presne tak, aspon sms a je klud. Na obidvoch stranach

mimake
19. dec 2014

Nechodime často von bez seba ( za 8 rokov možno 5x) proste mame spoločných priateľov, ale zhodou okolnosti minule sa stalo, ze mi manžel povedal ze príde do 1 a ja som sa o 2 zobudila a ešte nebol doma. Normálne som mu zavolala či sa niečo nestalo kedže to nerobieva, on mi povedal ze nechcel volať aby ma nezobudil ale ze sa ešte zdrží. Prišiel o 4 a rano mi s nadšením opísal co sa v noci dialo a ja som s ním o tom rada podebatila. Takze.... možno menej " riešenia" viac poriesi. U nás by to asi tak nedopadlo, keby som ho hneď spucovala ze mal prísť o 1 😀 😝

petooo
19. dec 2014

Podľa toho, čo som tu čítal je podľa mňa lepšie, keď si žiaden čas partneri neurčia a nemusia počítať každú sekundu po "vypršaní" času .. 😉

katkabg
19. dec 2014

@petooo presne tak

bodka70
19. dec 2014

@petooo , no podľa mňa všetko závisí od konkrétnej situácie. Ak je napríklad partner na nejakej akcii, kde je jasné, že príde dosť neskoro, tak je fakt hlúpe určovať mu nejakú večierku ako nejakému puberťákovi. Ale ak napríklad jeho príchod domov je viazaný na nejakú povinnosť a od jeho včasného príchodu závisí, či nejaké iné povinnosti v rodine budú splnené (napr. ja tiež môžem niekomu niečo sľúbiť, že prídem načas a dodržanie môjho sľubu závisí od toho, nakoľko partner príde včas a prevezme povinnosť za batoľa 😉 ).
Poprípade jeho neskorý príchod spôsobí, že na druhý deň nie je schopný urobiť veci, ktoré sa zaviazal. To potom je lepšie byť k partnerovi férový a priamo mu povedať - napr. že: "vieš čo, to zajtrajšie maľovanie kuchyne odložíme, lebo je veľmi pravdepodobné, že sa zdržím na akcii až do rána. "
A je rozdiel keď partner vyvoláva tomu druhému bez príčiny a rozdiel, keď má na to vážny dôvod.

emilia25
19. dec 2014

No moj muz je rad ze po robote je doma s nami. A ked ide ideme spolu na veceru alebo na chatu a svokra je s detmi.tak taketo nieco nikdy neriesim ani nebudem.ale jedno veru viem ze by som to netrpela taketo veci mozno tak tu firemnu ale tam tiez nemusi chodit uplne zakazdym si myslim.

petooo
19. dec 2014

@bodka70 Ja som narážal na tie nočné výjazdy 🙂

katkabg
19. dec 2014

Zbytocna histeria podla mna podaktore....ja ked sme zacali s muzom lenchodit strasne som ziarlila a tiez kontrola kedy prides atd.skoro nas to rozdelilo,casom ma to uuuuplne preslo.A este ktomu mu aj doverujem.Ked sa aj niekedy nieco prihodi s inou ja to ani veduet nechcem nikdy.No a teraz ked si spomeniem aka ssom bola volakedy tak to az nechapem ako som mohla tolko kontrolovat,Obcaas ma clovek potrebu vyventilovat trebars aj do 5 rana🙂 moj muz vacsinou take sranddovne zazitky nosi domov ze sa na ttom smwejem celi den.A niekto tu pisal ze chlap sa ma venovat rodine a nie flakat sa.No ako trosku ujete,potom sa zeny divia ze muzovi raz rupne v bedni a ufujazdi.Sak aj chlap co si obcas vide von bez zeny moze byt milujuci manzel ci otec

katkabg
19. dec 2014

To teraz co ja som kazdy vecer s malou doma a hadam len muza nepriklincujem kdomu,ked nech ide von.Samozrejme nemyslim tym kazdy vecer vyjazdy alebo krcmove stretka

