Manžel ma nechce pustiť samu k rodičom
Ahojte. Mam taky problem, som vydata 3 roky mame spolu dve deticky vychadzame spolu v pohode len ma trapi ze byvame tak daleko od rodicov a rodiny. Moja 250 km a jeho 500 km. Mame to podelene tak ze 3x do roka ideme k obidvom narovnako ale jeho rodicia chodia aj na tyzden dva k nam kedykolvek v roku lebo su sami a na dochodku ale moji rodicia maju este mladsie decka a chodia do prace takze nechodia skoro vobec...a ja tiez chcem travit viac casu s mojou rodinou mam tam surodencov a tu nikoho a on tu ma tetku a babku. No samu ma tam pustit nechce lebo on chce aby sme chodili k obom narovno.co mam robit?
@katarinacopakova ja by som sla a hotovo. Rodicia tu nebudú navždy a nikdy by som si nedala zakázať i vidieť. Moji bývajú 400 km ozomna, pretelefonujem 50 euro mesačne s našimi a kedykoľvek mám čas sadnem do auta a idem k nim. A môj manžel by si nikdy nedovolil mi to zakazovať. Sme rovnocenni partneri a preto žiadne zákazy u nás neexistujú. Inak by som si ho nikdy nebola zobrala.
Tak uz som mu to oznamila ze idem na navstevu k rodicom aj s deckami
@katarinacopakova aaaa??? čo on na to??? to nám ani nedopoviete aká bola reakcia? :D
Najskor ho ako zamrazilo ze co som sa ho to spytala a potom ze nechape...a ked som zopakovala tak ze s kym som sa akoze dohodla . Vravim ze ja sa nedohadujem ja ti oznamujem ze idem k rodicom a snad mi nechces nieco take zakazat..
Podla vyrazu bol uplne zaskoceny ale nic nepovedal...este som sa ho opytala ze co sa hneva ci mi to vadi.ze ja travim ovzela viac casu s jeho rodinou ako svojou a vie dobre ze moji rodicia tu nechodia tak casto...a on ze ale ked moji su na dochodku ja za to nemozem...tak som mu ze kym moji pojdu do dochodku decka uz budu chodit do skoly a ja do roboty...to by chodili do ptazdnejo domu...a on sa uz viac nevyjadroval a ja som to viac nerozoberala lebo by si myslel ze mam pocit viny
@katarinacopakova super si to vyargumentovala, držím palce 🙂
A teraz uz len ozaj ist .....
@katarinacopakova dobre si spravila a co ked su jeho rodicia na dochodku clovek nemoze byt pri nich 24hod denne clovek ma dost svojich starosti nehovorim ze ich netreba navstevovat bozechran. Ale ti mas nato tiez pravo na svojich rodicov ist ich pozriet nech sa aj oni trosku potesia vnucencom.... Treba si presadit len svoj nazor.... Je to len o komunikacii a o kompromisoch a o podpore jedenho voci druhemu..tak vela stastia a uzi si navtevu😁
@katarinacopakova super ale ešte ti chcem povedať, že druhýkrát sa ho nepýtaj či sa hnevá alebo čo, to je blbosť, on nemá ŽIADNY DOVOD aby sa hneval. sú to tvoji vlastní rodičia, on ti predsa nemôže určovať pravidlá kedy ich ty uvidíš alebo nie. čím menej mu povieš resp. budeš argumentovať, tým lepšie, ver mi. chlapi takto fungujú. krátka výstižná veta a dovi dopo. žiadne ospravedlňovanie, vypytovanie a už nech mu cez hubu veta "s kým si sa dohodla" nikdy neprejde!! toto nech si už nedovolí. vždy mu len povedz "idem tam a tam" napr. idem do mesta, na kávu s kamoškou, pobehať obchody a ODCHÁDZAŠ!! žiadne dohadovačky. oznám a choď. musíš si presadiť svoje a ukázať mu, že ty si silná žena a nie nejaké chudiatko ktorému on bude určovať pravidlá ako nesvojprávnej osobe.
