Manžel ma ignoruje, neviem prečo...
Sme spolu 17 rokov a máme dve pekné dievčatká. Počas manželstva - môj manžel mal a má vo zvyku ma ignorovať niekoľko dní, pretože je na mňa za niečo nahnevaný. Ja neviem za čo. Keď sa ho na to spýtam, odpovie že by som to nepochopila. Po pár dňoch, z ničoho nič začne komunikovať a keď som mu vysvetľovala že ma takéto správanie zraňuje a že ak som mu ublížila nech povie ako a porozprávame sa o tom - toto on neprípušťa. Poznáte takéto správania u svojich manželov?
@katarinai Asi tuším čo je tvojmu manželovi. Si býk ako píšeš. Máš nadváhu? Asi mu vadí tvoj výzor a nechce ti povedat.
@katarinaina nieco na tom bude, ja som toez kozoroh a musim sa priznat, tiez manzela ignorujem obcas.. ale vacsinou je to po hadke alebo po tom, co som mu vyslovene povedala, ze mi nieco prekaza a on to prave urobi. Ked sa o tom potom rozpravame, on to asi fakt neurobi naschval, ale moj argument, ze potom ako ma pocuvas, vnimas, chces mi vyhoviet... je silny!
Neper mu veci, a uvar niečo co neznáša- ak sa pánovi nepáči, tak sa ozve, alebo to ber ako pomstu za to, že Ťa ignoruje- budeš ignorovať jeho potreby...A nájdi si niećo, ćo by ťa napĺňalo, čomu sa budeš venovať bez ohĺadu, či je nafućaný, alebo nie. A nechaj ho na pokoji, nech si je ofučaný, keď ho to baví. A HLAVNE SA MU NEOSPRAVEDLNUJ a nezistuj, že čo sa stalo, keď ti to nikdy nepovedal, tak ti to nepovie, a aj tak to s tebou asi nesúsisí, a keby aj, tak mám ústa a má sa ozvať, keď mu niečo vadí, nie je malé decko. A ak sa nevie ozvať, je to jedno chyba, tak nech sa ofućuje ďalej...
@alexa321 aby ti raz práve deti nevyčítali, že si sa nechala vo vzťahu takto zneužívať a ponižovať. Zvlášť dcéra môže byť na to citlivá. Prípadne si podvedome vyhľadá podobný typ muža a potom ti to oplatí, ale asi nie tak, ako očakávaš. Hlavne im nikdy nehovor, že si v manželstve trpela len kvôli nim. Ja som to mala pár krát na tanieri, kým som mame nepovedala, že sa mohla kľudne rozviesť a nech už konečne preberie zodpovednosť za svoje (ne)rozhodnutia a nehľadá stále nejaké pseudo dôvody, zatiaľ čo jediným dôvodom bol strach a neschopnosť sa rozhýbať.
@fedka333 opisuješ môjho muža... ja si ale nemyslím že sa to nedá zmeniť... Určite treba zmeniť to že nám to lezie na nervy. Ja ignorujem teraz môjho muža druhý deň /je to prvýkrát v našom 17ročnom manželstve/ pretože už ma jeho chovanie tak dostalo do úzkych že nemám chuť sa s ním baviť. Neviem ako dlho mi to vydrží a som zvedavá čo on na takéto chovanie povie... Vidím na ňom že je hotový a nevie čo sa deje.
@katarinaina vydrz tyzden 😂
@alaguema Ja som deťom vysvetlila úprimne že správanie ich otca sa mi vôbec nepáči a že je jeho zodpovednosťou ak to naštrbí naše manželstvo. Ja sa snažím robiť vždy podľa svojho svedomia. Myslím že deti pochopili že to je čisto záležitosť môjho muža.
