Manžel má milenku, do ktorej sa zamiloval
Ahojke kocky....chcem sa s vami poradit....nejedna sa priamo o mna ale o moju blizku osobu a mna to strasne trapi a neviem ako jej pomozct. zili s manzelom 10 rokov podla mna velmi pekne manzelstvo , maju 2 krasne zdrave deti....No muz si nasiel v robote milenku do ktorej sa zamiloval a akoby mu preplo....zmena o 180 stupnov....Chce odist od rodiny zenu ponizuje a hovori jej ze jej zoberie deti , vychvaluje len milenku, ....hovori take veci ze sa mi ide rozum z toho zastavit .....dokonca ked zena kontaktovala milenku ona bola este na koni vobec sa nehanbila za to ze rozbila rodinu este sa k tomu stavia hrdinsky a je na seba pysna.....moja kamoska to nezvlada , nezvlada to ze po tolkych rokoch si ju nevazi ani ako matku svojich deti .....ja sama nechapem preco ked on urobil chybu este ju trapi psychicky....Chcela by som vediet ci ste si niektora tym presli a ako to zvladnut.....lebo ja sa snazim byt vzdy k dispoziici na pokecanie ale inak neviem urobit nic, alebo neviem co by som este mohla.....a chcela som len dopisat ze by sa mal muz uz odstahovat od zajtra do podnajmu lebo jasne ze milenka ho k sebe nechce , zatial lebo aj ona ma dve deti......tak
nedávno týmto prešla švagriná.Mojmu bratovi preplo,narazil si mladú šlapku,pritom jeho žena bola tehotná,neskõr porodila v 33tt,malý bol v inkubátore a on sa proste zbalil,nechal ju,3 ročného syna a dieťa v nemocnici a odsťahoval sa za šťandou do Mt.Kočka tiež na koni,hrdá,jej rodina im dokonca byt po podnájmu pozháňala...No nastal deň a brat si chcel na víkend brávať staršieho syna.A mladá šťanda celý čas ležala v posteli,alebo sa zdekovala na disko..takto sa to zopakovalo aj o 2 týždne.Nevarila,musel variť brat,schudol snáď 10kg.A kým bol pred5ým hrdina a svojej žene povedal,že ju nemiluje a končí s ňou,do mesiaca a do dňa došiel domov so stiahnutými ušami a sáď aj poučený 🙂.A tento istý model sa stal aj susedovi pred x rokmi,odvtedy už na inú ako svoju ženu nepomyslel.No treba si to proste prežiť.Hovoriť si,že aj horšie môže byť a sústrediť sa na nový život.Je to ťažké.Prežili sme si to ako deti,keď moju mamku nechal sám s 3 malými deťmi.Ale prežila.No bez podpory okolia to nejde.
@jozefba Aj môj muž mi svoje správanie vysvetľoval polygamiou vlastnou každému mužovi...a podobne ako ty, aj on mi v týchto dňoch, keď skĺzneme do debaty, vysvetľuje, že ja som žena pre život, úžasná, dokonalá...bla,bla,bla a tá druhá a pred ňou iné sú a boli len fyzickou záležitosťou, nie psychickou neverou. Ja som asi primitív, ale mne sa tá fyzická a psychická nevera asi zlieva v jedno, a preto nie som schopná to akceptovať. Darmo, že vo svete je to inak. Holt, kultúrne vzorce sú kultúrne vzorce a tie nikdy neprekročíme( to je tiež z príručky a s tým sa teda úplne stotožňujem.)Aj ten môj, na jednej strane by bol rád Moslimom a vnímal ženu ako oni a na druhej strane, keď som sa ho pýtala na to, čo by na mojom mieste urobil, keby sa veci prihodili v opačnom garde, tak povedal:,,Koniec, definitívny koniec."Či chce či nechce aj jeho ovládajú kultúrne vzorce a je plný rozporov, rád by bol Moslimom, ale s viacerými ženami, ktoré by sa však správali maximálne európsky. A mám aj taký pocit z teba, prepáč. Išiel si síce ďalej a ponúkol férovku, ale si spokojný? Tiež len polovičatý Moslim. To ten betónový kultúrny vzorec.
