icon

Manžel má kamarátku

zuzka062
25. mar 2012

Ahojte chcem sa vas opytat na vas nazor zistila som ze mnazel ma kamaratku tvrdi ze len na rozpravanie ale ja to strasne zle znasam uz v minulosti mi bol neverny.hovorimi ze vobec v nej nevidi sexualny objek ale tajim mi to a ja mam teraz strach ze proste sa z toho vyvinie nieco viac.

katka1981
25. mar 2012

Je v poriadku mat kamaratku, ale nie je v poriadku nezoznamit ju s manzelkou. NIeco podobne som zazila, neboli sme manzelia a vdaka tej "kamaratke" som pochopila co za klamara bol. Podla mna pokial nema tajnosti, zoznamenie nemoze byt problem. Ak dotycna zlozila, zjavne k nemu nieco citi.

elise
25. mar 2012

@rolak to občas hla na pravdu máme tak že si vtedy večer povieme uplne všetko s maximálnymi detailami na všetky otázky na ktore nie je čas odpovedať počas dna🙂

miskakyska
25. mar 2012

ZUZKA tu rozpútala riadnu debatu..a asi aktuálnu,vyzera to tak....a babky ZAKAZANÉ OVOCIE CHUTÍ NAJVIAAAAC...žeby na tom niečo bolo pravdy?

martuska75
25. mar 2012

@elli333 to by bolo krásne keby to takto fungovalo ale obávam sa že takto by to bolo len v rozprávke a realita by mohla byť iná. Ak ho podozrieva neoprávnene tak by sa mohol na ňu fakt naštvať a doma by bolo asi dosť husto. A ak ho podozrieva oprávnene tak zbaliť a odsťahovať k milenke 😉 Nehovorím že by to veci nevyriešilo, len neviem či tak ako si napísala. Aj ked ten tvoj koniec príbehu by sa mi páčil viac. 😉

miskakyska
25. mar 2012

Kokoos,kebyže ja poviem mužovi,že idem von z kamarátom(nijakého ani nemám) tak ma zadáávi 😀

mandragora22
25. mar 2012

@martuska75 v podstate ano. bud ja alebo ona. ja proste neverim v kamaratstvo muza a zeny v dospelom veku, pokial samozrejme sa nejedna o kamaratstvo typu: muz ma partnerku, zena ma partnera, vsetci sa navzajom velmi dobre poznaju, a mnoho casu travia spolu vo stvorici. vtedy by som vedela pochopit, ked by mozno nejaku vec chcel predebatovat s tou kamaratkou. mozno by ma chcel prekvapit a pytal by sa jej, co sa mi paci apod. ale aj to by bola urcite len ojedinela vec, kedy by boli len oni dvaja sami spolu..
proste to neuznavam a mysli si co chces, ja to proste neakceptujem. moj partner to vie, a nema s tym problem. v podstate nemal nikdy potrebu (az na detske a pubescentske roky) kamaratit sa so zenami alebo teda dievcatami, takze ja to mam vo vztahu vyjasnene. a to hned od zaciatku 🙂

viki2912
25. mar 2012

@zuzka062 aj mna by to stvalo ale keby ma podviedol uz som to neriesila,lebo by sme spolu neboli...

martuska75
25. mar 2012

@miskakyska a mal by prečo? 😀

baramborka
25. mar 2012

no to je tažko doverovat mužovi ktory podvedie,pretože aj ked mu to odpustiš, ta jazva po " romániku " s inou ženou tam ostava ... u mojho manžela nemam pochybnosti ,preto mi nevadi ked aj s neakou kamoškou popiše, nevadilo by mi ani keby s nou šiel na kafe nemam s tym problem aj ja mam vela kamaratov....ale to preto lebo mu verim a on mne skratka preto je aj moj manžel 🙂 . NO MALA som byvaleho , 3 roky ...a zistila som , že unho platila rovnica
kamaratka=milenka ...takže tomu som neverila ani ako sa volal sviniar... ziarlila som , zakazovala mu to , kontrolovala ho , dala ho sledovat... no možno tvoj muž je iny. možno si uvedomil že raz ta skoro stratil , možno to je naozaj iba kamaratka a teraz to je len v tvojej hlave , čo je samozrejme pochopitelne ...neviem skus sa s nim o tom porozpravat.. ak mate spolu fungovat do konca zivota, musite najst neaku dohodu , možno kompromis , i ked opat as vraciam na začiatok ....je to tažke .. držim ti palce 🙂