@ink súhlasím - tiež mám takéhoto bublináka - klamala by som ak by som tvrdila, že je to OK, irituje ma to aj po 15 rokoch, ale nie tak intenzívne ako na začiatku - reakcia jeho mamy / svokry keď som už nevedela čo ďalej, prečo a začo je to tak - jednoducho on je taký a "Ty Katarína sa musím s tým zmieriť a pochopiť, že on to potrebuje" (odúvať sa, ignorovať a utekať z domu) - padla mi sánka - som z rodiny kde sa všetko hovorilo na rovinu, všetko sa robilo spoločne aj s krikom aj s plačom a hlavne smiechom a odúvačky a ignorácia nemali miesto v rodinných vzťahoch, kto trucoval dočkal sa absencie zábavy a tak snahou všetkých bolo komunikovať o hocičom, vždy a stále - takže tiež som to začala po rokoch riešiť po svojom - teda riešiť len seba, ak to na neho príde - a došla som k záveru pozorovaním ich rodiny, že takto sa radi zbavovali zodpovednosti za svoje konanie, slová a celkovo skutky tak rodičia ako aj deti - jednoducho: odujem sa, všetci začnú okolo mna skákať .... hoho mojko, ale ostal prekvapený, keď som takto neskákala ako bol zvyknutý - a ani si nevie zvyknúť, takže z bodu A som prešla do bodu B a v bode A ostáva sám - tie teórie ako takýmto ľudom pomôcť jednoducho nezabrali a ako píšete, riešenie je najlepšie "riešiť samú seba" - koniec koncov toto je aj naj príklad pre deti / dcéry do ich budúcich vzťahov s mužmi
@bianka532 dúfam že to dám do nedele... fakt som zvedavá čo on na to. V pondelok ráno sa budem chovať akoby nič, kávičku do postele mu urobím 🙂
Moj 30 rocny brat sa tak tiez sprava k priatelke. A vzdy caka ze ona sa mu bude riti tlacit aj ked nic neurobila
@slavik2012 tak ako si napisala, je to tazko, najma preberat tieto veci so svokrou to je podla mna to najhorsie co moze clovek urobit :/ ked sa oduje, tak nech sa sam aj odduje, kedysi som sa aj ja pchala, ospravedlnovala a neviem co ale dnes uz nie 🙂
@veroonikadan ak všetko zlyhá je dobré prekonať sa a otvorene sa spýtať mám detí - teda svokry o čo ide - priamo sa síce človek veľa nedozvie ale je potrebné čítať aj medzi riadkami a pozorovať ako žijú svokrovci to potom veľa veci objasní situáciu - často sa hovorí a píše, že nie je potrebné skúmať rodinu do ktorej sa človek vydá / prižení ale nie je to pravda - modely si berieme od rodičov a najbližšej rodiny - preto mnohé manželstvá zlyhávajú lebo nekorešpondujú s tým čo sme videli v detstve s čím sme vyrastali a ten huncút oxytocín / ružové okuliare a sexepíl nás načisto opantá a zbavuje nás kritického myslenia a asi aj pudu sebazáchovy - realita je potom skľučujúca, ale je to život / a prekážky sú nato, aby sa odstraňovali / preskakovali a pod nimi nachádzali nové a nové krásy života v podobe často sebarealizácie a nie sebaobetovania
@katarinaina ciste psycho ako sa citis ked sa spravas ako on?
@slavik2012 total mi hovoris z duse, len svokry su citlive co sa tyka tejto temy, aspon ta moja, co som si vsimla, preto na sa radsej nepytam uz a sledujem, pozorujem a snazim sa predvidat, je to pravda, ze clovek vela si berie z toho co vidi doma
@katarinaina u nás nezaberá ani to že ho ignorujem ja aj keď dlho nevydržím.a už som z toho niekedy v koncoch.musim sa držať aj keď niekedy to nejde som zúfalá ale musím sa držať kvôli deťom
@katarinaina takáto je presne moja mama. Oduje sa totálne na všetko a s tatom sa nebaví často krát aj tri dni. Bez príčiny, ani sa o tom nechce baviť, presne pre to "lebo my by sme to nepochopili". A to len preto (dám príklad jeden z tisíca), že tato jej na sviatok kúpi "drahé kvety" (kyrica za 20€ na narodeniny). A toto ma tato už 30 rokov. Oduje sa na všetko a často krát sa nebaví aj s celou rodinou. Je to taká sprostá povaha. Jediné čo môžem poradiť je nastaviť zrkadlo. Správaj sa presne tak isto ako manžel. Hádam to už potom pochopí. Najlepšie to vystihla @janinah ja by som spravila presne to isté
@fedka333 prečo si nemôžeš dovoliť mať zlú náladu? Kto ti môže zakázať? To vy, ženy, dávate vašim mužom nad sebou takú moc. Vezmi si svoju silu späť, môžeš mať zlú náladu a môžeš ju dať najavo, môžeš mu povedať, že teraz nie je ten správny moment na to, alebo na ono. Že na to nemáš chuť, že to tak necítiš, že keď z neho razí pivo, tak ti to nevonia, alebo hocičo iné celkom v pohode, žensky vyjadriť. Je vás tu v tejto téme zopár, ku ktorým sa chlap správa ako keby ste boli vzduch a vy ich v tom ešte utvrdzujete a presviedčate sami seba o tom, že to je váš údel a hrdinsky "kvôli deťom" ho znášate. Ale čo z toho kto má? A ak sa nerozprávate, tak o čom je ten vzťah? Ja to nechápem. Tak by som mu asi priniesla rovno rozvodové papiere s tým, že jediný spôsob, ako tomu ešte predísť, je manželská poradňa - možno ho naučia chovať sa vo vzťahu normálne.
@katarinaina ahoj ano mam doma to iste. Jedine co mi povie je ze by som sa mala nad sebou zamysliet. A po par hodinach/dnoch ako keby sa nic nestalo a k danej situacii sa vracat nechce. Moja svokra teda jeho mama ma doma to iste. Ja so. Sa to naucila uz neriesit a ked sa takto oduje tak s detmi si zijeme svoj zivot.