@katarinacopakova Presne tak, on 'nemoze' za to, ze jeho rodicia su na dochodku, tak ty zase nemozes za to, ze tvoji rodicia este nie 🙂 Tak hybaj ty za nimi. 🙂 Celkovo blbe argumenty a vypocitavacky, ale tak aspon ztichol :D
Ano az teraz si uvedomujem ze mojou vinou to tak je ze som mu dovolila aby sa tak spraval ku mne...to nie je laska uz potom ale majetnictvo
@katarinacopakova Ciste teoreticky Ty nie si povinna davat ziadne argumenty na to, ze chces ist za rodicmi. Nie si povinna si to nijak obhajovat. Proste si sa rozhodla. Bodka.
@katarinacopakova Katka, silno ti držím palce. a daj potom vedieť, ked pôjdeš k vašim. napíš nám, ako si to zvládla. myslím na teba 🙂
@katarinacopakova super, len tak dalej,držím palce!! žiadne vysvetlovačky!!! a staň sa sebestačnou hrdou ženou, a uvidíš, že ten tvoj bude mať ešte dlho otvorené ústa, ale bude si ťa viac vážiť a budeš pre neho atraktívnejšia.
@katarinacopakova necitala som diskusiu, len ma zarazilo to ze manzel ta nepusti samu k rodicom. On je tvoj partner, nieco rovnocenne ako aj ty, nie tvoj rodic, alebo nadriadeny a ty nie si nesvojpravna, ani jeho majetok, tak sa podla toho chovaj a ziadaj nech sa k tebe tak chovaju aj ini. Ake ze nepusti ma k rodicom? Toto si uloz hlboko v hlave a toho sa drz, nenechaj sa utlacit niekam do kutika 😉
Ked sa chce vsetko sa da! Ja som s 2 detmi cestovala autobusom 2000 km aj nieco a zvladli sme to. Chcela som byt s rodicmi a aj ked taka dlha cesta neni uplne lahka da sa to, takze netreba rozmyslat preco sa nieco neda ale treba skusit.. Porozmyslat.
250 km je daleko? My zijeme od rodiny 5000 km. TO je daleko. A ze ta manzel "nechce pustit". Ved nie sme v Saudskej Arabii predsa, aby ta manzel pustal, preboha. Co to je za cloveka?

@katarinacopakova suhlasim s kockami co ti pisu, ze sa asi musis zamysliet nad svojim zivotom a odpovedat si co chces TY... to je zaklad vsetkeho... ak ti to vyhovuje, nie je co riesit...
Len pre priklad: Ja tu vela diskusii neviem pochopit a ani sa vcitit do situacie. S mojim mm si vsetko delime 50/50, fungujeme ako ROVNOCENNI partneri. On vari, upratuje, zehli, perie, stara sa o deti rovnako ako ja. Utorok vecer je jeho vecer, chodi hravat volejbal...stvrtoky su moje chodim s kamoskami na kavu. Kto kedy ide k rodicom sme v zivote neriesili... proste isli sme spolu, zvlast, s jednym dietatom, s dvoma...proste aka bola situacia tak sme to riesili. Ked chcem ist niekde von, prec, babska jazda, sluzobka a co ja viem co vsetko...jednoducho v nedelu sadneme na gauc, zladime kalendar, dohodneme sa kto, kde, kedy a ficime... 😀 😀 😀 😀 Mame spolocne ucty, kazdy mina podla svojho vedomia, svedomia, nikdy nepadla veta ty zarabas viac, ty menej (a boli situacie ja som mala viac, on mal viac...). Taktiez reci ty si na MD a neviem co sa nikdy u nas doma neriesilo...ani raz som nemala pocit, ze som na MD (i ked orginal ja som vlastne ani nebola, lebo pocas celej MD, RD som pracovala z domu)... takze proste ja toto delenie roli, obmedzovanie a neviem co vsetko nepoznam ... ale na druhej strane viem, ze ak by moj mm nebol takyto tak s nim nie som a basta. Po prvom dietati balim kufre a adijos amigos... Proste milujem aj seba, svoje ja, zijem v dobe, ktora mi umoznuje byt hrda na to, ze som zena, rovnocenna muzom a tak to vyuzivam a tesim sa z toho... 😅 😅 😅
PS. Reci typu svokra a pod.neriesim storocia, jednym uchom dnu, druhym von...a to by si civela aku mam svokru, keby som napisala co vsetko mi za tie roky vyviedla tak je to na psychiatriu...lenze ja to neriesim, zit s nou nezijem, je taka aka je a to je uz jej problem.... Mne dala dobreho muza, za to jej budem do smrti vdacna a riesim svoj zivot...