PS: Vieš, čo mne na nevere prekáža najviac? Nie fyzickosť, ale pokrytectvo, klamstvo, príde mi to ako hra na cudzí účet. Napr. dnes mi mm poslal sms o tom, ako na nás myslí a čo všetko nám zase kúpil - a pritom sedí u nej v byte, ona varí, potom obed.....Je mi na zvracanie. Mám rada férovosť, vo všetkom. Oveľa radšej by som prijala, keby mi jedného dňa povedal:,,Ďakujem, bolo to dobré, ale už nie je, idem ďalej. Prijala by som to so smútkom, ale prešlo by ma to a ešte by som si povedala, aký to bol charakter . Teraz je pre mňa klamárom a človekom, ktorý ma len potrebuje zneužívať. Keď človek vybočí z normálu, ťažko sa vracia naspäť a jeden problém rieši iným problémom.Ako na kolotoči. Potom to nemá konca-kraja.
@jozefba nevrím tomu že keby ta manželka podvadzala a spávala s inymi chlapmi že by svoje telo oddávala aj inemu mužovi než tebe,že by ti to neprekážalo, to by ti nevadilo že sa miluje s inym mužom že iný ju láska a hladí ? intímne časti tela ktoré by mali ostat len medzi vami dvoma ochutnáva aj niekto iný ?ak tebe toto ako chlapovi alebo manželovi neprekáža,tak ju bud vobec nemiluješ alebo si nedozretý na to aby si mal svoju vlastnú rodinu 😠 takýto človek si určite nezaslúži žiadnu manželku lebo nech by bola aká kolvek perfektná aj tak by si jej zahol a klamal hlavne velmi ublížil ☹ .Vieš ozajstný chlap by sa za svoju manželku pobil a chránil si ju ako svoj najdrahší majetok ktorý má,a presne takéto správanie imponuje ženám ,to že ty ponúkneš manželku úplne v pohode inému,akoby pohar piva v krčme, svedčí o to že si ju ako ženu vobec nevážiš a viem sa vžit do jej cítenia že ju to musí velmi ponižovat.....a navyše ak ta ešte po tom všetko miluje tak ju to musí poriadne boliet a určite sa kvoli tebe strašne trápi... 😢 ale to teba asi nezaujíma
To že svoju ženu podvadzaš dlhodobo a vobec ta to netrápi, nemáš žiadnu pokoru a žiadne výčitky svedomia svedčí tiež o tvojom charaktere, ty si ženu nezaslúžiš mal by si si platit gazdinu v domácnosti a žit sám bez rodiny a citov , takéto počínanie manžela je totiž velmi bolestné pre jeho ženu,ale to ty asi nokdy nepochopíš. ☹
Nerozumiem ale tomu ,že prečo si si tú ženu teda vzal,,na to aby si jej zlomil srdce alebo aby si ju časom zničil a odkopol ? ved to isté by mohla urobit aj ona tebe ,nehovor že by sa ti to páčilo....my ženy žial rátame s tym že sa to možno raz stane aj ja som tak bola,a dá sa odpustit ked sa mate radi,ale horšie sa odpušta to že to robí človek dlhodobo a vedome,no ak mu žena dá šancu aj napriek tomu tak by si to mal ten chlap velmi vážit,a nie pokračovat v tom,v tom prípade je všetko stratené a už niet o čo bojovat 😠 ,.......je velmi smtutné že si chlap neváži to čo má,riskuje s laskou manželky a detí ,a vačšina vždy časom zistí že spravili chybu,no nie vždy sa nájde cesta spat,málokedy sa stane to, že manželka čaká s úsmevom na tvari na nejakeho strskotanca............
