icon

Manžel ma ignoruje, neviem prečo...

katarinaina
14. jan 2019

Sme spolu 17 rokov a máme dve pekné dievčatká. Počas manželstva - môj manžel mal a má vo zvyku ma ignorovať niekoľko dní, pretože je na mňa za niečo nahnevaný. Ja neviem za čo. Keď sa ho na to spýtam, odpovie že by som to nepochopila. Po pár dňoch, z ničoho nič začne komunikovať a keď som mu vysvetľovala že ma takéto správanie zraňuje a že ak som mu ublížila nech povie ako a porozprávame sa o tom - toto on neprípušťa. Poznáte takéto správania u svojich manželov?

dkethe
16. jan 2019

Mam to doma. Manzelia sme 2 roky. Laska neha dotyky komunikacia 0. Tak ti poviem, ze 17 rokov ako ty to asi nezvladnem, nenavidim to... Jedine ze moj mimomanzelsky zivot bude pestry farebny a vesely a ja zostanem vyrovnanou pohodovou zenou.

katkabg
16. jan 2019

Sice moj manzel neni taky ale moj muz zas rano ked sa zobudi potrebuje 30.m.kym sa zobudi.vtedy snim nekomunikujem 😃 lebo je kysli ako citron.zo zaciatku som to nechapala a vkuse sa pytala ze co mu je,alen ho vytocila.teraz to ignorujem.Skus aj ty tak urobit.presa sa nebudes vinit za njeco co si neurobila

timejicka
16. jan 2019

@katarinaina myslela som,že píšete o mojom mužovi 😀🤔

sashenocka007
16. jan 2019

@dkethe preco si sa vydavala? Ci predtym bol iny?

dkethe
16. jan 2019

@sashenocka007 bol taky isty 🙂 zalubena hlupa no, ja si priznam.

veternica
16. jan 2019

Aj môj muž má takéto obdobia,z ničoho nič sa začne chovať akoby som niečo spravila.Ale odsledovala som to väčšinou to ma ,keď som ho náhodou odmietla v posteli ,alebo mám proste menštruáciu,tak už sa smejem že má tiež menštruáciu.Tiez má to prv trápilo,ale teraz mu poviem ,že neviem prečo je nahnevaný ,že nie som si ničoho vedomá,že keď sa bude chcieť odhnevat nech povie ,lebo že má to nebaví a prestanem si to všímať ,tak postupne sa začne vracať do normálu.Ale za ten čas čo má ,, menštruáciu,,tak mu normálne odpovedám akoby nič,nie som vôbec nahnevaná nevšímame si to žeje oduty ,jeho to po dvoch troch dňoch prejde samé.Niekedy aj pol rok nič a potom trebárs každý mesiac .Asi to musí byť,čo už.

janinque
17. jan 2019

@katarinaina Poznam. Moj ex. Akurat ja som to psychicky nevydrzala; Teba absolutne obdivujem, ze si s nim 17 rokov. Nase povahy neboli pravdepodobne kompatibilne, to nekomunikovanie mna totalne zabijalo. On vydrzal so mnou nehovorit kludne aj tyzden, potom den-dva zas akoby sa nic nestalo a potom sa zas ofucal. Katastrofa.

katarinaina
autor
17. jan 2019

@janinque som z toho na prášky... ale priznám sa že už pracujem na tom aby sa ma to vôbec netýkalo. Je to jeho problém, jeho riešenie vecí. Inak je to to najlepšie čo ma v živote postretlo ale táto jedna vec je pre mňa nepochopiteľná.

kvietok8
17. jan 2019

@katarinaina pre všetkých len zamyslenie, ze taketo ignorantske spravanie moze pramenit vo výchove, aká sa tomu človeku v detstve dostala (priklaf - vyviedol som niečo, rodičia ma potrestali tým, ze ma poslali do izby a mala som porozmýšľať o tom, akym konanim som si to zaslúžila). S tym sa neda vela urobit, su to naučené vzorce, ktore my potom používame ďalej. Skusme sa aspon poučiť veľmi porozmýšľať nad správaním vo i vlastnym i cuszim detom...

bianka532
17. jan 2019

@katarinaina to iste aj moj, ked je normalny je to taky skvely clovek... spoznala som vela ludi ale s nim som stastna, rozumieme si, smejeme sa.. no ked pride tato faza manipulativna urazliva.. ko niec ako keby som bola s cudzim clovekom

evagy
17. jan 2019

ahoj viem ako ti je aj môj muž so mnou málo komunikuje a celkovo chlapi toho menej narozprávajú. Je to zlé lebo dvaja sa musia dohodnúť čo ako v domácnosti urobiť, nakúpiť, uvariť apod však to poznáš.. Ja som si aj zvykla že musím na neho priamo, čo a ako ale zato vždy odpovie aj ked sa niekedy aj 3x musím pýtať než dostanem nejakú tu krátku odpoveď. Rozprávame sa málo a už som si zvykla, a ostatné u vás funguje?

evagy
17. jan 2019

@fedka333 presne toto mám aj ja doma, ked si dá pivo rozpráva až to je nepríjemné a ja ho posielam spať lebo ma nebaví ho počúvať 😀

katarinka26
17. jan 2019

@katarinaina aj muzi maju svoje "dni", neviem kkolko ma rokov, ale mozu mu hormony kolisat, ale zvycajne je dovod rovnaky, - odmietnutie styku z tvojej strany , mozno v momente ked to on velmi potreboval,

katarinaina
autor
18. jan 2019

@katarinka26 toto u nás nie je... styk máme keď chceme obaja. Môj manžel je úplne normálny chlap, ktorému keď poviem teraz nie, lebo... tak sa neuráža.