sisaka
19. dec 2014

ja osobne NIKDY neurcujem, kedy ma manzel prist domov. Nech si pride aj rano je mi to uplne jedno, nie som ziadna stihacka nevyvolavam, kde si, kedy prides .... Ale tak ako zakladatelku aj mna vytaca fakt, ze povie pridem vtedy a vtedy a jeho nikde. Vadi mi to a povazujem to za prejav cistej sebeckosti, neucty voci partnerovi a neschopnosti sa vzit do pocitov druheho. Kedysi som sa zvykla dost rozculit a zvykla som mu aj zavolat, zo strachu, ci je v poriadku (nie, kedy pride domov), teraz uz viem, ze nepride v case, ktory mi oznami, tak to tak neprezivam.... I ked pred par tyzdnami ma vytocil. Musela som ist do prace, dcera bola u kamosky na noc, doma som mala maleho spiaceho syna a pana grofa nikde, samozrejme telefon nedvyhal .... 😝

ena70
19. dec 2014

@stihacka31 môj von chodí, ale samozrejme to neni každý deň. raz za nejaký čas ale vždy som mu dala voľnosť, aby sa necítil obmedzený, veď aj ja si rada zájdem len tak pokecať, zmeniť vzduch, prísť na iné myšlienky a zasmiať sa, nemyslieť len na varenie, upratovanie, pranie, žehlenie, výchovu detí.... to isté potrebuje aj chlap... preto si nedávame termíny kedy dôjde...dôjde vtedy, keď chce....a smejeme sa na tom, že čím ďalej tým máme menši výdrž...že sa nám nechce až do rána "mulatovať".... a keďže sa nikdy necítil obmedzovaný, akosi samého ho to až tak neťahalo von tak často...ver tomu že som mu nikdy nevyvolávala, nepísala smsky, nič. len ak by horelo....boli sme si takto sadnúť na oslave kolegových narodiek, a nášmu šéfovi tá stíhačka furt vyvolávala, za hodinu hádam aj 5x, a aj dcéry, no hanbil sa ako pes a my sme mali z neho srandu.... mali sme ho za "podpapučníka".... tak asi takto nejako sa cíti tvoj, keď mu vypisuješ smsky alebo ho kontaktuješ...nechaj ho vybúriť sa, vyzabávať s kolegami, kamošmi, uvidíš všeho dočasu.... a ešte jedna vec.... keby ťa chcel podviesť, ver tomu, že to urobí hocikde....nemusí to byť žiadna oslava, kde sa aj tak chlapi dorazia, že ledva prepletajú jazykom.... môj takto príde, pol dňa alebo niekedy celý deň je nepoužiteľný a ae potom veselo kmitá 🙂... takže ži a nechaj žiť....

maria1989
19. dec 2014

@petooo hihi, to je dobrý nápad... keď nemajú deti... lebo si predstav, že obidvaja - bez ohlásenia sa tomu druhému - pôjdu na nejakú akciu - a o deti sa asi postará Mikuláš alebo kto 😀

mihula
19. dec 2014

@stihacka31 neries to.Moj sused isiel vyniest smeti,a prisiel o 2 dni.Pred vianocami isiel kupit ovocie na trznicu a prisiel k stedrovecernemu stolu

mihula
19. dec 2014

@rose32 no a este by si ho mala priviazat retazou o nohu,lebo sa zobrali 😀

tinushka13
19. dec 2014

My manželia nei sme.. boli sme najlepší kamaráti 8 rokov a teraz 4 roky spolu žijeme.. máme zatiaľ jedno dieťa a druhé na ceste. Chlap chodí občas von a nikdy mu nedávam ultimátum kedy má prísť domov. Mne by sa to tiež nepáčilo, keby mi vyvovlával a vypisoval kde som. Sama viem že ak sa človek dobre baví nemá pojem o čase. Veď nič zlé nerobí..to že je vonku s priateľmi ( taktiež oteckami ) a riešia svoje veci (ja aj presne viem 😀 ) Aj keď je pravda, že počas večera mi aspoň sms napíše. ja mám len jednu podmienku, že keď pôjde domov aby mi napísal sms že je na ceste ..že vyrazil.. proste nech viem ak by neprišiel. 😀

bubelko
19. dec 2014

@stihacka31
ono to cele zalezi od toho, na co je ten jeho prichod viazany.
pokial nie som na jeho prichod viazana, tak je to na jeho zodpovednosti, kedy pride z oslavy ci firemnej vecere. rano ma skratka povinnosti - ci uz deti na starosti alebo nakup alebo neviem-co... a ak to nedokaze splnit, potom riesim, nie vopred...
ja tiez ked idem s kamoskami von nemam danu vecierku, ale je na mojej zodpovednosti zvazit, ci budem rano v stave zvladnut povinnosti (pracu, deti)...