@fedka333 v mojom prvom príspevku píšem, že môj muž má, alebo skôr mal sklony k takému "trestaniu" cez ignorovanie. Takže píšem o niečom, čo som zažila. Našťastie, my sa normálne rozprávame 99% času a naučili sme sa jeden druhého rešpektovať, ale bol to proces. Prešli sme si ťažkou krízou a aj teraz niekedy máme zložitejšie obdobia a vďaka tomu, som pochopila, že človek by sa nikdy nemal tomu druhému odovzdať natoľko, že ak niečo nefunguje najlepšie, tak to so mnou má lomcovať, ako keby išlo o život, lebo si ma nevšíma, alebo nemá náladu, alebo nám to práve trochu škrípe. Ok. Tak škrípe. Aj také dni sú. Tým chcem povedať, že by sme sa nikdy nemali vzdať svojej identity vo vzťahu. Ani kvôli deťom. Povedala by som, že aj kvôli nim nie. Nech je už tvoj príbeh aký je, chápem veľmi dobre, aké zložité to niekedy vie byť. Ale východisko je vždy.
@katarinaina a robi to len tebe? svokrovci nikdy medzi recou nespomenuli, ze by to robieval aj za "mlada"? je to prinajmensom detinske, ale tak kazdy sme nejaky, este by sa s tebou mohol vadit za sprostosti a potom sa zduvat a ignorovat ta, on ta len ignoruje, mozno sa pocas tej ignoracie vnutorne vyvadi so sebou. Kazdy mame inu povahu, ja by som som mu to asi oplacala rovnako, ako ti tu radili mnohe. Vsade je nejaky problem, ked ste 17 rokov spolu a toto je Vas jediny problem, tak si vlastne stastna zena 🙂
no vidím že aj Muži majú "svoje dni" a takto sa to prejavuje ako je tu popísané v príspevkoch 😉
Môj muž je zase neskutočný frfloš (s pánom bohom keď pozerá správy, stačí že ho nase.ie nejaká téma a spustí monolog a ja potom zo správ nič nemám)
Vždy keď mu to pripomeniem, tak povie, že veď ma poznáš, vieš aký som že si pofrflem a idem ďalej. No len ja mu vždy argumentujem že tie svoje negatívne náladičky prenáša aj na nás občas. Dcéra už má tiež po ňom tieto maniere, vykúka z okna napr. a šomre si že "Tí idioti policajti stoja zase na hlavnej ceste na blbom mieste a zase sa snažia načapať vodičov"....no a taketo hlášky obkukané od muža potom trúsi.....🙈🙈
No ale každý sme nejaký. Ja si tiež tresknem dvermi alebo sa vykričím keď mi to už kypí z dekla 😅
Presne by som mu spravila to isté. Keď ťa nahnevá nekomunikuj s nim aby vedel aké to je keď to robí on
preboha. to je debil. a ty tiez co mu to nevratis?
@dadka_bb neviem či je celkom na mieste takéto veci vracať, potom začne vojna, aspoň u nás to tak bolo. Drahý niečo spravil, kamoška mi tiež poradila mu to vrátiť, vrátila som mu to a zase mi to aj on oplatil a takto to šlo, až ma to vyčerpávalo totálne, potom sme si sadli a pozhovárali sa o tom, toto vracanie k ničomu nevedelie a vzťahu to jednoznačne neprospeje
@melynda ja mu nechcem nič vracať, len už po sedemnástich rokoch toho mám naozaj dosť. Ja sa fakt s ním nechem baviť, uvidíme kedy ma to prejde. Mne už tiež došla empatia.
Podľa mňa je to preňho prirodzené...myslím si že v detstve sa u nich doma takto riešili problémy..každý sa zavrel do svojej izby a po týždni sa vec "vyriešila" sama....hovorím o Tom lebo môj muž má niekedy stavy zdutia keď sa dotknem jeho egá ...odul sa a bol ticho aj 3/4 dni zo začiatku mi z toho bolo až zle ako má to ranilo ..povedala som mu snaží sa to zmeniť ale sám priznal že u nich to tak chodilo....teraz keď sa oduje neriešim ho ..nak je zduty keď sa mu chce ja si chodím vysmiata spokojná a dlho mu ten pohľad oduty že.mi to žili netrha nevydrží a príde 🙂

@katarinaina mám presne to isté aj týždeň sa somnou nebaví no ja neviem prečo a potom odrazu ako keby sa nič nestalo....ide mi to poriadne na nervy.a ja si nemôžem dovoliť mať ani zlú náladu... U nás ani rozhovor nehrozí nedokáže sa somnou rozprávať jedine keď si dá pár pív a to už ja nemám záujem.nedá sa zmeniť je to taká povaha človeka bohužiaľ