Manžel má kamarátku
Ahojte chcem sa vas opytat na vas nazor zistila som ze mnazel ma kamaratku tvrdi ze len na rozpravanie ale ja to strasne zle znasam uz v minulosti mi bol neverny.hovorimi ze vobec v nej nevidi sexualny objek ale tajim mi to a ja mam teraz strach ze proste sa z toho vyvinie nieco viac.
@mandragora22 ale to nieje o veku , nieje to o tom kolko mam rokov a kolko rokov maju moji kamarati ... moj mm je odomna o 8 rokov starši a ani jeden z mojich kamaratov nemá pod 25.. tu ide iba o jedinu jednu vec - a pri tej nemusim mat o 20 rokov viac aby som to pochopila- to je čista a absolutna dovera ... nato človek nemusi mat 50 rokov , nato musi mat človek povahu a spravneho partnera po svojom boku , ktory si to zasluži.
a moji priatelia , to su važení ludia ,vačšina su to muži pretože su uprimni niesu falošni ako ženy nesklamali ma , pomohli mi ked som to potrebovala , vedeli mi vždy poradit uprimnými slovami a nevzdala by som sa ich ani keby čo , pretože sú niekym v mojom živote ( nie , ani jeden z nich nieje moj byvali a ani s jednym z nich som nič nemala ) 🙂 . a ked toto akceptuje muž a žena to nezneužije prave naopak ani jej neprekaža že ma kamaratky , tak to je potom asi o niečom inom ...a ano ? predstav si - mam 20. no asi moj vek otialto vymažem, pretože ma podla neho sudi mnoho ludi a pritom v mojom živote nehral niaku rolu ... pretože som natom inak ako moje rovesničky.
je zvláštne ak si manžel nájde kamarátku na pokec. a ak by som si nevedela dať rady tak by som túto hru alebo čo to je skúsila naopak . tak by si určite zistila ako ste na tom vo vzťahu.
Takze si to zrekapitulujme. Kamaratka na pokec, utajovana, neslobodno zoznamit sa s nou, skladajuca telefon. Otazka: Ona odkial poznala Tvoje cislo, ked Ti zlozila? Zeby ju "niekto" pripravil na moznost, ze jej budes volat? Ak by si volala z muzovho mobilu, nezlozila by. Na rovinu - toto nie je len kamaratka. Ani by som sa neunuvala drat si hubu otazkami smerujucimi k manzelovi typu "Je to ozaj len kamaratka? Nemate spolu nic?" Zbytocne. Bola tu kauza ulitimatum. Nazory na nu rozne. Ten moj je, ze v Tvojom pripade si to ultimatum mozes dovolit! Uz Ta raz podviedol a evidentne sa k tomu schyluje zase, tak preco mu nepovedat "A dost! Sancu si mal, chop sa jej a nie nejakej "kamosky"! Jedna vec je, ze si mu odpustila a idete dalej, ale druha vec je, ze historia sa opakuje. Ale pozor, ak Ty v sebe nie si stotoznena s moznostou, ze by mohol odist, tak mu nedavaj ziadne ultimata! Vy si proste potrebujete otvorene podebatovat. Ale existuju aj take prasce, ze to bude behat za suknami aj keby mal doma Miss Universe, najlepsiu kucharku, vasnivu milenku, sikovnu upratovacku a Matku Roka - v jednej osobe! Dufam, ze toto nebude Tvoj pripad. Kedysi som zastavala nazor, ze kto podvedie raz - urobi to aj druhy, treti..Dnes uz som si nie az taka ista, verim, ze clovek sa moze zmenit..za urcitych okolnosti. Ak budes mat este naladu, napis, ako pokracujete. Dobry start do noveho tyzdna zelam..
Inak @zeleny_cajik Ti tu vypisala naozaj dobre otazky na zamyslenie. Skus si ich zodpovedat..mozno Ta to posunie v uvahach 😉
@zuzka062 Zuzka myslím že už tu máš rád habadej. 😉 Je nás tu viac, ktoré z vlastnej skúsenosti vedia, že z normálneho kamarátsva medzi mužom a ženou nemusí byť nič vážne a písala som to preto, aby som ťa trochu ukludnila 😀 a o to išlo ked si sem na MK napísala, nie ? Ak občas vybehnú na kávu, ale ty vieš že si preňho najdôležitejšia na svete tak by som z toho vedu nerobila.
Samo, najlepšie si ty poznáš svojho manžela. Rovnako ľahko ti môže klamať a je to jeho milenka. Ale ak by ti chcel zahnúť určite má more príležitostí, lebo pri ňom nie su celý deň a ty ho ťažko ustrážiš. A ak sa u vás dôvera stratila, tak to vidím horšie, ako nejaká kamarátka.