tak urcite sa jej pacilo, vsetko co je nove je aj zaujimave, no a konkretne na otazku ci bol lepsi mi odpovedala, ze dobre je to aj somnou a dobre to bolo aj s nim 🙂 Ci sa s nim bude nadalej stretavat je myslim tak trochu jej vec. Obmedzovanie v tomto smere mi pripada dost sebecke a tusim aj tu o par prispevkov vyssie sa minule riesilo nieco v zmysle, ze vo vztahu treba mysliet v prvom rade na partnera a az potom na seba .. 🙂 Manzelka nie je moj sukromny majetok a nieco proste clovek zo svojho stastia pre toho druheho obetovat musi
ja som polygamiou ci polyandriou nechcel argumentovat, poukazal som len na to, ze vsetko co vnimame ako dobre ci zle, je len o tom pod akym uhlom sa na danu vec pozerame. V niektorych statoch je za neveru trest smrti, co je zas opacny pol a co je podla mna uz uplne chore
@6969eva a zuzana2342
chapem vas, kazdy z nas zije svoj zivot a to co moze jedneho cloveka velmi trapit, inym ta ista vec ani nehne, preto aj dochadza k roznym nedorozumeniam. Nechcem tym zlahcovat vase osobne problemy, treba sa vsak do buducna pozerat s optimizmom, s nadhladom a vo vsetkom co teraz vnimate ako zle najst aj nieco dobre a pozitivne, z coho mozte v buducnosti tazit .. vid moja manzelka, ktora si mohla kvoli mojej nevere beztrestne uzit 😀
@jozefba aj v kulturach s poly- maju neveru. A nehladia na nu s pochopenim. A to by sa dalo pocedat ze maju volnu ruku.
Ale vzhladom na nase kulturne vzorce, dovolim si predpovedat ti to co ostatni - pride den, ked uhol pohladu sa zmeni a velkodusnost vo vztahu k manzelke pojde bokom. A to nie je skodoradost, len konstatovanie faktu.
@jozefba a cim by si ju inak potrestal?
Nerozumiem. V jednej chvili sa tvaris ako chapavyz ferovy chlap, v druhej naznacujes ze tvoja tolerancia je zalozena len na zistnej reciprocite.
@moonlight1210
ano, na reciprocite resp na vzajomne poskytnutych vyhodach a ustupkoch, ktore su rovnocenne. Nejaku jednostrannu zistnost v tom ale nevidim .. 🙂 no a to "beztrestne" bolo myslene symbolicky, nie doslova, proste taka nevera by za inych okolnosti len tak lahko nepresla
@6969eva
ziskal som par adrenalinovych zazitkov, na ktore budem dufam v dochodku s usmevom spominat 😀
A ci som stastnejsi? bol som v podstate stastny aj predtym ako sa moja aferka prevalila a aj teraz som v pohode, kedze mam rad zivot a snazim sa z neho s minimalnym usilim vytazit to co sa da
@adri266
mesiac po svadbe by som za rovnakych okolnosti hovoril presne tak isto ako teraz
Co sa tyka pohlavnych chorob, tak tam nejake to riziko vzdy hrozi, vid posledne pripad prostitutky z PD nakazenou HIV, ktora napriek tomu poskytovala sluzby .. takze s neznamou osobou sex len s ochranou a az casom ked si dvaja sadnu je po obojstrannej dohode mozne uvazovat o sexe bez ochrany, ale to urcite dnes plati pri kazdom vztahu, nie len pri mileneckom
Takého by som do riti kopla až by za ním zahucalo. ...
@kveta Ja viem. On je z domu 1000 km a tam si zariadil druhý život. Na konci týždňa sa k nej nasťahuje na víkend, občas si ju vezme so sebou na robotu na viac dní... kedy ako, len to nechce natrvalo. Tak mu to teraz vyhovuje, je to pohodlné, má o všetko postarané( ako doma), len od nás nechce.Keby mali dieťa, asi by sa rozhodol rýchlejšie, ale ona už nemôže mať deti a to je prúser. Neviem si predstaviť seba v takomto živote. Nechcela by som byť na jeho mieste. Chcel viac, ako majú iní a skončil v ...A čo bude robiť ďalej...?
@adri266 tak to by teda aj mna zaujímalo...no silno o tom pochybujem,lebo keby jej to povedal, tak by ho velmi rychlo vymenila za ineho,a nezakladala by si rodinu s takymto človekom
@jozefba je evidentné s tvojich rečí,že máš rád len sám seba,no pochybujem že sa budeš mat s kým smiat na tom dochodku,lebo tvojej žene s takého bezcharakterného človeka určite nie je do smiechu ale do plaču
@adri266
nepisal som, ze je nevera ok, skor som poukazoval na to, ze nie kazdy sa k nevere partnera zakonite stavia ako k najhorsej zivotnej tragedii. Urcite su vo svete horsie veci, s ktorymi dnes ludia musia zit. Pred svadbou nebol dovod o tejto veci hovorit, kedze neveru som pred svadbou neplanoval.
