Manžel ma nemá rád, no ja čakám druhé dieťa, ako ďalej?
Ženy....ja to potrebujem niekde dať von. Náš vzťah...sa ani nedá nazvať vzťahom. Manžel sa ku mne správa ani nie že ako k cudziemu človeku, lebo k tomu ste ako tak milý... ale ako k niekomu, koho nemá rád. Cítiť to vo všetkom. Aj by som povedala že je bezcitný, ale nie je, keď sa niečo dotkne jeho osoby, tak zrazu má také city že až. Iba čo sa mňa týka, tak je ako kameň. Dnes má malá narodeniny, 2 roky a my sme sa tak pohádali, že som sa zobrala a odišla. Za mesiac rodím znova a druhé dieťa v tomto vzťahu rozhodne nebolo plánované. Super nie? O dôvod viac, prečo trpieť s takým chlapom, lebo veď dve deti. Kým som nemala dieťa, a počúvala som o takýchto vzťahoch, nechápala som prečo kvôli deťom tie sprosté ženy ostávajú. Už to chápem. Otec je veľmi dobrý. Pretože malú má rád a vidno to. Keďže mňa nemá rád, tiež to vidno... Ja už nevládzem fakt. Som žena a mám city, mám dušu. Ale on ma ničí.sedim v aute a rozmýšľam kde nabrať silu...
@nikolka1986 ver, že ja som túto diskusiu čítala úplne celú. Áno v budúcnosti môže takto uvažovať keď budú deti väčšie, ale v súčasnosti nemá moc na výber. Ty keby si čítala celú diskusiu tak by si vedela, že byt v ktorom bývajú je manželov, takže okrem alimentov a chabej materskej by nemala nič. Pod most by som s deťmi nešla ani keby som bola v neviem akej situácii. A bývanie u rodičov asi pre žiadnu dospelú ženu nie je výhra.
@martinajurkechova bohovo sa vie postarat financne ked ju nepusti ani ku kadernicke raz do roka bo na to nema .. Život neni len o tom z ruky do huby a živorim .. Život ma len jeden a ma si ho uzivat a nie prisposobovat sa nejakemu trtkovi co ju ma totalne v pixi. Co ma z takeho zivota taka mlada 25 rocna zena ? Nic.. Ona sa chce jemu prisposobovat ? Nikdy sa neprisposobi, pretoze ma v sebe temperament ktory nezhasne. Na co caka ? Kym jej v 40tke cinkne ze zivot pretiekol pomedzi prsty a ona si nic neuzila bo sa prisposobovala debilovi .. Toto je hola pravda. Nikto jej nevravi ze ma od neho odist hned, ale toto trapenie ju dostane zas len na psychiatriu kde uz po roku bola..
@nikolka1986 vsak toto ze taka mlada je a uz z nej vyliezlo ze ju ten pako dostal za psychiatrickou, lebo uz to ona nedala .. Akoze je mi jej luto, pretoze on ju len depta a ona trpi a este si ho zastava 😏
@saskia_98 áno jej muž sa teraz možno správa ako debil, lebo proste vidí, že je naňho momentálne odkázaná, tak si k nej viac dovoľuje ako keď boli bez detí. Boba si teraz musí dávať pozor, aby bolo toto dieťa čo čaká posledné, a po materskej sa postaviť na vlastné nohy.
@martinajurkechova presne .. Odist od neho ked sa vzchopi. Nie teraz ale az ked na to bude pripravena .. Ale nie trpiet po boku debila ..