CHudiatenko Zuzka,ak si tieto naše riadky prečíta si pôjde rovno mašľu uviazať..hm,je to hákliva téma a mi sme múdre,keď nie sme v jej situácii..ZUZINEČKA držíme Ti palce!!
..ja si myslím,že ona veľmi dobre vie na čom je,len chcela od nás trochu potechy,že to tak nie je,že si to len namýšľa..to proste žena vycíti,keď nieje všetko tak ako má byť!
@baramborka ahoj, ja sa dosť prikláňam k tvojim názorom. Ja tiež poznám viacerých mužov, napr. z práce, zo školy, často sme sa porozprávali aj o manželstve, o problémoch v ňom, chcela som len počuť názor iného muža, a pritom vôbec pri nich nemyslím na to, že by sme sa spolu pomilovali ani nie sme do seba zaľúbení. Je to otázka dôvery, môj manžel tiež občas žiarlil, ja na to radšej nemyslím že by ma podviedol, človek nikdy nevie, ale nechcem dopredu podozrievať.
@miskakyska Tak to by jej asi moc nepomohlo, keby sme ju chlacholili bachorkami o jej fantazmagorickych paranojach 😀 Utesit ju mozeme, ze nie je sama, ktora to zazila/zaziva a ze nie je ona menejcenna len preto, ze ma muza ignoranta, ktory si nevazi svoju velku rodinu!!! A milujucu manzelku, lebo len zena, ktora miluje, dokaze odpustit neveru. Mas pravdu, je to velmi chulostiva tema, lebo vieme, ze nikdy si nemozeme byt na 100% iste, ze raz nebudeme hlavnymi akterkami podobneho pribehu..
@baramborka ahoj, ja som sa ta nechcela dotknut, ale predpokladam, ze aj ti tvoji kamarati nemaju viac ako 25 a su to kamarati "z detstva". a toto casom pominie. ako som pisala, kazdy si casom najde zivotnu partnerku, co ty vies? mozno tym partnerkam bude vadit, ze maju teba ako kamaratku, nemozes vediet, co koho kde caka a ti chlapi to budu akceptovat. nemysli si, ze pridu o svoju lasku len preto, aby mohli ist raz do mesiaca s tebou na kavu, to nic v zlom.
ja som bola tiez ina, ked som mala 20, ako moje rovesnicky, ziadna zlatokopka, neuveris, nemalovala som sa, nechodila po diskotekach... pracovala som. postupne som budovala karieru, stale nenamalovana, v rifliach a tricku, vlasy strapate, ziadne ucesy, kadernicky, nic, tak ako mi gebula narastla.. ojojoj, kolko som mala kamaratov, tesila som sa tomu, bol aj o 19 rokov starsi, aj mne rovny, vsetci...do jedneho sa casom do mna zamilovali a chceli viac. ja som nechcela. a nemysli si, ze chceli viac o mesiac ci dva. nie. o 2-4 roky... takze tolko ku kamaratstvu medzi "dospelymi" 😉
@svetllana ja som uz vyssie pisala, mozno si citala, ze za hlavnu akterku nepovazujem nikdy tu "druhu" zenu, ale naopak, toho manzela - to je hlavny akter. ved nikto mu nekaze "kamaratit" sa s kdekym. on sa chce. a ked nebude tato kamaratka, bude druha.. to nie je o tej babe, to je o nom 😝
@baramborka tiez som mala 4 kamaratov a jednu kamosku, lebo vsetky baby ma sklamali, podviedli... proste ako pises tak muzi su uprimnejsi, ale sama uvidis, ze casom budes mat viac kamosiek a ten vztah s kamaratmi trosku ochladne... ono chlapov vecsinou nezaujima, ze ako sa citis ako tehotna (ked hej tak sa pytaju zo slusnosti a nechcu pocuvat takmer nic o tehu) takisto potom ked sa ti narodi malicky tak ich nebude zaujimat porod ani to, ze co prezivas ako zena doma a ako maly vymysla... proste su inak nastaveny a ver mi, ze najdes dalsie mamicky kamosky a budete kvakat o detoch, porode, domacnosti - proste take zenske temy na ktore muzi (pokial nie su teply) nie su naladeny. To kamaratsvo ostane, ale @mandragora22 ma pravdu, ze ochladne.... 😉
@wieruss no presne. najlepsi kamarat - muz, je homosexual. zial, doteraz som takeho nestretla ☹
@wieruss jasne že , to maš pravdu ... tehotenstvo u mna urobilo velku zmenu a spoznala som omnoho viac žien kamaratiek ako mužov kamaratov. ..to skratka muž nepochopi ale , mam kamarata ktory je teplejši než moj radiátor v decembri a ten sa o to celkom aj zaujima 😀 pretože on žije v istej ilúzii, že raz porodi aj on dieťa 😀 ale v zasade maš pravdu .viem že tí kamoši mi pomohli ked som ich potrebovala, teraz viem , že ked sa stretneme , beriem ich ako príjemních ludí , mužov ktorí sa zachovali čestne a pomohli mi bez toho aby niečo chceli naspat, ale tam to konči pretože ma tehotenstvo posunulo na inu kolaj 🙂 a v tej kolaji je neodmyslitelne o 80 % viac žien 😀