macamac
25. mar 2012

inak-ja vôbec nechápem,že v dnešnej uponáhľanej dobe, keď každý poriadny chlap, čo chce a musí uživiť rodinu, sa má čo oháňať v práci, resp. mimo nej a ešte si okrem rodiny nájde čas aj na KAMARÁTKU 😕 😀
jedine vždy na úkor rodiny 😝

ako nevinne to nevyzerá už len z toho dôvodu-ako bolo spomenuté, že ju nechce zoznámiť s manželkou, ktorá by mala byť okrem iného aj jeho PRVOU- v zmysle najdôležitejšou kamarátkou v živote

martuska75
25. mar 2012

@mandragora22 Myslíš že so ženou sa môže muž kamarátiť len ako puberťák, potom už musia mať spolu nevyhnutne len sex?

baramborka
25. mar 2012

@martuska75 presne tak ! aj muži a ženy možu byt kamarati ... moj manžel vie, že ja mam 1 kamaratku a 5 kamaratov, ale pozna ich , nevadilo mu nikdy ked aj prišli ku mne na kavu na pokec, proste je to čisto o dovere , mmoj muž vie že ho milujem tak že by som zanho aj život dala , no samozzrejme som mu ukazala ,že sa nemusi bat, predstavila som ich boli aj na našej svadbe.. no naozaj tam musi byt ta totalne obrovska tolerancia , dovera a pochopenie ..a vernost ! čisty štít , niaké " prešmyčky " , že podviedol som ta pred rokom a už teraz je to ok ... to asi by nešlo

mandragora22
25. mar 2012

@baramborka u teba to chapem, netusim, kolko ma tvoj muz rokov, ale v tvojom veku este pretrvavaju tie "stredoskolske" kamaratsva, ci kamaratstva z puberty, to je normalne. spomen si na tuto temu tak o 20 rokov a zmenis nazor 😉
@martuska75 mas kamarata?

zuzkabeno
25. mar 2012

@zuzka062 A ako to bolo pri tej nevere v minulosti? Sám Ti o nej povedal alebo niekto iný? No ťažko zistíš čo medzi nimi je pokiaľ Ti to sám nepovie. Raz som čítala, že milovať znamená veriť. Aj ja som občas žiarlivá, ale zistila som, že trápim len samu seba. K nevere sa muž ťažko prizná, a Tí čo sa sami od seba priznajú, tak sa chcú väčšinou rozísť a žiť s tou druhou.

miskakyska
25. mar 2012

@martuska75 nemal,ale aj tak,,🙂

vejula
25. mar 2012

@mandragora22 no tak asi sme fakt každy iní a musi tu existovať každý extrem... Napr ja mojmu manželovi dôverujem, viem že mal kamaratky zo strednej z vysokej a proste neviem si predstaviť že baby s ktorymi sa roky bavil mu zrazu zatrhnem pre to lebo je ženaty. Ja mam tiež kamaratov - chalanov s takej mojej byvalej partičky s ktorymi tiež občas (Teraz fakt len občas) pokecam. Niektorí chlapi by si proste svojim pristupom dotlačila k niečomu čo by sa ti nepačilo. Ale tipujem že si si našla muža ktoremu to takto vyhovuje takže je to OK. Ja by som tymto pristupom sama pred sebou klesla, akoby som si dostatočne neverila, že som dosť dobra na to aby som mojmu mužovi stačila jedine ja...
Tym ťa ale nechcem uraziť, proste sme ine mame inych partnerov a každemu vyhovuje iny život.
Ale keby RAZ, vravim RAZ ma manžel podviedol, a to by ani nemusel byť fyzický podvod ale aj SMS alebo nejake telefonaty na nie kamaratskej baze tak moja dôvera v neho končí. Tym že mi mm nedava dôvod žiarliť tak nežiarlim. V pripade zakladatelky temy, kedy mm bol už neverný, a odmieta ju zoznamiť s jej kamaratkou by som jednala určite radikalnejšie.

