icon

Manžel kúpil konzolu dieťaťu za vysvedčenie

27. jún 2024

Baby ide ma porazit 😡 manzel prisiel domov. V rukach nejaky balik som sa tesila ze nieco pre mna a on kupil dietatu konzolu, ja hned na neho ci je normalny ze naco a hlavne za co takze to synovi za vysvedcenie. Syn je piatak 🫣 mam chut tu konzolu roztriezkat 😡😡😡

777januska777
28. jún 2024

@silvike pokrok je v tom, ze nás ovplyvňujú technológie, či už pracovné alebo zabavne, a treba sa s nimi naucit pracovat a zit. Lebo tie technológie budú, nestratia sa a čím neskôr tým budú lepšie technológie a dieta bude zaostávať v danej oblasti, tym sa neskor samo diskvalifikuje. A zas technológie nie sú len o hrách, treba sa na to pozerať menej dramaticky a so strachom. A ako vravim nájsť tu mieru zdravého kompromisu je niekedy umenie. V tom je aj to rodičovstvo náročné.

silvike
28. jún 2024

@777januska777 Len to si musi uvedomit ten rodic. Ale ked rodic nema zdravu mieru sam, nebudu ju mat ani deti.

777januska777
28. jún 2024

@silvike tvoj príklad co si dala, je presne kvôli tomu, ze sa daný otec nenaučil pracovať s technológiami. Dnes sú najviac závislí práve tí zo strednej generácie, keďže oni túto technológiu nemali a keď prišla úplne ludi ovládla. Kedze sú zavisli oni nenaučili pracovať s technológiami ani svoje deti. Naučiť sa pracovať s technológiou je umenie a môže tam byt tenká hranica v tom kedy je to v pohode a kedy je problém, ale keď sa to naučíš a naučíš to aj svoje dieťa budeš mat obrovskú výhodu.
Takže extrém úplného odmietania u deti môže ako vravím smerovať dvoma smermi, smerom k závislosti v dospelosti alebo smerom k čudactvu.

derdia
28. jún 2024

Nikdy.
Ked deti tresnete pri televízor aby hrali hry, to je nadebilnejsie straveny čas... Mozno mnohým z vás to vyhovuje, lebo máte klud... Ale tým mamam ktorým záleží na deťoch, to urcite nie je po vôli....

derdia
28. jún 2024

A ešte po dalsie... To urcite kúpil sebe. A akože jemu....on sa chce hrať, takze konzolu kúpil sebe, lebo po nej vždy túžil, a daroval si ju na synovec vysvedčenie. Super👌🙈

minimie
28. jún 2024

Sranda ako si niekde napísala že bez dohody, lebo ty si ZAKÁZALA 🤦‍♀️. Toto je u teba vzájomná dohoda? Lebo ja vidím len tvoje rozhodnutia. Na výchovu ste tam dvaja. Si si istá že on s týmto spôsobom výchovy súhlasí?. A syn? Lebo ja vidím že synovi likviduješ detstvo. Teda ty to vidíš že detstvo má, ale také aké si sa ty rozhodla že bude mať a zvyšok rodiny submisívne mlčí. Viem to lebo aj moja mama sa takto rozhodla a doteraz s tým bojujem. Dobre známky ale naučená poslúchať. Fakt nie moc dobre sa s tým žije.

kristiii
28. jún 2024

@zuzuliatko18 presne, tiež si pamätám ako som na prvom počítači hrávala Princa, Lion king dokonca aj doom, keďže mám staršieho brata. A nikoho sme v reálnom živote nezastrelili 😅. Nejakú primitívnu hernú konzolu, asi napodobeninu Atari, sme dostali od nejakého otcovho známeho ešte skôr, keď som mala možno 6-7 a tiež z toho ani jeden rodič nešalel, naopak, občas si s nami zahrali aj oni. A popri tom všetkom sme ja aj brat strávili detstvo a pubertu vonku s kamarátmi, rovnako ako ju trávi vonku aj môj syn, ktorý dostal prvú konzolu asi v 9 rokoch. Okrem toho má aj mobil, aj Pc a napriek tomu funguje štýlom, že príde domov zo školy, zhodí tašku a už ho doma nie je. Na konzole či Pc hrá skôr, keď je vonku škaredo, prípadne sú kamaráti na dovolenkách či majú zaracha 😁 a pod. Inak napríklad hrávali online aj s jedným učiteľom. Okrem toho sa vďaka hrám naučil perfektne angličtinu.

silvike
28. jún 2024

@777januska777 Nemyslim si, ze najvacsi problem ma stredna generacia. Ja som tiez stredna generacia a problem nemam. Este len bude mat problem generacia ktorej je podstrkovany mobil od 2,5 roka.

h2
28. jún 2024

@derdia A to ty odkiaľ vieš, že človek, o ktorom absolútne nič nevieš, si to určite kúpil pre seba? Kde berieš tú istotu toto napísať?