a
@mandragora22 to už neviem povedat ,či by ma chceli či by mali o mna zaujem . ale rozhodne viem , že ked to beriem zo vseobecnej stranky tak to priatelstvo može nastat medzi mužom a ženou... ked to mam rozvinút , je to strašne diskutabilne takže to nechajme tak 🙂 ale ja som len napisala moju skusenost, ako to vnímam ja a aky mam nato ja nazor .. ps : mam 3 najlepšich kamaratov, ktorych poznam 11 rokov ...takže to už asi nieje iba o " dospelackom " kamarateni , su ako moji bratia.. ti čo ma poznaju vedia, zasadne netreba sudit situaciu ked ju nepoznaš .. ano muži su taki , ak nieje gay, a žena ho pritahuje, tak si hovoria " kamarati " a po čase ju bud dostane alebo nie,mnoho krat su to muži zadaní....a podla mojho nazoru to ty vidiš presne takto a nemože to byt niak inak...ano , maš pravdu , bohužial v dnešnej spoločnosti je to tak ..ale existuju aj vynimočne pripady a nie vždy to tak skonči ..
@mandragora22 ono je zas rozdiel vysedavať s kamaratkami dennodenne, to by som tiež netolerovala. Ale napr ked ma kamaratku v Bratislave a ma tam cestu po dajmetomu roku tak mi bez problemov povie že zajdu na kavu pokecať kedže sa nevideli už dlho, že čo maju nove. Tak to mi vôbec nevadi, lebo ja tiež ked strenem kamarata po dlllhom čase tak rada pokecam čo je nove a tak.
No ak môžem- si vydatá žena a máš isté práva. A ženatý chlap nemá mať inkognito "kamarátku". Takže treba tomu urobiť rázny koniec. Teda ja by som tomu urobila. Moj manžel chcel pozvať svoju najlepšiu priateľku na nasu svadbu a kedze som vedela, že mali predtým spolu pletky povedala som: "Dobre, ale spať bude u mna." A hotovo. Nakoniec aj tak neprišla... asi sa zlakla. Nemyslím si, že to je žiarlivosť, ale zdravý sedliacky rozum.... 😔
@mandragora22 Citala som a suhlasim. Mne sa tiez stalo kedysi, ze ma muz podviedol. A po rokoch sa mi ona ozvala, nasla ma na fb, napisala mi, ospravedlnila sa (nikdy som ju nevidela, takze ju nepoznam osobne)..ale odpustila som. Ak clovek uprimne lutuje svoj cin, preco ostat zatvrdila, to by som nemohla. Takze ano, dobre pises, je to chyba hlavne muza, ked podvedie..nie milenky, lebo to, ze je sebecka mrcha bez chbtovej kosti, nedba na city druhych, su jej charakterove crty a jej problem. Muz si ma ustrazit vtaka v gatach. Ale zase poznam aj jedno prislovie, ktore vravi, ze "Ked suka neda, pes nepyta". 😉 Takze ma kazda minca dve strany vo vsetkych pripadoch. Aj v tomto. Alebo tiez situacia, ked mlada samica prahne po chlapovi, a robi vsetko pre to, aby ho dostala a ze zeny vedia pouzivat sboje zbrane, to je zname..muz v slabej chvili podlahne a neodola...Moze sa stat. Zlyhanie, omyl, ktory si niektori chlapi vycitaju do konca zivota.
@svetllana tak tak
@svetllana To máš pravdu, aj ja poznám také ženy, ktoré išli po nejakom mužovi aj keď bol on ženatý, resp. vedeli že je zadaný napr. zo školy, z práce. Proste sú také ženy, čo idú po mužoch hlavne kvoli peniazom, chcú postavenie, bohatstvo, neberú ohľad na rodinu a deti. Ale niekedy sa oveľa viac klebetí ako sa v skutočnosti stane. To že sa s niekým dobre porozprávam, rozumieme si, neohováram ho alebo aj pre neho niečo urobím ešte neznamená, že tam je sex. A to už ani nehovorím o tom keď som išla z práce na služobnú cestu s nejakým kolegom, hneď si všetci šuškali a pritom sa vôbec nič nestalo aj keď sme mali súkromie, kde nás nikto nepoznal, tak sme obaja nechceli. Aj manžel občas žiarlil, no keby som odmietla služobnú cestu, tak môžem na to zamestnanie zabudnúť, keď chceme ako ženy byť rovnoprávne v práci, tak sa musíme tak aj správať.