katarinaina
autor
18. jan 2019

@evagy ja som si po rokoch uvedomila že manžel nie je kamoška, takže ho nezavalujem hromadou info a nečakám od neho že bude so mnou klebetiť o topánočkách pre dcéru. Inak sa bavíme normálne... Skrátka musím sa naučiť aby jeho výpadky pozornosti voči nám nezasahovali môj osobný balanc

eliska13
18. jan 2019

@katarinaina robil to otec mojej kamarátky.Nerozpraval sa so ženou a deťmi aj týždeň.to už boli také teenegerky.Dnes o pár rokov si kamoška našla presne takého istého muža , keď niekam chce ísť spraví to isté.u nich to, ale malo dôvod, že mama či kamoska chce ísť na kávu, s kolegyňou, s dcerou do nákupného centra
Je to taká manipulácia, trestanie úplne detinské hlúpe správanie či otec, muž chceli ich mať doma pod svojou nadvládou.
Ešte horšie musí byť, keď sa zduje bez príčiny či podľa teba banality buď to niekde videl, alebo Tá chce strašne potrestať
V žiadnom prípade nevyzvedaj čo mu je, čo si spravila, dokedy bude taký.. .prehliadni.

eliska13
18. jan 2019

@katarinaina kavičku do postele aj koláčik nezabudni😂ak mu to roky tolerujes bodaj by to nerobil ako dieťa trucovite.je to ponižujúce záleží ako sa ty k tomu postavis jeho nezmenis seba svoj postoj áno.Ja by som mu kľudne s úsmevom povedala, že je to trápne a vôbec ma nezaujíma kollko bude oduty zobrať mu vietor z plachiet

danielahamar
18. jan 2019

žiarli a čítam, že je kozorožec, no tak to sa ešte ani nezobudí a už to má zlý deň , to je diagnoza 😀

katarinaina
autor
19. jan 2019

@danielahamar to su kozorozci takí? zlý deň - každý deň?

derdia
19. jan 2019

@katarinaina tam ked je to len tak,tak prepac ale je to pako.Lebo keby ta miluje a ma rad,tak ta nechce zranovat...ale ked sa hwntak sprava,tak to robi naschval.Naschval ti ublizuje....ja by som to nezniesla.ved si uvedom svoju hodnotu!a ci sa clovek,ktory ma byt k tebe najlepsi moze hentak k tebe spravat....ze o com to sveci.jednoducha odpoved.

pajinka91
19. jan 2019

Zaujima ma, ako sa to rozuzli u vas, kedze ho teraz aj ty ignorujes. Moj robi nieco podobne, proste je vo svojej bubline a ked sa ho opytam na dovod, tak niekedy povie, niekedy nie. Problemy v praci, zle pocasie, nieco skarede som mu povedala... Ja to znasam zle, uplne Ta chapem, ze tym trpis.

danielahamar
19. jan 2019

A to, že ho ignoruješ, ho len utvrdzujes v tom, čo si myslí, že ma pravdu, musíš presne opačne na neho ist

katarinaina
autor
20. jan 2019

@derdia myslím že naozaj nemôžeš z informácií ktoré máš hovoriť o niekom že je pako... Ja svojho muža poznám a zjavne má problém o ktorom nevie že je deštruktívny pre vzťah. Všetci máme nejaký problém v sebe alebo voči iným. To len znamená že ho treba riešiť.

katarinaina
autor
20. jan 2019

@katarinaina
@derdia
@pajinka91 manžel včera prišiel za mnou a ospravedlnil sa. Ubezpečil ma že jeho odmlky často nemajú nič spoločné so mnou ale že je to často situácia mimo domova, ktorá ho trápi a musí sa s ňou vysporiadať a na to potrebuje samotu a kľud. Ubezpečil ma že ma miluje a keďže si uvedomuje svoj problém, navrhol a už aj našiel psychológa, ktorý by nám mal pomôcť vysporiadať sa s takýmito situáciami a pomôcť nám naučiť sa komunikovať aby sme tým vedeli prechádzať spoločne. Môj muž sa zachoval vyspelo a zrelo a som na neho pyšná.

dkethe
20. jan 2019

@katarinaina cooo, to je krasne ze v 17r manzelstve je schopny toto urobit. Mozem zavidiet

derdia
21. jan 2019

@katarinaina ano mas pravdu,neviem uz ako som to napisala,nechce sa mi to hladat....ale asi som to myslela tak,ze je pako,ked vie,ze ti to ublizuje a aj tak s tym nechce nic robit.Super,ze ste sa o tom porozpravali a super je aj to co si napisala ,ze to chce riesit.tesim sa👍👍👍👍

jaroe
25. jan 2019

@bleblu presne na toho raka som sa chcela spytat😀

melynda
27. jan 2019

@katarinaina ja ťa chápem, plne rozumiem aj tvojim pocitom. Len po pravde, neviem či ťa to prejde :/

katarinaina
autor
28. jan 2019

@melynda to neviem ani ja ale v každom prípade preto urobím všetko. Môj manžel musí každý mesiac riešiť a žiť s mojim PMS a tiež musí na tom pracovať. Rovnako aj ja musím pracovať na sebe.

slavik2012
28. jan 2019
https://www.youtube.com/watch?v=NSSSNOjtWXM

- v 6minute je presne to o čom si tu dookola píšeme