@nikolka1986 ja by som jej priala takeho chlapa ako je ten môj. O dieta sa postara, mna poslal na vs (rozmyslala som ze pojdem kedze mam 21), pride domov po mesiaci na kamione a povie daj mi maleho ty si chod oddychnut, atd .. Daj pomozem ti, s cim ti treba pomoct ? Inac dnes mi kupil nausnice strieborne (pre nic za nic ani drahe neboli, max 20€ stali) len pre to lebo siel okolo zlatnictva a ma lubi .. Takeho jej prajem chlapa, co si ju bude vazit ako ten moj mna a nie takeho pňaka jak ma ona doma .. 😏
@boba55 vieš čo, tak trp. Tráp sa aspoň 10 rokov, počas ktorých sa budete stále dokola hádať, ty budeš nespokojná, on bude flegmatický a teba to bude vytáčať. Keď budeš o 10 rokov na pokraji nervového zrútenia, tak si opäť povieš, že predsa pre deti ešte vydržíš, lebo je fajn otec. A celé tie roky budú tvoje deti vidieť ako sa mama trápi, ako ju otec nemá rád a budú mať skvelý vzor v tom ako má vyzerať manželské spolužitie. Ver, že deti si tieto vzory nesú v živote ďalej. A keď budeš na staré kolená plakať a trápiť sa kvôli dcére, ktorá si za manžela vybrala nejakého grobiana, tak vedz, že to bude spolovice aj tvoja chyba. .... Mňa by naozaj zaujímalo, kde je tvoja hranica, po koľkých rokoch pochopíš, že chlapa ktorého si si vybrala skrátka neprerobíš. Človek sa dokáže v niečom prispôsobiť ale svoje správanie určite neotočí o 180 stupňov. A to ty od svojho manžela chceš. Skrátka nie, nestane sa to. Máš 25, ja som vtedy skončila vysokú, riešila robotu a do 40 som stihla precestovať pol sveta a porodiť dve deti. Máš pred sebou celý život. Celý! ty sa vyser na nejaké ideály Stick sny o tom ako si chcela prežívať materstvo. Ty sa snaž svoj život zariadiť tak, aby si o 60 rokov neplakala niekde, že ťa nikto celý život nemiloval. Lebo ku tomu smeruješ.
@boba55 Ja ťa chápem, lenže nech robíš, čo robíš....nič mu nie je dobré, len ťa neguje....alebo je agresívny, nič medzi tým. celé zle a druhé dieťa na ceste. Zmierila by som sa s predstavou, že ťa už nechce a choďte od seba, lebo lepšie to už nebude a fakt ti urobí ďalšie dieťa, lebo evidentne sexujete o dušu 😅
@boba55
Mozno irelevantna otazka ale kolko ma tvoj muz rokov? Ma este rodicov, alebo surodencov? Aky ma vztah s nimi?
@boba55 tak si najdi milenca,?No teraz si ajbtehotna,tak to inak beries ale ked sa ti narodi dieta mozno to tak nebudes prezivat i ked chapem ze to je fakt na nic takato situacia,hl ked este druhe cakate.Noba sec ma s tebou akoze ajy,bez citov?
@lavender273 má 35, má rodičov aj sestru, bývajú blízko, ale nemajú nie že dobrý vzťah, oni nemajú žiadny vzťah. Áno má to z domu, on vyrastal podľa mňa bez lásky, len mu rodičia kúpili čo potreboval a rovnako to prenáša do našej rodiny. Jedna vec je že to videl doma, druhá že je na ňom rozhodnutie, že to môže robiť inak. Takisto ako som ja vyrástla s mamou ktorá často kričala a aj keď mala partnera bliakala aj po ňom, keď sa jej nepáčilo, tiež to mám naučené z detstva, ale som sa rozhodla, že to zmením a nebudem taká aj k mužom ako moja mama. Takže keď jeden dospelý človek dokáže prekonať svoje naučené zlé vzorce správania, vie to urobiť aj on, len by si to musel priznať, rozmýšľať a pracovať, čo jemu nie je príjemné, jasné že je nepohodlné "meniť sa"
@ktochytavzite nie nad týmto vôbec nerozmýšľam, ja chcem byť so svojím manželom, nechcem milenca. A on ako muž samozrejme že dokáže mať sex bez citov, pre nich je to pudová záležitosť, niečo živočíšne čo majú v sebe, väčšina mužov nemá problém mať sex bez lásky, to je hádam jasné 😀
@nefertiti5843 nie nie, máme sex v priemere raz za týždeň, raz za dva. On tiež nechce tretie dieťa, toho sa neobávam.
Dnes ráno mi dal pusu prvý krát sám od seba asi po roku. Chcel sex včera aj dnes ráno, ale tvárila som sa že tam nie som 😂 vidno na ňom že si všimol zmenu, ale sú to ešte len tri dni, uvidíme ako to bude ďalej...
@ukulela nemysli si, že som tak psychicky na dne, že som chodiaca múmia... normálne fungujem, teším sa s malou, chodíme von, hráme sa, viem byť veselá... mňa mrzí to, že je to všetko bez neho. Že si žijem akoby sama s malou, večer príde a robí si svoje. Chcem aby fungoval s nami, aby sa tešil s nami. Jasné že si nechcem nechať život ujsť, ja len verím tomu že sa to všetko ešte dá urobiť lepším. Verím tomu že ak vybojujem tieto ťažké časy (hlavne kým budú deti malé), tak sa dostanem aj na tú vysokú napríklad. Pôjdu do škôlky, budem aj ja zarábať a viem že hneď sa budem cítiť sebavedomejšie a možno tak ako tu niekto písal, práve potom si ma bude viac vážiť, keď uvidí, že nie som odkázaná naňho, že nie som neschopná, že mám svoje ciele a pôjdem si za tým. Len prežiť kým skončí táto materská celá no...