p.j.jacky
25. mar 2012

Aj moj muz mal kamaratku na azete pisali si spolu cca 15mesiacov,vraj jeho vrba a teraz u nej byva a spava snou v jednej posteli...takze kamarat taky rad

janka_pn
25. mar 2012

necitala som to tu cele, ale urcite by som netolerovala "kamaratku" o ktorej nemozem vediet, nemozem ju spoznat.... neviem si predstavit, ci by to bolo tolerovane opacne.... 😝

nela82
25. mar 2012

@zuzka062 medzi muzom a zenou-nikdy nemoze byt "len" kamaratstvo...mozno na chvilku...no nie na dlho-moj nazor 😉
Pre kazdeho chlapa by mala byt kamaratka na vyrozpravanie jeho manzelka-partnerka...nie nejaka ina zena 😖

sisaha
25. mar 2012

@martuska75 ja som mala na mysli, ze neverim na kamaratsky vztah muza a zeny v takom pripade, ak sa ten kamarat, alebo kamaratka ma problem zoznamit s manzelom toho druheho. Ja mam takisto kamaratov, ale vsetci poznaju aj moju polovicku a bezne sa stretavame. Nikto sa pred nikym nezatajuje a nesklada telefon, ak pocuje toho druheho na linke..Preto som pisala, ze nech sa ma na pozore. Osobne by som za ziadneho chlapa ruku do ohna nedala - ani za toho svojho, aj ked spolu vychadzame dobre..

mandragora22
25. mar 2012

@vejula no ved ako som pisala vyssie, to su tie kamaratstva z pubertalnych cias. je vsak velka pravdepodobnost, ze ked budes mat nejakych 35-45 rokov, tak tie kontakty uz tak velmi ochladnu, kazdy bude mat svoje rodiny, coraz viac prace a starosti a menej casu.... proste my sme sa tiez vyjadrovali k zakladatelke, v jej pripade by som mu uz vobec neverila.
a moj muz? nepotrebovala som "tlacit", kedze on uz ked sme sa zoznamili bol taky, ze nepotreboval vysedavat so suknami po baroch alebo diskotekach. stretol sa z casu na cas s kamaratmi na pivo a bolo vybavene. proste sme si to vyjasnili hned na zaciatku a mne vyhovuje, ze fakt nema tie kamaratky, pravdu povediac, keby mal, tak by som nerozvinula vazny vztah, kedze mne by to urcite vadilo 🙂

irriss
25. mar 2012

@sisaha

A nemuze to byt vsechno jen "Hra"?

Hra na "zarlivost" a zkouska "Lasky"??

Protoze takto "viditelne" se schovavat mi prijde spis jako "vyzva do valky"..
aneb "Milujes mne nebo ne?" Ukaz seeeeeeeeeee!!! 😀 😀 😀 😀 a jak moc 😲 😲 😲 🤐

zeleny_cajik
25. mar 2012

@zuzka062 Su kamaratky a "kamaratky". Rozoznat ich je tazko, ale treba davat pozor na tie drobnosti, z ktorych sa sklada celok. Ako sa "kamosi" zoznamili, ci manzel zoznamli kamaratku s manzelkou, ako sa ta kamaratka sprava, ci taji nejaku komunikaciu, ci sa jej zdoveruje, ci je komunikacia castejsia, ako by sa patrilo, ci s nou travi cas na ukor manzelky alebo rodiny, ako o nej rozprava... A hlavne, ci ma "kamaratku" iba jednu, resp.,, ci sa jedna kamaratka nejako nevymyka z priemeru.... Mam dost kamaratov, ale pride mi maximalne nevhodne, aby som sa im zverovala s akymikolvek vztahovymi problemami, na to mam kamosky, nebudem predsa mojho chlapa zhadzovat pred inymi chlapmi. A ked sa stretavame, je to obvykle s rodinami.

