icon

Manžel má kariéru a ja sa cítim trápne

anddelik
22. apr 2014

Ahojte baby chcem sa len vyrozpravať, mozno sme viacere, niekedy rozmyslam ze moj manzel je celkom uspesny dari sa mu co som velmi rada a som stastna ale ja sa citim niekedy menej cenna, VS mam aj ja o vzdelanie nejde ale nerobim nic moc svatoborne a plat teda tiez vobec nic moc...teraz cakame babatko takze sa velmi tesim ale uz aj predtym som mavala taketo myslienky a mozno aj koli jeho rodine , vzdy som mala pocit ze nie som pre jeho mamu moc dobra/ona tiez neni dr ani nic podobne/, ale predsa len ja nemam ziadne neviem ake skusenosti odborne, cize mozem robit skoro vsetko aj nic..mate aj vy podobne pocity niekedy?

sirinka
25. apr 2014

@zita19 hej to uz aj take pisala??? Ona inac je multi odbornik asi vo svojom odbore, co uz som tu vsetko poprecitovala....

zuzkaanicka
25. apr 2014

@zita19 kym to vsetko precita a napise o tom traktaty na MK, tak to zaberie dost casu, nemyslis? 😀

zuzkaanicka
25. apr 2014

@sirinka dokonca multi-kulti odbornik 😀

zita19
25. apr 2014

@zuzkaanicka nemyslim, ze by sa sem vratila... Nikto jej nezozral s nadsenim tie jej preklepopisne traktaty. Je sice natvrdla ako pixla gitu ale taka jednoducha vec jej dosla: Tu jej pšenka nepokvete. Hlada nejaku dalsiu, kde bude moct perlit 😝 😀

zita19
25. apr 2014

@sirinka vsak kukni
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partnerstvo-medzi-katolickou-a-moslimom-v-zahranici/
staci poslednych 10 - 20 stran a budes v obraze... Ale daj si pred tym bud meprobamat alebo pol deco aby si to v zdravi ustala 😀 😀 😀

sirinka
25. apr 2014

@zita19 diky za odporucanie... Zahryznem sa do citania ale uz inokedy.. 🙂 kedze citat po alici je ozaj dost narocne...

zuzkaanicka
25. apr 2014

@zita19 ktovie, co si dava slachticna predtym, ako pise traktaty 😀

zita19
25. apr 2014

@zuzkaanicka aj nad tym som chvilu uvazovala, ze na com fici... ale obcas sa mi zda, ze v momente ked fici na MK si aktualne vysadila medikamnty...

alexandramaria
25. apr 2014

@zita19 ty počkaj , ale ako môže vypisovať zážitky z praxe, veď ako advokátka je viazaná mlčanlivosťou...

ta, ale jej životný štýl je asi zúfalo odlišný, v Nemecku to asi tak nefunguje ...

1177
26. apr 2014

Suhlasim so Zita19 etc. ze Alicine nazory su prazvlastne a tazko citatelne, ale je mi jej asi od 5-tej strany luto. Damy, Vase komentare su skodoradostne a ponizujuce, pripominate mi tie dievcenske spolky na strednej, co mali na vsetko a vsetkych "spravny" nazor. Skoda, ze ste stratili ten pravy nadhlad a trefnost..., rada som vas citavala

sirinka
26. apr 2014

@1177 citam nazory alici uz dlhsie a obcas s niektorym aj suhlasim. Ale moj nazor som si urobila na nu v teme, kde sme preberali odobratie chlapcov boorovych od rodiny a ver mi, ze ti tejto osoby nemusi byt luto....

mamavera
26. apr 2014

teda baby ja z vás nemôžem 😀 😀 😀 😀 😀 som sa skoro s kávou obliala, ako sa rehocem 😀 😀 😀 Tiež som už s advokátkou s modrou krvou a neomylnými názormi mala tú česť ......

