Manžel ma dnes nechce obliať
Ževraj neuznáva tieto zvyky a nepáči sa mu to robiť ani mne ani žiadnej žene.. ja mu hovorim ze- ved má len trochu oblej (nie vedro ani kubík vody..) nech som zdravá.. on že nie.. vlani má ešte oblial ale teraz to už bojkotuje. Tak som mu povedala že nebudeme na Vianoce jabĺčko prekrajovat lebo je to starý sprostý zvyk no... Čo mám robiť
Wtf, od kedy sa moderny liberalizmus spaja so skrtenim v pistelu a capanim po riti? To su tvoje chutky? Tak to mi s tym oblievanim aj sedi ... moja zlata, je to kopa staromodnych konzerv, co kobkretne tuto tradiciu neznesu. Ja som vdacna, ze v tomto pripade nemam dcery. Ak si presvedcena, ze toto potrebuhes ku zdraviu, ved popros suseda.
Aby som bola zdrava a pekna staci ak mam doma chlapa, co mi pomoze, postara sa o mna/domacnost/dieta, da mi priestor aby som si zasportovala a budovala imunitu a nie aby ma raz rocne niekto vysibal/vyoblieval aby som bola pekna a zdrava.
Uz ho vidim ako chudak vyplakava na pokeci ze tieto vianoce ani jablko nebudete krajat 🤣si mu to dobre natrela 🤣🤣🤣
Tak si si mala vybrat takeho muza co by s tebou uctieval vsetky tradicie a nie sa tu teraz stazovat a nutit ho robit co nechce....keby on teba takto nutil uz by si tu zase pisala aky ke ten tvoj muz strasny a nuti ta do niecoho co nechces....🤦♀️ty si fakt vyhra....
Tak to akceptuj, čo si ako malá.
V tomto treba chlapa akceptovať, či už sa rozhodne ísť obliať blízske ženy, alebo to odmieta...
Co mas robit? Daj si sprchu, taku riadnu, ladovu. Mozno to pomoze. Sibat ta netreba, myslim, ze si riadne😉
Môj manžel ani nešibe ani neoblieva (nejaký blok z detstva) ale mam na to manzelovych kamarátov tí to dnes dali aj za neho 🙂
@oli18 to nie je nepisany zvyk, to bola kedysi tiez tradicia. Utorkova vymena roli. Myslim, ze je jasne, preco sa uz nepraktizuje.
Inak som teraz pozerala spravy - to, co tam je prezentovane, ako dodrziavanie tradicii, je otras. Nechutne nasilie zabalene v pozlatku “tradicii”. Kroje a hudba a nasilie. Tie vedra vody naliate na dievcata, co dvaja musia drzat. Uplne sa mi chce 🤮
Super hlasky su tu!
Som sa dobre zasmiala.
@miadi ... Nie, preboha len mi neber rozkrajovanie jablcka!!! 😀😀
@simsalabim starka mi raz rozpravala, ze jedno dievca takto obliali studenou vodou zo studne, bola zima a ona tak ochorela, ze zomrela na zapal pluc. Odvtedy ma to vzdy napadne na velkonocny pondelok.
Ja som dostala 2 ml striekackou od Nurofenu, od muza, aj syna, symbolicky a korbacikom, aby sa nepovedalo. Dcerka tak isto, po 2 ml...
No a netecie nam tepla voda v kupelni 3 tyzdne poriadne, daco je s cerpadlom, ci co, tak som sa sprchovala takou vlaznou a to mi staci 😅🤣
A kedze sme veriaci, tak Velka noc je pre nas o niecom inom.
Daj adresu, na rok ti poslem mojich! 😅
Mne by to nevadilo, keby ma nepooblievali, ja som bola oliata, ovonavkovana i vysibana. To stredne by mi stacilo, ak uz to musi byt.
no pridam sa, ako si to napisala "moderna liberalka"?
nedavam sa polievat ani sibat, pretoze neverim na pohansku tradicii, ze potom budem zdrava,
prijali sme krestanstvo a pripominame si ukrizovanie Krista,
a tiez nezdobim vajcia, varim uplne normalne ako v bezny vikend, u nas nenajdes zemiakovy salat ani udene maso, jedine deti dostanu par velkonocnych cokolad,
na vianoce staviame stromcek a davame si darceky, kvoli detom, nekrajame jablko, nedavame mince pod obrus, ani obilie nerozhadzujem po kuchyni a nerobime ziadne ine pohanske tradicie, na vianoce tiez varim uplne bezne jedla, akurat su na stedry den robime slavnostnejsiu atmosferu
a sex mame uplne normalny a nepotrebujem skrtit ani ine veci.
😅😅😅 pozrieť sa na to realisticky, zasmiať sa nad svojou primitivitou a ísť ďalej. Človek aby riešil za druhého aj utieranie zadku s prepáčením. Ďakuj za to ze nemáš naozaj vážnejšie problémy v živote ako je toto a bud šťastná. V sprche sa poriadne vysprchuj, to budeš mať namiesto oblievačky. 🥰🥰
@askimbibi sorry, názov témy je Obed u svokry
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/obed-u-svokry-uvarila-to-co-deti-nelubia/?page=3&scrollto=last
Neodpustiteľné 💁🏼♀️ dobre si mu to vrátila s tým jabĺčkom a namiesto ryby ho vytrestaj reznom. Toto sa nerobí 🤣🤣🤣
@nevenka presne toto mi hovorila moja starka. O tom, kolko dievcat takto pochorelo a aj o smrti. Uz jej mama (mojej starkej) toto so svojimi dievcatami nedovolila robit. Na dedine velky prehresok. Oznacili ju za sibnutu 🤷♀️
Nedá mi nezareagovať,
otrasne komentáre, ale ste autorke naložili.
Ešte aj tie, s ktorými obyčajne súhlasím a rada ich čítam. Škoda času bolo otvárať MK.
Aj môj manžel je normálny a neoblial ma. Som za neho vďačná. Od malička som mala z tohto sviatku traumu a nočné mory. Doslova. Celý deň som bola v strese a bolel ma žalúdok od strachu, koľkí ešte prídu a čím všetkým ma oblejú, alebo kde skončím. Osobne tieto dni nepovažujem za sviatok, ale za voľno. Nemôžem nazvať sviatkom niečo, čo ma desí a okrem debilného zvyku násilia na tom nie je nič pekné. Tebe sa páči, keď ťa muž mláti, alebo nasilu oblieva vodou? Zvláštna stvora si.

Budeš chora do konca života podľa mňa 🤧🤒