@evulilik
@zuzka062
Uplne s tebou suhlasim Evulik. Rozoberanie na fore zrovna v tejto teme Zuzke asi velmi nepomoze. Dievcata maju svoj nazor len na zaklade toho, co im povie Zuzka. Zuzi ale pre teba je najdolezitejsie sa o tom porozpravat s manzelom, pretoze len vy dvaja viete aka velka dovera k medzi vami je. Mozes ho spehovat, vycitat, ci ignorovat.... k dobremu pocitu ti to nepomoze. Ak je to len kamoska preco ti ju nepredstavi ? Preco nemoze byt aj tvoja znama? Preco sa teda nestretavate u vas, zeby prisla na kavu ? O com takom sa mozu rozpravat, ked tam nemozes byt aj ty ? No nie? Skus vysvetlit manzelovi, ze ta to trapi a chces aby ste mali uprimny vztah a toto ti nepomaha. Ze chces aby ste mali rovnake znamosti. Ved ste manzelia...Keby si ju spoznala, sama by si videla ako sa k nej tvoj manzel sprava.....
toto som mu navrhla ale on sa so mnou o nej vobec nechce rozpravat tak som mu povedla ze odchadzam od neho ze to nemienim tolerovat,nehce aby som odisla,tak som mu povedal nech to skonci s nou alebo somnou ale ziadna reakcia,len tolko ze uz mi povedla ze s nou nic nema.voebec ma nechape.najhorsie ze sa nechce o tom bavit!!! 😠
.....hajzeľ jeden!..by mu dala po prašine,keď s Tebou hentak jedná!
@zuzka062 počuj Zuzi.možno sa ti to zdá pritiahnuté za vlasy,ale ja by som skúsila tú možnosť,že sa aj ty zblížiš s nejakým mužom,ak máš možnosť...samozrejme čisto kamarátsky,že s ním trebárs skočíš na kávu, alebo ti s niečím pomôže a tak, nejaký kolega,alebo hoc aj mužov kamoš... lebo tvoj muž zjavne nepochopí vysvetľovanie, musí si to sám zažiť... neviem,či máš takú možnosť,či máš nejakého dobrého známeho....fakt myslím len nejaký pokec alebo kávu,niečo čo nezvykneš robiť, aby sa muž troška prebral a sústredil pozornosť na teba a na možnosť,že aj teba môže nejaký chlap chcieť....
@zuzka062 nikdy nevyslovuj vyhrazky (odchadyam od teba napr...) pokial ich nemyslis naozaj vazne a nemas ich premyslene. Ako vydieranie je to detinske dupnutie nozickou a ak aj to niekedy budes mysliet vazne, uz ti nik neuveri. Nechcem ta naozaj urazit, to som len skonstatovala.
Ak ta odmieta s nou zoznamit, pripadne ju pozvat ku vam na kafe len tak nezavazne, tak sa zariad ako by to bola jeho milenka (nech to uz pre teba znamena cokolvek, odchod, rozvod, toleracia...). Uz nie je podstatne, ci je to milenka, alebo kamaratka. Ked ta odmietne, tak to znamena, ze je to osoba, ktora ma pre neho vacsiu dolezitost ako ty. Pripadne ze sa tvoj manzel za teba hanbi. V kazdom pripade to nie je dobre.
Ako som u x krat pisala, sama som zastancom priatelstiev, moja dovera v manzela je nekonecna rovnako ako moja absencia ziarlivosti. Avsak este sa mi nestalo, aby som co len vycitila z manzela odpor zoznamit ma s niekym, pripadne aby som nemohla za nim prist na kavu s kymkolvek na nej sedi. Skor sa chce podelit o znamych a dojmy z nich so mnou.

Ja mam s mm super vztah,neziarlime,nemame tajnosti...no keby som.zistila ze ma kamaratku,taku ze idu aj na kavu..asi by som penila ziarlenim...nie asi,ale urcite. Z mojej osobnej skusenosti pred mm,ked som.mala dobreho kamarata,vzdy sa nieco z toho vyvinulo.. A tym viax,pokial by ho doma cakala hysterka,neupravena,spotena..proste zena co sa mota vbkuchyni a dakedy nezvlada vsetko..proste ako ja..bala bybsom sa. Tak isto mm by ziarlil. Nestykam sa so ziadnymi.muzmi,neprovokujem..Viem ze mne osobne by to bolo na city drankajuce keby on toto robil mne.