Manžel ma dnes nechce obliať
Ževraj neuznáva tieto zvyky a nepáči sa mu to robiť ani mne ani žiadnej žene.. ja mu hovorim ze- ved má len trochu oblej (nie vedro ani kubík vody..) nech som zdravá.. on že nie.. vlani má ešte oblial ale teraz to už bojkotuje. Tak som mu povedala že nebudeme na Vianoce jabĺčko prekrajovat lebo je to starý sprostý zvyk no... Čo mám robiť
Esteze moj chlap ma na toto taky isty nazor, ako ja. A synovia detto. Starsi ma skoro 13r, ma uz "kamosku" ale ani ho nenapadlo, zeby ju mal ist obliat a vysibat. Radsej ju zajtra vezme na zmrzlinu.
Ja ťa aj chápem, ale úprimne- moc to prežívaš. Unášajú ťa emócie. Keby si to brala viac racionálne, tak ťa to až tak netrápi. Problém je, že vaša rodina žila folklórom, udržiavala tradície atď. Ale teraz ste nová rodina a treba si všetko prehodnotiť. Manželovi folklór asi veľa nehovorí. Tvoja rodina už bude mať iné zvyky, nie presne tie, v ktorej si vyrastala ty. Nemaj na prvom mieste folklór, ale lásku (nie k folklóru). Možno si už niečo prehnala, počas príprav na sviatky a mužovi to vadilo, tak sa zaťal. Keď tlačíš na pílu, nedopadne to dobre.
@autorka, myslim ze si si to sama napisala, parafrazujem “prisposobila som sa ja jemu uz viac krat aj vo vaznejsich veciach”, takze dnes si sa nastvala lebo ti ani symbolicky nechcel pretriet lica, lenze ak je nieco, co ta skrie, ze sa v drvivej vacsine prisposobujes ty, tak to uz musis vyriesit s muzom a radsej skor ako neskor.
Autorka, obdivujem ze si mala chut a odvahu sem este napisat po tom ako sme sa ti vysmievali. Neverila som ze toto je seriozna tema od normalnej zeny. Myslela som ze je to na dlahcenie. Ospravedlnujem sa za vysmech.
Zda sa ze tato odmietnuta oblievacka je posledna kvapka v tvojom pohari trpezlivosti.
Ked je clovek ticho velmi dlho, tak sa mu to zbiera a potom to pretecie pri uplnej prkotine a okolie nechape ze preco sa rozculujes koli malickosti. Ale ty sa nerozculujes koli pokazenej oblievacke. Ty sa rozculujes koli vela dalsim veciam ktore, zda sa, ste neriesili.
Napis nam (radsej do novej temy) o tych dalsich ustupkoch co si musela urobit, alebo vobec problemy ktore ta trapia. Vedie tu dobre poradit.
Autorka, vďaka tvojej dodatočnej odpovedi som pochopila, o čo ide. Že nejde ani tak o oblievačku, ako o to, že ti to manžel odmietol naschvál. Proste nemohol zniesť ten pocit, že už ti raz povedal nie a ty si to od neho chcela znova, že teda aspoň líca pretrieť, ale ak by to urobil, tak by to bol on, kto ustúpi a ty si vyhrala, tak preto nebol ochotný ani to. Je to veľmi smutné. ☹️
Ved ale nik ta ti nebrani viest k tradiciam syna, ale preco mas potrebu nutit k tomu muza, ked to nechce. U nas ked som bola dieta, tak tiez tento primitivny zvyk bol kazdy rok...ale starsi brat a otec to robili, mladsi sa toho nezucastnoval...ani teraz v dospelosti,jednoducho to nechce a zena ho do toho nenuti...pritom ona to ma rada...poleje ju sused a je pokoj
no vidíš a u nás je to zase naopak. Muž sa sťažoval že nás ani poliať nemôže, lebo ja s dcérou to neuznávame.
Tak je leniva hnida, to už naozaj je tazke si dat deci vody do pohara a streknut na niekoho.Mozno by ta otec mohol vyšibat, švagor, synovec sused kamarat, ked manžel nechcel.Ku nam chodili spolužiaci a sused mi napisal aspoň " šibaciu" smsku..Aj kamarat chodieval aj do vane ma hadzal i ked som nechcela a suseda mala 3 chlapov doma a to nechci počut ake kviky sa z jej bytu ozyvali, ked bola šibačka. ..Ked ti na tom tak zaležalo, tak ist domov nech ta aspoň tatko pofrka..A k tymto zosmiešnujucim komentarom sa už ani nevyjadrujem, ja som tu jedina, kto vždy podporuje s pochpenim bez uražania.a zosmiešňovania.....a mam poslednu vystrahu na zmazanie nicku,.lebo som napisala, ze jeden chalan sa urazil a to je dovod na zmazanie nicku..Takže uroveň MK no comment...👎
som nevedela, ze toto je taka drama ze ta nechce obliat, tak si mala ist za niekym kto by ta s radostou oblial a hotovo. robit problem tam kde nie je je v tejto dobe riadne zbytocne.
Tvoj chlap to asi vníma tak, že Ti nechce ubližovať a nevidí v Tom zmysel. Tak sa ho snaž pochopiť, myslí to dobre. Toto nie je dôvod na hádku ani na zdutie sa. Držím palce!
Akože neviem načo vždy tu každy ma potrebu robit z človeka debila, clovek ma na svoju otazku dóvody, alebo sa clovek zasmeje, nieco milo odpovie niekedy aj podpichne mozno trošku, ide dalej..Tu robenie z ludi idiotov sa stalo narodnym športom, pritom keby ste sa s kamaratkou rozpravali o tom istom odpovedali by ste ináč a možno cela kapitola skončila smiechom..a to su vsetko dospele ženy..keby ste boli v podobnej situacii, same sebe by ste radili, to čo ste tu predviedli? Este aj na Modreho komika to davat? Tak ja neviem ja si pomoc inač predstavujen, ne že zdupem niekoho pod zem, nalejem.naňho siru a spokojne si idem dat obed a spať..Keby tie odpovede boli aspoň vtipné, toto okolo humoru ani neprešlo..Vy sa proste tvarite jak keby ten pytajuci bol vaš najväčši nepriateĺ a retard, pritom to môže byt v skutočnosti sympatická žienka..
@karolinakr
Presne, aj mna to zarazilo. Ďakujem ti, už som si myslela, že som takmer jediná, čo sa jej nepáči ako sa táto diskusia uberá.

Mne tieto tradície proste prídu trápne a ponižujúce.... 🤷♀️ A veru keby som chlap, reagujem rovnako ako muž autorky tejto diskusie. 🙃