ale napr. vcera som sa tiez hnevala, lebo som muzovi povedala, aby dosiel domov z vecere skor, lebo zajtra cestujeme a musela som prat. dosiel o desiatej, tak som nalozila pracku a povedala mu, ze moze cakat kym sa doperie a dat to do susicky a nastavit novu pracku na dopratie rano, aby to dal do susicky rano. ja cakat nebudem, rano vstavam o siestej...
ono staci par krat po takom neskorom prichode nechat ho zazit si dosledky - starostlivost o deti v nevyspatom stave, ci pokosit, povysavat, ist na nakup a pod.... pokial to za neho vzdy niekto vyriesi - v tomto pripade ty, nema dovod nic menit. burka prehrmi a zas je v jeho ociach klud...

a co sa toho vyvolavania a smskovania tyka - tak to je skutocne prehnane... vies predsa, kde je a co robi 😉

rose32
19. dec 2014

Mihula...ze si dospela?asi nie.ja pisala strucne a este som nepocujuca tak mi nepis srandicky.je to len urazka.tebe sa lahsie pise.ale mne nie.ja tiez tej chcem nejak pomoct.ja zas mam mojho na tyzdnovkach.je ok.robota.atd.neviem tak napisat ako vy jej.prosim Ta stihacka 31 neber v zlom nic.ja len neviem v pisani tak vysvetlit.ja mam len jednoduchu gramatiku.som nepocujuca pocujem 3%ja len chcem aby ste boli ako 1:1prepac.ale ako tu pisu takto na mna ma mrzi.

lorela
19. dec 2014

Ja som sa pozastavila nad jednou vecou, resp. nad dvoma.
Tá prvá je - autorka píše - v pondelok nedodržal slovo a prišiel neskoro a dnes znova. Až 2x v priebehu pár dní? Totiž človek sa môže pozabudnúť, zarozprávať, zábava gradovať... Ale zakaždým?
A tá druhá vec - ktorý podnik je otvorený takmer do siedmej hodiny rannej?

V každom prípade, "obavy" stíhačky sú namieste, to vyvolávanie až tak nie, v každom prípade na vážny rozhovor s priateľom takisto - vyjasnenie si určitých pravidiel slušnosti a fungovania vo vzťahu vrátane zodpovednosti voči rodine.

digysa
19. dec 2014

@stihacka31 Ja ti poradim. Skutocne sa nedohadujte na hodine, kedy pride. On je notoricky na nedorzanie casu (takych ludi je kopec) a ty si notoricka na drzovanie casoveho harmonogramu.

Problem by som vidiela IBA v jednej veci: frekvenica, ako casto sa chodi bavit. Ak je to dajme tomu 1 krat za mesiac, tak Ti to skutocne nestoji za to.
Ak je to kazdy tyzden, tak by som na tie akcie uplne vaze zacala chodit s nim (aspon zo zaciatku)

Tazko sa mi chape ze clovek, co ma 2 deti pride rano o 7mej. Asi je tvoj manzel dost mlady. Moj napr. sklapne pred 11 hod, on nevydrzi chudak ani do pol noci niekde.
ALe ja som vacsinou ta, co ten cas nedodrzi....takze tiez nikdy, ale NIKDY nevravim manzelovi, o ktorej pridem. Iba poviem, ze v tedy a vtedy idem s kamoskami von a on da seba aj deti spat pred 10hod vecer a je mu jedno, ci pridem o 11, alebo o 3 rano......aj tak spia.

petooo
19. dec 2014

@maria1989 Nikde som nepísal, že bez ohlásenia 😉