777januska777
28. jún 2024

@silvike neviem ako fungujes ty, ale ja vidím strednú generáciu a dôchodcov co podľahli internetu a technológiám, ale tiež nie všetci. Ja sa v okolí stretávam s tým, ze často starí rodicia ci rodicia nadávajú na deti a mladých ako nič nerobia, len telefón majú v rukách a pritom reálne práve tí rodicia a starí rodicia sedia na telefóne. Už potom v puberte sa to lame a na tom telefóne začnú sedieť aj deti viac.

11bodka11
28. jún 2024

Ty si v poriadku? 😂 Preco by nemohol mat piatak playstation? Moj ma od 3.rocnika a je uplne normalny, dobre sa uci, aj von chodi, kamosov ma. Co chces zit v jaskyni? Taka je dnesna doba. Chudak chlapec, bude uplne mimo medzi spoluziakmi.

11bodka11
28. jún 2024

@777januska777 presne. Moj 71 rocny svokor je nonstop na pocitaci. Na FB nam vsetko vkuse komentuje. Moj oco ako je dochodca tak tiez vkuse mobil v ruke.

11bodka11
28. jún 2024

@kristiii my sme mali konzolu na take tie zlte kazety. Vkuse sme to hrali. Aj kadejake bitky tam a strielacky. A zijeme, agresivni nie sme 😀 Zastrelit nikoho neplanujem 😀

slafi6996
28. jún 2024

@viestta 👍👍👍

0kristina0
28. jún 2024

Chudacik chlapec a este vacsi chudak je chlap, chcela by som vediet ci vobec nieco dostava za vysvedcenie.

derdia
28. jún 2024

@h2 ano mas pravdu, len si to myslim😊to je pravda.... Ze tvrdiť to nemôžem.

zuzulka558
28. jún 2024

@derdia a vieš čo ma napadlo,, u nás to tak funguje z drahým legom síce áno deťom tie skladajú tiež no chvíľku ale manžel sa v tom vyžíva nakoniec ich k tomu nepustí poriadne 😅😅

silvike
28. jún 2024

@777januska777 Ja takych v okoli nemam, ale casto vidim mladych rodicov a ich male deticky s mobilmi v rukach.

lenkakravcova
28. jún 2024

@autorka
Technológia môže byť zlý pán, ale dobrý sluha. Záleží na tom, ako ju využiješ. Aj konzola sa dá využiť dobre. Napr na cvičenie postrehu (hry, kde treba rýchlo reagovať). To je dobre napr pre šoférovanie.
Samozrejme nie 4hodiny denne, ale s mierou, a až keď sú splnené povinnosti 🙂

malasandrika
28. jún 2024

Preboha … my mame doma aj playstation, ipady, macbooky, vsetky streamovacie stanice a nesedime pred TV ci zariadenim cely den. Dieta ma k tomu pristup 24/7, nerobim dramu ani tragikomediu z takejto veci, je to sucast nasho zivota, nezijeme v 19. storoci. Ako si vieme zahrat hru, pozriet film, vieme sa aj prejst v lese … a vies co mila autorka, ja som tiez ta, ktora “moze” za dobre znamky svojho dietata, no hold som proste matka, tak sa staram 😂

autor
28. jún 2024

Ked chcete z deciek zavislakov nech sa paci.
U nas konzola je zbytocna a ano co sa tyka skoly som nekompromisna.

malasandrika
28. jún 2024

Nekompromisná? Pôsobíš despoticky a zúfalo

aurora33
28. jún 2024

No strašne to hrotis. Chudak muž podpapucnik, nemôže ani dietatu urobiť radosť.

autor
28. jún 2024

@malasandrika despoticky? 🤣

petulda333
28. jún 2024

Boze chuda dieta a muz. Moj syn ma ps4 asi 3r. Ma teraz 8,5r. A predstav si,se nie je zavislak. Hral ju niekedy 2x za tyzden po hodke,niekedy aj 5x do tyzdna,no vacsinou tak 2-3x do mesiaca. Dokonca bolo aj take,ze 2m ju nehral vobec. Muz hral asi 5x sam na 10min a potom so synom parkrat nhl

really8
28. jún 2024

Mas nejaky problem so sebou? Vies lepsie by sme ta pochopili.
Prides mi rovnako ako vcera ci kedy ta hysterka co nazyvala baby plavanie topenim novorodencov.

mircalla
28. jún 2024

@really8 Od anonyma odpoved necakaj. Ja by som tieto anonymne diskusie hned zrusila

autor
28. jún 2024

@really8 nemam problem so sebou preco by som mala mat? Pokial viem rodicia su na to aby vychovavali a nie deti ved len stacila odpoved ako tu niekto pisal ze dostali deti plejko tusim darom? To fakt? 🫣

really8
28. jún 2024

Skoda reci s tebou. Dufam len ze si dnes kvoli svojim predpotopnym nazorom a zadubenosti nepokazila synovi den.

doriiis
28. jún 2024

Moje deti dostali playko iba tak.🤷🏻‍♀️ Nie ako dar.Ako dar dostali počítač😂😂