@boba55
Myslela som ci nebude nejaky 'stary mladenec' ze je taky. on zrejme ani nevidi to ze ako sa chova kedze v tomto vyrastal a nic ine nepozna.na neho treba pouzit asi tu istu 'medicinu'. Radu nemam, prebralo sa tu uz snad vsetko, drzim palce nech najdes stastie ci uz s nim alebo bez neho.
@boba55 Som rada, že už vidíš aspoň malú zmenu, pokračuj v tom ďalej.. Asi to chce naviesť ho postupne na tie "správne" vzorce správania. Ale dievčatá tu majú pravdu- ono to naozaj môže byť tak, že je len dobrý manipulátor a hrá to na teba. Všímaj si to, znaky manipulátora, aby si zistila, či je ním naozaj.. Zakázal ti výšku? Aby si nebola nedajbože múdrejšia? ..to je dosť povážlivé. A na tú kaderníčku si normálne vypýtaj peniaze- povedz mu, že sa chceš cítiť lepšie.. Ty nechceš, aby som sa ja cítila lepšie? - ja sa starám o tvoje pohodlie a ty zasa o moje, u kaderníčky som nebola už dlho.. Keby si chcela luxusnú dovolenku, potom by bola namieste jeho argument, že si máš nájsť bohatšieho.. Tu ide o základné veci, o tvoje potreby... Čakáš jeho dieťa.. Otázka je, či ťa ľúbi on, či ťa má rád.. Spýtaj sa ho to- ak sa na to cítiš teraz. Ty, keď si nemala otca- nenáhrádzaa ho on tak trochu v tv.mysli??? Po svete chodí x mužov, ktorí by boli lepší ako on..povahou a správaním. Hlavne, keď máš 25 rokov, je oveľa ľahšie nájsť si iného, ale teraz samozrejme nie.. Sústreď sa na malé, pôrod, a všímaj si ako sa správa, ak sa to bude lepšiť, fajn.. A už sa mu ani raz neospravedlň za tvoj hriech z minulosti.. Stačilo.
@boba55 nečítala som celú diskusiu, ale z toho co som prečítala si myslím, že
Možno ma aj on toho dosť, živiť rodinu, cele ta finančná starostlivosť je na ňom (co je dosť stresujúce) možno si myslí že to nezvláda.. Alebo ma toho naozaj veľa a po práci sa mu nechce rozprávať.
Môj je tiež dosť introvert a zvykne rozprávať keď je vpohode (=voľno, kľud, žiaden stres dlhšiu dobu).
A nevzdavala by som sa. Žena si vie muža získať, len musí zistiť ako na neho. Na každého muža platí niečo iné. 🙂
@ktochytavzite teraz sme už dlhšie nemali...no zvykla som si, že je to takto... ja som nikdy nejako nepotrebovala sex, pre mňa to nie je nič úžasné, takže to mám viac ako povinnosť ako niečo čo mám rada
@boba55 a nemôže byť práve ten sex kameňom úrazu vo vašom vzťahu? Myslím, že to neteší žiadneho chlapa, keď si jeho žena ten sex len odtrpí a nejako prežije miesto toho, aby práve počas sexu zažívali intimitu, blízkosť, ktorá ich vzťah utužuje. Možno má tvoj muž pocit, že načo sa bude snažiť, aj tak ho nechceš, nevzrušuje ťa ako chlap... ste veľmi mladí na to, aby ste v sexe fungovali ako starci ... u mnohých párov keď nefunguje sex, tak nefunguje celý vzťah, všetko so všetkým súvisí.
Ja suhlasim so Silviou, tam moze byt kamen urazu. Pre muzov je tragedia ked ich zeny sex iba pretrpia... beru si to velmi osobne.
@nikolka1986 suhlasim s tebou. Hlavny problrm mnohych vztahov je, ze muz sa neozve ked mu nieco vadi, len sa zduva a zacne tento blaznivy kolotoc ignoracie, neucty, nelasky.