irriss
25. mar 2012

Osobne si myslim, ze kamaradkou muze - muze byt jen jeho zena...ostatni jsou zname ci byvale spoluzacky, byvale kolegyne.. 😉

mandragora22
25. mar 2012

@zeleny_cajik ano, faktom je, ze zena ked riesi svoje sukromie s "kamaratom" a muz s "kamaratkou", tak raz tak ci tak dojde k sexu 😀

nikak23
25. mar 2012

ja mam najlepsieho kamarata, uz vyse 20 rokov, samozrejme, ze ho pozna moj muz a ja poznam jeho zenu a nase kamaratstvo je ciste kamaratstvo bez akehokolvek naznaku intimity. Je to clovek, ktory mi ( aj ja jemu) rozumieme aj bez slov. Nikdy som nemala pocit, ze si mam pytat povolenie od muza., aby som mohla ist s kamosom na kavu ci na drink, je pravda, ze som muzovi nikdy nedala pochybnost, resp. dovod na ziarlivost. . Prezili sme spolu tolko, ze si dovolim tvrdit, ze ma pozna lepsie ako moj manzel. Nesuhlasim s nazorom, ze kamaratka /kamarat = milenec/milenka. To potom nie je kamaratstvo, ale nieco ine. Ale "bala" by som virtualnej kamaratky, ak by moj muz nahodou taku mal, to je unikanie z reality. Ocakavala by som vsak, ze ak by kamaratka bola skutocna, aby ma s nou moj muz zoznamil, ak ma ciste svedomie, tak to bez problemov spravi. V manzelstve si treba doverovat a potom je to OK. Tot moj nazor.

zeleny_cajik
25. mar 2012

A este by ma zaujimalo, preco by si muz "hladal" kamaratku a kde. Pokial vznikne kamaratstvo prirodzene z nejakeho kolegialneho vztahu alebo zo skoly, je to ok, ale najst si "kamaratku" niekde na azete - to nie ze je podozrive, to je CELE ZLE.

d_anica
25. mar 2012

@zuzka062 Tak pridám aj ja svoj názor a vlastnú skúsenosť. Nečítala som diskusiu, iba tvoj úvodný príspevok. Myslím si, že manžel ti kamarátku nemal tajiť, čo však ešte neznamená, že s ňou má niečo viac. Ide však o dôveru, ktorá je asi medzi vami naštrbená, vzhľadom na to, že píšeš o predchádzajúcej nevere. Navrhla by som otvorenejšiu komunikáciu medzi vami, lebo to je základ vzťahu. A teraz moja skúsenosť: Aj môj muž má kamarátku. Navyše je to jeho bývalá partnerka, s ktorou žil 7 rokov, rozišli sa skôr ako sme sa spoznali a ostali kamaráti. Povedal mi o tom, hneď v úvode nášho vzťahu, aj dôvody, pre ktoré sa rozišli a prečo spolu naďalej komunikujú. Keďže som bola zvedavá, samozrejme mi ju predstavil. Nebola som z toho nadšená, sprvu mi to prišlo divné, ale zvykla som si. Som si istá, že žiadne ,,riziko" mi od nej nehrozí. Koniec koncov mi to prišlo ako známka inteligencie oboch, keď sa po rozchode dokážu normálne baviť a nie kydať na seba špinu, ako to už býva. Nevravím, že my dve sme kamošky na kávičku, ale beriem ju ako všetkých ostatných mužových známych a nemáme najmenší problém. Tak želám všetko dobré a nech si to medzi sebou úspešne vyriešite 😉

sisaha
25. mar 2012

@irriss môže to byť aj skúška "lásky". Ale prečo potom ta dotycna položila telefon, ked pocula o koho ide? Mna by to tak vytocilo, ak by mi zlozila telefon, ze by som ju vyhladala a len potom by si ma vypocula... 😀

irriss
25. mar 2012

@sisaha
no ja bych nehledala ji..ale jeho 😀 😀 😀 😀

prijde mi to velmi "mlade, nerozvazne, nevybourene, necitlive a hlavne nerespektujici a nevyzrale" ...nejen chovani, ale i osobnost 😖