Co sa tyka otvoreneho vztahu, kazdy vztah predsa zacina nezavazne, nikto nikoho nemoze nutit do niecoho, co druhy nechce a na zaklade toho ako si dvaja sadnu je na obojstrannom rozhodnuti, ci z toho bude pardnova, dvojmesacna, alebo celozivotna zalezitost. Teda pri dnesnej pocetnosti rozvodov skor pokus o celozivotnu zalezitost .. 🙂
zuzana2342
nie, urcite nemam rad len seba a nie som ani bezcharakterny. Z toho co citam, usudzujem, ze som dost podobny tvojmu manzelovi.. Podla mna je kazdy chlap od narodenia vedeny k tomu, aby bol dominantny, sebavedomy, uspesny, dokazal sa presadit, mal rad zivot a vzal si z neho vsetko co chce. Je sice fakt, ze nie kazdemu sa to podari, tak ale niekedy aj samotna snaha sa ceni 🙂 .
Vacsina dnesnych zien chce chlapa, o ktoreho sa da opriet, chlapa, ktory ich dokaze zabezpecit a sexualne uspokojit. Predstava manzela pod papucou, ktory by bol utiahnuty niekde v kute, skakal tak akoby ste chceli je sice celkom fajn, nicim by vas ten chlap ale nezaujal, vztah s nim by dnes prakticky uz ani neexistoval, kedze by ste ho uz zrejme davno vymenili za podobneho tomu, s ktorym ste dnes .. 🙂
@jozefba hmm vies co, z takych ako si ty je mi mierne povedane zle od zaludka... sebavedomy, dominantny, vie co chce od zivota.... ja neveriaca, verim v bozie mlyny... ( zatial doslo na kazdeho, hoc aj po 25rokoch)
verim ze aj tebe sa od zivota vsetko zle co teraz robis svojmu okoliu vrati... a ze manzelke to tak vyhovuje.... no to iste, naucila sa zit s tym zlom co ma, az zisti ze nemusi, lebo najde partnera ktory si ju bude vazit kopne ta kade lahsie.
a ver tomu ze o 20rokov bude ona vysmiata a ty budes obhanat pichacky, teda ak to este pojde, kkso to je take ubohe , postavit si na sexe zmysel zivota
@jozefba nechcem Ti priat nic zle. Ale zamysli sa nad sebou, nad tym, co tu pises a ako sa stavias k manzelke. A potom si predstav seba o takych 20-30 rokov, ked budes nevladny, ked Ti bude treba menit plienky, mastit prelezaniny, a krmit cez hadicku do brucha. jSom zvedava, kto to bude robit, lebo pochybujem, ze Tvoja manzelka pri takom pristupe dovtedy s Tebou vydrzi. Ale kedze si taky sebavedomy, dominantny samec, som si ista, ze uz mas premysleny plan 😎 Urcite to budu nejake mlade kocky, ktore to budu robit s velkou radostou a nehou, lebo Ty im to budes oplacat svojou cistou laskou.
@adri266 uuuuuuplne suuuhlasim 🙂
@adri266
nechcel som sam seba vykreslit v polohe sebavedomeho dominantneho samca, skor to bolo myslene vseobecne v suvislosti s tym co od muzov zeny ocakavaju a to potom ide ruka v ruke s uspechom aj v inych veciach. Na druhej strane ale chapem, ze som tym kopol do osieho hniezda .. 😉
no a este k tej starobe, neviem preco to stavias do tejto roviny .. co ak to bude naopak a ja sa budem musiet o 20 rokov starat o manzelku? ci myslis, ze zeny v starobe nebyvaju bezvladne?
@jozefba uch, tak uz vidim, ze ju supnes niekde do sanatoria 😖
A vies, povedat, ze si dominantny, sebavedomy, atd, vsak ok, ale to neznamena, ze sa mozes spravat s prepacenim ako hoviadko a liezt z postele do postele.
A budem rada, ked si uvedomis aj ine veci, ako len to, ze si nas poburil svojimi komentarmi. Pretoze pravdu povediac, mne na Tebe absolutne nezalezi, ale trapi ma Tvoja rodina, ze si jej ublizil. Trapi ma to, ze davas svojim detom takyto vzor. Ze ak mas syna, tak raz sa bude spravat rovnako dominantne, ale bezcharakterne ako Ty. ZE ak mas dceru, tak si bude podvedome hladat nevernika, ktory ju mozno bude aj bit. A vam, rodicom, bude chodit vyplakavat, aka je nestastna. Nuz, historia sa opakuje. Alebo je to nasa karma ci osud?