zuzkaanicka
26. apr 2014

@sirinka tak v tej, Tebou spominanej, teme je aj pekna definicia tejto damy 😅 ... staci pohladat 😅

vejula
26. apr 2014

@alexandramaria ved jasné. JE smiešne myslieť si, že všetci máme v živote rovnako usporiadané priority a naše tužby a predstavy šťastného života su identické. Pre mna je neporovnatelne tragickejšia predstava mať karieru, prosperujucu firmu bez detí ako napríklad život s deťmi a skončiť pri pokladni v lidli. Ako samozrejme, nieje to môj ideal a budem sa snažiť skončiť inak. Ale ak by som si mala vybrať, tak jednoznačne by bol pre mna prijatelnejší ten druhý model života. Niekto by sa zas skôr dokazal zmieriť so životom bez detí ako životom bez kariery... To už je na človeku, ako si kto zariadi.
Ty si písala o ženách, ktoré plaču ked si po materskej nemôžu najsť prácu, ja píšem o ženach, ktoré plačú, že si s mužom po vybudovaní kariery nedokažu splodiť dieťa. Viem, že pre mna by ta bolesť bola omnoho silnejšia ak by som sa musela zmieriť s životom bez detí, som jednoducho tak nastavená, od malého dievčatka, ked sa ma dospelí pýtali, čím budem, ked budem velká, tak som odpovedala, že mamička. Doteraz si pamätám, že som nechapala, prečo sa na tom tí dospelí smiali a pýtali sa ma znova: Ale čo chceš robiť, ako pracovať, ked budeš velká. Zas som nechapavo odpovedala: Ved hovorím, že chcem byť mamička 🙂 Samozrejme, mám aj svoju predstavu, čo chcem robiť a budem veriť, že sa tá predstava splní. JEdnoznačne nechcem svoj život obetovať kariere, niesom ten typ, ktorého by to spravilo šťastným, moja predstava sebarealizacie je orientovaná úplne iným smerom, ktorý ja pokladam za dôležitejší a podstatnejší pre náš život. Ale chápem a akceptujem, že čo je podstatné pre mna, nemusí byť podstatné pre teba a naopak

alexandramaria
26. apr 2014

@vejula preeeeesne 🙂

yanni
27. apr 2014

Baby hodte link tej temy. Ja nemam cas hladat. Pjosim, pjosim 😨

erjona
27. apr 2014

@alexandramaria
@zuzkaanicka
@zita19
@sirinka

Tak vidim, ze pani slahticna, uz aj tu uradovala 😀

K autorke uvodneho prispevku by som povedala, tiez, ze to s asi hormony - ja som si v tehotenstve moje dlhe blond vlasy prefarbila na modro - cierno a potom som sa este tri mesiace lakala, ked som sa pozrela do zrkadla,,,, ale v tej chvili som citila, ze musim spravit nejaku zmenu 😀

yanni
28. apr 2014

@natas4 ok. Dikes. Pocitam, ked budem mat cas 😕

yanni
28. apr 2014

@natas4 no som trosku precitala. Shoking. To akoze fakt? Ja som nieco o tych Boorovych detot zachytila tu na konovi ale nejak som nic dalej nesledovala. To akoze fakt aj za modriny hlasia na socialku? Pre boha, to by nase deti uz davno museli byt niekde v domove. Chalani su furt "okopani". A krpcek (4 roky) ten raz za cas tak nestastne zakopne, ze uz mu aj koleno aj bradu lepili a to v priebehu pol roka. A to na nich ani ja ani muz ruku nezdvihneme. To my sme ako deti boli rodicmi tobre otlkani a nic sa nestalo. Ja zasnem, fakt. A alica akoze zila aj v UK, ked sa v tom tak akoze dobr vyzna, ze dava rady vsade. Ved zije v DE a tu u nas nic take neexistuje. Tu je prave ze opacny "system". O tyrani sa casto zisti az ke je dieta mrtve, co je tiez sokujuce. Ale co narobis. Strasne.
Este raz, diekes za link. Aspon viem, ze do UK my zit nepojdeme. Ostaneme pekne krasne v nasom socialnom Nemecku.

kveta
28. apr 2014

@yanni Jedna modrina stacila na odobratie aj na Kramaroch.. Je to sialene co si UPSVAR dovoluje. Totalne neodborne prejavy moci..

yanni
28. apr 2014

@kveta ved to nie je normalne. Keby si videla nohy nasho krpceka. ten je furt okopany. Ved staci, ze sa niekde tvrdie opries a uz mozes mat modrinu a ani nevies ako. No nemam slov.