@jozefba a este par veci, a uz stichnem 😉
Myslim si, ze to nebola Tvoja prva ani posledna nevera.
Nepoznam Tvoju manzelku, ale ak sa tak vyjadrujes aj doma, tak ozaj nerozumiem, co Tvoju manzelku pri Tebe drzi. Laska? Pochybujem. A tiez nechapem, co Teba drzi pri nej. Lebo z Tvojich reci vobec necitim lasku k nej, ani uctu, a toboz respekt.

@jozefba poznala som muza co praktizoval otvoreny vztah. Zacal s tym s manzelkou po tom ako sa prevalila jeho nevera a naslednenmu to ona vratila. Akosi zistili, ze im to takto vyhovuje. Vztah sa upravil, kazdy mali svoje bokovky, ale spavali aj spolu a dusevne intimnosti zdielali spolu. Kym sa manzelka nezalubila, nerozviedla a neodisla zit monogamny zivot. Sice ho to vzalo, ale zmieril sa s tym a naskoceny sposob zivota viedol dalej. Vystriedal viac partneriek, ale kazda, hoci vedela do coho ide, on sa tym netajil, to casom neuniesla a odisla. Jemu vsak ten styl vyhovoval stale a vzdat sa ho nemienil a dufal, ze raz najde taku, co to pochopi.
Az ochorel a vtedajsia partnerka s nim vsetko okolo choroby preskakala (a nikoho nemala, hoci zacali ako otvoreny vztah, vtedy proste zila len pre neho). Vtedy si uvedomil, ze to je zena s ktorou chce zostarnut. Ale ona chcela dalej otvoreny vztah a kedze to neuniesol a ziarlil, opustila ho.
Dodnes je dost znechuteny ako sa ten sposob zivota mohol obratit proti nemu, ked s nim chcel skoncovat.
To len ako ukazka, ze to o com sme roky presvedceni ze je ok a my to tak chceme a zvladame, zrazu nam moze dat facku, ked nam to prestane vyhovovat.
Ja som presvedcena ze je u nas hlupe argumetovat polygamiou ci polyandriou platnou kdekolvek vo svete. Lebo to je tam a nie u nas. Ani keby sme tam sli zit, tak tento styl neunesieme. Hoci by sme boli priamo v kulture kde by sme nemuseli prekonavat predsudky, lebo by to bolo normalne. A to ani ako zena, ktora bude zit s niekolkymi muzmi. Ani ako muz, ktory bude mat niekolko zien.
Sme vychovani inak a vzdy nakoniec skoncime pri tom ze len jeden ci jedna bude ten dolezity pre nas a zvysok nam postupne pride na pritaz, ze im podla zvyklosti mame venovat rovnaky diel pozornosti, penazi a cohokolvek ineho.
Nase predstavy si totiz tieto kultury podvedome zamienaju za predstavu, ze AZ ma prva zena/muz omrzi, NAHRADIM ho/ju dalsim. Lebo to je to, co pri nevere robime my tu. Ibaze tie kultury su uplne o inom. Nie o tom, ze mam rodinu a sex a city si chodim chvilkovo nahradzat inde.
My tie kultury skoro vobec nechapeme a predsa ich v kuse diskutujuci kdekolvek nanforach vyuzivaju ako dokaz, ze clovek nie je monogamny. Mozno nie je. Ale neboli by schopni zit v tej kulture s jej nastavenymi pravidlami viac clennej rodiny. Alebo len maloktori. Neboli by, lebo su vychovani v monogamnej spolocnosti.
Takze je to len povrchne zonglovanie faktami na podporenie svojho stanoviska, ze monogamia je nanuteny prezitok.
Inak - nanuteny je. Nanutil ho patriarchat, prevazne kvoli majetkovej kontrole, ale vymkol sa mu z ruk. A prekvapivo v klietke uvaznil aj muzov, nielen zeny. V podstate ako ziarlivec obmedzuje partnera az sam zisti ze je tiez otrokom svojich klietkovych pravidiel.