natas4
28. apr 2014

@yanni no vies, Alica je expertka na vsetky krajiny ..vsade bola, a kde nebola, tam sa chysta 😅
A ked si precita, ako pises o tom, ze tvoj syn mal zranenie, lebo sa niekde potkol ci spadol, tak ti napise, ze si nezodpovedna matka a ze si nemala mat deti ..aj o tom tu uz bola tema, a nasa mila Alica v nej excelovala 😉

zuzkaanicka
28. apr 2014

@natas4 myslis, ze je ako Ferdo mravec? 😀

sirinka
28. apr 2014

@yanni vsetko je v poriadku kym sa nenajde nejaka dobra dusa, ktora da socialke echo ze... Kludne si nieco domysli a moze sa zivot obratit na ruby. Deje sa to vsade, aj na SK aj v DE, Alica by ti vedela rozpravat, ako funguje jugendamt.....

yanni
28. apr 2014

@sirinka aha jsne, Alica uz robila aj na Jugendamte ;-DDDDD

alexandramaria
28. apr 2014

@sirinka baby, ja som normálne šokovaná, veď ja som ako decko bola stále od modrín, všade doškriabaná, lebo veď loziť po stromoch a hrať futbal s chalanmi boli naj zábavky.
@yanni
@zuzkaanicka

škoda, že Alica nám tu neprispeje, ako vlastne funguje ten úrad v DE, ona vlastne žije v DE ? Každopádne , keby tu mne taká nadala ,že som nezodpovedná matka, alebo nedajboh sa pokúsila riešiť niečo okolo odobratia detí, tak by videla ten randál ... 😉

yanni
28. apr 2014

@alexandramaria ved aj ja. A o braskovi ani nehovorim. Ten bol dobity hadam cele detstvo v jednom kuse. A k tomu este hraval od 5 rokov futbal, tak si to viete urcite predstavit.
No Alicka z krajuny zazrakov vraj zije v DE. No to aj ja, ale este som nepocula, ze by koli nejakemu anonymnemu telefonatu na urade mladeze (Jugendamt) niekomu hned zobrali deti. To sa pride naskor vysetrit, pride socialna pracovnicka do bytu sa presvedcit ako to vlastne je. Koli par modrinam este nikomu nezobrali deti. A koli zlomeninam tiez nie. Ja mam kamosku, ma 4 deti a jej najstarsi bol furt dolamany. Ruka potom cela noha v gypse, domlateny, no ako chalani. A nic sa nestalo. Nebol nijaky clovek z uradu u nich. To je blud prveho stupna. A ak aj niekto anonymne nieco nahlasi, oni to sleduju potom dlhsiu dobu tu rodinu. A chodia aj neohlaseni na navstevu.

erjona
28. apr 2014

@zuzkaanicka Zuzi, nie Ferdo mravec, ale Truhlik 😀

erjona
28. apr 2014

@yanni Nechodia neohlasene v AT - oni si daju termin - ja osobne som jednu matku (Rakusacku) nahlasila na urad, spoznali sme sa na Spielplatzi a vyklula sa z nej alkacka prveho supna, mala dievcatko trojrocne, prespavali u nej vseliki ozrani a raz nevladala stat na nohach, som zobrala jej malu, u mna ju vykupala, chuda, vlasy mala samy chuchmac, dala jej najest a prezliekla ju do cisteho pyzama,,, mala spala ako v bavlnke, u nej doma, to katastroficky vyzeralo, raz som tam bola a nikdy viac,,, rano mi triezva uz - zazvonila, ci nie je nahodou u mna jej dcera, cize si ani poriadne nepamätala, ze som jej vravela, ze malu beriem k sebe, nech sa trosku schopi,,,, a vies co spravila socialka, dala jej termin, kedy pridu a mala 2 tyzdne cas na upratanie a kazdy druhy den musela ist fukat - upozornujem, ze okolo obeda na socialku, to samozrejme vydrzala a prisla domov a hned sa zrubala, takze tam kde treba, nehladia a tam kde netreba, hladia,,,, dalsej kamoske vzali dvoch synov na zaklade vyroku v skole (maly je myslenim pozadu) - ze daddy ma budi o pol noci, aby som vstal - a to bol posun casu, darmo mu vysvetlovali, ze je zima a ked vstava v zime do skoly, je este tma - pre maleho to bola polnoc, ucitelka zavolala socialku a bez akehokolvek pohovoru s rodicmi boli deti odobrate do krizoveho centra - vsetko sa vysvetlilo a deti dostali spät - tuto logiku teda nerozumiem.... 😢 😢